InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
63 berichten
Pagina 2½ van 5
Je leest nu onderwerp "mea culpa"
Volg datum > Datum: maandag 10 oktober 2005, 20:4310-10-05 20:43 Nr:35013
Volg auteur > Van: perdida Opwaarderen Re:35001
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur
perdida
zandhoven
België


198 berichten
sinds 2-3-2005
Piet schreef op maandag 10 oktober 2005, 16:22:

> marjolijn schreef op maandag 10 oktober 2005, 15:45:
>
>> Piet schreef op maandag 10 oktober 2005, 13:16:

> Ik pas ook, al wilde ik dit ook nog even kwijt. :)
>
> Piet
> ah' tuurlijk Natuurlijk!

Hoi Piet,

Wel, mijn eerste gedachte bij dit verhaal was: dat kan geen cursus van Frans & Ilona of Pien & Jack of jou geweest zijn. Ben je er zeker van dat er niet nog meer cursussen gegeven worden in Natuurlijk Bekappen? Ik dacht dat ik er op internet nog ergens gevonden had, maar 'k weet het niet meer precies, 't is al ff geleden. Jullie zijn vast niet de enige drie, denk ik.

In ieder geval: alle ex-cursisten hier kunnen getuigen dat jullie honderdmaal herhalen uiterst voorzichtig en geleidelijk tewerk te gaan, liever te weinig dan teveel te doen!! Maar ja, 'stijfkoppen' vind je overal. Eens thuis.....(dan hebben jullie er ook geen controle meer over, niet?) Er zijn er altijd die weinig geduld hebben, snel resultaat willen zien. Ziekte van onze moderne maatschappij, denk ik.
In ieder geval: ik denk ook dat je dit niet persoonlijk moet opvatten, maar ik begrijp je reactie wel. Velen onder ons zullen gedacht hebben: wat een gekkenwerk is dit nou weer en dan springen woorden als 'gekken' of 'imbecielen' en alle aanverwante synoniemen in je kwaadheid makkelijk door je geest; en inderdaad: dit geval stelt NB weerom in een slecht daglicht. Gelukkig pakken de meeste mensen onder ons, mede door jullie waarschuwingen, inspanningen en betrokkenheid, het wèl voorzichtig aan!!! Laten we hopen toch niet teveel op zulke 'uitwassen' te moeten stoten. Arm dier, uit de grond van mijn hart: laat het snel goedkomen.
En wat jullie betreft: doe vooral verder zoals je bezig bent, alleen zo kan je een mentaliteitsverandering bewerkstelligen. Gemotiveerde, enthousiaste mensen 'trekken de kar' , wie overtuigd raakt springt er bij op. Sommigen hebben echter meer 'tegenslagen' dan anderen, maar we zijn er om elkaar verder te helpen, en bekvechten brengt geen zoden aan de dijk, wat winnen we daar nou mee? De 'Euro' zal bij vele paardeneigenaren nog wel vallen!

Groetjes en tot hoors
Perdida
Volg datum > Datum: maandag 10 oktober 2005, 22:4310-10-05 22:43 Nr:35023
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:34995
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
janna schreef op maandag 10 oktober 2005, 15:30:

> Heb ik dat gedaan dan? Het was alleen wel een vraag die direct
> bij me opkwam... Sorry ik kan er ook niks aan doen...

> Ook ik wil het uiteindelijk helemaal zelf gaan doen. In
> principe doe ik dat nou ook al, elke week, elke twee weken
> (wordt steeds iets minder merk ik al).
>
> Maar ik zal altijd iemand blijven vragen om zo nu en dan langs
> te komen, eens per jaar of zo. Gewoon voor de zekerheid,
> controle even wat feed back. En volgens mij is dat altijd aan
> te raden.

Ik zou het controleren in het begin vaker laten doen.

> Omdat ik me niet voor kan stellen dat mensen echt zo dom zijn,
> als hier al iets doms gebeurd is. Want zoals je zelf terecht
> opmerkte: we weten helemaal niet wat er aan de hand is, dus
> daarover niet zo snel oordelen.

Helaas Janna, het is al gebeurd en zal nog vaker gebeuren.
Mensen doen thuis soms rare dingen....en geven dan niet graag zichzelf de schuld.
Als het werkelijk aan de qualiteit van de cursus lag zouden er veel meer problemen zijn gemeld. Het zijn echter nog steeds gelukkig uitzonderingen.

