InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
25 berichten
Pagina 1 van 2
Je leest nu onderwerp "Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk??"
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:085-6-14 11:08 Nr:267010
Volg auteur > Van: SimoneBuffel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur
SimoneBuffel
Nederland


4 berichten
sinds 15-7-2013

Hallo allemaal,

Ik zal hieronder mijn verhaal doen, zodat mijn vraag te begrijpen is.
Ik heb een inmiddels 10 jarige New Forest E-pony. Ongeveer 4 jaar is hij steeds kreupel / op eieren lopen nadat de hoefsmid geweest is. Tegen de tijd dat het beter gaat moest de hoefsmid er weer bij komen, omdat zijn nagels begonnen in te scheuren. Najaar 2013 heb ik iemand met een biosensor er bij gehad, hij kreeg homeopatische en natuurlijke druppels, en na 3 weken deed hij het verschrikkelijk goed!! alleen.. nu zakte hij langzaamaan weer terug in het gevoelige lopen.
Nu is 2 weken terug hoefbevangenheid er uit gekomen, het werd ineens heel erg en hij had echt heel erg veel pijn. Ik heb hem dan ook verkeerd gehouden met de verkeerde ideeen ('hij kreeg bijna niets, een handje brokjes per dag met weinig energie en op een kale weide, wel ongeveer 10 tot 12 uur per dag buiten, het meeste wat nu in onze mogelijkheid ligt'.).
Nou goed, inmiddels begrijp ik dat hier verandering in moet komen, hij staat nu in de paddock op grof hooi en hij is in een week heel goed opgeknapt! Hij krijgt wel Novacam (pijnstiller en ontstekingsremmer) wat voor veel afval in zijn lijf zorgt en ik heb het idee dat hij een probleem heeft met de afvalstoffen af te voeren.
Omdat ik toch wilde weten of de hoefbenen niet gekanteld waren (hij loopt inmiddels al 4 jaar niet echt denderend) en of hij al die tijd tegen de hoefbevangenheid aan heeft gezeten heb ik gister foto's laten maken.
Hier kwam uit dat de hoefbenen goed zijn, hij heeft heel licht beginnend artrose (volgens de DA op een gewricht dat meestal niet zo beweeglijk is, dus dat was ''gunstig'' voor zover het gunstig kan zijn), alleen we zijn beide, ja zelfs de DA, ons rot geschrokken van hoe dun de zool was. Het is ongelooflijk, als je de foto ziet zou je denken dat je het bot aan de onderkant van de voet zou kunnen zien. Dit is niet zo, en daarom is hij voor zijn voet te kort bekapt en loopt hij dus eigenljk gewoon op zijn bot .

Nou zegt de DA, hij moet op ijzers met een zooltje. Ik ben zelf een beetje allergisch voor ijzers geworden, maar als het de beste oplossing is wil ik het graag weer proberen. alleen ik betwijfel of het de beste oplossing is. Ik ben oa bang dat de hoef week en zwak wordt in plaats van sterker, doordat er niet op de hoef zelf gelopen wordt er niet gestimuleerd wordt om nieuw hoefweefsel aan te maken, dat het zou gaan rotten onder het zooltje of zo. en vooral dat die hoef alleen maar zwakker gaat worden. (ik ben ook opzoek naar goede voeding, maar dat kan natuurlijk geen wonderen verrichten). Volgens de DA is het ijzer met zooltje een aantal keer en daarna kan hij op gewone ijzers, en later weer zonder, dus het zou tijdelijk zijn. Ik vraag me af in hoeverre een zool weer zo aan kan groeien. Daarnaast is het behoorlijk prijzig, al die bezoeken van de DA waren ook niet zo goedkoop.
Daarom zit ik te twijfelen of een hoefschoen geen uitkomst zou bieden. Die hoef je als het goed is maar 1 keer aan te schaffen en ik vind het zelf een fijner idee dan een ijzer, al kunnen aan een schoen ook nadelen zitten, dat het bv niet meer past als de hoefwand sterker wordt en langer kan worden. ik heb ook eens een hoefschoen gezien met een soort gat / inkeping in het midden op de plek van de zool, maar kan het niet weervinden. Ook met een zachte zool in de hoefschoen kan misschien, maar dan loopt hij alsnog wel op de zool, denk ik.

