InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 26½ van 65
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Volg datum > Datum: woensdag 23 maart 2005, 15:2323-3-05 15:23 Nr:24360
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24359
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Voor Nick Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Piet schreef op woensdag, 23 maart 2005, 15:18:

> Peter Donck schreef op woensdag, 23 maart 2005, 14:54:
>
>> Esther schreef op woensdag, 23 maart 2005, 9:13:

> Want in deze tijd van normen en waarden
> leeft hij bijna alleen maar voor zijn paarden
>
> Piet
************************

Ook van mij Nick, gefeliciteerd
Maar het rijmen en dichten ben ik een beetje verleerd

;-)
Volg datum > Datum: donderdag 24 maart 2005, 7:5324-3-05 07:53 Nr:24388
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Games en veulen Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Met ons veulen van 1 jaar oud ben ik nu aan't Parelli-en.

Daar was ik al een tijdje mee bezig, maar nu redelijk wat fanatieker, omdat ze laatst een "fit" had in het bos. Het ging zo, zij schrok ergens van en wilde wegwandelen, ik hield haar tegen en voordat ik "pap" kon zeggen schopte ze me onderuit (en niet te zuinig ook!). Nu was dat tot nu toe eenmalig, ik denk dat het de combinatie was van het spannende van een boswandelingetje, geritsel in de struiken en de lente-in-de-bol. Als er dan een tweebenertje in de weg staat en je bent zelf een Belgisch veulen van 500 kilo zwaar, tsja, dan kun je die best leuk omkegelen natuurlijk.

Maar goed, dit tweebenertje vond dat dus niet zo leuk, dus ik ben nu wat meer aan de slag gegaan met driving en dergelijke, en vraag daarin ook wat meer van haar. Eigenlijk gaat dat prima, ze gaat b.v. bij driving en yoyo al op fase 1 opzij en achteruit (en krijgt dan veeeel knuffels natuurlijk). Ze begint nu ook een beetje "mee te spelen".

Nu mijn vraag, ik krijg nog wel eens (mensen aan stal) opmerkingen dat ik teveel van haar vraag, dat ze "dat allemaal niet aan zou kunnen" wat ik met haar doe. Dus nu wilde ik hier (weer) eens informeren wat jullie mening daarover is. Ik vind mijn "veulenopvoedprogramma" nogal meevallen. Het draait vooral om goeie manieren aanleren.

Dit is wat ik met haar doe en oefen, ze is dus nu precies 1 jaar oud (en 500 kg zwaar ;-):

* Wat ik erg streng over ben is b.v. dat ze niet tegen me aan mag duwen als ik haar eten geef, en dat ze netjes moet blijven staan wachten tot 'r eten in d'r bak ligt en ik aangeef dat ze mag beginnen. Naar mijn idee MOET ze dit wel leren, want ze groeit ontzettend hard, en wat als ze een volwassen Belg is van 1000 kg. of zo? Dan kun je dat geduw ook niet zo waarderen. Volgens omstanders is dit "zielig" omdat ik haar eten dan niet meteen geef maar blijf volhouden dat ze eerst rustig moet staan (ik pas er voor om met een paard van doen te hebben die het hooi uit je armen trekt en je omduwt terwijl je het eten in de bak doet). En ze snapt het nu WEL! Ze wacht nu meestal redelijk netjes (en wordt dan uitgebreid beloond, dat vergeet ik echt niet) en als ik naar de voederbak wijs, mag ze beginnen. Ik vind dit onder normale opvoeding vallen maar word een beetje moe van die opmerkingen van mensen (die dan later ook nog eens klagen dat mijn paard ze omver gelopen heeft .... zucht ....).

* Elke dag oefen ik een rondje lopen met haar, gewoon lopen aan een touwtje, en ook draven aan een touwtje. Dan oefenen we starten en stoppen m.a.w. dat ze niet per ongeluk door blijft lopen en over me heenwalst ;-). Dit mag je toch best oefenen met een veulen? Dit valt nu eigenlijk niet meer onder oefenen, want ze kan dit al goed, ze stopt alleen nog wel eens te traag.

