InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten20595 onderwerpen
277383 berichten
Pagina 18290½ van 18493
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 21:285-5-17 21:28 Nr:274349
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274347
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Even ter nuancering; als je denkt dat het hier een aangeharkt park is met glimmende tegels zonder onkruid moet ik je teleurstellen, noch spuiten we hele weilanden dood met roundup (dat doen de boeren hier in de omgeving al ruimschoots). Maar boterbloem, irritante brandnetels op plekken waar we ze niet willen en een vlier die toch weer uitliep, gaan we te lijf met mcpp en mcpa. De grote berenklauw trekken we liever niet met de hand uit, die zeisen we om en de resten smeren we in met roundup evenals JKK.

Net als met anti wormspuiten bij paarden; gebruik je verstand, geniet met mate zeg maar.

Dat roundup besproken wordt en homeopathie niet meer besproken mag worden is voor jou een reden om PN FB te verlaten? Maar deze plek dan? As you can see, zijn hier in het verleden precies dezelfde onderwerpen voorbij gekomen waarbij mensen emotioneel reageerden op het grote boze woord bestrijdingsmiddel. Dus PN is nog steeds PN.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 21:355-5-17 21:35 Nr:274350
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274336
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Coralie schreef op woensdag 3 mei 2017, 16:45:

> Myriam schreef op woensdag 3 mei 2017, 16:09:
>
>> Voilà geen PN fb meer - toch wel :-( nadat een lid het gebruik van

> stal is toch het beste, zeker?
>
> Dan maar weer wat vaker hier gaan schrijven Grinn!
> PN zonder Fb..

Omdat roundup, net als chemische ontwormingsmiddelen besproken worden, gaan we DUS ook maar weer stallen en ijzers adviseren? Beetje kromme redenering lijkt me.

Als je geen discussie meer hebt, verval je in dogma's en dogma's leiden tot een blind geloof en zijn we weer terug bij af waar het ooit mee begon. Dan worden er geen kritische vragen meer gesteld bij bepaalde overtuigingen.

Mensen zijn geneigd om beslissingen te nemen op hun intuïtie, in de oertijd kon dit van levensbelang zijn in een situatie waarin je geen tijd had om het eea eens uitgebreid tegen elkaar af te wegen. bovendien zit nog steeds in onszelf ingebakken dat we beslissingen nemen vooral aan de hand van wat de mening van de meerderheid is. Zoals bleek uit het experiment van solomon asch "Solomon Asch is beroemd geworden in de jaren 50 met zijn experimenten naar conformiteit. De experimenten toonden aan dat sociale druk er voor kan zorgen dat een persoon dingen zegt of doet die overduidelijk niet correct zijn.." https://nl.wikipedia.org/wiki/Solomon_Asch Kortom natte apen in het kwadraat

Hetzelfde doet zich nu voor met roundup, omdat iedereen krijst dat het verschrikkelijk slecht is moet het wel zo zijn. Blabla!

Ook ik dacht lange tijd dat Monsanto verschrikkelijk slecht was, want ik had weleens gehoord dat mensen die aangewaaide zaailingen op het land kregen een boete kregen. Ook dacht ik dat roundup verschrikkelijk was, totdat ik me er eens echt in ging verdiepen en toen bleek het ineens allemaal verschrikkelijk mee te vallen ;-)

hetzelfde ooit met mijn studiekeuze; we konden kiezen uit biochemie of analytische chemie. Mijn intuïtie vond dat je niet zomaar mag 'knutselen met DNA', dus biochemie exit, ook exit omdat het minder breed is dan analytisch, dat terzijde. gevoelsmatig had ik nog steeds het idee dat spelen met DNA geen goed idee is, totdat ik me er in ging verdiepen en erachter kwam dat GMO gewoon veilig is, bovendien het ouderwetse kruisen en fokken net zo goed genetische manipulatie is. alleen de huidige technieken zorgen ervoor dat het een stukje sneller kan. Sneller is per definitie gevaarlijker, want nieuw en dus eng. Het moet wel op z’n minst kankerverwekkend zijn GMO voedsel, net als dat men vroeger dacht dat locomotieven die harder gingen dan 50 km/h schadelijk waren voor koeien in het weiland.
Naschrift (vrijdag 5 mei 2017, 21:37):
en genetische manipulatie levens kan redden bij bijv erfelijke ziektes. Die kans laten liggen is vergelijkbaar met het niet inenten van kinderen door bible belters
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten20595 onderwerpen
277383 berichten
Pagina 18290½ van 18493
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.