InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Training/gedrag
Trainingsmethoden, rijmethoden, omgaan met paarden, etc.
Onderwerp starten814 onderwerpen
17386 berichten
Pagina 66½ van 1160
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: maandag 12 oktober 2009, 8:1612-10-09 08:16 Nr:175932
Volg auteur > Van: Merel Stoffers Opwaarderen Re:175923
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Achterwaarts gaan Structuur
Merel Stoffers
Nederland


2090 berichten
sinds 1-2-2009
Britt Claeys schreef op zondag 11 oktober 2009, 23:12:

> Merel Stoffers schreef op zondag 11 oktober 2009, 22:12:
>
>> Britt Claeys schreef op zondag 11 oktober 2009, 19:58:

>> Dit werkt voor mijn pony, dus ik ben tevreden.
>> Heb trouwens nooit echt hoeven begrenzen. :)
>
> Super!!

Als ze het achterwaarts eenmaal begrijpen en daarna ook netjes rechtuit achteruit gaan, dan gaan die achterbenen er 'vanzelf' onder, zo is toch mijn ervaring. Zeker als ze al netjes lopen én je los kunt laten, en ze het op eigen kracht moeten doen, je ze niet 'naar achter trekt'.
Maar ik heb weinig vergelijk...

Volgens mij is het ene meer een 'dressuurmaniertje' en de andere manier eentje die vaak zo wordt uitgevoerd door Westernruiters.
Volgens mij is het ene meer gebaseerd op 'wijken voor druk', voor druk dus naar achter, en het andere meer op 'het paard zal onder je blijven' en moet dus ook mee naar achter.
Maar ey, da's mijn redenatie alleen, ik ben niet zo theoretisch onderbouwd...
Volg datum > Datum: maandag 12 oktober 2009, 12:0012-10-09 12:00 Nr:175945
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:175923
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Achterwaarts gaan Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006

Ik ben het met véél dingen eens (op rijtechnisch gebied dan ) met KFH maar niet met zijn manier van achteruit rijden ;-) . Op elk paard waarop 'k totnutoe gereden heb is het kantelen van het bekken en het licht vooruit leggen van de benen (zie je niet met blote oog) voldoende om een paard te laten achteruistappen TENMINSTE : Een paard dat niet WIL (spreek dus niet over niet KAN ) achteruitstappen ongeacht hoeveel druk de ruiter ook gebruikt (stang bv ) Leer je op een eenvoudige manier binnen de tien minuten graag achteruit stappen (hij/zij zal er zelfs naar op zoek gaan ;-) Eerst en vooral stap je af en ga je met voedselbeloning en stemcommando werken .Het back up (western) of achter (klassiek) word dmv grondwerk en voedselbeloning prettig gemaakt .Als het paard dit door heeft en eigenlijk vraagt om achteruit te MOGEN gaan word er terug opgestapt en komt een begeleider met de beloningen op jouw plaats staan ! Er word terug met grondwerk begonnen maar de ruiter legt ondertussen de hulpen aan waarmee HIJ/ZIJ wilt dat het paard achteruit gaat . Is dit op het moment dat de ruiter een scheet laat WEL dan zal het paard achteruit stappen telkens jij een scheet laat LOL LOL rijtechnisch kan je dit de "flatulatiebackflip" noemen ROFL ROFL .Punt is................................ dat op het moment dat het paard snapt bij een bepaalde houding van de ruiter dat het achterwaarts gaan de bedoeling is, is teugel en stemcommando overbodig enkel de juiste positie aanemen .Ik heb altijd de klassieke manier van achterwaarts gaan gewoon een veredelt trek en duw werk gevonden .Standaard worden de teugels aangenomen ,de benen NOG verder naar achter gelegd dan bij voorwaards drijven en DAN .............gewoon getrokken en geprikt !!!!! Ik zeg altijd : de achteruit ligt vooraan en dwz : Leg je benen iets meer naar voren , kantel je bekken en leun héél zacht iets naar achteren (weeral, niet zichbaar voor blote oog) .MAW hoe stap JIJ achteruit ???? bekijk je lichaamshouding maar is in de spiegel hoe je de aanzet maakt tot achteruit stappen (denk eraan geen scheet laten of je paard stapt mee hé !) Zo kan je een paard volledig personaliseren tot één bepaalde ruiter terwijl iemand die de knopjes niet weet staan er geen mm mee achteruit kan :-D
Het niet WILLEN achteruit stappen kan een conflict zijn tussen paard en ruiter maar ook een onbegrip van ruiter naar paard en vica versa ! Door je bedoeling beter kenbaar te maken gaat je paard je sneller verstaan en werk je tegelijkertijd het conflict iets weg .Het achteruit gaan stelt het paard in een ondergeschikte positie naar diegene toe waarvoor hij moet wijken En sommige paarden gaan dit NIET zomaar doen als de verhoudingen niet juist liggen !!
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Training/gedrag
Trainingsmethoden, rijmethoden, omgaan met paarden, etc.
Onderwerp starten814 onderwerpen
17386 berichten
Pagina 66½ van 1160
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact