Inloggen

Toets Natuurlijk Bekappen

Lees onderstaande toelichting aandachtig zodat je weet waarvoor deze toets bedoeld is, wat de bedoeling is en hoe je de toets moet invullen.

Waarom deze toets?

Er zijn een aantal redenen waarom we onze cursisten verzoeken deze toets te maken:

 • Het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" dat je voorafgaand aan de cursus krijgt toegestuurd bevat eigenlijk alle theoretische informatie die je nodig hebt om aan de cursusdag te kunnen deelnemen. Natuurlijk blijven er altijd onderwerpen over die wat lastig te begrijpen zijn en nadere uitleg behoeven. Door het invullen van deze toets kunnen wij zien welke onderdelen nog niet goed genoeg begrepen zijn en daar tijdens de cursusdag extra aandacht aan besteden. Op deze manier kunnen we, zonder de reeds begrepen stof onnodig te herhalen, onze aandacht vooral richten op onderwerpen die nadere uitleg behoeven.
 • Een cursusdag is zo voorbij. We willen tijdens de cursusdag niet te veel tijd besteden aan eenvoudige stof die iedereen gemakkelijk zelf kan bestuderen, zoals het leren wat de benamingen zijn van de diverse onderdelen van de hoef. Tijdens het invullen van deze toets zul je soms het theorieboek willen raadplegen. En dat is nou juist wat we willen: Door het opzoeken van de informatie doe je kennis op, kennis die bovendien beter blijft hangen dan wanneer je de stof alleen maar zou doorlezen.
 • Als je voldoende vragen goed hebt ontvang je van ons een certificaat. Het is natuurlijk geen officieel erkend certificaat maar wel leuk om te hebben, als bewijs dat je voldoende kennis hebt opgedaan om te begrijpen hoe je de hoeven van je paard zou moeten bekappen.

Het maken van de toets

Nadat je je hebt aangemeld voor de cursus Natuurlijk Bekappen en het reserveringsbedrag door ons is ontvangen heb je het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" toegezonden gekregen. De bedoeling is dat je het multimedia-pakket aandachtig bestudeert, waarna je deze toets gaat maken.

Laat je niet afschrikken door de moeilijke vragen! De vragen zijn niet gemakkelijk, en je zult er waarschijnlijk veel fout beantwoorden. Dat is niet erg, want tijdens de cursus zullen we iedere vraag behandelen. Nadat het is uitgelegd zal je het niet snel meer vergeten; je hebt dan wat geleerd. En dat was nou net de bedoeling van de cursus. Als je alle vragen direct goed zou beantwoorden waarom zou je dan nog naar de cursus gaan?

Per vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Een vraag wordt slechts als "goed" beschouwd als je alle goede antwoorden hebt aangevinkt.

Je kan deze toets maar eenmalig verzenden. Neem dus de tijd om de vragen goed te overdenken. Er is geen limiet voor de tijd die je mag gebruiken om deze toets te maken.

Je mag tijdens het maken van de toets het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" raadplegen. Het is namelijk niet onze bedoeling dat je het boek uit je hoofd leert; we willen dat je de stof begrijpt en dat je goed gebruik weet te maken van het theorieboek en in staat bent om iets wat onduidelijk is op te zoeken. Door naar het antwoord op een vraag te zoeken neem je bovendien de stof vanzelf goed in je op.

We raden je dringend aan de toets uit te printen (via de printerknop op het toetsformulier) en er de tijd voor te nemen. Pas als je alle vragen hebt beantwoord neem je ze over op het online toetsformulier en drukt dan op "verzenden". Dat scheelt ook veel narigheid wanneer er onverhoopt een computer- of internetstoring zou optreden vlak voordat je klaar zou zijn... Bovendien is het ook handig als je de uitgeprinte versie bij de hand hebt als we de vragen gaan behandelen.

Naar de toets

Om de toets te maken moet je, als dat niet al automatisch is gebeurd, het betalingskenmerk invullen dat wij je hebben toegestuurd.

Heb je je niet ingeschreven voor de cursus "Natuurlijk Bekappen" maar ben je wel nieuwsgierig naar de toets "theoretische kennis"? Je kan dan de code leeg laten: Je kan de toets dan wel bekijken maar niet verzenden.

Wanneer je de code ingevuld en/of gecontroleerd hebt druk je op de start knop om de toets te maken.

 • Kenmerk:

  Dit is het nummer dat je te zien kreeg toen je de bestelling plaatste. Dit nummer hebben we je ook per e-mail toegestuurd.
  Heb je een kenmerk met een schuine streep erin? Vul dan alleen het nummer in dat achter de schuine streep staat.

 • Email-adres:

  Dit is het email-adres dat je aan ons hebt opgegeven toen je je opgaf voor de cursus. We hebben dit nodig om te controleren of het kenmerk klopt.

Kenmerk en email-adres ingevuld? Klik dan op de knop hieronder.

contact