margreet weststrate schreef op zaterdag 17 juli 2010, 22:13:
> we doen er alles aan qua voeding,weidegang,hoefsmid,de hoefsmid vind hem
> niet dramatische maar hij loopt zo vreselijk op eieren en stijf,door die
> pijn die hij had en nog heeft zijn spieren en gewrichten komen natuurlijk
> ook in de knel door het nauwelijks gebruiken, ben ik gister begonnen met
> no-bute,ontstekingsremmend,pijnstillend,ik dacht dat hij misschien
> daardoor weer goed kon gaan bewegen en zijn afvalstoffen kwijt kon,
Afvalstoffen raak je niet kwijt door een middeltje, maar door flinke doorbloeding. Dus als hij zijn afvalstoffen kwijt moet zit er maar 1 ding op: bewegen.
Verder is
hoefbevangenheid geen "ontsteking", in ieder geval niet in die zin dat "ontstekingsremmers" er ook maar enige invloed op hebben.
En last but not least:
Hoefbevangenheid is niet iets dat je in korte tijd kunt genezen. Er is geen enkel middel dat je vandaag kunt geven en morgen effect zal laten zien. Als je al effect ziet, dan komt dat niet door het middel, maar is gewoon "ruis". De ene dag kun je nou eenmaal meer pijn verdragen dan de andere.
Er is geen enkel middel dat iets tegen eenmaal ingezette
hoefbevangenheid kan doen. Een losgelaten hoefwand is los, er is geen enkel middeltje, regulier of alternatief, waarmee je die losse hoefwand weer kunt vastlijmen. Los is los.
Het enige dat je wel kunt doen is de OORZAAK wegnemen. Zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Zorgen dat de genezing door kan zetten.
En dus moet je je energie steken in uitzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren, en zorgen dat je die oorzaak wegneemt, en daarna.... geduld hebben. Na het wegnemen van de oorzaak ben je wel een half jaar tot een jaar onderweg voordat de genezing een feit is. Meer kun je niet doen, en hoef je ook niet te doen.
Frans