InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu onderwerp "wat vragen over bietenpulp"
Volg datum > Datum: woensdag 22 april 2009, 20:0822-4-09 20:08 Nr:163214
Volg auteur > Van: izi Opwaarderen Re:163208
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat vragen over bietenpulp Structuur
izi
Nederland


125 berichten
sinds 4-10-2006
Kaat_E schreef op woensdag 22 april 2009, 13:56:

> Ik weekte het altijd met koud water, 's avonds maken, 's
> ochtends geven (of andersom, 's ochtends maken voor 's avonds).
>
> Voor de andere vragen moet ik je het antwoord schuldig blijven.

heb vanmorgen wat bietenpulp gemaakt,geloof dat ik zo'n 400gr pulpbrokjes heb geweekt in 2,5l water,heb er naderhand nog zo'n 100gr zemelen doorgeroerd en heb het toen gevoerd,gelukkig at ze het meteen zonder problemen!

ik heb haar een volle biksschep van het klaargemaakte spul gegeven,had met deze hoeveelheid in totaal genoeg voor 3 volle biksscheppen (3 maaltijden dus zeg maar),zou deze hoeveelheid graag aanhouden voor 4 maaltijden,dus voor 2 dagen,maar vraag me af of ik het zo lang na bereiding goed kan houden,en of deze hoeveelheden wel zin hebben om te geven?kan ik niet beter iets meer geven of kan ik het beste rustig aan beginnen en voorlopig zo door blijven gaan?
Volg datum > Datum: woensdag 22 april 2009, 20:3922-4-09 20:39 Nr:163216
Volg auteur > Van: Aafke Opwaarderen Re:163214
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat vragen over bietenpulp Structuur

Aafke
Nederland

Jarig op 15-10

2190 berichten
sinds 8-7-2007
izi schreef op woensdag 22 april 2009, 20:08:

> Kaat_E schreef op woensdag 22 april 2009, 13:56:
>
>> Ik weekte het altijd met koud water, 's avonds maken, 's

> me af of ik het zo lang na bereiding goed kan houden,en of deze
> hoeveelheden wel zin hebben om te geven?kan ik niet beter iets
> meer geven of kan ik het beste rustig aan beginnen en voorlopig
> zo door blijven gaan?

Nee, dat kan niet. Vooral met warm weer een paar uurtjes van te voren weken, beslist niet langer. Bederft, niet gezond dus....
Volg datum > Datum: woensdag 22 april 2009, 22:1022-4-09 22:10 Nr:163221
Volg auteur > Van: Arina Bezemer Opwaarderen Re:163214
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat vragen over bietenpulp Structuur

Arina Bezemer
Homepage
Lexmond
Nederland

Jarig op 31-10

320 berichten
sinds 22-6-2007
izi schreef op woensdag 22 april 2009, 20:08:

> Kaat_E schreef op woensdag 22 april 2009, 13:56:
>
>> Ik weekte het altijd met koud water, 's avonds maken, 's

> me af of ik het zo lang na bereiding goed kan houden,en of deze
> hoeveelheden wel zin hebben om te geven?kan ik niet beter iets
> meer geven of kan ik het beste rustig aan beginnen en voorlopig
> zo door blijven gaan?

Ik voerde de bietenpulp met grasbrok. Ik nam ongeveer 400gr bietenpulp en 600 gr grasbrok. Ik deed er meestal warm water bij dan zwelt het direct op en dan gaf ik het na ongeveer een uurtje. Als ik het langer liet staan at ze het ook niet meer op. Als ik het een keer aanmaakte met koud water liet ik het een nacht staan op een koele plaats. Als de bietenpulp nat is het het is lekker weer dan zie je dat er heel snel vliegen op gaan zitten. Je kunt het nat gemaakt dus niet lang bewaren.
Je leest nu onderwerp "wat vragen over bietenpulp"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact