amar schreef op dinsdag 21 december 2010, 3:54:
>
> Mijn drinkebakken zijn ook altijd bevroren nu. Gewoonlijk zijn er 2 van de
> 3 leeg op wat ijs na. Bij het aanvullen komt het ijs los en de brokken
> kipperen we er uit. Dat gaat dan weer geleidelijk aan toevriezen. Ze maken
> zelf een gat in het ijs wanneer de laag nog niet te dik is of je vindt een
> kapotte bak waar een voetje even geholpen heeft
> Myr
We halen er hier de brokken niet uit, hooguit worden ze op een stapel in een cementkuip gelegd want water is water (als het dooit dan weer). Op dit moment sjouwen we dagelijks 600 liter mee in jerrycans van thuis omdat de watertanks bij de paarden bevroren zijn. Dus elke drup, elke ijsbrok, wordt bewaard.
Maar serieus; als je alleen een klein gat maakt heb je minder ijsvorming dan wanneer je de hele bak open hakt. Want dat ijs en de sneeuw eromheen (waterbak inpakken in sneeuw kan ook) werken een beetje isolerend.
Groet, Pien