Ach, zover heb ik er ook geen verstand van. Er bestaat ook nog iets van kunststof beslag, ik weet niet wat ik hebben moet.

Heeft iemand hier ervaring mee of ideeen over?

Groetjes Simone

P.s. Meneer kreeg vanmorgen alweer aardig praatjes, sprong me zo over omheining heen van ongeveer een meter. Ik zet hem terug in de bak, doe het draadje dicht en hij was al weer weg, haha! hoefbevangenheid gaat de goede kant op, nu de zool nog!
P.p.s. Mocht iemand adviezen hebben over belasting, zoals rijden, intensief grondwerk etc bij artrose of dunne zolen, hoor ik het graag!
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:275-6-14 11:27 Nr:267012
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
SimoneBuffel schreef op donderdag 5 juni 2014, 11:08:

> Ach, zover heb ik er ook geen verstand van. Er bestaat ook nog iets van
> kunststof beslag, ik weet niet wat ik hebben moet.
>
> Heeft iemand hier ervaring mee of ideeen over?

plaats svp de Xrays in een fotoalbum en ook foto's van de hoef. Heb je een moderne bekapper? is er in het verleden wat van zool en straal afgehaald?

Het kan zijn dat je paard gewoon heel lang chronisch bevangen is geweest in lichte mate. Zorg dat hij goed op dieet blijft, geef zo veel mogelijk beweging. Koop hoefschoenen om de straat op te kunnen. Zorg dat je paard met andere paarden samen staat en niet meer op stal hoeft. 24/7 voldoende beweging is enorm belangrijk, en 12 uur of langer op stal is niet goed. Van de arthrose zou ik me niks aantrekken, daar hoeft je paard helemaal geen last van te hebben, vooral niet als hij genoeg beweging krijgt.

niet op rijden tot hij 100% in orde is, wel wandelen
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:295-6-14 11:29 Nr:267013
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Hoi Simone,

Welkom hier, ben blij dat je de weg naar dit forum hebt gevonden, want ik ben het volledig eens met je bedenkingen over de ijzers...

Als ik je verhaal goed begrijp, zou het wel eens heel goed kunnen dat de smid elke bekapping wat van de zool afhaalt, dan is het niet gek dat hij een tijd gevoelig loopt en uiteindelijk een hele dunne zool blijkt te hebben...een zool groeit nu eenmaal niet zo hard...

Als eerste zou ik dan ook adviseren een goede natuurlijk bekapper te zoeken, want bij deze bekapping wordt in principe de zool met rust gelaten....nog mooier zou het zijn als je zou leren tussentijds onderhoud zelf te doen, zodat je ook geen last meer hebt van scheuren en brokkels...

De tijdelijke oplossing van hoefschoenen lijkt mij een hele goede, en hoewel deze best prijzig zijn, heb je natuurlijk veel langer plezier van deze, dan van ijzers, die je maar een aantal weken onder hebt! Het is wel belangrijk dat je een goed passende schoen vind zodat je geen wrijving krijgt op de hoefballen/kroonrand, ik ben zelf zeer tevreden over de renegates...
Met een beetje geluk kan je bekapper je daarmee ook helpen!

Heb je het kennisgedeelte van hoefnatuurlijk al doorgespit? Daarin zal je een groot gedeelte van je vermoedens bevestigd gaan zien en ook veel nuttige tips kunnen vinden...
Veel succes en heb je nog vragen? Brand los!

Groetjes Marlies
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 13:005-6-14 13:00 Nr:267016
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:267013
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Ik heb ook het idee dat de smid de zool dun snijdt; smeden doen dat nu eenmaal graag als ze de straal 'vrij' snijden.
Hoefijzers tillen de gevoelige dunne zool een cm boven de grond, dus je krijgt het idee dat dat werkt. Alleen wordt de zool daar niet sterker van; integendeel, als dezelfde smid die nu de zolen dun snijdt, ook de ijzers eronder legt (en de zool blijft dun snijden), zal er structureel iets veranderen, behalve dat je paard
a) klinisch beter loopt want minder voelt en
b) de hoef verzwakt want ijzers verminderen de doorbloeding aanzienlijk.

Je denkpatroon is in elk geval goed!
Hoefschoenen zijn een aangewezen keus, aangezien het belangrijk is dat je paard veel beweegt. Wel en niet bevangen paarden hebben ALTIJD veel baat bij beweging.

Het ziet ernaar uit dat je paard chronisch mild bevangen is, dus je zult zijn dieet en management moeten aanpakken.
Geen brokjes of muesli, maar alleen hooi, zeker in de herstelfase. Geen weiland, tenzij met een graasmasker en liefst op fruktaanveilige dagen. Gras, en zeker gestresst gras is rijk aan fruktaan, waardoor paarden gemakkelijk bevangen kunnen raken. Je zou magnesium kunnen bijgeven; dat laat al snel de uiterlijke kenmerken van bevangenheid verminderen.
Heeft hij een harde manenkam? Is hij dik?
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 13:165-6-14 13:16 Nr:267018
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:267016
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
"iets" moet denk ik "Niets" zijn...
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 16:145-6-14 16:14 Nr:267021
Volg auteur > Van: cindy altorf Opwaarderen Re:267016
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

cindy altorf
Homepage
leiden
Nederland

Jarig op 17-3

282 berichten
sinds 27-9-2009
eens met christel! denk ook dat de smid er teveel van heeft afgehaald icm slecht voerbeleid ( ik zie new forests een beetje als grote shetlanders..;-)) een zool groeit maar 2 mm per maand dus tegen de tijd dat het weer aangegroeid is wordt er weer in gesneden...

wel belangrijk idd: hoefschoenen, je paard aboluut niet meer blootstellen aan steentjes oid. ik ben erg tevreden met de easyboot epics, al jaren. je kan de informatie hierover lezen en de maattabellen checken op www.easycareinc.com en de schoenen gewoon aanschaffen in een paardenwinkel in de buurt of evt online (ff googelen) voor de easyboot zijn er losse pads/inlages verkrijgbaar, ik persoonlijk neem altijd de 12 mm inlage, werkt schokdempend en verzachtend en vormt zich helemaal naar de hoef en straal, gaan lang mee. als je nog meer info wilt (heb veel ervaring met hoefbevangenheid en dunne zolen/bekappingen etc) mail dan even naar cindyaltorf@live.nl

succes!!!

"It's not about waiting till the storm has past, it's
about
learning to dance in the rain"
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 17:275-6-14 17:27 Nr:267025
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267021
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
cindy altorf schreef op donderdag 5 juni 2014, 16:14:

> eens met christel! denk ook dat de smid er teveel van heeft afgehaald icm
> slecht voerbeleid

een smid die de zool elke maand zo dun maakt dat een paard er kreupel van wordt, wordt het toch tijd zo iemand eens aan te klagen wegens wanprestatie en het geld dat je aan zo'n man hebt betaald zou ik proberen terug te voorderen! Het is toch te gek voor woorden als dat waar zou zijn.
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 17:405-6-14 17:40 Nr:267028
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:267025
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
joop schreef op donderdag 5 juni 2014, 17:27:

> cindy altorf schreef op donderdag 5 juni 2014, 16:14:
>
>> eens met christel! denk ook dat de smid er teveel van heeft afgehaald icm
>> slecht voerbeleid
>
> een smid die de zool elke maand zo dun maakt dat een paard er kreupel van
> wordt, wordt het toch tijd zo iemand eens aan te klagen wegens
> wanprestatie en het geld dat je aan zo'n man hebt betaald zou ik proberen
> terug te voorderen! Het is toch te gek voor woorden als dat waar zou zijn.

