InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
94 berichten
Pagina 4½ van 7
Je leest nu alle berichten van "frederick"
Volg datum > Datum: woensdag 12 september 2012, 21:4912-9-12 21:49 Nr:250185
Volg auteur > Van: frederick Opwaarderen Re:250141
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bestaande koeienweide omploegen/doodspuiten en dan... Structuur

frederick
Belgi

Jarig op 4-12

94 berichten
sinds 10-3-2012

Cindy, wou even reageren omdat ik zelfde probleem had. Heb mijn weide volledig laten herzaaien met graszaad zonder raaigras. Ik heb dat gedaan omdat er bij mij vooral raaigras en witbol stond, naast enorm veel boterbloem en klaver (klein blaadjes met witte bloemetjes). Ook hadden er shetlantpony'tjes op gestaan met een worminfectie voor ik de weide had.
Kalkcyanide zou niet helpen bij de bestrijding tegen bloedwormen zei iemand me. Ze adviseerden me om de hele boel te herzaaien, maaien en schapen op te zetten.
Gezien ik ook geen onkruidverdelger wil gebruiken was het eerste jaar een waar fiasco na het herzaaien. Ik zag enkel zuring, de weide was ermee bezaaid, naast tal van ander oneetbaar onkruid (veel nachtschade en aanverwanten). Het gras groeide heel slecht en was lichtgroen van kleur en zag er slapjes uit.
De grond was ook zuur, dus kalk (algenkalk) heb ik er ook op gestrooid. Dan gemaaid.
Het onkruid is verbeterd, er staat nu prachtig gras, al de soorten die er in het pakket zaten, zonder raaigras. Ik dacht dus dat er van het gras niets zou overschieten, maar blijkbaar heeft het zich zelf hersteld en is terug gekomen, gelukkig:http://www.mijnalbum.nl/Album=OXPBQCIC
Wél zie ik nu paarse klaver tussen het gras piepen, die er voorheen niet stond. Mij is ook verteld geweest dat via Bio-ron deze klaver in het mengsel kan geslopen zijn. Een paard is ziek geweest door teveel klaver te eten in een andere weide, dus vooraleer ik ze op mijn weide laat, moet die klaver weg.
Als ik niet wil sproeien, hoe kan ik deze klaver dan weg krijgen aub? Ook staat er kruipende boterbloem, die groeit tussen het gras en is in feite nog vervelender dan de gewone boterbloem.
Volg datum > Datum: woensdag 12 september 2012, 22:0412-9-12 22:04 Nr:250187
Volg auteur > Van: frederick Opwaarderen Re:250185
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bestaande koeienweide omploegen/doodspuiten en dan... Structuur

frederick
Belgi

Jarig op 4-12

94 berichten
sinds 10-3-2012

O ja, vergat nog te zeggen dat ik ook probeerde te verschralen vooraleer ik herzaaid heb...dan kreeg ik voornamelijk witbol. Het raaigras ging niet weg, die bleef gewoon staan, naast tal van ander onkruid. Door te herzaaien heb ik nu wel goed gras, die er anders nooit zou gestaan hebben.
Iemand al ooit eens geproefd van de aren van raaigras? Dat smaakt immens zoet, zeker in het voorjaar, beetje zoals de smaak van verse erwtjes. Ik denk dat sommige paarden daar ook niet tegen kunnen, lijkt me enorm veel suikers in te zitten. De grassen met minder fructaan zit minder smaak in, sommige soorten ook vezelrijker en zijn dus soberder.
Ik las dat in raaigras meer eiwit zit, maar ik denk dus ook meer suiker. Is daar ergens een tabel van te vinden op internet met een analyse van de voedingsstoffen van grassen?
Ook klaver is een heel schadelijk onkruid voor paarden. Naast het feit dat het nitraat naar de grond brengt, zit er ook nitraat in.
1 weide staat vol met klaver (is niet mijn weide) en toen ik de paarden daar uithaalde, lieten ze enorm veel windjes en hadden opgezwollen buiken. Ik dacht eerst dat het door het gras kwam, omdat ik niet wist dat het door de klaver was. Toen ik zag hoeveel er werkelijk stond, heb ik ze nooit meer in die weide gelaten.
300 gram klaver zou de max hoeveelheid zijn per dag, maar heb de indruk dat sommige paarden best helemaal geen klaver eten, vooral voor excemers is het nefast.
Je leest nu alle berichten van "frederick"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
94 berichten
Pagina 4½ van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.