> En juist omdat ik niet zo snel wil oordelen, hou ik er dus ook
> niet van om meteen maar re roepen: 'jeetje wat een domme
> mensen, dat maakt me razend'
> Dat denk ik dus: ja en wat is dan de rol van de cursusgever?
> Daar kan het toch ook mis zijn gegaan?
>
> Daar kwam mijn opmerking vandaan.

Het rare van deze twijfel / opmerking over de cursus gever is wel dat dit altijd gezegd wordt door mensen die nu juist deze cursus niet hebben gedaan.

De antwoorden van hen die die ene dag wel hebben meegemaakt en alle materie hebben geleerd uit hun site's , boek en dvd is ook altijd hetzelfde.
Zet je dat niet aan het denken over de mensen waar het zo snel/goed fout gaat ipv. de cursusgevers? Pijn is niet nodig ....dan ben je te ver gegaan...veels te ver nmm. maar ook die van de cursus gevers.
Een paard moet beter gaan lopen...niet slechter.
Gevoelig is iets geheel anders...

De verantwoordelijkheid ligt nmm. NIET bij deze cursusgevers.....die ligt altijd bij de mensen thuis die het daadwerkelijk doen. Hoe slecht de cursus ook zou zijn....

Het probleem hier ligt denk ik ook in het feit dat we hier wel op een forum zitten van iemand die die cursus geeft en waar nog 2 verschillende mensen een zelfde cursus geven....
Maar op dit forum komen misschien ook mensen die het bekappen elders hebben geleerd?
Of hoogstwaarschijnlijk ook mensen met opmerking/fout lopende zaken over mensen die ze kennen maar die het dus denk ik ook elders geleerd hebben.

Indien je dan een opmerking maakt over de cursusgevers wordt daar natuurlijk meteen gedacht aan DEZE mensen , die DEZE cursus geven van Frans en Ilona.
Het is in dit verhaal niet duidelijk geworden WAAR de betreffende die cursus heeft gedaan.... van wie ze dit geleerd heeft....maar de opmerking over cursusgevers wordt wel HIER gemaakt....snap je het probleem?

Dan heb je hier ook nog de mensen die zeggen dat ze geen cursus nodig hebben....jij zelf bijvoorbeeld...
Ik kijk nu even in mijn glazen bol en probeer in de toekomst te kijken.
Je ziet aan de weermannetjes hoe betrouwbaar die glazen bol is...dit is dus verzonnen he....om niet weer een ruzie te krijgen...

In die onzekere toekomst lezen we hier een verhaal van jou vriendin hier op het forum, die toch echt zeker weet dat jij het geleerd hebt,dat je hier op het forum hebt gezeten zelfs, maar echt niet weet van wie je het nu geleerd hebt....en nou heb je me toch een fout hebt gemaakt en is het helemaal mis gegaan. De hele manege stal is nu tegen natuurlijk bekappen door dit paardje......wie krijgt hier dan straks de schuld ?

De mensen die hier zo fanatiek reageren die de cursus van een van deze (frans, ilona, pien, dick en piet) hebben gevolgd WETEN dat dit niet door de cursusgevers komt, die hebben daar echt voor gewaarschuwd....echt tot vervelens toe.
Ik snap dan ook zeker dat Piet zich aangevallen voelt bij zo'n opmerking.
Wat kan je nog meer doen als cursusgever dan de hele dag door waarschuwen ?

Nick
Volg datum > Datum: maandag 10 oktober 2005, 23:5110-10-05 23:51 Nr:35026
Volg auteur > Van: trea hoex Opwaarderen Re:35023
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

trea hoex
Nederland

Jarig op 9-4

1840 berichten
sinds 27-3-2005
Nick Altena schreef op maandag 10 oktober 2005, 22:43:

> In die onzekere toekomst lezen we hier een verhaal van jou
> vriendin hier op het forum, die toch echt zeker weet dat jij
> het geleerd hebt,dat je hier op het forum hebt gezeten zelfs,

> Wat kan je nog meer doen als cursusgever dan de hele dag door
> waarschuwen ?
>
> Nick

Ik zie niet persé de noodzaak om het natuurlijk bekappen op een cursus te leren. Als je je paard door een natuurlijk bekapper laat bekappen, je kijkt mee, laat je voorlichten over het hoe, wat en waarom, en de bekapper gaat jou steeds meer praktijkgericht zelf laten bekappen, specifiek die hoeven die voor jou belangrijk zijn, namelijk die van je eigen paard, zodat je na verloop van tijd deze hoeven zelf kunt onderhouden en je bekapper af en toe komt controleren, is dat voor jouw paard een betere ondergrond dan een algemene ééndagscursus, met een paar bevroren paardenbenen en dan zelf eigenwijs aan de slag gaan op je eigen paard, en veel te enthousiast en onbegeleid te werk gaan.
Zo doet Strasser het ook, en de eigenaren van gestrasserde paarden leren nog veel ingrijpender dingen dan wij - natuurlijk bekappers - en hoewel je daar nu ook cursussen in kunt volgen, zijn er toch velen het onderhoud aan hun paard gaan overnemen, na een deskundige begeleiding.

Trea
Volg datum > Datum: maandag 10 oktober 2005, 23:5710-10-05 23:57 Nr:35027
Volg auteur > Van: Fred Emmerig Opwaarderen Re:34959
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

Fred Emmerig
Homepage
Sneek
Nederland

Jarig op 11-10

100 berichten
sinds 26-9-2005
van lennep schreef op maandag 10 oktober 2005, 11:56:

> Fred Emmerig schreef op maandag 10 oktober 2005, 0:20:
>
>> Tsjong, dit had ik eerder moeten weten allemaal! Ik verslind

> Ik wens je veel succes met de cusus en met je paardje
>
> [kan nog wel uren doorgaan met typen maar moet weer aan het
> werk.

Bedankt Van Lennep voor de reactie. Ja, voorzichtig aan mijn paardje dan breekt het lijntje niet. Zeker ben ik van plan het rustig aan te doen. De hoeven controleer ik altijd (als vervent tochten rijder/menner). Ik heb al heel wat hoeven van onderen en boven gezien en weet dat die het paard maken of breken. No feet, no horse. Dat zeggen de Engelsen. And its realy so.
Bij geen stro in de box moet je ook vaker uitmesten en at is alleen maar goed. Een plukje stro kan geen kwaad, maar de hele bodem hoeft er niet mee bedekt. Die stevige rubberen matten zijn perfect. Er zitten 1 1/2 duims gaten in om de voet (effe ouderswets) waardoor de urine meteen wegloopt.
Maar bedankt voor de tip, ik zal in de gaten houden hoe het ruikt. Maar stro neemt niet de stank weg hoor, het maskeert. Schep het er maar eens uit.
We gaan langzaam op weg naar een natuurlijker manier, voor zover het mogelijk is in een gezamelijke stal, waar ik niet de baas ben. Alles moet in overleg. Maar de boer heeft er wel oren naar.
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 0:2611-10-05 00:26 Nr:35028
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:35026
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
trea hoex schreef op maandag 10 oktober 2005, 23:51:

Kijkend naar je stukje is ook dit een opmerking die altijd komt van mensen die decursus niet gedaan hebben...raar he?

> Ik zie niet persé de noodzaak om het natuurlijk bekappen op een
> cursus te leren. Als je je paard door een natuurlijk bekapper
> laat bekappen, je kijkt mee, laat je voorlichten over het hoe,
> wat en waarom, en de bekapper gaat jou steeds meer
> praktijkgericht zelf laten bekappen, specifiek die hoeven die
> voor jou belangrijk zijn, namelijk die van je eigen paard,
> zodat je na verloop van tijd deze hoeven zelf kunt onderhouden
> en je bekapper af en toe komt controleren, is dat voor jouw
> paard een betere ondergrond dan een algemene ééndagscursus, met
> een paar bevroren paardenbenen en dan zelf eigenwijs aan de
> slag gaan op je eigen paard, en veel te enthousiast en
> onbegeleid te werk gaan.

Vertel me nu eens Trea , wat nu je eignelijk je bezwaar is tegen het volgen van deze cursus?
Nu niet weer met het verhaal komen dat er mensen te fanatiek beginnen...dat ligt NIET aan de cursus.

Het feit dat je vooraf al kennis hebt over wat je gaat doen voordat je met je natuurlijkbekapper of je paard aan de gang gaat, is dat een bezwaar?

Niemand die jou verbied om na het volgen van de cursus de natuurlijk bekapper erbij te halen hoor om je te begeleiden bij je eigen hoeven.
Het wordt je zelfs aangeraden.Van alle kanten.
Ik snap deze redenering dus echt niet.

