InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
46 berichten
Pagina 1½ van 4
Je leest nu onderwerp "lijnzaad"
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 13:1223-2-05 13:12 Nr:23011
Volg auteur > Van: t buntertje Opwaarderen Re:23001
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
t buntertje
HOOGERHEIDE
Nederland


29 berichten
sinds 14-7-2004
Moniek schreef op woensdag, 23 februari 2005, 11:43:

> Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 10:23:
>
>> Piet schreef op woensdag, 23 februari 2005, 0:04:

> En hoe zit het met een pony van 350 kilo?
> Zijn er bronnen?
>
> Moniek

ik gebruik ook lijnzaad voor 3 paarden, een fries van 1.63 en 2 criollos van ongeveer 450 kilo,ik neem een grote beker lijnzaad en meng dat met 4 bekers water en laat dat ff goed doorkoken dat t prutteld,daarna het gas laag en zeker een half uur zachtjes door laten koken,mag om de dag ,maar ik geef het 2 keer per week.

groetjes anne-marie
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 13:3123-2-05 13:31 Nr:23012
Volg auteur > Van: t buntertje Opwaarderen Re:23011
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
t buntertje
HOOGERHEIDE
Nederland


29 berichten
sinds 14-7-2004
t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:12:

> Moniek schreef op woensdag, 23 februari 2005, 11:43:
>
>> Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 10:23:

> door laten koken,mag om de dag ,maar ik geef het 2 keer per
> week.
>
> groetjes anne-marie


ik wil hier nog even wat aan toevoegen,als je zaad kookt of welt is het zacht,en breekt het beter af in de darmen waardoor het beter opgenomen wordt,want als je het ongekookt voert,dan heb je kans dat er veel zaadjes heel uitgemest worden ,en dan heeft het totaal geen nut.

groetjes anne-marie
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 13:5223-2-05 13:52 Nr:23014
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:23012
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:

>
>> ik gebruik ook lijnzaad voor 3 paarden, een fries van 1.63 en 2
>> criollos van ongeveer 450 kilo,ik neem een grote beker lijnzaad

> kans dat er veel zaadjes heel uitgemest worden ,en dan heeft het
> totaal geen nut.
>
> groetjes anne-marie

Ik voer Bohnny en Djahleena een granenmix, waar ongekookte lijnzaad inzit. Ik vind helemaal niets onverteerds in hun mest terug.

Dit staat in het boekje over gekookte lijnzaad:
Als je lijnzaad kookt, verdwijnt de structuur en ontstaat een slijmerige massa. Dit slijm kan de verstopping helpen voorkomen, omdat het een soort laagje aanbrengt op de darmwand. Ditzelfde slijmlaagje beschermt de darmwand tegen beschadigen bij ernstige diarree.

Groetjes Collane
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 15:1023-2-05 15:10 Nr:23017
Volg auteur > Van: t buntertje Opwaarderen Re:23014
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
t buntertje
HOOGERHEIDE
Nederland


29 berichten
sinds 14-7-2004
Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:52:

> t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:
>
>>

> slijmlaagje beschermt de darmwand tegen beschadigen bij ernstige
> diarree.
>
> Groetjes Collane

hallo collane,

ja ,daarom schrijf ik ook "dan heb je de kans",zal niet bij ieder paard hetzelfde zijn!maar dat van die slijmlaag wist ik niet,ook weer wat bijgeleerd.

groetjes anne-marie
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 15:1823-2-05 15:18 Nr:23018
Volg auteur > Van: Moniek Opwaarderen Re:23017
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
Moniek
Homepage
Nederland

Jarig op 22-1

1993 berichten
sinds 30-9-2004
t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 15:10:

> Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:52:
>
>> t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:

> ieder paard hetzelfde zijn!maar dat van die slijmlaag wist ik
> niet,ook weer wat bijgeleerd.
>
> groetjes anne-marie

Misschien is het juist die slijmlaag van de gekookte lijnzaad die positief werkt bij zand in de darmen.

Moniek
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 15:2023-2-05 15:20 Nr:23019
Volg auteur > Van: Moniek Opwaarderen Re:23017
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
Moniek
Homepage
Nederland

Jarig op 22-1

1993 berichten
sinds 30-9-2004
t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 15:10:

> Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:52:
>
>> t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:

> ieder paard hetzelfde zijn!maar dat van die slijmlaag wist ik
> niet,ook weer wat bijgeleerd.
>
> groetjes anne-marie

Dus bij overtollig zand toch koken vanwege juist die slijmlaag?

Moniek
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 15:2023-2-05 15:20 Nr:23020
Volg auteur > Van: Moniek Opwaarderen Re:23017
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
Moniek
Homepage
Nederland

Jarig op 22-1

1993 berichten
sinds 30-9-2004
t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 15:10:

> Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:52:
>
>> t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:

> ieder paard hetzelfde zijn!maar dat van die slijmlaag wist ik
> niet,ook weer wat bijgeleerd.
>
> groetjes anne-marie

Dus bij overtollig zand toch koken vanwege juist die slijmlaag?

Moniek
Volg datum > Datum: woensdag 23 februari 2005, 15:2423-2-05 15:24 Nr:23021
Volg auteur > Van: Moniek Opwaarderen Re:23014
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lijnzaad Structuur
Moniek
Homepage
Nederland

Jarig op 22-1

1993 berichten
sinds 30-9-2004
Collane schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:52:

> t buntertje schreef op woensdag, 23 februari 2005, 13:31:
>
>>

> slijmlaagje beschermt de darmwand tegen beschadigen bij ernstige
> diarree.
>
> Groetjes Collane

Dus bij overtollig zand toch koken vanwege juist die slijmlaag?

Moniek
Je leest nu onderwerp "lijnzaad"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
46 berichten
Pagina 1½ van 4
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.