InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5½ van 10
Je leest nu onderwerp "Wat te doen bij overlijden?"
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2011, 11:3027-9-11 11:30 Nr:237053
Volg auteur > Van: Maru Opwaarderen Re:236933
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat te doen bij overlijden? Structuur
Maru
Limburg
België


365 berichten
sinds 26-10-2010
Arabesk schreef op vrijdag 23 september 2011, 22:52:

> Mijn overbuurman op de wei heeft een koe, die voedt en verzorgt hij en op
> een dag gaat ze 'op skivakantie naar de vriezer' =-) Hij heeft haar dus
> puur voor het vlees en hij heet haar ook echt zelf op.
>
> Dat zou me niet lukken denk ik ziek

Ook wij eten vlees van dieren die hier zijn grootgebracht... Mijn schoonfamilie zorgt voor een jonge stier, kippen, en tot voor kort varkens. Buiten vis van de winkel is dit toch zowat het enige vlees dat wij eten. En ergens heb ik het best wel moeilijk met die prachtige lieve stier die dan uiteindelijk nr de slacht wordt gebracht en ik even later de biefstukjes zit in te pakken... Maar: ik weet dat die beesten hier wél een goed leven hebben gehad, vrije weidegang, beschutting en wat je wil. Geen gedrum in akelige boxen en wat nog allemaal. Geen vuiligheid in hun voedsel gedraaid. Kzit hier nog wel mee hoor, ben zelf jarenlang vegetarisch geweest. Maar ik ben toch wel blij dat ik weet waar mijn stukje vlees vandaan komt!
Paardenvlees daarintegen... Nee ik heb het van mijn leven niet gegeten en zal dat ook nooit doen. Ik ben er nog maar pas achter dat mijn vroegere paardje (hoogstwaarschijnlijk) op de slacht beland is met nog een hoop andere, wegens 'al' 18jr en genoeg veulens voortgebracht. Het idee alleen al doet me huiveren...Ik HOOP voor haar dat ze niet teveel stres heeft gehad en dat het snel gegaan is. In ieder geval denk ik niet dat de paardenvlees- handelaar fijn bij haar gebleven is tot de laatste moment...
Ik zou mijn paarden dat respect willen gunnen om thuis rustig in te slapen wanneer de tijd daar is. Ook zoals al eerder hier al vermeld om de andere de kans te geven afscheid te nemen. Het zijn toch je 'huis'dieren, je vrienden... Mijn honden zou ik hier zelf begraven, maar hoe een paardenlijk af te voeren? Begraven is volgens mij niet toegestaan, ik dacht dat dat zelfs niet mocht bij dieren boven de 40kg als ik me niet vergis. Ik zou dit toch ook graag 'netjes' willen laten gebeuren, zou me er niet goed bij voelen als het lichaam zo wreed wordt afgevoerd... Vraag me trouwens ook af wat er met al die lijken gebeurd? Allemaal verbrand?
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2011, 11:5027-9-11 11:50 Nr:237056
Volg auteur > Van: Jean Mclean Opwaarderen Re:237053
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat te doen bij overlijden? Structuur

Jean Mclean
egmond-binnen
Nederland

Jarig op 29-12

517 berichten
sinds 25-3-2004

Hoi, misschien kan je je toch weer over de streep trekken om te besluiten geen vlees( lees dier) meer te eten. Vlees is het product, het resultaat van de slachting van een dier. We hebben als mens geen dier nodig om ons te voeden. Het is gewoon een luxe die je je permitteerd ten koste van een leven van een dier. Er kleven veel meer nadelen aan het eten van een dier, dan voordelen. Voordelen zijn er eigenlijk in het geheel niet.
Het is domweg niet meer goed te praten naar mijn mening om het leven van een dier te beeindigen omdat je het "stukje" vlees op je bord niet wil missen.
Over het feit dat je dan geen deel van een paard wil eten kan ik kort zijn, dat vind ik met 2 maatstaven meten. Een koe, kalf, schaap of welk dier dan ook zijn net zo belangrijk als een paard.
Hopelijk brengt het je op het idee toch geen dier meer te eten en te willen eten.

Groetjes Jean
Je leest nu onderwerp "Wat te doen bij overlijden?"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5½ van 10
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact