huygens ivo schreef op vrijdag, 30 september 2005, 8:21:
> Sabrina Adams schreef op donderdag, 29 september 2005, 21:36:
>
>> ivo huygens schreef op donderdag, 29 september 2005, 21:04:

> af, op de gekende wijze.ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mij
> niet meer 100% veilig voel ....
>
> Grtz Ivo
Ive,
Dus ze geeft wel degelijke en duidelijk haar grens aan. Aan de mens om dat te erkennen en weeralom die grens niet te overschrijden. Bij het ene paard ligt die grens veel lager dan bij het andere.
Dat moeten we eerst leren accepteren en respecteren vooraleer we verder geraken. Bij ons is het niet anders hoor ! Mijn haf vindt niks leuker dan bepoteld en befriemeld worden, een hele dag plakt ze aan je lijf bij manier van spreken, een hele dag mag je aan haar zitten frullen ... ze kan dan heel relaxed staan genieten. Borstelen, knuffelen, aaien, gewoon wat gekken, spelletjes ... alles vind ze best. Mijn Anglo-Arabier, dat is een heel ander verhaal. Die was kopschuw en handenschuw toen we der kochten. Het zal nooit een knuffelpaard worden. Zij komt wel altijd af en wil bij mij zijn, ik mag haar ondertussen overal aanraken en ze is mijn beste vriendin, maar zijn bepaalt de regels en dat mag ze. En ik heb ontdekt dat door zo met haar om te gaan, ze haar grenzen iedere keer wat verlegt. Ze is enorm nieuwsgierig, zit overal met der neus tussen ... aaien en knuffelen mag, maar niet teveel. haar hoofd raak ik geeneens meer aan, en dan merk ik dat ze soms zelf der hoofd geeft ... Twee aaien over der schouder is ruimschoots voldoende, en dat kan nog net. Dan gaat ze weer weg. Een halve seconde later staat ze der weer en wil ze gewoon bij je zijn. Zet ik mij neer in de weide komt ze naast me staan grazen, verplaats ik me volgt ze me. Spelletjes spelen vindt ze leuk, zolang het maar makkelijk is, want anders haakt ze af. Het is een fantastisch paard, als je door de barrières heenkijkt van het hyperkinetische kruidje roer me niet juffertje ! Ze leerde mij om geduld te hebben en niet alles in een keer te willen. Grenzen te respecteren.
Het komt er inderdaad op neer, om niet te gaan agiteren. Hetgeen voor ons vanzelfsprekend is, is dat voor je paard niet, ook al heb je de beste bedoelingen.
Dus vanaf het moment dat ze aangeeft (weet niet hoe ze het doet) dat je niet meer gewenst bent, ben je feitelijk al (zonder het zelf te willen en beseffen) te ver gegaan in haar ogen.
Grondwerk, spelletjes, leuke dingen gaan doen, aanraken overal ...
Zoveel om te doen en om op te letten

Paarden zijn leuk en intrigerend !
groeten,
Sabrina