InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2047½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 1 augustus 2005, 23:551-8-05 23:55 Nr:30698
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:30648
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Romantique op werkverlof Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
janna schreef op maandag, 1 augustus 2005, 11:38:

> Waar het om gaat is, kun je door met kennis van zaken eeen paard
> te rijden hko voorkomen cq genezen. Het aller belangrijkste:
> meer gewicht naar de achterhand te brengen en recht te rijden.

Ik vraag me af of je ooit wel eens een straalbeentje in je handen hebt gehad en weet hoe een hoef er van binnenuit ziet. HKO heeft weinig met gewicht te maken en nog minder met recht rijden.

> Ofwel je rijdt NH, en je doet er niks
> aan want hij loopt toch mooi ontspannen? (maar paard leert ook
> niet om meer op de achterhand te lopen, want de ruiter vind het
> wel prima, alles wat naar dressuur ruikt, doen we niets aan).

Het is nog maar de vraag of het paard op de achterhand MOET lopen, en of je dat alleen kan bereiken met rijtechnieken. Met grondwerk kun je ook een hoop bereiken. Tuurlijk, de voorbenen zijn het eerst versleten, maar heeft dat ook niet veel met onjuiste bekapping e.d. te maken? De achterbenen hebben door hun vorm nog wel enige schokdemping, maar de voorbenen niet.

> En ik wil ook graag zien waar Frans de bewering aan kan staven
> dat rijtechniek en scheef richten niets te maken heeft met hko.

Lees hko.htm">hoefkatrol.nl" target=_blank>www.hko.htm">hoefkatrol.nl maar eens goed.
Belangrijk gegeven is dat er in een hoef maar één diepe buigpees zit, en één hko.htm">hoefkatrol. Voor de belasting van die buigpees is het totaal niet interessant hoe het gewicht precies wordt verdeeld, want uiteindelijk moet hij toch het hele gewicht tillen.
Vergelijk het met een bezemsteel waaraan je aan beide uiteinden een emmer met water hebt hangen. Als ze evenvol zijn is het ding in evenwicht, anders niet. Nu binden we midden aan die stok een touw, en met dat touw mag je bovenaan de trap de bezemsteel met beide emmers water op te tillen.
Dan doen we ook je ogen dicht, en doen we de ene keer evenveel water in de emmer (stok in evenwicht), en de andere keer iets minder in de ene en wat meer in de andere, en mag jij proberen te voelen of je verschil merkt.
Natuurlijk voel je geen verschil, want je tilt voortdurend het totale gewicht, de verdeling van dat gewicht maakt niets uit.
De diepe buigpees is het touw, en het hko.htm">hoefkatrol het hekje boven aan de trap waarover het touw wordt getrokken...

> Als hij dat mij mailt of hier plaats, dan lijkt het me dat de
> hele discussie over kan zijn.

Mooi zo. ;-)

> Maar omdat ik dat nog steeds niet
> gezien heb, heb ik de indruk dat dit daar alleen is neergezet
> als 'tegenzet'tegen AdB.

Het gaat mij niet om AdB, het gaat mij om het feit dat ik onderhand wel weet hoe de hoef van binnen in elkaar zit, en dat het wel eens uit mag zijn met de sprookjes. hko.htm">Hoefkatrol (overbelasting diepe buigpees/straalbeentje) is niet iets dat je kan verhelpen door anders te rijden, maar de werkelijke oorzaak (te lange toon, dragende steunsels, gebrekkige doorbloeding door ijzers) links te laten liggen. Pas als je de oorzaken aanpakt kun je er echt iets tegen doen.

Duizelt het je allemaal een beetje? Misschien dat het volgende je aan het denken zet:
1) In de natuur komt HKO totaal niet voor. Totaal niet, ook niet een klein beetje.
2) Als HKO door "scheef rijden" kwam, zou het over moeten gaan door niet meer te rijden. Niet meer rijden is niet meer scheef rijden. Oorzaak weg, paard genezen. Maar dat blijkt niet zo te zijn.
3) HKO gaat wél weg als je iets doet aan de bekapping, en zorgt voor voldoende (natuurlijke) beweging. Ongeacht of je dan rijdt of het paard in de wei laat lopen.

Misschien dat de feiten 1, 2 en 3 je tot de conclusie kunnen brengen dat de oplossing van HKO niet gelegen is in het rijden, maar in het bekappen.

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: maandag 1 augustus 2005, 23:561-8-05 23:56 Nr:30699
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:30693
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: live! streaming webcam Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Ilona Kooistra schreef op maandag, 1 augustus 2005, 23:12:

> Hi, Kijk nu naar Frans in zn blootje op de cam hahahahahaha
>
> Het is nacht en de webcam doet het toch, en is nu zelfs

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

hihi waarom ben ik nou toch nachtblind??? Volgende keer de bouwlampen aan hoor!! Of is de show al over?? In mijn volgende leven word ik gluurder met infravisie :-D

Groeten Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 0:042-8-05 00:04 Nr:30700
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:30696
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontwormen Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Piet schreef op maandag, 1 augustus 2005, 23:30:

> Piet schreef op maandag, 1 augustus 2005, 23:17:
>
>> Ilona Kooistra schreef op maandag, 1 augustus 2005, 21:59:

> Over wormen heb ik het niet gehad , ik had het over de
> uitgekomen larven, die gras nodig hebben om te kunnen
> ontwikkelen en waarvan ik dacht dat kippen die misschien
> wel weg konden vreten.

Ik plak even het vetgedrukte, en vertel er even bij dat het afschuwlijk is om een paard te zien met die aneamie! Ik voel me een zeur, maar ik blijf waarschuwen voor knoflook, wij hebben een slachtoffert in de wei. Inmiddels al redelijk hersteld, de tumoren zullen niet overgaan, maar het paard loopt staat en kijkt weer. Ze is back to life!!
***************************************************************************
Onlangs kwam mij ter ore door een lezer van mijn website dat het gebruik van uien en knoflook bij huisdieren, zoals o.a. katten en honden, een soort bloedarmoede kan veroorzaken. Daarom ben ik even verder op zoek gegaan. Men noemt dit: Heinz-body-hemolytic anemia. Hoe men de knoflook toedient maakt niet uit, zowel rauw, gekookt als gedroogd, zou deze ziekte dus kunnen veroorzaken. Anemia is een toestand van het bloed waarbij het aantal rode bloedcellen is afgenomen. Rode bloedcellen brengen zuurstof naar de weefsels via de hemoglobine (de ijzerhoudende kleurstof der rode bloedlichaampjes). Uien en knoflook veroorzaken dat rode bloedcellen niet meer goed functioneren en uiteindelijk vindt men hemoglobine in de urine. Heinz-body is een term die wordt gebruikt om veranderingen te beschrijven die rode bloedcellen ondergaan wanneer zij worden blootgesteld aan oxydanten zoals uien en knoflook. Hoe kleiner het huisdier, hoe meer risico op deze vorm van bloedarmoede. Dit geldt niet voor mensen.

***************************************************************

Een paard lust geen knoflook!!! Een paard eet het wel als het wordt gegeven, maar pas alsjeblieft op met knoflook, ik blijf het herhalen!!
Geef de knoflook maar hier, ik vind het wel lekker.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 8:102-8-05 08:10 Nr:30701
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:30687
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontwormen Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Collane schreef op maandag, 1 augustus 2005, 22:40:
> Parasietcompositum is te verkrijgen bij de Groene Os. Het is een
> kuur van drie weken.
**************************
Parasietcompositum van de Groene Os had ik inderdaad ook op m'n lijstje staan om eventueel te proberen. Dit is een vnl plantaardig middel (wat op zich nog niet inhoudt dat het darmvriendelijk of onschadelijk is).

Ik zie dat hier caprylaat in zit (is dit niet hetzelfde als caprylzuur?). Voor zover ik weet werkt dit vooral tegen schimmels. Stel dat je paard echt schimmels heeft, en die gaan in grote getale dood (en dat kan best gebeuren met caprylaat), houd er dan wel rekening mee dat je paard daar dan echt even niet lekker van is. Dat kan trouwens ook gebeuren in geval van wormbesmettingen als er massaal wormen dood gaan.

Ik vind zelf parasietcompositum wel een middel wat goed klinkt, het bestaat niet alleen uit wormdrijvende middelen trouwens, maar ook uit kruiden die de darm verzorgen of die antiseptisch werken (carophyllus/kruidnagel). Wat het effect ervan zou kunnen zijn, daar had ik nog geen gedachten over, ik had zelf in m'n hoofd om eerst gewoon te ontwormen maar met een ander middel, dan een week/anderhalve week te wachten, en dan een tijd een kruidenmiddel te geven, wat zich ook richt op andere parasieten (o.a. schimmesl).

De wormdrijvende kruiden die erin zitten zijn o.a.: Artemisia Absinthum en Artemisia Vulgaris zitten erin, horen beide tot de wormdrijvende middelen (voor mijn eigen paard heb ik artemisia vulgaris genomen nu in afwachting van het mestonderzoek, maar heb nog geen effect gezien): absinthum kan in heel grote hoeveelheden giftig zijn, maar dat geldt eigenlijk niet voor het plantaardige materiaal, maar voor de etherische olie. Absinthum zit ook in likeuren. En dan zit er nog thijm in (thymus vulgaris). Is veilig in kruidvorm.

Hier is de link waar ik het zelf weg had:

http://www.edera.nl/proframe.htm

Dit is voor mij wel eentje die ik eventueel zou gaan proberen. Grote voordeel vind ik dat het ook tegen schimmels werkt.

Ik ga trouwens eens vragen aan mijn DA of je zelf die eitjes niet kunt herkennen onder een microscoop. Ik heb potverdikkie op het werk een peperdure microscoop staan, zal toch ZELF ook wel wurmpies en eitjes kunnen zien dan??? Al was het alleen maar voor een tussentest om het verloop te volgen.

Eigenlijk nooit eerder aan gedacht!
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 8:502-8-05 08:50 Nr:30702
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:30613
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontwormen Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Ilona Kooistra schreef op zondag, 31 juli 2005, 22:53:
> Plantenextracten gestandaardiseerd op
> Allicine (essentiële olie)
> Essentiële olie (kamfer en chrysantanthemyline)
> Alkaloïde (Chininne)
> Spilanthol
> Butylmosterd olie
> Enterodiol (fenolderivaat)
**************************
Mijn reactie dan:

Ten eerste : wat bedoelen ze met plantenextracten? Dat ze de verbindingen geisoleerd hebben of dat de gehele plant er in zit? Weet ik eigenlijk niet.

Allicine wordt bij mensen omgezet in een andere verbinding. Het is onstabiel. Hoe dat in het verhaal ter sprake komt weet ik eigenlijk niet. Zelf ben ik er niet zo bang voor dat m'n paard bloedarmoede zou krijgen van 1 knoflookkuur. Als het goed werkt en ik een paard had met resistente wormen dan zou ik het wel aandurven, maar zou ik het niet langer geven dan noodzakelijk (wat niet de bedoeling is met een wormkuur). Ik zou knoflook niet geven aan paarden met bloedproblemen nee. En bij verzwakte paarden misschien helemaal niet.

Spilanthol , er zal wel Spilanthes in zitten dus? Wat ik gevonden heb even vertaald: Spilanthes zelf is een antisceptisch middel, vermindert schimmelinfecties en zou werken tegen ringworm. Het zou ook tegen bloedparasieten werken (denk aan malaria) en ik vind er inderdaad bij dat het giftig is voor de meeste ongewervelden (dit noemt Leen Taal "koudbloedig") en onschadelijk voor warmbloedigen. Het zou ook werkzaam kunnen zijn tegen Lyme (nog niet zeker).

