InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
128 berichten
Pagina 1½ van 9
Je leest nu onderwerp "chronische pijnstilling"
Volg datum > Datum: woensdag 5 december 2012, 7:205-12-12 07:20 Nr:252037
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:252028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: chronische pijnstilling Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009
Jacqueline v d Berg schreef op dinsdag 4 december 2012, 22:44:

> CHE mix al geprobeerd?
> Is plantaardig en niet belastend voor de maag.
>
> Elk paard heeft recht op een staart :-)

Wat is CHE Mix?

Mbt de gelatinaat... ik weet dat heel erg veel mensen ook overtuigd zijn van de werking van glucosamine. Dat was ik ook, voordat ik jaren later en duizenden euro's lichter erachter moest komen dat andere zaken een rol speelden bij de verbeteringen die ik meende te zien.

Bij een onderzoek met glucosamine bleek de controlegroep met placebo's dezelfde verbetering te laten zien als de glucosamine groep-

Ik weet dat ik heel erg sceptisch ben geworden. Dat heeft te maken met het feit dat ik lang ervan overtuigd was dat iets wel moest werken, als zoveel mensen er baat bij hadden.
Dus heb ik kapitalen uitgegeven aan de dieren (en onszelf) terwijl het effect wat ik dacht te hebben achteraf door andere dingen te verklaren was.

Of gelatinaat al dan niet goed werkt, weet ik dus niet. Het is waarschijnlijk een van de weinige dingen die ik nog niet heb geprobeerd. Maar gezien het prijskaartje en de kapitalen die ik met name de laatste maanden al heb gespendeerd, ben ik tegenwoordig niet meer zo heel snel met naar de winkel rennen om het te halen.

In de regel heb ik de ervaring dat bij artrose en andere ongemakken aangepast beweging het beste werkt. Helaas blijkt bij Hälga stappen op asfalt (gewoon aan de hand) pijnlijk te zijn en gaat ze op ongelijk terrein nogal graag op haar snuffert.

We hebben afgelopen jaar wel wat stapritjes gedaan aan een los teugeltje, maar nadat we twee keer bijna vielen (ze ging op haar knieën maar kon zich net herstellen) ben ik daarmee gestopt. Mijn volgende idee was veel met haar leeg mennen, ook alweer in stap, in de hoop dat ze wellicht voor een licht wagentje of sleetje kon stappen om haar beweging te krijgen, omdat ze te dik is en dieet niet werkt. Helaas pindakaas, liep ze op bepaald moment al weg als ik met het halster kwam. Ze wilde echt niet meer. Ik heb overlegd met de d.a. en na 1 extreem voorzichtige buigproef (met dus echt nog niet in de buurt van de buiging bij de echte buigproef) zijn we er maar mee gestopt. Paard heeft in vier benen een probleem. Voor momenteel het ergste, maar het is doorgaans mogelijk dat het met spat is begonnen en dat ze door het ontlasten van de achterbenen de voorbenen heeft versleten. Mag erbij zeggen dat ze in het verleden zeer onzorgvuldig en met beroerd zadel is gereden. Denk ook dat de vorige eigenaresse erg goed op de hoogte was van haar probleem, alsook het feit dat hälga vocht op de longen heeft. Ze was namelijk na de koop niet meer te bereiken. Spoorloos.
Hoe dan ook...
Silja heeft een heel ander probleem wat maakt dat ze haar lijf op eigen wijze moet gebruiken. Een verkeerde beweging kan ernstige beschadiging en zelfs doorsnijden van de pees tot gevolg hebben en daarom is zelfs training met de beste bedoeling af te raden. Zolang ze op eigen manier kan bewegen, gaat het goed.
Op straat raakt ze tegenwoordig ook erg gestresst, dus dat is geen goed idee.
Helaas is het dan ook nog eens zo dat ze tegenwoordig erg gestresst raken als eentje de wei uit gaat (beiden) en ondanks dat ik het tot vorige week bleef doen, werd het alleen maar erger en dat vergroot het risico op ernstige schade-
Soit..

Nu is dus alleen bejaardengym in eigen wei mogelijk (voetje optillen, wandelingetje) en moest ik mij dus buigen over pijnstilling. Vandaar dus ook mijn vraag.
Onze hond heeft rheumocam gekregen. een lange tijd, maar op bepaald moment , toen ik het vergat, zag ik geen verschil met of zonder rheumocam en ben ik ermee gestopt,. Ik geef het hem alleen nog maar op de slechte dagen.
Ja... hij is stijf en niet zo rad, maar nog vol energie en levenslust en hij speelt met momenten toch flink met zijn zoon.

Zelf kraken we ook aan alle kanten en voor mijzelf gebruik ik vrijwel nooit pijnstillers omdat ik het troep vindt. Alleen als het echt nodig is.
Vandaar ook mijn twijfels of ik mijn paarden er wel mee vol moet duwen. Gaan ze dan niet ook eerder over hun grenzen heen?
Ga je niet jezelf voorbij rennen met allerlei middelen die enorm veel geld kosten, in een krampachtige poging om ze 'goed' te houden.

De vraag is.. wat is wijsheid? Het moet betaalbaar blijven en het moet te doen zijn.
Ik zal iig nog een keer verdiepen in duivelsklauw en kijken of dat met periodes een optie is. Of paracetamol, als ik de dosering ken.

Neig zelf niet zo naar metacam/rheumocam/finodyne etc ivm bijwerkingen... Ja, ik wil de kwaliteit van leven redelijk houden, maar met silja als koliek gevoelig paard en een winderige hälga is het de vraag of dat op die wijze lukt
Volg datum > Datum: woensdag 5 december 2012, 10:295-12-12 10:29 Nr:252040
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:252007
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: chronische pijnstilling Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 4 december 2012, 17:45:

> Het paard met artrose zou ik Primeval geven.

welke primeval produkt gebruik je dan?
Je leest nu onderwerp "chronische pijnstilling"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
128 berichten
Pagina 1½ van 9
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.