Els Kleverlaan schreef op maandag 4 november 2013, 12:56:
> Cedric Coucke schreef op zondag 3 november 2013, 21:27:
 > 
 >> De meest gezonde grote populaties in de wereld leven van voedsel met een
 >> hoge GI.
 > 
 > Niet iedereen gaat het goed doen op.. rijst en groenten. 
 > En ook omgevingsfactoren spelen een grote rol. Langs de kust zullen mensen
 > voldoende jodium binnen krijgen, omdat het ook via de huid wordt
 > opgenomen. Er zijn echter vorige eeuw nog bergdorpen gevonden waarvan de
 > bevolking een geestelijke en groei achterstand had door een tekort aan jodium. 
 > Plenty voorbeelden te vinden dat je niet alle mensen over één kam kunt
 > scheren wat voeding betreft.
Ha, helemaal mee eens!!
Cedric is zo enthousiast, en denkt het zo zeker te weten  

 , dat ie vergeet dat iedereen weer anders is, en andere voeding nodig heeft.
Er zitten nog meer kanten aan de zaak, bv: 
Oude granen zijn veel gezonder dan de moderne granen. 
De moderne granen (en ook aardappels) zijn nl gekweekt om zo snel mogelijk te verteren, dus: zo snel mogelijk de suikerspiegel van het bloed te verhogen. En die hoge suikerspiegel is het grote probleem voor veel mensen..
> Sinds zo'n anderhalf jaar slik ik extra jodium.. en mijn tandvlees
 > en mijn tandvlees is voor het eerst in jaren pico bello in orde. Speeksel bevat normaal
 > gesproken een behoorlijke hoeveelheid jodium en houdt daarmee de
 > bacteriën in de mond onder controle. Chloor is een tegenhanger van jodium
 > en verdrijft het uit het lichaam. 
Goed te horen!!