* De games van Parelli doe ik ook regelmatig met haar, elke dag pak ik er een paar uit. B.v. nu dus vooral driving. Ik ben ook met sideways begonnen, maar merk wel dat ze daar meer tijd en ruimte voor nodig heeft dan Toroppie eerder. Dus dat gaat heel rustig van : driving voorkant ... wachten tot de radertjes in Neel's hoofd gaan draaien ... 1 pas zijwaarts voorkant ... belonen (stem) en meteen achterkant driven ... 1 pas zijwaarts achterkant ... belonen ... pauze en knuffelen. Hele geval opnieuw. Ik vraag dus maar 1 pas per keer. Hoewel ze het moeilijk vindt, lijkt het mij niet dat het op deze manier te "belastend" voor haar is (vooral omdat we meer staan te knuffelen dan dat ik echt iets van haar vraag). Na 3 passen van alles stop ik. Dus eh ... netto vraag ik een pas of 6 per dag zijwaarts. Okay , soms doe ik het 2 x achter elkaar. Is dat echt teveel, te zwaar, te moeilijk? Ik vraag het me ernstig af. Ik zie b.v. dat ze het al wel oppikt, nu ik het een keer of wat geoefend heb, dus volgens mijn bescheiden mening kan ze het wel aan. Dat 6 passen zijwaarts te belastend zouden zijn voor d'r gewrichten, dat lijkt me ook nogal ver gezocht. Natuurlijk doe ik het geen half uur achter elkaar. Het gaat mij meer om de intentie. Als ze een paar goede passen laat zien, is't goed en dan stoppen we ook meteen en gaan we wat anders doen.

* Tsja, en dan de circling game. Als iemand me dat ziet doen is het commentaar gelijk "Je mag een veulen niet longeren". Nee, dat weet ik ook wel, en ik snap ook wel waarom. Maar longeren vind ik toch wel even iets heel anders dan wat ik doe. Dat is haar vooral aanleren om te gaan lopen wanneer ik haar dat vraag. Dus ik "stuur" met m'n linkerhand en Neel (die snapt het inmiddels al heel goed) loopt dan van me weg en op de cirkel. Ik loop bij Neel zelf wat mee (omdat ik haar geen krappe cirkels wil laten lopen), dus de cirkel die ze uiteindelijk loopt is veel groter dan de cirkel die ik Torop b.v. laat lopen bij circling. Ze loopt dan doorgaans een paar rondes, ik laat haar een paar keer stoppen en weer opnieuw beginnen lopen. Dan hetzelfde over de andere kant. Dit neemt doorgaans ... uh ...5 minuten in beslag, hooguit. In stap in een grote cirkel dus. Dan vraag ik haar 1 x of 2x om in draf te gaan maar ik laat haar geen volle cirkel draven, het gaat mij puur om dat ze reageert op mijn aangeven om in draf te gaan. Ook dat snapt ze al heel goed. Daar eindigen we meestal mee. Ze doet dit spelletje nu eigenlijk al feilloos, zonder protesteren en het stoppen en naar binnen komen vindt ze een heel leuk spelletje blijkbaar.

* En dan maken we nog wat ongein met een bal en dergelijke. Die grote horseball zou Neel dus ongetwijfeld GAAFFFF vinden, want ze vindt ballen juist prachtig! Die ga ik dus zeker wel bestellen want Neel vindt niets leuker dan met voorwerpen spelen, ze om te duwen (vooral mensjes hahaha, maar laat ik haar liever leren dat met een bal te doen) en als er een handvat aanzit en lekker mee rammelen! ;-) ;-) ;-)

* Zo eenmaal per week nemen we Neel mee aan een touwtje het bos in. Doorgaans (1 uitzondering dus) wandelt ze dan rustig mee en kijkt met veel interesse naar alles wat voorbij komt. Of dit teveel voor haar is, dat had ik al eens gevraagd, en het antwoord gekregen dat ze dat zelfs als veulen toch wel moet kunnen doen. Draven doet ze dan nauwelijks, het gaat mij erom dat ze beweging krijgt, dus stappen is hard zat.

Vertel es, krijgen jullie het idee dat ik echt teveel met haar doe? Ik ben elke dag dus een 20 minuten - half uurtje met haar bezig. De rest van de tijd besteed ik aan Toroppie maar aangezien Neel van het type is dat altijd met 'r snufferd erbij moet staan ;-) gaat het opvoeden dan wel gewoon door, want anders staat ze doorlopend Torop lastig te vallen, of ze staat weer te dichtbij, of ze doet iets anders wat niet mag (zadels opvreten en zo hahaha). Ik vind eigenlijk dat dit onder normale opvoeding valt en dat ze sommige dingen NU moet leren, juist omdat ze NU een veulen is. Torop corrigeert haar b.v. ook (waarom zou ik het dan pas "mogen" als ze 2 is?). Het heeft toch weinig zin om te wachten met opvoeden tot ze volwassen is (en 1000 kg zwaar .....).

Ik weet ook wel dat het gebruikelijk is om pas iets met een veulen te doen als het ouder is, maar er is toch niets op TEGEN dat ik haar er omheen laat spelen en wandelen als ik b.v. met Torop bezig ben en haar en passent opvoed?

Wat meningen zijn welkom (ik word er een beetje moe van).
Volg datum > Datum: vrijdag 25 maart 2005, 0:5025-3-05 00:50 Nr:24433
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24396
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Games en veulen Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Een knippen en plakken voor een reactie op alle reacties (bedankt).

Peter Donck schreef op donderdag, 24 maart 2005, 10:14:
> als ze jong zijn moeten ze wat manieren leren
> zeker met een paard dat straks 15 keer meer weegt dan jij !
> peter
*****************
Ja, dat is ook mijn belangrijkste overweging. Als ze straks 1000 kg weegt, en ze gooit haar gewicht in de strijd, dan blijf ik toch nergens? Want ze duwt me nu al zonder moeite om!

Spirithorses schreef op donderdag, 24 maart 2005, 10:16:
> Je houdt goed rekening met haar leeftijd, de 'leermomenten' zijn
> kort en helder, je bent consequent en bovenal laat je haar
> lichamelijk niet bovenmatig inspannen, want zo te zien laat je
> haar geen kleine rondjes lopen en echt hele stukken draven.
*****************
Nee, dat klopt hoor. De rondjes die zij stapt zijn niet "scherp" gebogen, het gaat allemaal heel kalm, dus het lijkt mij persoonlijk totaal geen belasting. En ik let inderdaad erg op dat ik het oefenen sowieso kort houd, op het moment dat ik stop is ze doorgaans nog geinteresseerd in wat we doen en niet al moe-geoefend. Zo blijft het ook fris. Pas later wil ik haar leren dat je soms ook nog weleens door moet gaan als je d'r GEEN zin meer in hebt, maar daar is nog tijd zat voor. Als ze 1,5 of 2 is of zo, zoiets.

Ik laat haar trouwens ook regelmatig in de bak los, terwijl ik met Torop gewoon wat eromheen ga rijden. Voor Torop vind ik dat wel goed omdat hij dan leert om zich niet door afleidingen van de wijs te laten brengen. Voor Neel vind ik het ook goed, omdat ze dan toch goed in beweging komt, maar wel op een speelse manier. Soms is ze dan heel actief en galoppeert ze b.v. heel veel. Soms staat ze alleen maar bij het hek te kijken. Meestal draaft en galoppeert ze dan graag een eindje mee (korte stukjes) dus we moeten dan wel regelmatig even op de rem omdat er een Belgje voorbij dendert, maar da's niet erg ;-). Dat rechts voorrang heeft snappen ze nog nie.

Het levert ook weleens leuke tafereeltjes op ;-). Neel die de hoefslag blokkeert. Ik die voorover buig uit het zadel om er even een slinger (lees: een duwtje) aan te geven. Torop die dat te lang vindt duren en even fluks met z'n tanden op Neel's dikke kont stoot. Neel (bepaald niet snel onder de indruk) die vervolgens doodkalm wegsjokt. En wij kunnen weer doorrijden ;-). Ik heb als ik zo rijd dan wel altijd de carrotstick bij me hoor, want als we b.v. gaan draven en Neel draaft mee en begint jolig te doen naast Torop, dan wil ik wel kunnen zorgen dat ze voldoende afstand houdt. Een bok en een trap erbij wil ik dan natuurlijk niet hebben en ik kan het tegenover Torop ook niet maken dat ik dat laat gebeuren. Ik geef hem ook wel de vrijheid om haar zelf ook te corrigeren als ze te dichtbij komt of te wild doet. Eerst deed ik dat niet, maar daar ben ik van teruggekomen want Torop en ik kunnen best een manier vinden om hierin samen te werken . Als hij met z'n houding aangeeft dat ze te "vrij" doet, dan spring ik hem bijvoorbeeld bij en hou haar meer op afstand, dat geeft Torop ook weer vertrouwen dat we samenwerken en dat ik hem kan volgen. Klinkt dit wazig? Het voelt echt heel goed. In elk geval zie je Torop's gedrag ook sprongsgewijs al bijdraaien, ze eten nu b.v. al samen uit 1 tonnetje met de neusjes bij elkaar, geen oren meer in de nek. Het is trouwens ook erg, erg leuk om met de opvoeding van Neel bezig te zijn SAMEN met Torop. Ik wist niet dat het kon dat je daarin samen kunt werken met een paard, maar dat kan dus wel! Hij komt er ook regelmatig bij staan als ik met Neel bezig ben (en voelt zich dan blijkbaar erg volwassen).

Maar goed ik dwaal af.

Esther schreef op donderdag, 24 maart 2005, 10:47:
> Ik denk dat je mensen maar moet laten kletsen, om over een paar
> jaar een onopgevoede tientonner over je heen te laten lopen
> lijkt mij eerder niets. Neel geeft zelf ook heus wel aan als ze
> het te veel vind. Ik durf er een wedje om te doen dat ze het
> prachtig vind.
******************
Ik denk het eigenlijk ook. Want Neel staat altijd vooraan als ik met het touwtje, de bal, of de carrotstick aankom. Als ze maar aandacht krijgt! Het is echt een gezelligheidsdier. Laatst was ze met me meegelopen bovenOP de mesthoop! (was het hekje vergeten dicht te doen). Neel wil overal zijn waar jij bent, en dan't liefst met haar hoofd onder je arm en dicht tegen je aan.

(wanneer wil je al die gebakkies nou gaan verzilveren?) Hahahaha.

marjolijn schreef op donderdag, 24 maart 2005, 11:18:
> Dat zijwaarts lopen dat is voor dikke koudbloeden volgens mij
> wel lastig. Het is volgens mij een behoorlijke gymnastische
> oefening.
**************
Oh , jij had een Shire he? En jij bent daar dus ook wel streng in? Dat zijwaarts leek me ook moeilijk voor zulke zware paarden. Vooral als je beide kanten (voor/achter) tegelijk wilt doen. Dat doe ik dus ook nog niet. Voor en achter helemaal apart gehouden kan ze wel behappen merk ik maar wel rustig an.

Piet schreef op donderdag, 24 maart 2005, 12:58:
> De vraag is of je een zo'n jong paard niet heel snel
> geestelijk overbelast. Ik weet dat niet, kan niet in een
> hoofd kijken.
***************
Ja, dat heb ik me dus ook afgevraagd (vooral als ik opmerkingen krijg). Dan kijk ik naar Torop. En dan zie ik eigenlijk dat Torop nog veel minder tolereert dan ik. Komt ze te dichtbij dan gaat dat al snel van boos-hap-zwaai-boem! En ik weet inmiddels ook wel waarOM. Want een veulen wil nog wel eens per ongeluk speels uithalen. En zo'n dun Arabierenbeentje schop je met een Belgische hoef zo kapot. Dus torop is daar heul voorzichtig mee, met dat mammoetveulen, en hij vindt het dus absoluut niet goed dat ze druk doet als ze vlakbij hem staat (WEL als haar kont van hem af staat. Typerend. Het gaat hem dus vooral om de achterkant). De spelletjes die ik met Neel doe, draaien eigenlijk ook allemaal daarom, om die etiquette (toch?). Alleen 't gaat wat "netter" dan hoe Torop het doet. Wat jij vindt over Shiny, ja, dat vind ik nu ook. Torop had ook een achtergrond. Dat is een uitdaging. Maar 't is ook lastig. En sommige dingen kun je niet meer uitgommen.

