Ilona Kooistra schreef op woensdag 12 oktober 2011, 1:30:
> Bietenpulp wordt alsvolgt gemaakt: biet wordt gehakseld, er komt heet
> water bij zodat de suiker oplost, vervolgens wordt de pulp eruit geschept
> en zit de suiker nog in de wateroplossing. Het water laten ze verdampen en

> wij geen insect zijn. Het is wel heel triest dat zoiets wordt gebruikt
> omdat het zo funest is voor die (nuttige) insecten, dat wel, maar nu
> iedereen inclusief jezelf bang maken voor bietenpulp lijkt me helemaal
> niet nodig

Oké Ilona, ik heb t even opgezocht
http://nl.wikipedia.org/wiki/SuikerfabriekJe hebt gelijk. Zoals het beschreven staat lijkt de melasse het meest gevaar te lopen op rest-insekticiden. (Waarom denk je dat die niet oplossen in water? Hoe komen ze anders in het insect terecht waar ze voor bedoeld zijn?)
De kans dat in de suiker nog iets is terug te vinden is heel klein, want de suiker kristalliseert uit de oplossing, waarna de rest van de oplossing wordt afgecentrifugeerd.
Suikerkristallen zijn in principe zuiver.
Maar je hebt gelijk wat betreft de bietenpulp. Die zal geen verhoogde resten van insecticide bevatten. Gelukkig!!