InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
7725 berichten
Pagina 125 van 515
Je leest nu alle berichten van "Christel Provaas"
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 8:2019-12-07 08:20 Nr:106695
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106690
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Inspiratie-oefeningen. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Sanders schreef op woensdag 19 december 2007, 4:15:

> Het Engels is tenenkrommend slecht, maar wat ze doet ziet er
> wel heel leuk uit!

Inderdaad, ontzettend knap. Ik vind het trouwens ook een prachtig paard, lijkt op het eerste gezicht wat traag, maar wordt helemaal wakker. Enigzins storend vind ik het drukke gespring en geklop van de begeleidster, maar daar schijnt het paard zich niets van aan te trekken.
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 13:0919-12-07 13:09 Nr:106759
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106724
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Frans Veldman schreef op woensdag 19 december 2007, 11:18:
>
> Yep, en dat is dus ook een reden waarom ik wat bedenkingen heb
> bij AdB. Er wordt een collectief probleem aangepraat, zijn
> methode is absoluut noodzakelijk voor ALLE paarden...
>
> Frans

Hoe kom je daar in godsnaam bij???? Dit is duidelijk iets wat in je eigen hoofd leeft! En jij verwijt anderen dat theorieën een eigen leven gaan leiden?!?!

Er wordt NIETS aangepraat, waar maak je dat uit op? Paarden die opgegeven zijn komen als ze mazzel hebben bij AdB terecht. Die beweert NIET dat hij hko geneest -dat is jouw eigen op niets gebaseerde gevolgtrekking- , maar dat hij een paard met hko rad laat lopen. Bovendien is het ALTIJD de schuld van de ruiter. Er worden veel te goede paarden gefokt en de ruiters tegenwoordig hebben geen gevoel meer, maar sjorren maar wat.
De methode is noodzakelijk voor alle paarden omdat elke ruter zijn paard recht dient te rijden. Vroeger leerde je dat dmv zitlessen en zonder beugeels en teugels. Er wordt tegenwoordig gemiddeld veel te slecht les gegeven. Hij doet niet meer (en claimt ook niet meer) dan teruggrijpen op de oude beginselen van de rijkunst die zo vaak met voeten worden getreden: rijd je paard naar voren en richt het recht.

Ik zal het stukje uit de site wat jij niet kunt openen, kopiëren en hier plakken, dan is het misschien een keer gedaan met die waanzinnige aannames.
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 13:1819-12-07 13:18 Nr:106760
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106708
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Frans Veldman schreef op woensdag 19 december 2007, 10:24:
>
> Die pagina is niet leesbaar op mijn systeem.
>

DOEL

Klassieke rijkunst heeft als doel dat het paard met plezier zijn natuurlijke bewegingen vrijwillig onder de ruiter laat zien.

Rekening houden met de natuur van het paard is ook binnen de klassieke rijkunst gebruikelijk en niet alleen binnen natural horsemanship.
Klassieke rijkunst houdt zowel rekening met een gezonde fysieke ontwikkeling van het paard als met zijn psychische welzijn.

Bewijs daarvoor is te vinden bij de paarden van de Spaanse Rijschool die nog met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar gezond en wel al hun dressuuroefeningen uitvoeren.

Dit in tegenstelling tot het Nederlandse dressuurpaard dat een gemiddelde leeftijd van 6 jaar heeft!

De Klassieke Rijkunst laat zich door geen enkele andere methode vervangen.

NATUURLIJKE SCHEEFHEID
De meeste problemen bij het paardrijden en in de omgang met paarden ontstaan doordat ieder paard van zichzelf enigszins scheef staat. De evolutie heeft er voor gezorgd dat bij zowel mens als dier beide lichaamshelften niet gelijk zijn, dat het lichaam dus asymetrisch is en dat het fenomeen links- en rechtshandig bestaat. Iedereen weet van zichzelf wel of hij links- of rechtshandig is, maar niet veel ruiters weten van hun paard of het linksgebogen of rechtsgebogen is: paarden staan van nature iets meer naar links of naar rechts gesteld, dus zijn van nature naar links of rechts gebogen. De ene helft van het lichaam is handiger en sterker, de andere helft is zwakker en slapper.

Deze scheefheid hoeft onder natuurlijke omstandigheden geen probleem te zijn voor een paard en de scheefheid is geen probleem als mens en paard gescheiden wegen gaan. Maar als we op het paard gaan rijden kunnen er allerlei problemen ontstaan, omdat het paard tijdens het rijden met tientallen kilo's extra belast wordt.

Typische problemen en verschijnselen bij een niet-recht gericht paard zijn bijvoorbeeld:

het makkelijk naar één kant buigen en moeilijk naar de andere kant
ongelijke aanleuning of het paard pakt één teugel vast en neemt de andere niet aan
het op de ene hand wel kunnen galopperen en op de andere hand niet
het versnellen na een vliegende galopwissel
het niet-vierkant halthouden
het appuyeren dat wel lukt naar de ene kant maar niet naar de andere kant
het hoofd dat verkeerd kantelt
schudden met het hoofd
tandenknarsen
taktfouten
het onregelmatig verruimen
het schuin achteruitstappen
steigeren of bokken
het paard is extreem nerveus omdat het de oefeningen niet kan doen die de ruiter vraagt
het paard heeft een scheef bekken
het paard heeft ongelijke hoeven
het paard heeft rugproblemen
het paard loopt met een hanentred
het paard heeft spat
het paard heeft kissing spine
het paard heeft hko.htm">hoefkatrol
De houding en stand van het paard leveren al heel wat informatie op over de natuurlijke scheefheid van het paard: de stand van de heupen, de knieën en de vorm van de voorhoeven verraden al naar welke kant het paard van nature gebogen is, dus of het paard een natuurlijke buiging heeft naar links of naar rechts.

Ruiters versterken vaak de natuurlijke buiging die het paard zelf neemt en gaan zelf hun houding ook automatisch op die kant richten. Dit gebeurt meestal onbewust maar hierdoor gaat het paard steeds schever lopen.

De problemen worden nog erger wanneer de ruiter probeert laag te rijden zonder het paard eerst recht te richten. Dr. Reiner Klimke zei: "Alleen een recht gericht paard laat zich verzamelen." Dus als de ruiter niet weet hoe het paard recht gericht moet worden, komt het paard nooit tot een goed gebruik van de achterhand en komt er teveel belasting op de voorhand terecht. Het recht richten is een voorwaarde om een paard te kunnen berijden! Het evenwicht van het paard wordt ernstig verstoord wanneer de ruiter probeert stelling te rijden voordat het paard correct is recht gericht. Op deze manier komt de rug van het paard in een geforceerde houding. Maar hoe vaak zie je niet dat de ruiter d.m.v. slofteugel, martingaal of door een te harde hand zijn paard naar beneden probeert te trekken? Als de ruiter vervolgens probeert te verzamelen komt alle druk op de voorbenen, die overbelast raken waardoor het paard kreupel gaat lopen. Aangezien de hoef de zwakste schakel is, komen de symptomen hier het eerst tot uiting.

ONZE TRAININGSMETHODE

Onze trainingsmethode besteedt als geen andere methode uitgebreid aandacht aan de natuurlijke scheefheid van een paard. Een paard blijft zijn leven lang in meer of mindere mate scheef en de juiste omgang met de scheefheid is de kern van de rijkunst en van onze trainingsmethode.

De natuurlijke scheefheid is een musculair probleem, dat door training van de spieren opgelost kan worden. Alleen een recht gericht paard blijft op den duur gezond. Via onze trainingsmethode, die gebaseerd is op de klassieke rijkunst, kunt u uw paard recht richten, gespierder en sterker maken, zodat het paard u beter kan dragen. Het paard zal zuiver, soepel en nageeflijk gaan lopen, de beide achterbenen zullen onder het lijf gebracht worden en zich ontspannen. Het paard zal gezond blijven en graag voor u werken.