Qua werkwoord. Ik noem het "veulenen" wat ik met Neel doe (veulen + spelen ;-)).

Jaydot schreef op donderdag, 24 maart 2005, 14:00:
> Een aanrader over dit onderwerp is het boek Imprint Training van
> Dr. Robert Miller
*****************
Die boeken ken ik trouwens allemaal niet (ook niet die van Parelli). Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n lezer ik zou het wel willen maar heb altijd moeite me op zoiets te concentreren. Ik pak pas een boek als ik het echt niet meer kan volgen (zo ben ik ook met Parelli begonnen, omdat ik zag dat het de verkeerde kant opging). Ik zou dat korte verhaal wel willen lezen, maar of ik er doorheen kom? Misschien zonde van je moeite dan.

Loes Scheres schreef op donderdag, 24 maart 2005, 17:07:
> (de voerbak is niet mijn meest geliefde
> plaats om erin geduwd te worden) !
*******************
Hahaha, ja, ik snap wat je bedoelt. Het is mij meermalen al overkomen dat ik gebukt stond en ik van Neel dus een kopstoot tegen m'n achterste kreeg, zodat ik bijna met m'n hoofd in de voerton belandde. Ook niet mijn hobby nee! ;-) . Een paar keer kun je er wel om lachen .... tot die dag dat het regent en het land een modderpoel is, en ze je lekker even door de modder sleurt (hetgeen mij OOK al eens overkomen is).

Allemaal dus bedankt voor de reacties, ik voel me wel weer een beetje gesterkt in mijn eigen mening dat het zo juist best goed gaat en dat een beetje opvoeding en duidelijkheid geen kwaad kan. Vooral na die laatste bok- en trappartij van Neel was ik er zelf wel van overtuigd dat je daar toch maar beter meteen mee aan de slag kunt gaan.

Nu moet ik nog verzinnen wat ik terug ga zeggen als er weer zo'n opmerking komt. Nu zeg ik meestal niet veel terug. Maar het zou zo prettig zijn dat je 1 zin hebt die alles zegt en verder commentaar overbodig maakt, en waarna je dan gewoon weer je mond kunt houden en verder kunt gaan met dat waarmee je bezig was ;-).

Hebben jullie dat nou nooit?
Volg datum > Datum: vrijdag 25 maart 2005, 13:4225-3-05 13:42 Nr:24439
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24434
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Games en veulen Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Piet schreef op vrijdag, 25 maart 2005, 7:49:
> Tja Froukje, als je bonje wilt zeg je : rot nou
> eindelijk eens op en bemoei je met je eigen bottenbaal :)
> Zak toch in je mesthoop!
*****************
Uuuuuh, nou .... nee.

> Als je iets genuanceerder wilt overkomen wat dacht je dan
> van : als iedereen zich nu eens met zijn eigen paard
> bemoeit?
******************
Ook nie. Het is allemaal namelijk best goed bedoeld die opmerkingen (ik wor' er alleen een beetje moe van).

> Als je zachtjes wilt zijn:
> Ik wil het zo graag proberen op de manier die ik in
> mijn hoofd heb, laat mij maar gaan.
***************
Dat lijkt wel op wat ik nu doe, als ik iets zeg, is 't meestal iets van "ach ja, ieder doet het weer op z'n eigen manier he", of zo.

Wat ik ook gewoon niet snap (en waar ik met ook best wel aan erger) is, dat er altijd wel ge"aaah"t en ge-"oooooh"t wordt, als Torop en ik samen iets leuks aan't doen zijn. Maar op mijn "methode" hebben ze dan juist weer vaak wat te zeggen (b.v. dat ik met een halster rijd, of helemaal zonder hoofdstel, met een ander soort zadel, of dat mijn paard moet wachten met eten tot ik het aangeef). Dan denk ik op mijn beurt, als je't uiteindelijke resultaat gaaf vindt, .... waarom keur je de weg er naartoe en de dingen die erbij horen dan (hier en daar) juist af? Het een volgt toch (in dit geval) juist uit het ander?

Dit merk ik vaker hoor (en jullie vast ook wel), dat je vaak hoort "Oooh, dat wil ik ook met m'n paard". Dan denk ik, dan moet je dat DOEN met je paard. Als je er tijd in stopt kan (bijna) iedereen het leren, toch? Maar vervolgens doet niemand dat dan.

Helpt dat niet dan
> daarna uitvoering 2 en 1 :)
> Een soort Parelli dus.
*********************
Haha, ja, mensenparelli ;-) . Mag ik m'n carrotstick dan ook meenemen?
Volg datum > Datum: zondag 27 maart 2005, 7:2527-3-05 07:25 Nr:24516
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24486
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: "normals" die een band hebben met hun paard Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
shetfan schreef op zaterdag, 26 maart 2005, 12:47:

> Ik zit al een tijdje met de vraag hoe het toch kan dat "normals"
> (weet niet of jullie niet-nh-ers hier ook zo noemen) vaak echt
> een band met hun paard hebben en hun paard ook met hen.

>
> Ik bedoel, als je paard gewoon blij is met de "normale" manier?
>
> Ik ben erg nieuwschierig hoe jullie erover denken
*************
Moet iets per se "NH" heten voordat je een band kunt hebben met je paard dan? Voordat ik wat begon te parelli-en had ik ook een band met m'n paard.

Je paard slaan klinkt heel erg, maar als het paard het op dat moment wel begrijpt, en weet waarom het is en aan welke regels hij zich te houden heeft, tsja, persoonlijk vind ik dat dus niet zo erg. Ik bedoel, niet erg in de zin van dat het paard eronder zou lijden. Paarden in een kudde slaan elkaar niet vaak, maar dreigen er bijvoorbeeld wel mee, en als het moet , delen ze een mep uit. Lijdt een paard daaronder? Nee, vind ik niet. Waarom niet? Omdat het voor alle partijen duidelijk is waarom er geslagen wordt en wanneer het zal ophouden (als het ene paard wegloopt of het gedrag stopt).

Veel erger vind ik het dat je je paard stelselmatig negeert, gebruikt als een machine met haar d'r op en een staart eraan, d.w.z. gewoon opzadelen die hap, niet letten op de signalen die het paard geeft, een mep geven als het die signalen WEL geeft, toch opstijgen en rijden maar. Maar lang niet alle "normals" gaan zo met hun paard om, toch? Ik vind dat onderscheid tussen "normals" en "NH"-ers trouwens wel een beetje een bud-woord hoor, om zo'n splitsing aan te brengen, bijna een beetje beledigend/discriminerend. Alsof je het meteen allemaal fout is zodra het "normal" is.

Mijn eigen mening: slaan kan heel erg zijn voor een paard ("emotioneel slaan", slaan uit onmacht, slaan met bang maken, slaan om het normale gedrag de kop in te drukken). Maar 't kan ook heel goed te begrijpen zijn door een paard (tot hier en niet verder). Ik stel me zo voor dat je zus en haar paard samen een manier gevonden hebben die ze beiden begrijpen. Ook al heet dat dan "normal" dan zal er heus wel wat goeds in zitten getuige het gedrag van haar paard.
Volg datum > Datum: woensdag 30 maart 2005, 14:4130-3-05 14:41 Nr:24612
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24611
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: aansprakelijkheid Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Hans van Keeken schreef op woensdag, 30 maart 2005, 14:30:

> jacqueline postmes schreef op woensdag, 30 maart 2005, 12:36:
>
>> in de winter staan we met de ponies op de wei bij een boer.

