InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2812½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 1 februari 2006, 13:591-2-06 13:59 Nr:42180
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:42168
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verm-X poeder Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Moniek schreef op woensdag 1 februari 2006, 11:56:

> Wie heeft er ervaring met het middel tegen wormen van
> Natuurlijk Ruiterschap, genaamd: Verm-X poeder ? Werkt dat echt
> en hoe kun je dat nagaan?

Of het werkt kun je maar op EEN manier nagaan:
Neem een paard dat aantoonbaar last heeft van een wormbesmetting (dus mest/bloed laten analyseren). Daarna het Verm-X poeder geven, en daarna dezelfde testen herhalen. Is de wormbesmetting dan aantoonbaar minder, dan werkt het middel.
Voor zover ik weet is er nog niemand die dat op deze voor de hand liggende manier getest heeft.

Kreten als: "Ik geef het aan mijn paarden, en volgens de DA hebben ze geen last van wormen" is geen indicatie dat het middel werkt. Want het is immers niet bekend of de paarden vooraf wel last hadden van wormen. Als dat niet zo is, dan is het logisch dat de paarden na de kuur ook geen wormen hebben. Met peperkoek zou je dan evengoed kunnen "ontwormen".

Ik ben zelf nogal sceptisch over alternatieve ontwormmiddelen, want steeds weer blijkt dat er geheimzinnig wordt gedaan over de ingredienten, bewijsmateriaal omtrent de werking van het middel ontbreekt, en meestal beloften worden gedaan die niet kunnen worden waargemaakt ("geen resistentie").

De reguliere ontwormmiddelen zijn niet gebaseerd op het volledig vernietigen van de wormen, maar op het toebrengen van strategische klappen, waardoor de paarden wel altijd enigzins besmet blijven maar een wormbesmetting nooit uit de hand kan lopen. Als je gaat prutsen met middelen waarvan de werking op zijn zachts gezegd vaag is zal je in eerste instantie er weinig van merken; het kan lang duren voordat de wormenpopulatie is toegenomen. De vraag is daarna hoe je erachter komt wanneer dat is. Een mestonderzoek is niet afdoende. Tegen de tijd dat je paard echt verschijnselen van een wormbesmetting krijgt is er al onherstelbare schade opgetreden. Je bent dan gewoon te laat.

Ik sta wel open voor alternatieve middelen, maar begin er pas aan wanneer er ondubbelzinnig is aangetoond dat ze werken, en bekend is tegen welke soort wormen ze werken, en hoe snel de wormen (en dat gebeurt ALTIJD) resistent worden tegen het middel. Mijn paarden zijn me net iets te lief om als proefkonijn te fungeren.

Groeten,
Frans
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2812½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.