Over stro en het hoge suikergehalte in het verhaal.
Wat ik uit het verhaal opmaak is dat het hier gaat om stro dat gewonnen is zoals wij hooi/kuil voor de koeien maken, dus net voor de bloei maaien als alle energie en voedingsstoffen er nog inzitten. Dan is het ook logisch dat er veel suiker inzit, want dat is nog niet opgebruikt door de zaden.
In NL is stro een rest/afval product het is niet in eerste instantie gekweekt als diervoer. Het gaat nl om het graan en niet om het plantje waar het aan groeit. Het stro hier heeft dan veel minder suiker, want dat zit in het graan en niet meer in de halmen die wij stro noemen.
Ik denk dat het stro hier nog minder suikers, etc. bevat dan graszaadhooi dat ook al heel arm is aan alles. Misschien ook vandaar dat zoveel (ex)
hoefbevangen shetjes het er zo goed op doen? En waarom de enige dieren die standaard voederstro (=haver/gerstestro) krijgen jongvee is dat geen melk of vlees hoeft te produceren?