Je staat nergens, want de kliniek dekt doorgaans de smid. Die is immers de vakman. Daarbij... je weet niet of hij de zool dun heeft gesneden, of de dunne zooldiagnose uberhaupt klopt en of er toch voornamelijk bevangenheid speelt.
De diagnose 'dunne zool' heb ik wel vaker horen vallen, het was een tijdje mode in kliniekland (net als "cyste in het straalbeen") en dat werd altijd domme pech of aanleg genoemd. Met behulp van ijzers konden die zolen "rustig weer dikker worden."
Volg datum > Datum: vrijdag 6 juni 2014, 13:076-6-14 13:07 Nr:267040
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Het verbaasd mij altijd dat mensen het nog steeds normaal vinden dat hun paard kreupel is na bezoek van de hoefsmid, ik zou die smid gelijk weg doen!
Volg datum > Datum: vrijdag 6 juni 2014, 22:556-6-14 22:55 Nr:267051
Volg auteur > Van: SimoneBuffel Opwaarderen Re:267040
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur
SimoneBuffel
Nederland


4 berichten
sinds 15-7-2013

Hoi allemaal,

Dankjewel voor alle adviezen!

Dat de zool dun is is wel vastgesteld, door middel van een foto. Er is gewoon weg bijna niks te vinden aan zool op de foto aan beide voorvoeten!

Wij hebben 3 paarden, stonden altijd samen, maar mijn paardje nu even helemaal van t gras af. De andere 2 paarden zijn eigenlijk te mager, en de rest wil hun graag op de weide hebben. Ik doe mijn paardje ongeveer tussen half 7 en 8 uur sochtends naar buiten en haal hem als het kan rond 10 uur savonds weer naar binnen. Wij hebben nog geen schuilmogelijkheid (zijn we mee bezig) en paardlief is ontzettend goed in ontsnappen! dan zou ik hem de hele nacht in het volle gras hebben staan, dan betwijfel ik waar ik beter aan doe. Hij krijgt wel weer praatjes (springt gewoon over een deel van de omheining van een meter hoog) en is weer wat kwieker en vlugger in reactie. Als de bevangenheid nu weg is doe ik de binnendraad er weer uit, waardoor de bak wat groter wordt (een paar sprietjes gras langs de rand, waar ik hem nu voor hem behoed en wat hij dan kan pakken) en de schuilmogelijkheid er kan komen.

Ik heb mijn vorige smid al vaker gezegd; niet te kort bekappen he. Want het was echt heel kort! en ik kreeg als reactie: jaahaa. Hem heb ik op staande voet ontslagen, maar hij komt nog steeds bij onze andere paardjes, die wel op ijzers staan (daar heb ik verder niks over te zeggen, tot nu toe), maar hij mag met geen vinger meer naar mijn paardje wijzen. Heel gedoe geweest, had hem ook om een briefje gevraagd voor de wedstrijd toen nog, dat paard kreupel was. nou ja.. het leek nergens op en alles behalve professioneel.
Sinds een korte tijd een nieuwe smid er bij en die lijkt het goed te doen, luistert naar mijn verhaal, is lief voor mijn paardje en doet het theoretisch goed, maar het is aan de buitenkant helemaal niet te zien dat er haast geen zool is. Hij zit verder ook niet aan de zool.
Volgens de DA is de hoefwand nog te kort, waardoor hij nog te veel op de zool loopt. Maar als ik de hoefwand langer laat groeien scheurt hij in, brokkelt af en dan is het nog veeeeeel en veeeel korter dan wat de 1e hoefsmid er van bakte.

Voeding is, behalve grofstengelig hooi 2e snede geloof ik, nu helemaal gestopt. En een liksteen en water natuurlijk. Ik ben aan het kijken wat te doen, heb nu een integratief DA er bij gehaald, kan een speekselanalyse laten doen en voer etc meesturen, wat zij allemaal door meet en dan kan zij ook de orgaanfuncties meten, zoals van nier en lever.