Paarden waarbij hko.htm">hoefkatrolontsteking is vastgesteld zijn zeer gebaat bij onze trainingsmethode: de pijn vermindert en verdwijnt in vele gevallen, omdat onze methode van paarden ruggangers maakt (paarden die hun rug loslaten en hun buikspieren gebruiken) ipv schenkelgangers (paarden die niet schwungvol door de rug bewegen).

Onze methode is er in de eerste plaats op gericht om het evenwicht te herstellen door het paard recht te richten waarbij zijn gewicht over alle vier de benen wordt verdeeld. Van het herstelde natuurlijk evenwicht kan de ruiter naar het rijkunstig evenwicht toewerken, waarbij 3/5 van het gewicht van het paard door zijn achterhand wordt gedragen.

Onze trainingsmethode is gebaseerd op vijf elementen:

Ontspanning
Aanleuning
Recht richten
Verzamelen
Oprichten
Tijdens de lessen, stages en clincis gaan we in het bijzonder in op HOE de ruiter het paard kan laten ontspannen, tot een goede aanleuning kan komen, het paard recht kan richten om het vervolgens te kunnen verzamelen en op te richten.

Als een paard klassiek is opgeleid dan is ontspanning de eerste fase en de oprichting de laatste. Als een paard echter in zijn scheefheid is doorgereden, kun je niet tot ontspanning komen en zul je het paard eerst recht moeten richten. Ontspanning kan niet zonder recht richten. Zolang een paard scheef loopt, hoe weinig ook, zal het zich namelijk moeten spannen om overeind te blijven.

Het paard moet zijn buikspieren aanspannen om de rug te ontspannen. Pas dan kan de achterhand ondertreden en zal het paard nageeflijk zijn. Alleen een recht gericht paard zal gelijke aanleuning op beide teugels nemen en zal zich laten verzamelen en oprichten.

De vijf elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dienen te allen tijde op een correcte manier nagestreefd te worden. Het eindresultaat zal een recht, verzameld en opgericht paard zijn dat met een gelijkmatige aanleuning gelösd, tactmatig en schwüngvol van achter naar voor door de rug kan bewegen.

Door middel van onze trainingsmethode werden deze elementen reeds bij honderden paarden opgebouwd, zowel bij spring- en dressuurpaarden als bij paarden bestemd voor de men- of rensport met bewezen successen. Hulpteugels worden hierbij nooit gebruikt. Als de ruiter volgens onze trainingswijze kan rijden zijn slofteugels, martingaal, halsverlengers enz. totaal overbodig. De enige ondersteuning voor het rijden die wij gebruiken is het werk aan de dubbele longe.
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 16:5219-12-07 16:52 Nr:106794
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106733
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Spirithorses schreef op woensdag 19 december 2007, 11:36:

> Ha Annemieke !
> Ken jij de methode van AdB zelf?
> Kun jij me anders uitleggen waraom hij met de handen rechtricht

> Ook al heb je verende handen en schouders, da's allemaal wel
> bekend, maar toch....
>
> Groetejs, Pien

Pien, het verschil is dat jouw paarden gezond zijn en de paarden die AdB krijgt zijn doorgaans kreupel. Wat continu en nonstop en immer wieder vergeten wordt in deze discussie is dat het bij deze rijmethode gaat om KREUPELE paarden, die dus AL GEBLESSEERD of AL KREUPEL zijn. Er wordt jou met je gezonde paard niets aangepraat, je hebt dan immers bij die man niets te zoeken.
Hij plaatst de voorhand voor de achterhand. Omdat met name dressuurmiepjes hun paard graag aan de binnenteugel naar beneden sjorren (en daarmee op de buitenschouder gooien, met name die die het paard graag aanbiedt) is het TIJDENS HET THERAPEUTISCH RIJDEN verboden om het paardenhoofd te laten zakken alvorens het paard gelijk over twee teugels en twee schouders gaat. Ik heb het dan over ~GEBLESSEERDE PAARDEN~.
De reden waarom je het paardenhoofd hoog houdt is dat je voorkomt dat hij uit zichzelf gaat zakken en zijn gewicht op zijn onevenredig belaste schouder werpt. Ik heb het NOG STEEDS over een SCHEEF EN/OF REEDS GEBLESSEERD PAARD, want gezonde niet kreupele paarden komen niet bij de man terecht en daar hoef je dit gekke systeem dus ook niet op los te laten. Zodra de aanleuning na de oefeningen van contrastellen en slangenlijnen rijden links en rechts gelijk is geworden (deze oefeningen zien er soms heftig uit maar dat komt omdat we met REVALIDATIE BEZIG ZIJN - een osteopaat trekt ook wel eens flink aan een been) -dat voel je goed omdat je immers een duidelijk contact hebt- dan sta je de neerwaartse tendens toe en koestert het gewicht dat het paard in je handen legt en BLIJFT ER VERDER VAN AF. Dat heet dan aanleuning. Dan is het gedaan met handen hoog, fietsstuur, zigzaggen etc. Je hebt dan geleerd hoe ongelijke aanleuning aanvoelt en hoe je het oplost.

Er wordt je niks aangepraat, je leert gewoon een stukje basisdressuur dat je ergens onderweg bent kwijtgeraakt. Het is niet magisch, het is niet bijzonder.

Elke volgende dag dat je op je paard klimt zal dit proces van rechtrichten korter en minder ingrijpend zijn en uiteindelijk hoef je er alleen nog maar voor te WAKEN dat de aanleuning ongelijk wordt. Je weet immers hoe het aanvoelt als je paard zich ongelijk belast en kunt meteen ingrijpen, soms is een kneepje voldoende. Dat is een fijne bijkomstigheid, want eerder voelde je dat nog niet aan, anders was je paard immers niet kreupel geraakt.

AdB plaatst de voorhand voor de achterhand en rijdt 'zonder benen'. Da's nu eenmaal zijn "systeem", er zijn er wel meer die dit principe hanteren. Anderen doen het anders en zetten de achterhand sporend met de voorhand, die werken meer vanuit zit en met been: bv uitzwaaien voorkomen, achterhand omzetten. AdB denkt vanuit de getergde verreden rug en is dus geen voorstander van gewichthulpen, omdat die de paardenrug nodeloos frustreren. Ik leg het alleen maar uit, ik geef geen mening.

Zo leiden er meerdere wegen naar Rome. Als je onderweg naar Rome struikelt, is het fijn om een relatief simpele methode te kennen die je weer op de been helpt. Als je niet struikelt, ga je toch lekker door met paardrijden!
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 16:5319-12-07 16:53 Nr:106795
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106767
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: stukje over Shiny... wie anders :-) Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Wil schreef op woensdag 19 december 2007, 13:51:
>
> Soene ;-)) Prima. Stuur hem maar op!! Maggie op 4,5 hec.
> omheinde bergjes rommelen ;-)) En over een poosje 8 hec.
>
> Eh... er zijn er hier nu 2 met een beetje spierpijn. Naar
> beneden is toch zeker zo'n 70-80 meter.... daar is zowaar nu
> gras!! Maar ja.... als je water wilt moet je een pokke-eind
> lopen hoor! 80 meter omhoog..... nog wat klauterpartijen.... en
> dan verdorie weer helemaal naar beneden!
> Hoe zwaar kun je het hebben in Portugal?
>
> ;-))

En dat met 21 graden? Afzien hoor!
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 19:3519-12-07 19:35 Nr:106828
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106826
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Caatje schreef op woensdag 19 december 2007, 19:29:
>
> http://www.sustainabledressage.com/collection/natural.php
> niet zozeer over scheef zijn, wel toch weer interessant

Inderdaad een fantastische site. De gevoelige zieltjes moeten even door de bitten (en s&t) heen kijken en de zeer waardevolle info tot zich nemen.
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 19:3719-12-07 19:37 Nr:106829
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106828
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Christel Provaas schreef op woensdag 19 december 2007, 19:35:

> Caatje schreef op woensdag 19 december 2007, 19:29:
>>
>> http://www.sustainabledressage.com/collection/natural.php
>> niet zozeer over scheef zijn, wel toch weer interessant
>
> Inderdaad een fantastische site. De gevoelige zieltjes moeten
> even door de bitten (en s&t) heen kijken en de zeer waardevolle
> info tot zich nemen.

Herstel: niet "moeten".
Lees maar: "zouden eventueel de zeer waardevolle info tot zich kunnen nemen."
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 19:5019-12-07 19:50 Nr:106833
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106815
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Spirithorses schreef op woensdag 19 december 2007, 18:40:
>
> Weet je hoe het hier vaak gaat?:
>

>
> Groet, Pien
>
>
Precies! En er zijn helaas zoveel instructeurs die vooral op het paard letten en niet op de ruiter, ook onbewust hoor. Ik vind het heel erg goed dat jij er zo'n punt van maakt, Pien! en ik zou willen dat iedere lesgever dat deed, het zou een hoop ellende voorkomen.
Daar is het met mij en Buck dus ook fout gegaan. Twee keer in de week keek de lesgeefmeneer toe hoe ik mijn paard uiteindelijk heel langzaam maar zeker definitief kreupel reed zonder dat wij beiden in de gaten hadden wat er daadwerkelijk aan het gebeuren was.
Nu, vele clinics, dvd's en ervaringen rijker, weten wij allebei wel beter. Prima, nu kan hij anderen ook verder helpen, ik zie dat als een verrijking, een uitbreiding van zijn kwaliteiten.

Als ik voel (of te horen krijg) dat ik naar rechts zit, stel ik mijn paard een halve lange zijde of zoiets naar rechts. Doordat hij zich dan de andere kant op buigt komt het zadel met mij erop dan weer in het midden te liggen. Vind ik persoonlijk minder rugbelastend dan trekken aan het zadel.
Volg datum > Datum: woensdag 19 december 2007, 20:1119-12-07 20:11 Nr:106839
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106834
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: warme hoeven. Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
jose schreef op woensdag 19 december 2007, 19:57:
>
>> Spirithorses schreef op woensdag 19 december 2007, 18:40:
>>>

> Optisch kan dat met een holle rug lijken, maar als je het vlees
> van de mens weg zou denken en alleen naar het skelet zou
> kijken, dan is dat niet zo.
> Evenwicht gaat verder dan niet alleen zijdelings scheef zitten.

Hoe kijken jullie/we/men dan tegen de zit van de volgende ruiter aan?
(ik ben neutraal want kan nog veel leren)

Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 12:4720-12-07 12:47 Nr:106940
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106933
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoeveel liter drinkt een paard per 24 u? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Gudrun schreef op donderdag 20 december 2007, 12:25:

> Kynshiri schreef op donderdag 20 december 2007, 10:16:
>
>> Mijn paard drinkt op zn eentje een bak van 40L leeg op 24 u,
>> met dit weer soms zelfs iets meer...
>
> Hier ook wisselend, tussen de 10 en de 40 liter per paard per
> dag.
> Met dit koude weer drinken ze inderdaad vaker en meer, geen
> idee waarom.

Hier drinken ze minder met het koude weer. Ik denk dat er minder verdampt via de huid.
Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 13:0120-12-07 13:01 Nr:106945
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106869
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pony kan niet meer lopen door kreupelheid, wat is dit? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
-sophie- schreef op woensdag 19 december 2007, 23:20:
> Ook op de delen waar de grond niet omgeploegd is en vervolgens
> is vastgevroren loopt ze niet goed.
> Eerst dacht ik dat ze haar hoef op de voorkant zette omdat ze
> met die hoef misschien hoger stond.
> Maar toen ik haar een pasje opzij duwde stond ze nog zo. Ze
> wilde niet eens aan de kant (terwijl ze dit normaal prima
> doet), het ging heel moeilijk.
> Ze wil er gewoon totaal geen druk op zetten en ontlast het heel
> erg.
> Ik denk dat het toch een hoefzweer is en laat morgen metteen de
> hoefsmid of dierenarts komen..

Wat zei de dierenarts?
Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 13:0420-12-07 13:04 Nr:106946
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106943
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pony kan niet meer lopen door kreupelheid, wat is dit? Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Wil schreef op donderdag 20 december 2007, 12:59:
> Haha... en ik had nog wel de wens om eens een keertje op een
> IJslander een goede rentelgang te mogen meemaken!
> Helaaaaasssss..... nog nooit de kans gehad ;-))
> Ach, maar wie weet wat ik hier in dit land nog allemaal
> tegenkom!
>
> Wil.

Ja! In Portugal barst het vast van de IJslanders ;-)
Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 15:2420-12-07 15:24 Nr:106961
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106956
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: De paardenfokkerij-klas op stelten Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Herman schreef op donderdag 20 december 2007, 13:56:
> De werkelijke reden warom manen worden geknipt, is omdat ze
> niet in de weg zouden zitten voor de teugels tijdens de
> dressuurproef. Daarom dat er ook zoveel knotjes worden

> hangt men er kerstballen aan en een pashaas op de rug - kàn er
> niet mooi uitzien met een verkrampte blik (doffe) in de ogen.
>
> Herman

Wanneer de manen weggeknoopt zijn bovenop de hals, geeft het geheel een symmetrischer beeld dan wanneer ze naar een kant hangen en is het uitvoeren van een oefening links en rechts (stelling, buiging) duidelijker te beoordelen door een jury. Om die haarknotjes hanteerbaar, dunner te maken worden de maanharen simpelweg uitgetrokken. Om diezelfde drogreden wordt er een stuk van de manen afgeschoren, daar waar het hoofdstel achter de oren zit. Zodat het niet... eh.. verschuift...?
Als de staart strak gevlochten is, kan er nog net zo hard mee gezwiept worden, aan die spierkracht verandert dat vlechtje niets. De theorie erachter is dat de achterhand dan beter uitkomt; men vindt dat mooier. Soms wordt de staart bovenaan opgeschoren, wanneer het gebied daar op een vogelnestje lijkt.
Het staartzwiepen wordt door juries gek genoeg helemaal niet als negatief bestempeld: ook op olympisch niveau wordt er naar hartelust gepropellord, ons Anky's Salinero kan er bv ook wat van en dat lijkt wel steeds erger te worden.
Voor gestresste gelaatsuitdrukkingen wordt nog geen puntenaftrek gegeven nee.
Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 17:1020-12-07 17:10 Nr:106970
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106964
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: western naar engels rijden Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
eddy DRUPPEL schreef op donderdag 20 december 2007, 16:48:

> Nathalie Dekok schreef op donderdag 20 december 2007, 15:44:
>
>> Hallo,

> Voor het paardje is dit allesbehalve moeilijk , de ruiter moet
> echter wel de kennis hebben van beide rijstijlen om het
> onderscheid tussen beide naar het paard toe te communiceren .
> Wij combineren drie rijstijlen met véél succes op onze paarden !

Welke drie stijlen zijn dat, Eddy?
Volg datum > Datum: donderdag 20 december 2007, 17:1120-12-07 17:11 Nr:106971
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:106965
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: De paardenfokkerij-klas op stelten Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Eva Saegerman schreef op donderdag 20 december 2007, 16:53:

>> Het staartzwiepen wordt door juries gek genoeg helemaal niet
>> als negatief bestempeld: ook op olympisch niveau wordt er naar
>> hartelust gepropellord, ons Anky's Salinero kan er bv ook wat

> staartgezwiep, oren en ogen stress spel, etc
> Aan de kant publiek met tranen in de ogen van 'ontroering'
> bleek bij het interview, ik zou der krijgen van afkeer,
> vreselijk gewoon!

Wij hebben naar hetzelfde stukje zitten kijken, Eva!
Je leest nu alle berichten van "Christel Provaas"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
7725 berichten
Pagina 125 van 515
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.