Moniek schreef op donderdag, 24 februari 2005, 11:10:
> jacqueline postmes schreef op donderdag, 24 februari 2005, 8:40:
>
>> Moniek schreef op dinsdag, 22 februari 2005, 22:10:
> euro. Bovendien heb je na koken dat slijm dat volgens mij ook
> heel goed is, alhoewel ik daar het fijne niet van weet.
>
> Moniek
Ik heb na zandkoliek het advies gekregen van mijn Veearts om de gehele winterperiode gekookt lijnzaad(ivm met blauwzuur) bij te voeren(beter en goedkoper als zandclear volgens hem)
De snotterige laag hecht zich aan de darmwand en zorgt ervoor dat het zand geleidelijk mee naar buiten komt.
Ik kook lijnzaad tot het snotterig word en laat het dan afkoelen,je moet het ook binnen (ik dacht) 12 uur voeren,dus geen dagen tevoor koken en geven.
Het geplette lijnzaad kun je zo voeren dit hoeft niet gekookt te worden maar het gaat mij vooral om de slijmerige massa(ben zo bang voor koliek).
Ik voer de winterperiode met grote regelmaat lijnzaad pap(gras is nu zo kort dat ik vermoed dat ze teveel zand binnen kunnen krijgen) en ook tijdens de ruiperiode kook het een keertje of 3 per week.