Stel jij neemt een natuurlijk bekapper en doet dat op e door jou omschreven wijze.....hoe weet jij nu of die man wel of niet goed is dan?
Welke voorkennis heb je dan?
Alleen maar de theorie van wat je hier en elders gelezen hebt?
Is dat beter dan ook nog die praktijk, al duurt die maar een dag?
Om over die ene dag te spreken....
Hoe lang kan die beste man naast jou staan om zaken uit te leggen?
Ook een hele dag? Lijkt me niet he, tenzij je een ruime knip hebt.
Dan krijg je dus eigenlijk een meerdaagse cursus die bestaat uit een uur per week of langer? Of zelfs korter.....

Het is niet alleen het volgen van deze zo minderwaardig geachte eendagscursus wat velen hier hebben gedaan....velen hebben zich vooraf al uitgebreid verdiept in de materie over het hoe en waarom...
De cursusdag is dan voor deze mensen een praktijk en theorie aanvulling waarbij vast nog zaken passeren die je in je eigen zoektocht misschien niet tegengekomen bent.

Het hanteren van je gereedschap bijvoorbeeld? leren uit boekjes?
Of leren in dat half uurtje bij die natuurlijk bekapper?
Het oefenen met een mes en vijl....het lijkt allemaal niet zo moeilijk, is het ook niet hoor...maar ik kan je garanderen dat velen dat liever op die door jou geminachte bevroren paardenhoef willen uitproberen dan op hun eigen levende paard.
Zou jij je paard ter beschikking willen stellen aan diegene die nog niks kunnen en kennen?

> Zo doet Strasser het ook, en de eigenaren van gestrasserde
> paarden leren nog veel ingrijpender dingen dan wij - natuurlijk
> bekappers - en hoewel je daar nu ook cursussen in kunt volgen,
> zijn er toch velen het onderhoud aan hun paard gaan overnemen,
> na een deskundige begeleiding.
>
> Trea

De Strasser vergelijking vind ik hier totaal misplaatst....dat is een hele andere opleiding waar ook probleemhoeven uitgebreid aandacht krijgen.
Ik mag hopen dat dat nooit geen eendags cursus is of wordt....

Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 0:3111-10-05 00:31 Nr:35029
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:35027
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Fred Emmerig schreef op maandag 10 oktober 2005, 23:57:

> van lennep schreef op maandag 10 oktober 2005, 11:56:
>
>> Fred Emmerig schreef op maandag 10 oktober 2005, 0:20:

> We gaan langzaam op weg naar een natuurlijker manier, voor
> zover het mogelijk is in een gezamelijke stal, waar ik niet de
> baas ben. Alles moet in overleg. Maar de boer heeft er wel oren
> naar.

Half strobedekking van de stal lijkt me een stuk fijner voor het paard als i dan toch op stal moet.
Buiten het liggen op dat stro vnml. voor het plassen.
Op een rubbermat plassen is voor een paard ook niet echt spetterloos....en als ze nou ergens een hekel aan hebben....
Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 1:0211-10-05 01:02 Nr:35030
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:35029
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Nick Altena schreef op dinsdag 11 oktober 2005, 0:31:

> Fred Emmerig schreef op maandag 10 oktober 2005, 23:57:
>
>> van lennep schreef op maandag 10 oktober 2005, 11:56:

> Buiten het liggen op dat stro vnml. voor het plassen.
> Op een rubbermat plassen is voor een paard ook niet echt
> spetterloos....en als ze nou ergens een hekel aan hebben....
> Nick

Ik heb het geprobeerd en we hebben stallen van 350 bij 400 c. meter, het dak van de schuur is erg hoog dus de dampen kunnen wel weg.Als je de stallen uitmest en dat doen [deden , want ze staan nu weer 24 uur buiten] we twee keer per dag dan stinkt het nog lang niet zo erg als dat je er maar een dun laagje of geen laagje in hebt liggen ,is mijn ervaring.Er zit een putje in de stal en we hebben de vloeren heeel iets aflopend gestort,dus vooral bij de ruin werkt dat goed , maar die
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 1:0711-10-05 01:07 Nr:35031
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:35010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Wil schreef op maandag 10 oktober 2005, 20:19:

> van lennep schreef op maandag 10 oktober 2005, 13:53:
>
>> van lennep schreef op maandag 10 oktober 2005, 13:40:

>
> Groetjes,
>
> Wil.

