InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
54 berichten
Pagina 2½ van 4
Je leest nu onderwerp "Bachbloesem, hoe lang van tevoren?"
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 12:5126-5-10 12:51 Nr:204664
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:204649
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Karen Koomans schreef op woensdag 26 mei 2010, 11:26:

> Kun jij trouwens onomstotelijk aantonen dat het NIET werkt, als het gaat
> om kruiden, of homeopathie, of Bachbloesems?

Natuurlijk kan dat. Dat is al vele malen gedaan. Alleen wordt uiteindelijk het onderzoek toch geinvalideert door degenen die er belang bij hebben. Toevallig is het onderzoek nu net niet van toepassing op die situatie!

> Die laatste zin, dat is precies het punt. Rescue Remedie wordt inderdaad
> veel tegen examenvrees gebruikt, maar dat heeft geen enkele zin. Die
> remedie is daarvoor niet bedoeld!

En toch zie ik ze hier bij de drogist liggen, tegen examenvrees, voor het halen van je rijbewijs, etc. het staat er letterlijk op als ik me niet vergis.
Hoezo spelen commerciele belangen geen rol als je iets aanprijst voor iets waarvan jaren geleden al is vastgesteld dat het niet werkt?

En dit is typisch weer zo'n voorbeeld van het invalideren van een onbetwistbaar onderzoek. "Het werkt niet tegen examenvrees". Ok dan, zullen we een onderzoek doen of het werkt bij honden tegen vuurwerkangst?
Wedden dat als er uitkomt dat het niet werkt, het betreffende citaat wordt aangehaald, en de conclusie is "het onderzoek is onjuist, want rescue remedie is nooit bedoeld geweest om honden van hun vuurwerkangst af te helpen!".
En dan wordt het wel een beetje belachelijk, want dan moet je ELKE soort angst individueel onderzoeken, en steeds wordt dan het excuus, ja, maar DAAR werkt het nou net niet tegen. owh

Ik vind het niet zo moeilijk allemaal: Ik zie een pakje van dat spul bij de drogist liggen waarop staat dat het helpt tegen examenvrees, ik weet dat er is onderzocht dat het niet werkt tegen examenvrees, dus ik kan niet anders dan concluderen dat sommigen een commercieel slaatje slaan uit het verkopen van een nepmiddel en er baat bij hebben om het betreffende onderzoek onder de de grond te schoffelen.

Ik zou niet anders reageren als wanneer ik een regulier middel zie dat aangeprezen wordt tegen iets waarvan bewezen is dat het niet werkt.
In feite maakt het me geen zak uit of het "regulier" is of "alternatief". Aspirine is regulier, maar als iemand het verkoopt tegen hoefbevangenheid dan zal ik ook mijn best doen om dit onderuit te halen.

> Bij het andere onderzoek werd een mix gebruikt van maar liefst 10
> verschillende remedies! Iedere kundige Bachbloesem-kenner en Bach zelf,
> zal je vertellen dat het aantal gelijktijdig gegeven remedies beperkt
> dient te blijven to liefst vier, max. zes.

Waarom doen ze dan niet ZELF een degelijk onderzoek? Ook reguliere middelen worden onderzocht. Het is echt niet zo moeilijk, je neemt honderd of zo proefpersonen, 50 krijgen een echt middel, 50 een nepmiddel, de interviewer noch de proefpersoon weet of het het echte middel is of niet, en uiteindelijk als alles is getest en opgeschreven onthul je welk middel echt was en welke niet, en kijk je of er verschil is gemerkt.

> Welnee. Lees iets over het leven van Edward Bach en het zal duidelijk zijn
> dat die man geen financiele doelen had.

Gewoon onkunde en een overmaat aan fantasie kan ook de oorspronkelijke reden zijn geweest. De geschiedenis is vol met lieden die goud dachten te kunnen maken uit paddengif en slangenieren, of geneeskrachtige werkingen toedichten aan neushoorn-hoorns, witte-tijger-ballen, of weet ik wat voor spul. Altijd zijn er gelovigen, die moord en brand schreeuwen als iemand met een onderzoek aantoont dat het gewoon nepperij is.

> Hij wou naam maken als arts en
> mensen helpen. Die passie, mensen beter maken, maakt dat mensen arts
> worden (een enkele uitzondering daargelaten misschien). Als geld je
> grootste drijfveer is, kun je beter een ander beroep kiezen.

Pardon? Zullen we eens de omzet opvragen van de BV's die zich met homeopathie en bachbloesems bezig houden? Ik zou PN er ongezien graag voor inruilen (financieel dan he?)

Frans
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 14:0126-5-10 14:01 Nr:204675
Volg auteur > Van: Jacqueline v d Berg Opwaarderen Re:204664
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Jacqueline v d Berg
Zandvliet
België

Jarig op 16-4

1895 berichten
sinds 16-11-2004

Ik ben één van die mensen die niet achter alles een wetenschappelijk onderbouwd bewijs zoek voor ik het gebruik. Bij hevige hoofdpijn neem ik een pilletje waarvan ik al gemerkt heb dat het werkt zonder daar bewijzen voor te gaan zoeken dàt het werkt.
Ik ben geen fervente homeopathiegebruiker en bachbloesems heb ik een paar keer gebruikt bij Player, jaren geleden.
Ik heb een paar enorm goede ervaringen met homeopathie, zowel bij paarden als bij een baby (mijn oudste die als baby erg last had van diarree -18 jaar geleden, spreek ik nu)
Ik ben heel erg te vinden over de werking van Traumeel bijvoorbeeld, zelfs mijn niet homeopathische DA heeft haar scepsis overwonnen na het zien van de resultaten bij veschillende patienten.
Over mijn zoon - 18 jaar terug - ik had nadat hij al wéken diarree had contact gezocht met een arts die na zijn tradi studie zich verder had gespecialiseerd in de homeopathie.
Hij ging ervan uit dat mensen op te delen zijn in verschillende constitutietypes.
éen pilletje, op te lossen in water en op te nemen verdeeld over 24 uur ...heeft het gedaan.
Zoals te verwachten (ik verwachtte niets want kende er niest van) kwam alles eruit wat niet juist zat: de laatste klachten het eerste en de oudste klachten het laatst.
Alle snot en slijmen (hij had een vrijwel chronische piep op zijn luchtwegen) kwamen er eerst uit, na ee paar uur werd zijn ontlasting dikker, na 24 uur was de diarre gedaan. Ben wel naar de huisdokter moeten gaan voor zijn groene slijmen die er massaal uitkwamen, iets gevraagd wat niet zou "strijden" met de homeopathie.

heel persoonlijk dus, maar voor mij genoeg bewijs om dingen niet zo maar onder tafel te vegen omdat je zelf niet kunt violgen hoe het werkt.
De wetenschap is veelal gebaseerd op tradi gedachtengoed en kijkt ook maar één kant uit als het hier om gaat.
Ik kan me niet voorstellen dat die diarree is weggegaan omdat ik zo graag wilde dat dat pilletje hielp. Dàt idee lijkt me juist wazig en zweverig :-P Zoveel macht hebben mijn gedachten niet :-)
Wat de bloesems betreft, weet er (weer) niet erg veel van.
Had er dingen over gehoord, geen zin om Player kalmerende rommel te geven, ze was indertijd onderkomen en gestressed en viel kilo's af in tijden van stress (zoals een verhuis) Heeft het geholpen? Moeilijk te bewijzen want ik weet niet hoe ze zou hebben gereageerd zonder. Ik vond het het proberen waard iig.
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 14:0726-5-10 14:07 Nr:204676
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:204664
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Van een afgestudeerd arts en een aantal van mijn docenten heb ik begrepen dat heel veel (ca. 50% of meer) van de reguliere medicijnen ook niet evidence based is, maar experience based. Dus waar doen we nu toch zo moeilijk over?

Het gebeurt regelmatig dat reguliere medicijnen ergens voor worden toegepast, dan ergens anders heel geschikt voor blijken en dán dáár ook voor worden toegepast. Komt geen evidence aan te pas. Waarom wordt er dan niet bij elk regulier medicijn gevraagd of dat wel bewezen actief is?

Als je iets niet wilt of er niet in gelooft ben je toch niet verplicht het te gebruiken? Zelfs je huisarts kan je niet verplichten bepaalde voorgeschreven medicijnen in te nemen, is je eigen keuze! (Hoewel ik dat niet aanbeveel, je gaat meestal niet voor niets naar je huisarts.)

Groet, Els.
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 14:2726-5-10 14:27 Nr:204680
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:204654
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Geertje schreef op woensdag 26 mei 2010, 11:45:
> Het is natuurlijk een feit dat er geen evidence based is voor homeopathie,
> maar voor mij is dat niet echt een reden om het niet te gebruiken. Of het
> nu werkt omdat het werkt, of omdat ik er in geloof maakt me op sommige

> Ik wist vantevoren dat er op deze vraag wel wat discussie zou ontstaan,
> maar goed, ik lees er graag ervaringen en dingen over. Zijn er
> bijvoorbeeld ook mensen die het geprobeerd hebben, vantevoren kritisch of
> niet, die er geen heil in zagen achteraf?

Niet over Backbloesem, heb daar geen enkele ervaring mee. Zal er dus ook niet over oordelen.
Maar wél met bepaalde homeopathische middelen.
En nu wordt ie leuk.... zowel middelen die helemaal niets hielpen... (vooral samengestelde producten schijnen bij mij niet te werken) als middelen die in 1 klap: bingo! Zelfs 100% geholpen hebben, klacht verdwenen. En ook echt gelijk he? Vrijwel direkt na inname... Dit was trouwens ook voorgeschreven door een officiële arts/homeophaat.

Wil

Hoefijzers..... het einde!!! =-)
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 14:3226-5-10 14:32 Nr:204682
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:204680
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Voor iedereen die geïnteresseerd is, het boek "Bad Science" van, uit mijn hoofd "Ben Goldacre", is érg goed en interessant. Wel engelstalig, dus dat moet je wel goed beheersen om het te kunnen lezen. Ik kreeg de tip ooit van Nathalie en het boek is echt heel goed. Google maar eens, en bestel m via amazon (das meestal goedkoper).
--
Ilona
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:0926-5-10 15:09 Nr:204694
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:204680
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Wil schreef op woensdag 26 mei 2010, 14:27:
>
> Niet over Backbloesem, heb daar geen enkele ervaring mee. Zal er dus ook
> niet over oordelen.
> Maar wél met bepaalde homeopathische middelen.
> En nu wordt ie leuk.... zowel middelen die helemaal niets hielpen...
> (vooral samengestelde producten schijnen bij mij niet te werken) als
> middelen die in 1 klap: bingo! Zelfs 100% geholpen hebben, klacht
> verdwenen. En ook echt gelijk he? Vrijwel direkt na inname... Dit was
> trouwens ook voorgeschreven door een officiële arts/homeophaat.
>
> Wil

Leuk dat je dit vermeld. Is enigszins vergelijkbaar met een hoestdrankje uit de vrije verkoop van de drogist of een voorgeschreven middel van de dokter.

De homeopatische middeltjes die je gewoon in de winkel koopt, zijn meestal een samenstelling van een aantal middelen die wel eens effectief zouden kunnen zijn bij een bepaalde aandoening. Een klassiek homeopaat neemt de gehele persoon in ogenschouw en schrijft iets voor wat precies bij die mens past. (En ik ¨geloof¨ zelf ook niet in homeopatie. Na de zomervakantie krijg ik daar een aantal colleges van, mij benieuwen of ze me kunnen overtuigen ;-) )

Ditzelfde zie je bij acupunctuur. Tegenwoordig hoor je geregeld van fysiotherapeuten of andere ¨peuten¨ die ook acupunctuur bedrijven. Zij hebben dan geleerd dat je bij bijvoorbeeld een tenniselleboog bepaalde punten kan aanprikken en dat dat meestal helpt. Een klassiek geschoolde chinees geneeskundige/acupuncturist kijkt eigenlijk niet naar de specifieke klacht, maar neemt ook weer de gehele mens als uitgangspunt en past zijn behandeling daar aan aan. Voor eenzelfde ¨klacht¨ wordt vaak een heel andere behandeling ingezet, omdat de oorzaak chinees gezien anders ligt.

Vooral de alternatieve geneeswijzen worden nogal eens uit hun verband getrokken. En dat is erg jammer. Want als de middeltjes uit de winkel niet helpen, stap je naar de huisarts. Waarom zou je als de alternatieve middeltjes uit de winkel niet helpen, dan niet naar een goed opgeleide alternatief therapeut kunnen stappen?

In Duitsland werkt een reguliere ¨Heilpractiker" voornamelijk met kruiden en homeopatische middelen en hij wordt meestal bezocht voor men naar een arts gaat. Ook een arts schreef vaak nog kruiden e.d. voor. Helaas wordt dat nu minder omdat de (goedkopere) kruiden uit het verzekeringspakket zijn gehaald en de cliënt dus liever voor de (duurdere) wel vergoede medicijnen kiest. (Info van iemand die Duits Heilpractiker is.)

Het is voor mij wel belangrijk dat de voorschrijvende persoon een gedegen opleiding heeft gehad. Maar dat is op dit moment in Nederland moeilijk te achterhalen omdat er een wildgroei aan opleidingen is. Met een opleiding van een paar uur ben je al Natuurgenezer.
Dit is wel een beetje vergelijkbaar met iemand die zich na de dagopleiding van PN ¨Natuurlijk Bekapper¨ noemt met zijn papiertje zwaait en de paarden van anderen tegen betaling gaat bekappen. (Beslist niet negatief bedoeld naar de opleiding van PN toe, want die is daar niet voor bedoeld! Alleen om te vergelijken.)

Els.
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:2426-5-10 15:24 Nr:204695
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:204675
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Jacqueline v d Berg schreef op woensdag 26 mei 2010, 14:01:

>
> Ik ben één van die mensen die niet achter alles een wetenschappelijk
> onderbouwd bewijs zoek voor ik het gebruik. Bij hevige hoofdpijn neem ik
> een pilletje waarvan ik al gemerkt heb dat het werkt zonder daar bewijzen
> voor te gaan zoeken dàt het werkt.

peperkoek effect....

De rest heb ik even weggeknipt. Persoonlijke verhalen over dat dit en dat werkte voor zus en zo'n geval ben ik niet van onder de indruk. Daarmee is nog steeds niet statistisch en significant bewezen dat iets werkt. Dan berust het meer op 'ik geloof er in omdat jij meegemaakt heb dat iets leek te werken'

> De wetenschap is veelal gebaseerd op tradi gedachtengoed en kijkt ook maar
> één kant uit als het hier om gaat.

Nee dat is ook niet waar. De wetenschap keert zelfs het hele oerwoud om als ze maar een medicijn tegen bijv. kanker kunnen vinden.

Feit blijft dat medicijnen en middeltjes uit de natuurgeneeswijzen op oncontroleerbare manier zijn ontstaan. Via verhalen, ervaringen of op uiterlijk van de plant. Longkruid lijkt op een long en is dus goed voor de luchtwegen etc etc etc

De farmaceutische industrie staat onder strenge controle en moet volgens bepaalde protocollen de werkzaamheid en bijwerkingen vaststellen. Eerst met gewone proeven, dan dierproeven (ja helaas..) en vervolgens als alles afgedekt is mag het getest worden op mensen.

Het duurt gemiddeld 12 jaar om van een werkzame stof een geneesmiddel te ontwikkelen. De eerste jaren gaan op aan onderzoek naar werkzame stoffen: de preklinische fase. Daarna volgt uitgebreid klinisch onderzoek: onderzoek naar de veiligheid van de stof bij een kleine groep gezonde vrijwilligers. Dan wordt de stof getest op een kleine groep patiënten en tot slot op honderden tot duizenden patiënten.

Slechts een op de 10.000 mogelijk interessante moleculen komt uiteindelijk als geneesmiddel op de markt.

Natuurgeneesmiddelen worden niet op deze manier benaderd, niet omdat het expres buiten de poort gehouden wordt, maar omdat het niet werkt. Als je hoofdpijn hebt kan je heel natuurlijk op een stukje wilgenbast kauwen en dan krijg je wat salicylzuur binnen, waar je weer maagpijn van krijgt. Je kan ook een aspirientje nemen; acetylsalicylzuur. Ze hebben er een groep aangeplakt; acetyl. Daarmee vervallen de vervelende bijwerkingen, hoewel je geen natuurproduct slikt maar een ‘chemisch’ medicijn. Chemisch klinkt gelijk al heel eng in veel oren ;-)

Voor de liefhebber een uitzending van klokhuis: 2e item

http://www.hetklokhuis.nl/onderwerp/medicijnen

en dit artikel

http://www.gsk.nl/downloads/files/20081278proefCorpfoldermolecuul.pdf

nou vind ik de farmaceutische industrie ook iets om kritisch op te blijven. Dankzij hun propaganda machine is er onnodig paniek gezaaid over de mexicaanse griep en hebben ze hun eigen afzetmarkt daarmee gecreëerd….. de stinkerds.

Hier nog een aardig artikel over wetenschappelijk onderzoek en het gebrek aan resultaten van een werking van homeopathische geneesmiddelen:

http://www.skepsis.nl/blog/2008/07/homeopathische-proeven/

en hier nog een sarcastische blog die ik erg leuk vind om te lezen, maar die bij velen waarschijnlijk in het verkeerde keelgat zal schieten http://www.skepsis.nl/placebotherapie.html

Ik heb zelf ooit iets dergelijks geschreven over NH-goeroe's maar da's een ander verhaal. ;-)
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:3326-5-10 15:33 Nr:204697
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:204694
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Els Kleverlaan schreef op woensdag 26 mei 2010, 15:09:

> De homeopatische middeltjes die je gewoon in de winkel koopt, zijn meestal
> een samenstelling van een aantal middelen die wel eens effectief zouden
> kunnen zijn bij een bepaalde aandoening. Een klassiek homeopaat neemt de
> gehele persoon in ogenschouw en schrijft iets voor wat precies bij die
> mens past.
Precies. Samengestelde homeopatie kán effectief zijn...
Bij een klassiek homeopaat gaat het idd. eventjes anders. Die kijkt naar het grote geheel, wat voor type je bent, wat je klachten zijn, en zoekt daar een middel bij.

> Ditzelfde zie je bij acupunctuur. Tegenwoordig hoor je geregeld van
> fysiotherapeuten of andere ¨peuten¨ die ook acupunctuur bedrijven. Zij
> hebben dan geleerd dat je bij bijvoorbeeld een tenniselleboog bepaalde
> punten kan aanprikken en dat dat meestal helpt. Een klassiek geschoolde
> chinees geneeskundige/acupuncturist kijkt eigenlijk niet naar de
> specifieke klacht, maar neemt ook weer de gehele mens als uitgangspunt en
> past zijn behandeling daar aan aan. Voor eenzelfde ¨klacht¨ wordt vaak een
> heel andere behandeling ingezet, omdat de oorzaak chinees gezien anders
> ligt.
Helemaal waar Els.
>
> In Duitsland werkt een reguliere ¨Heilpractiker" voornamelijk met kruiden
> en homeopatische middelen en hij wordt meestal bezocht voor men naar een
> arts gaat. Ook een arts schreef vaak nog kruiden e.d. voor. Helaas wordt
> dat nu minder omdat de (goedkopere) kruiden uit het verzekeringspakket
> zijn gehaald en de cliënt dus liever voor de (duurdere) wel vergoede
> medicijnen kiest. (Info van iemand die Duits Heilpractiker is.)
Klopt ook Els, ook daar heb ik uitstekende ervaringen mee.
>
> Het is voor mij wel belangrijk dat de voorschrijvende persoon een gedegen
> opleiding heeft gehad.
Precies!
> Els.