Nu, samenvattend:
- Het belangrijkste is denk ik: hoe krijg ik in heel mijn godsnaam die hoeven sterk, dwz dikkere zool en sterke hoefwand.
- Ik ben met hoefschoenen bang dat ook dan de hoefwand gewoon zal scheuren en brokkelen, en omdat hij eigenlijk te kort is moet ik em ook niet bijvijlen volgens de DA. Niettemin denk ik dat het met ijzers niet zal scheuren en brokkelen, maar alle nadelen daar tegenover zoals doorbloeding, week en zacht worden van de hoef etc staan mij zo ontzettend tegen: het zou mijn inziens alleen maar symptoombestrijding zijn.
- Een hoefschoen met een dikke pad zou dus eigenlijk de zool zijn die hij zelf niet heeft. Maar ik kan het natuurlijk niet de hele dag omlaten. Hij staat nu in een zachte, mulle bak, vergeleken met asfalt is het daar niet zon probleem. (haha hij springt zelf en meter...) Maar met een pad er in loopt het paard toch ook nog op zijn zool? Zal het dan niet verder slijten?
- De foto's heb ik nog niet, zodra ik die heb zal ik ze plaatsen. (al moet ik dit forum ook nog een beetje uitvogelen haha)
- Hoe zijn jullie tot de keuze van een hoefschoen gekomen? Ik weet dat Gerrit Smit in Rijssen ze aan meet met gips, maar ik twijfel over de hoefschoenen: die hoefwand moet dus langer worden, is nu nog niet sterk genoeg dus nu gaat dat nog niet. Maar als het straks wel gaat, zal hij dan geen heel andere maat hebben? En zal ik dan wel kunnen zien dat het niet meer past? Oooh jee ik word er wanhopig van, heb er zo veel verstand nog niet van en weet niet meer wie of wat te geloven =-)

Bedankt voor alle lieve en behulpzame reacties! Donderdag komt de DA beoordelen of paard van hoefbevangenheid af is, zodat ijzertje er onder zou kunnen. Ik denk dat ik die hele afspraak maar even af zeg, laat maar later komen, paard knapt langzaam op, alleen leeft hij nu nog wel op de pijnstilling (Novacam), want natuurlijk ook veel rotzooi in het lichaam geeft. Hij heeft het voor een extra week gekregen. Dus ik weet niet wat er gebeurd als a.s. dinsdag het middel op is.

Nou goed, nu staat hij nog op dieet. Ohja, hij is inderdaad te dik. Hij is dikker geworden terwijl ik echt dacht: hij krijgt ja bijna niets. Begrijp nu waar t em in zit, maar ooh waar moet ik beginnen. Had ook een harde dikke manenkam, maar wordt nu heel snel een stuk losser. Zijn hele lijf zit vast van de afvalstoffen volgens mij. Start morgen of volgende week een puur kruidenkuurtje, werkt voor de pijn, ontstekingsremmend en voor de doorbloeding.
En tjeetje, al die DA bezoeken wat een geld... Hoefschoenen zouden denk ik nog goedkoper zijn dan met ijzers te klungelen over de langere termijn.

Ik wandel nu ook niet met hem, omdat die zool zooooooooo dun is! In de bak loopt hij zelf ook wel aardig wat. Ik durf het niet aan, en al die tegenstrijdige berichten. Ijzers kloppen voor mij gewoon niet, maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken en de onzekerheid en negativiteit van veel mensen over hoefschoenen etc schrikt me wel een beetje af.

Nou goed wat een verhaal, paardlief moet weer goede, sterke, gezonde hoeven krijgen en daar moet ik achter zien te komen hoe we dat het beste kunnen bereiken!
Volg datum > Datum: vrijdag 6 juni 2014, 22:586-6-14 22:58 Nr:267052
Volg auteur > Van: SimoneBuffel Opwaarderen Re:267010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur
SimoneBuffel
Nederland


4 berichten
sinds 15-7-2013

het enige waar ik nu wel echt mee zit is dat hij zo veel alleen is. en nog niet 24/7 buiten kan, maar we doen zoveel het lukt en proberen er aan te werken. nou ja ik hoop niet dat hij depressief wegkwijnt, want hij is een jaar geleden zijn vriendinnetje kwijt geraakt waar hij 8 jaar samen mee is geweest, dat was zooo sneu. nou goed, misschien toch eens kijken naar nog een paardje dat ook sober gehouden moet worden.
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juni 2014, 0:177-6-14 00:17 Nr:267054
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267051
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Heeft de straal wel contact met de bodem?

Groetjes Marlies
Naschrift (zaterdag 7 juni 2014, 0:18):
Kan je misschien ook wat hoevenfoto's maken? in E-mail formaat plaatsen anders doet hij het niet...
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juni 2014, 10:277-6-14 10:27 Nr:267058
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267054
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
De meeste mensen die negatief spreken over hoefschoenen, zijn vaak mensen die er geen ervaring mee hebben. Hier op het forum zitten veel mensen die wel ervaring hebben met hoefschoenen, en die zijn er tevreden over.
Hoefschoenen doe je niet 24/7 om, alleen als je gaat rijden of wandelen op verharde ondergrond, niet wanneer hij in het zand loopt. Het voorkomt slijtage, net als bij ijzers, alleen bij hoefschoenen werkt het hoefmechanisme nog wel en bij ijzers niet. Bij schoenen houd je de schokdemping en bij ijzers niet. Voordeel van schoenen is dat je deze alleen aan doet wanneer nodig (voor een ritje) en naderhand weer uit doet.
De hoeven moeten wel goed bijgehouden worden, anders passen ze niet goed meer.
Als de hoefwand gaat brokkelen, komt dat omdat hij te lang is, de hoef probeert zelf het probleem op te lossen door te brokkelen.
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juni 2014, 13:387-6-14 13:38 Nr:267062
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:267058
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Talitha schreef op zaterdag 7 juni 2014, 10:27:

> De meeste mensen die negatief spreken over hoefschoenen, zijn vaak mensen
> die er geen ervaring mee hebben. Hier op het forum zitten veel mensen die
> wel ervaring hebben met hoefschoenen, en die zijn er tevreden over.

Nou ja, tevreden.. :-D
Altijd beter dan ijzers, dat wel.
Maar iedereen die ik ken die ze gebruikt, is wel eens op zoek gemoeten om de onderweg verloren schoen terug te vinden..
Of is er iemand met ervaring op dit forum, die nog nooit een schoen verloren is onderweg?

Het meest ideaal is natuurlijk sterke hoeven die op iedere ondergrond hun weg vinden.. ;-)
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juni 2014, 14:267-6-14 14:26 Nr:267063
Volg auteur > Van: Waldo50 Opwaarderen Re:267062
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Waldo50
Nederland


270 berichten
sinds 5-10-2005
Coralie schreef op zaterdag 7 juni 2014, 13:38:

> Talitha schreef op zaterdag 7 juni 2014, 10:27:

> Maar iedereen die ik ken die ze gebruikt, is wel eens op zoek gemoeten om
> de onderweg verloren schoen terug te vinden..
> Of is er iemand met ervaring op dit forum, die nog nooit een schoen
> verloren is onderweg?

Ja ikke !! Duizenden kilometers afgelegd, nooit een schoen verloren. Ik gebruik Epics, maar wel met gaiters !! Grinn!

 photo DSCF0868.jpg

 photo b0a3b697-74a1-4cc0-9c5f-e68c0423f4a2_zps2295aafb.jpg

 photo d15ca512-1cb4-455b-8911-a5692da38637_zps4fb23351.jpg
Je leest nu onderwerp "Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk??"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
25 berichten
Pagina 1 van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.