Hoi Wil

Weet waar Ruinen ligt.Ik kom wel een keertje langs,ben ook erg benieuwd naar jou paardjes en hoe jij het allemaal doet.
Kan ook wel achter je adres komen en tel, nummer dus bel je wel binnenkort!!

Groetjes Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 1:1211-10-05 01:12 Nr:35032
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:35030
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
van lennep schreef op dinsdag 11 oktober 2005, 1:02:

> Nick Altena schreef op dinsdag 11 oktober 2005, 0:31:
>
>> Fred Emmerig schreef op maandag 10 oktober 2005, 23:57:

> meter, het dak van de schuur is erg hoog dus de dampen kunnen
> wel weg.Als je de stallen uitmest en dat doen [deden , want ze
> staan nu weer 24 uur buiten] we twee keer per dag dan stinkt
> het nog lang niet zo erg als dan waarneer je er een beetje of geen stro in hebt liggen.

Natuurlijk gaan wij ook wat proberen met een schuilstal etc. maarja...
AL HET GOEDE KOMT LANGZAAM.

En voorlopig zit ik met een paard wat zomers wel naar binnen moet tenzij er iets heeeel moois gaat gebeuren...

Groetjes Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 11 oktober 2005, 1:3111-10-05 01:31 Nr:35034
Volg auteur > Van: trea hoex Opwaarderen Re:35028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mea culpa Structuur

trea hoex
Nederland

Jarig op 9-4

1840 berichten
sinds 27-3-2005
Nick Altena schreef op dinsdag 11 oktober 2005, 0:26:

> trea hoex schreef op maandag 10 oktober 2005, 23:51:
>
> Kijkend naar je stukje is ook dit een opmerking die altijd komt

> aandacht krijgen.
> Ik mag hopen dat dat nooit geen eendags cursus is of wordt....
>
> Nick

Hé Nick,
ten eerste ik heb de cursus wèl gevolgd (bij frans en Ilona), en ben tot de slotsom gekomen dat deze niet voldoet. Als je jezelf niet blijft bijleren - op wat voor manier dan ook, door te lezen, te kijken, 1001 vragen te stellen enz, is deze cursus niet voldoende om de hoeven van je paard te bekappen. Je hebt een bekapper nodig die je paard eerst goed op de hoeven komt zetten, je hebt ook niet meteen de handigheid om het zelf goed te doen, dus moet de bekapper misschien wel vaker dan één keer komen... Wat is dan het doel van de cursus geweest? Niet de theorie, want dat was voornamelijk zelfstudy. Ook niet de praktijk op de dode benen, want het is héél anders dan een rechtopstaand paard, met warme hoeven, waar echte zenuwen, bloedvaten èn een willetje in zitten. Na het doen van de ééndagscursus (ik kan er ècht niks anders van maken) is het vreselijk eng om met je renetmes de steunsels weg te snijden. Stel dat je paard wegtrekt? Dat leer je niet op de cursus. Dat kun je wel leren tijdens de praktijkuurtjes met je eigen paard, met je eigen bekapper.

Ten tweede ik geef gewoon mijn mening over een stelling, zonder daarin de cursus te kleineren.
Ik ben gewoon van mening dat je de praktijk nèt zo goed leert van je bekapper. De theorie kun je jezelf eigen maken, iedereen die erin geinteresseerd is en kan lezen, kan alle mogelijke boeken kopen en het theoretische gedeelte leren. De vragen die tijdens het lezen in je opkomen kun je aan je bekapper stellen. Hij zal je daar het antwoord op kunnen geven.
Het praktijkgedeelte kun je leren door LANGZAAMAAN, onder begeleiding zelf te gaan kappen. Ik doe helemaal niet neerbuigend over bevroren paardenbenen, het is gewoon een feit dat ze bevroren zijn, en dood, en je kunt ze alle kanten opdraaien en leggen - da's dus niet helemaal zoals in het echt hè?
Dus wie doet hier minachtend? Ik heb het niet over een half uurtje praktijk met je bekapper. Ik heb het misschien wel over 10 halve uurtjes, of over 20, geheel afhankelijk van iemand's zekerheid, onzekerheid of handigheid. Je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt, en telkens méér leren. Al volg je de cursus 10x, je zal er niet meer van opsteken, want het programm is steeds hetzelfde.

Groetjes, Trea
Je leest nu onderwerp "mea culpa"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
63 berichten
Pagina 2½ van 5
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.