Chinine alkaloide. Dit ken ik als China, en dan vooral in verband met bloedparasieten. China is niet giftig maar kan wel wat bijverschijnselen geven. Het is een heel bekend antiparasietenmiddel, het is koortswerend, en kan pijnstillend werken. China wordt bij mensen gebruikt juist bij verzwakte personen, als tonicum, tijdens herstelperiodes. Je moet geen te hoge doseringen geven dus.

De essentiele olien: weet ik niet. Wie wel? Essentiele olie is zo geconcentreerd, ik zou een beetje huiverig zijn om dat zomaar te geven, hangt er vanaf hoeveel er in zit.

Die mosterdolie ... hmmmm. Er staat "butylmosterdolie". Dit kon ik niet vinden. Wel "vluchtige mosterdolie" maar dit vond ik alleen in verband met huidmiddelen (inwrijfmiddelen voor reuma). Er stonden wel aardig wat waarschuwingen bij. Nou eet ik zelf ook graag mosterd, en heb daar nog nooit buikpijn van gehad, maar hoe gaat dat bij een paard?

Enterodiol: heb ik geen uitsluitsel over kunnen vinden, in verband met wormen of andere beessies.

Als ik de kuur van Leen Taal vergelijk met parasietcompositum kies ik zelf in eerste instantie voor die laatste, en misschien alleen voor Spilanthes en de Artemisia's. En dan hoop ik dat ik zelf de eitjes in de gaten kan houden.
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 8:532-8-05 08:53 Nr:30703
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:30556
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoebevangenheid gaat niet over Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
klaas.feuth schreef op zondag, 31 juli 2005, 13:51:
>
> waarom weinig eiwitten?
************************

Omdat eiwitten heel snel verzuring geeft, dit erg belastend is voor de nieren (overuren draaien) en de nieren daarom ook andere afvalstoffen minder goed zullen kunnen afvoeren.

En bij hoefbevangenheid wil je juist dat DAT in elk geval goed loopt.
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 9:182-8-05 09:18 Nr:30704
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:30652
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Halsring Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Nick Altena schreef op maandag, 1 augustus 2005, 13:19:

> Huertecilla schreef op maandag, 1 augustus 2005, 11:19:
>
>> Ik ga zo Arabella opzadelen voor een lekkere rit. Met het bb
>> optomen maar proberen te rijden op alleen de halsring.

> Das niet zo moeilijk toch?
> Naast je normale bitlessbridle kan je die halsring toch ook
> omdoen?
> Zo heb je voor tussen je oren toch nog iets vertrouwds om naar
> terug te grijpen?
>
> Gr, Nick

Zie boven.

Ga nu Arabella uit de wei roepen en zónder bb op pad; ben benieuwd.....
Volg datum > Datum: dinsdag 2 augustus 2005, 9:292-8-05 09:29 Nr:30705
Volg auteur > Van: trea hoex Opwaarderen Re:30654
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Romantique op werkverlof Structuur

trea hoex
Nederland

Jarig op 9-4

1840 berichten
sinds 27-3-2005
janna schreef op maandag, 1 augustus 2005, 13:38:

> Nick, uit jou manier van antwoorden over met name dat trainen,
> gymnastiseren krijg ik de indruk dat je geen flauw benul hebt
> van waar je het over hebt. Met alle respect. Weet je eigenlijk

> Parelli? Ik nodig je uit...
> Onderzoekt alle dingen en wordt wijs.
> En blijf niet steken daar waar je denkt dat je de waarheid
> gevonden hebt.

Ik ben het wel met je eens Janna,
het lijkt me het verstandigste wat je kunt doen; een paard als één geheel zien. Botten, pezen, spieren, zenuwen, bloedvaten, hoeven, het zit allemaal aan hetzelfde lichaam. Daar komt ook de term Holisme weer opduiken (de leer, dat de werkzaamheid van een organisme groter is dan de som der werkzaamhedenvan de samenstellende eenheden.)
Het is logisch dat ook alles aan dat lichaam gezond moet zijn, als er iets uitvalt werkt het hele organisme niet meer naar behoren.
Spiertraining is een belangrijk onderdeel van een paard gezond houden, evenals een goede hoefverzorging.

Groetjes, Trea
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2047½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.