> shetje al verkouden was toen hij kwam. Zal niet meevallen de
> DA-kosten te verhalen.
> Groet
> Hans
*********
Wat heeft die DA dan eigenlijk aan die verkoudheid gedaan? (Ben ik gewoon even nieuwsgierig aan). Kun je toch weinig meer aan doen dan uitzieken?
Volg datum > Datum: donderdag 31 maart 2005, 6:4231-3-05 06:42 Nr:24645
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24637
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: duidelijk Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Trudy schreef op woensdag, 30 maart 2005, 22:52:

> T is mij nu duidelijk,dat ik geen zak heb aan dit forum!!
> Persoonlijke aanvallen..
> Terwijl ik ,(al zo vaak ) t bit in opspraak wil brengen!!
> Helaas ,vriendjespolitiek(en zeker geld enzo))zal NIEMAND ZN
> SMOEL HIEROVER OPEN DOEN !!!!
> Nou Frans ,gooi mij er ook maar uit !!
> \KUTFORUM!!!
> WAARDELOOS!@!

***********
Ja ja, duh duh, gaan we weer.
Leer eens tot 10 tellen (of 100).

Fr
Volg datum > Datum: donderdag 31 maart 2005, 10:0031-3-05 10:00 Nr:24649
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Een paard "gebruiken" .... hmmm Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Een "paard gebruiken" vind ik een wel erg negatieve vertaling van de zeer positieve "bezigheidstherapie" die veel NH-ers hun paard verschaffen ter compensatie van het toch wel saaie weiland.

Overigens is het gebruik wederzijds, lijkt me zo. Tenminste, ik ben altijd degene die de meeste konten en manenkammen krabt.
Volg datum > Datum: donderdag 31 maart 2005, 10:4731-3-05 10:47 Nr:24655
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24652
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: duidelijk Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
nicole schreef op donderdag, 31 maart 2005, 10:18:

> HannahFroukje schreef op donderdag, 31 maart 2005, 6:42:
>
>> Trudy schreef op woensdag, 30 maart 2005, 22:52:

> meestal is het verstandig maar niet te reageren op zo'n bericht,
> maar
> mocht ze dit bericht puur geplaatst hebben voor aandacht, dan
> krijgt ze dat toch bij deze!

**************
Je hebt gelijk.
Maar ik mot er weleens van zuchten weet je.

Sorry

Fr
Volg datum > Datum: donderdag 31 maart 2005, 10:5031-3-05 10:50 Nr:24656
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:24650
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een paard "gebruiken" .... hmmm Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
jo schreef op donderdag, 31 maart 2005, 10:06:

> HannahFroukje schreef op donderdag, 31 maart 2005, 10:00:
>
>> Een "paard gebruiken" vind ik een wel erg negatieve vertaling
>> van de zeer positieve "bezigheidstherapie" die veel NH-ers hun
>> paard verschaffen ter compensatie van het toch wel saaie
>> weiland.
>
> Ik vind bezigheidstherapie ook een negatieve vertaling. ;-)
> Een strandwandeling met je kinderen of naar het bos met je hond,
> is dat in jouw ogen ook om ze/je bezig te houden?
**********
Ik heb geen kids. Maar alles is negatief uit te leggen natuurlijk ;-).
Zet het dan maar tussen dikke aanhalingstekens. ""Bezigheidstherapie"" ... dan beter? Of uuuh, "spele-leren", .... of "spelen" .... of zo.

Het verschil tussen ""bezigheidstherapie"" en "een paard gebruiken" is voor mij vooral dat het zich in het eerste geval richt op een positieve beleving van vooral het paard. En in het tweede geval richt het zich enkel en alleen op de ruiter. Dat zag ik zelf als belangrijkste verschil.

> Of is het genieten, nieuwe inspiratie,door inspanning ontspannen
> en gezond voor lichaam en geest?
***********
Ehmmmm, nou, dat vind ik juist een van de voordelen van ""bezigheidstherapie"" !!! ;-)).
Volg datum > Datum: vrijdag 1 april 2005, 11:471-4-05 11:47 Nr:24706
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Welke takken wel, welke niet? Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Kan iemand me vertellen welke bomen giftig of schadelijk zijn voor een paard om aan te knagen?

Hier ligt een stapel takken van een zwarte populier. Weet iemand of dat kan?

Ik wil de paarden graag wat afleiding geven, ze staan zich nu te vervelen in het bak en te wachten tot het gras lang genoeg is.
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 26½ van 65
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.