InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10699 berichten
Pagina 662½ van 714
Je leest nu alle berichten van "eddy DRUPPEL"
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 14:529-2-10 14:52 Nr:191398
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi en gras als voeding en training van je paard Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 9 februari 2010, 14:03:

> Anita Cats schreef op vrijdag 5 februari 2010, 19:28:
>
>> Spier training zorgt voor betere stofwisseling, spieren vreten vet, lees

>
> Het enige significante verschil is dat wanneer je hebt getrained op koolhydraten, je spieren zijn geoptimaliseerd op de verbranding van koolhydraten, en je een tijdelijk lagere prestatie krijgt als je begint met trainen op vetverbranding.
>
> Frans
Voor alle DUUR-sporten kun je evengoed vetverbranding gebruiken, want dat doe je nooit op top-vermogen.

Zelfs in marathons lopen de deelnemers slecht de eerste delen (tot 25KM ) in hun vetverbrandingszone .Gekoppeld aan de hartslag en bij iedereen licht verschillend maar je mag nemen van een dikke100 tot 130 slagen per minuut .Ga je hierboven !! Kan je dit slechts beperkt volhouden .Armstrong bv kwam boven op de Mont ventoux met hartslag 198 !! Door training wist hij dat hij dit 19 min kon volhouden .Dus van zodra je UIT een bepaalde hartslagzone komt zit je zowiezo ook UIT je vetverbrandingszone .Daarom ook dat "niet begeleide duurloop" niet zéér effektief is ALS DIEETVORM omdat mensen met gewichtsproblemen zéér snel UIT hun vetverbrandingszone komen en dan hun suikers gaan aanspreken wat je dus maar zéér beperkt aankan .
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 15:249-2-10 15:24 Nr:191401
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191399
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi en gras als voeding en training van je paard Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 9 februari 2010, 15:03:

> eddy DRUPPEL schreef op dinsdag 9 februari 2010, 14:52:
>
>> Zelfs in marathons lopen de deelnemers slecht de eerste delen (tot 25KM )

> maar je hartslag heeft niets te maken met wat je aan het verbranden bent,
> een eenmaal in de vetverbranding blijf je in de vetverbranding, want daar
> kom je in terecht als de suikers op zijn, en zolang je geen nieuwe suikers
> eet zul je door moeten blijven gaan op je vet.

Frans je zit serieus verkeerd hoor !

> Eh, net andersom dus he? Eerst wordt de suiker opgemaakt, daarna de vetten.

Neen Frans . De vetten zorgen voor de langdurige verbranding en de suikers (je hebt bovendien nog eens snelle en trage (vrijkomende) suikers !!) voor de explosieve en kortere verbranding .Waarom denk je word de tabletten druivesuiker gebruikt in duursport als je een dip hebt ? Omdat dit meteen de bloedbaan in gaat en energie levert :-D Dan mag je een kilo vet slurpen maar je gaat geen meter meer lopen hoor !! Suikers zijn véél sneller als energie omte zetten maar zijn ook sneller uitgeput .Zit je met een tekort aan suikers dan ga je door je knieen ONherroepelijk, eer je vet voorraad op is duurt een stuk langer

> Begeleide duurloop is niet effectief om af te vallen omdat mensen met
> gewichtsproblemen overal krijgen te horen dat ze "vetarm" moeten eten,

Das eind jaren 80 waar jij nog van spreekt :-D .Heb je nog verzadigde en onverzadige vetten BIG DIFFERENCE;

Raadpleeg een fysische arts /sportarts / Lic Fysische /Trainers van mensen die sport prestaties moeten leveren enz...
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 15:339-2-10 15:33 Nr:191402
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191401
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vetverbranding (Naar aanleiding van training en voeding van je paard) Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006

Vetverbranding

De laatste tien jaar is een kentering te constateren in het eetgedrag van de consument. In Amerika is bijvoorbeeld de gemiddelde inname van vet gedaald van 38 tot 34 procent van het aantal calorieën. Goed nieuws, maar helaas worden er nog altijd meer calorieën ingenomen dan verbruikt, en dus ook nog steeds te veel vet. Het resultaat: te veel mensen zijn te dik. In Amerika hebben twee van de drie mensen last van overgewicht en kan er officieel van een epidemie worden gesproken. Europeanen zijn trouwens ook aardig op weg.

Eetpatroon
Wie van dit artikel niets denkt op te steken, moet het volgende onthouden:

Wie stelselmatig meer calorieën consumeert dan verbruikt, zal zwaarder worden, ongeacht het eetpatroon.

Toch zwaarder
Mensen die minder dan dertig procent vet (van het aantal dagelijkse calorieën) nuttigen, en het percentage verzadigd vet tot tien procent beperken, worden toch zwaarder als zij meer calorieën innemen dan ze verbruiken. Verbaasd? U bent niet de enige.

Heel pak crackers
Vooropgesteld dat de consumptieverlaging van verzadigd en onverzadigd vet ten goede komt aan de gezondheid, is het een fabeltje dat de inname van minder vet leidt tot gewichtsafname. Wie een heel pak crackers opeet, consumeert veel calorieën. Die bestaan weliswaar uit veel koolhydraten, maar koolhydraten kunnen door het lichaam worden opgeslagen als vet als u er te veel van binnenkrijgt.

Hetzelfde geldt voor eiwit en uiteraard voor vet zelf. Dit wil niet zeggen dat koolhydraten, eiwitten en vetten één pot nat vormen. Vet is om verschillende redenen duidelijk de grote boosdoener als er te veel van wordt geconsumeerd. Een te hoog cholesterolgehalte en hart- en vaatziekten staan in een sterke relatie met een te hoge vetconsumptie. Vet bevat bovendien veel meer calorieën dan koolhydraten en eiwit.

Fabel
Het tweede misverstand komt op het volgende neer: de beste beweging om vet te verbranden, is een activiteit met een lage intensiteit, zoals wandelen. Fout!

Hardlopen is een veel betere methode dan wandelen om vet te verbranden. Wie op 65 procent van het maximale uithoudingsvermogen (VO2max; zie woordenboek) loopt, in feite een rustig tempo, verbrandt beduidend meer vetcalorieën dan iemand die op 25 procent van de VO2max loopt (wandelen). En wie enkele intervallen afwerkt van anderhalve minuut, op 95 procent van de VO2max, zal drieëneenhalf keer meer vet verbranden dan iemand die in een gestaag en gemiddeld looptempo traint.

Effect
Het verhoogde stofwisselingsproces stopt niet gelijk na een inspanning maar blijft na een intensieve training langdurig actief. Enkele jaren geleden werd een test uitgevoerd, waarbij bleek dat vijftien uur na een zeventig minuten durende training, op zeventig procent van de VO2max, het proces van vetverbranding nog steeds plaatsvond. Het komt er in de praktijk op neer dat door lopen het lichaam meer vet verbrandt.

Enzymen
Langdurige inspanning heeft een gunstig effect op activiteiten van bepaalde spierenzymen, hetgeen weer invloed heeft op de vetverbranding. Deze spierenzymen bewerkstelligen de opslag van glycogeen (gevormd uit koolhydraat en broodnodig in de marathon) en een hogere vetverbranding. Uw lichaam leert met andere woorden door een bepaalde mate van activiteit meer vet te verbranden ten opzichte van het lichaam van iemand die op een stoel blijft zitten.
Alarm

Vorig jaar werden veel atleten gealarmeerd toen er in enkele publicaties negatieve effecten van koolhydraten aan de orde werden gesteld. De strekking was als volgt: mensen worden dikker omdat ze te veel koolhydraten consumeren en te weinig eiwit. De stof insuline zou hierbij een sleutelrol spelen.

Men ging ervan uit dat een koolhydraatrijk dieet als bijwerking een stijging van het insulinegehalte heeft. En wel een stijging naar een zo hoog niveau, dat de vetverbranding wordt afgeremd. De oplossing hiervoor zou gevonden kunnen worden in het nuttigen van meer eiwit en minder koolhydraten, zodat het insulineniveau normaal blijft en het vetverbrandingsproces niet zou worden verstoord. Er werd gesteld dat een zogeheten '40-30-30-dieet' uitkomst zou bieden: 40 procent van het totaal aantal calorieën bestaat uit koolhydraten, 30 procent uit eiwit en 30 procent uit vet.

Zin of onzin?
Onzin, zegt de overgrote meerderheid van sportdiëtisten en bewegingsfysiologen. Er worden niet te veel koolhydraten genuttigd, er wordt simpelweg te veel gegeten! Ondanks de wetenschappelijke discussies kent het 40-30-30-dieet de nodige aanhangers; van Mark Allen, zesvoudig winnaar van de triatlon van Hawaï, tot Peter Snell, voormalig olympisch kampioen op de 800 en 1500 meter. Snell is tegenwoordig bewegingsfysioloog en verloor in twee maanden ongeveer tien kilo gewicht met behulp van dit dieet. Hij stelt dat een koolhydraatrijk dieet niet op iedereen een even gunstig effect heeft, en het 40-30-30-dieet vormt dan een prima alternatief.
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 20:439-2-10 20:43 Nr:191444
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191428
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi en gras als voeding en training van je paard Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 9 februari 2010, 18:49:

> Piet schreef op dinsdag 9 februari 2010, 17:45:
>
>> Maar wáárom gaat het hele verhaal dan niet meer op Frans?

> eet je niet.
> Wielrenners doorbreken die barriere, maar dat kan alleen met suiker.
>
> Frans

Frans toch , de masai nemen suikers tot zich tijdens de voetjacht !? De inuit nemen zoete melk mee tijdens hun jachten naar zeehonden . Waar is het lichaam dan wel voor ontworpen ? Stilzitten, compjoeterke spelen en geen koolhydraten tot je nemen ? Héél je stelling is zéér kort door de bocht en in het artikel dat ik hier copieerde staat gewoon het tegendeel van wat JIJ beweerd !Is maar één van de zovelen hoor .Tuurlijk kan je zonder koolhydraten als je gewoon zachtjes verder moddert in je dagelijkse werkleven .Wat je daar beweert over X aantal km enzoverder he .Wil ik je nog wel eens zien doen ;-) Aan méér dan een wandeltempootje .Idem dito met het houthakken trouwens Grinn! Ik zit aan zo'n 30 kuub /winter .Is zien datje geen spierpijn hebt dank zij je koolhydratenvrij dieet 8-S
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 21:019-2-10 21:01 Nr:191456
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191449
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Trainen blind paard (was: Hooi en gras als voeding ) Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Anja Seijn schreef op dinsdag 9 februari 2010, 20:53:

> eddy DRUPPEL schreef op dinsdag 9 februari 2010, 11:11:
>
>> Anja Seijn schreef op dinsdag 9 februari 2010, 9:06:

> mijn bak is, er hier een fysio/ostheo komt om eens goed te testen of dit
> een neurologisch probleem is of dat er wat blokkades zitten. Ingenioso zal
> wat oefeningen moeten doen, niet alleen in stap en nu breekt hij echt zijn
> nek!
Ataxie is toch neurologische aandoening ?Wat kan fysio/osteo uitsluiten (reikt hun opleiding zover )? Al erover nagedacht dat een blinde mens ook anders stapt dan een ziende mens Grinn!
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 21:109-2-10 21:10 Nr:191458
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191455
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi en gras als voeding en training van je paard Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 9 februari 2010, 21:01:

> eddy DRUPPEL schreef op dinsdag 9 februari 2010, 20:43:
>
>> Frans toch , de masai nemen suikers tot zich tijdens de voetjacht !? De

> Lees het nog eens na op logica, check mijn beweringen, kijk om je heen,
> zie waar het vetarme dieet ons gebracht heeft, etc. Ik verkoop geen onzin.
>
> Frans

Net daarom net Frans .Zeg niet dat je onzin verkoopt maar je steunt héél je bewering op jou ervaring EN op 90 % ven de mensen rond je die OOK niet voldoende bewegen . Ben opgegroeid in de sportwereld en die prestatie zijn niet echt van wereld niveau te noemen . Gewoon B Niveau Grinn!
Maar je leert wel véél over voeding en de impact van een niet gevolgd dieet

Over de inuit : Niet alleen een koe kan je melken !
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 21:249-2-10 21:24 Nr:191462
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:191460
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi en gras als voeding en training van je paard Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 9 februari 2010, 21:18:

> eddy DRUPPEL schreef op dinsdag 9 februari 2010, 21:10:
>
>> Net daarom net Frans .Zeg niet dat je onzin verkoopt maar je steunt héél

> En dus ook logisch dat de inuit deze melk benutten. De minder vetrijke
> koemelk wordt daarentegen weinig gebruikt tijdens de jacht. :-*
>
> Frans
Nope ,rendiermelk word gebruikt als boost en energiedrank .Kzie je nog geen vers geslacht zeekoe melken , de melk is zodanig vet dat ze bijna onbruikbaar is ,ideaal voor kleine zeekoetjes en het aanmaken van de speklaag ,dat wel !

> Er zijn ook zat mensen die in de sportwereld zitten en weten dat je je
> energie niet alleen maar uit koolhydraten kunt halen.

Met de term "alleen maar" haal je de discussie uit zijn lijn !! DAAR ging het hélémaal niet over Frans .Het ging om een uitgebalanceert dieet en de prestaties navenant !! Zoals de draad startte OOK bij paarden trouwens !!
Je leest nu alle berichten van "eddy DRUPPEL"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10699 berichten
Pagina 662½ van 714
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.