InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
324 berichten
Pagina 11½ van 22
Je leest nu onderwerp "Verschil tussen hooi en gras."
Volg datum > Datum: woensdag 15 juni 2011, 23:4015-6-11 23:40 Nr:231676
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:231609
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verschil tussen hooi en gras. Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
Christel Provaas schreef op woensdag 15 juni 2011, 16:00:

> Marjolein, jij schreef in
> Nr:174083 en
> Nr:171486
> dat stro minder geschikt is voor hb-paarden (iets van die strekking).
> Waarom is dat volgens jou zo?

Oei dat is al weer een tijd geleden dat ik daarmee bezig was.
De GI van stro is geloof ik hoger dan van hooi en dat lijkt mij voor paarden met insulineresistentie dan minder.
Maar het zal ook wel weer afhankelijk zijn van wat voor soort stro je hebt. Ik had daar destijds een tabel van gevonden maar zou nu niet meer weten waar.
Volg datum > Datum: donderdag 16 juni 2011, 8:0116-6-11 08:01 Nr:231683
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:231628
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verschil tussen hooi en gras. Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Frans Veldman schreef op woensdag 15 juni 2011, 17:36:

> Els Kleverlaan schreef op woensdag 15 juni 2011, 16:48:
>
>> Ik heb dat voorbeeld al eens eerder genoemd; koolhydraten uit oud brood
>> zijn moeilijker opneembaar dan die uit vers brood
>
> Wie zegt dat? En waar blijven die koolhydraten dan? Volgens mij zijn alle
> koolhydraten uit brood prima opneembaar, vers of niet. Misschien dat de
> snelheid wat varieert, maar de totale opname lijkt mij gelijk te blijven.
> Ik hoor graag de redenatie of bewijs waarom dat anders zou zijn.
>
> Frans

Google eens op resistant starch, kan je er heel veel over vinden.

Citaat (van: http://www.food-info.net/nl/national/ww-voedingsvezel.htm ):
RS3: zogenaamd geretrogradeerd zetmeel; komt voor in verwerkte producten omdat het ontstaat door verhitten of afkoelen, bijvoorbeeld in afgekoelde, gekookte aardappelen of pasta, oudbakken brood of cornflakes.

Els.
***Medicus curat, natura sanat***
Je leest nu onderwerp "Verschil tussen hooi en gras."
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
324 berichten
Pagina 11½ van 22
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact