muriel schreef op woensdag 2 december 2009, 11:16:
> Ik vind de winkelkarretjes vol met vleesprodukten en bbq's een
> walgelijk gezicht.
>
uiteindelijk is de produktie van vlees een uitstekend middel om op "laagwaardig terrein" zonder veel middelen een zeer voedzaam produkt te maken
(voedzaam binnen het kader van ons natuurlijk levensspektrum, zowel als mens als dier, dus los van door vleeseten ev. optredende ouderdomsziekten )
vlees kan je telen met een minimum aan handelingen, het loopt immers zelf rond, en vreet en zoekt en scharrelt zijn kostje bijeen, en dat bedoel ik dan ook in het NU
In tegenstelling tot groenten en fruit, die ook NU, enorm veel handelingen vereisen, die massaal fossiele (of andere) brandstoffen slikken, enorm belastend zijn voor het milieu (pesticiden, insecticiden, herbiciden, fungiciden) en die bovendien een enorm verwoestende invloed hebben op de bodemstruktuur en het bodemleven.
Waar het fout gaat is de manier om NU vlees te kweken : daar komen ook veel te veel handelingen bij kijken, alleen al om die zogenaamd hoogwaardige voeding te produceren. Als alle maisland, dat elk jaar opnieuw moet worden bewerkt, ingezaaid, bespoten en geoogst opnieuw zou vervangen worden door duurzaam gras zou dit op alle vlakken beter skoren, niet alleen als gigantische koolstofbuffer.
Als we dan gewoon onze vlees-intake halveren, hoeven we hoogstens 1 maatje broek in te ruilen....