Hoefijzers..... het einde!!! =-)
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:3726-5-10 15:37 Nr:204699
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:204695
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Arabesk, vind dit ook zo af en toe een heerlijk verfrissende website:

http://www.zapruder.nl/

lekker recalcitrant!

Let even op de bovenzijde van deze site... over wie er daar on line zitten:
184 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 8 trollen aanwezig, 2165 leden

Ik lach me ziek!

Hoefijzers..... het einde!!! =-)
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:4126-5-10 15:41 Nr:204700
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:204649
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Karen Koomans schreef op woensdag 26 mei 2010, 11:26:

>
> Welnee. Lees iets over het leven van Edward Bach en het zal duidelijk zijn
> dat die man geen financiele doelen had. Hij wou naam maken als arts en
> mensen helpen. Die passie, mensen beter maken, maakt dat mensen arts
> worden (een enkele uitzondering daargelaten misschien). Als geld je
> grootste drijfveer is, kun je beter een ander beroep kiezen.
> Idem voor de grondleggers van Homeopathie. En alle mensen die vanuit
> medisch oogpunt al eeuwen en eeuwen de werking van kruiden hebben
> onderzocht. Geen financiele doelen, bij die mensen. Roem/aanzien misschien wel.

Even koppie-pasta:

"Een van de opvallendste kenmerken van pseudogeneeskunde is de mythologie die rond de grondlegger geweven wordt. Edward Bach wordt afgeschilderd als een goed en zuiver mens, met een grote intuïtie, die grote offers bracht voor de lijdende mensheid en die belangeloos gedreven wordt door een verlangen het publiek te dienen, en die in zijn eenzame strijd de geneeskunde op een hoger plan bracht. In samenhang hiermee worden zijn woorden en voorschriften als een onveranderlijk evangelie beschouwd, en wordt er niet al te zwaar getild aan de afwezigheid van elk bewijs of logische redenering."
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:4226-5-10 15:42 Nr:204701
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:204682
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Ilona Kooistra schreef op woensdag 26 mei 2010, 14:32:

> Voor iedereen die geïnteresseerd is, het boek "Bad Science" van, uit
> mijn hoofd "Ben Goldacre", is érg goed en interessant. Wel engelstalig,
> dus dat moet je wel goed beheersen om het te kunnen lezen. Ik kreeg de tip
> ooit van Nathalie en het boek is echt heel goed. Google maar eens, en
> bestel m via amazon (das meestal goedkoper).
> --
> Ilona

Kan het ook via bol.com? Heb geen creditcard enzo.

Evenmin de tijd om het te lezen, pas na 29 juni :-M , leuk boek voor de zomervakantie :-P
Volg datum > Datum: woensdag 26 mei 2010, 15:4426-5-10 15:44 Nr:204702
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:204701
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bachbloesem, hoe lang van tevoren? Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Arabesk schreef op woensdag 26 mei 2010, 15:42:

> Ilona Kooistra schreef op woensdag 26 mei 2010, 14:32:
>
>> Voor iedereen die geïnteresseerd is, het boek "Bad Science" van, uit

> Kan het ook via bol.com? Heb geen creditcard enzo.
>
> Evenmin de tijd om het te lezen, pas na 29 juni :-M , leuk boek voor de
> zomervakantie :-P

Even mezelf beantwoorden;

http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/bad-science/1001004006439824/index.html

12 euro via bol.com. Hij is ook in het Duits verkrijgbaar voor wie dat beter beheerst dan Engels.
Je leest nu onderwerp "Bachbloesem, hoe lang van tevoren?"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
54 berichten
Pagina 2½ van 4
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.