Wat mij heel goed bevalt als ontbijt (is niet helemaal low-carb, maar in kaas en groenten zitten ook wat koolhydraten):
Volle kwark (Weerribben, biologisch), 3 eetlepels gemalen lijnzaad (goed voor de omega-3), 3 eetlepels geraspte kokos, gemalen amandelen en een flinke snuif kaneel.
Dit vult enorm en er zitten ook behoorlijk veel vezels in. (Ik kan trouwens de kaneel van de natuurwinkel aanbevelen, die heeft veel meer smaak ne geur dan die uit een potje van de supermarkt)
Ik neem dit ook altijd mee als lunch als ik de hele dag weg moet, maar dan eet ik wel wat anders als ontbijt.
Omdat je met low-carb meestal meer eiwitten binnen krijgt, ga je ook boeren en winden laten. Dat komt omdat de eiwitverwerkende bacterieën in je darmen nou eenmaal meer gassen produceren dan de koolhydraatverwerkende. Als de boel stabiliseert gaat dat vanzelf weer over.
Els.