InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van "Brigitte van Kesteren"
Volg datum > Datum: donderdag 29 augustus 2019, 8:0929-8-19 08:09 Nr:275307
Volg auteur > Van: Brigitte van Kesteren Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Stijlloos! Structuur
Brigitte van Kesteren
Nederland


3 berichten
sinds 16-5-2016

Onlangs heb ik geprobeerd meerdere malen op de PN Facebookpagina wetenschappelijk onderbouwde artikelen te plaatsen waarom barefoot beter is dan een ijzer en deze zijn geweigerd omdat er het woord ijzer in voor kwam.
Jarenlang is er in discussies als argument gegeven dat er geen artikelen zijn over barefoot omdat de machtige fabrikanten geen belang zouden hebben bij gedegen onderzoek naar barefoot. Er zijn twee recente onderzoeken die het belang van barefoot aantonen en die worden geweigerd. Onbegrijpelijk. Net zo onbegrijpelijk dat het beheer van PN FB geen antwoord wil geven op de vraag wat te doen bij extreem koud weer als je geen beschikking hebt over een schuilstal, maar die er in de toekomst wel gaat komen. Mijn idee was liever dan een deken dan opsluiten. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben geblokkeerd omdat ik dekens zou promoten, de discussie daarover niet en public maar via pb met de beheerders aan ging, persoonlijk werd geblokkeerd en vervolgens dan maar en public de discussie aan ging maar die berichten werden verwijderd. Resultaat: ik kan mijn vraag alleen nog maar hier stellen

Dus mijn vraag: stel je hebt de keuze tussen een plek zonder schuilstal ( maar wel met beschutting van bomen en de schuilstal staat voor de toekomst gepland) of een plek waar ze op stal moeten. Wat doe je bij extreem koud weer? Sluit je ze op of doe je er een deken op?
Volg datum > Datum: woensdag 4 september 2019, 13:384-9-19 13:38 Nr:275319
Volg auteur > Van: Brigitte van Kesteren Opwaarderen Re:275312
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Stijlloos! Structuur
Brigitte van Kesteren
Nederland


3 berichten
sinds 16-5-2016
Sorry voor de late reactie!

De vraag was: als je kan kiezen tussen een locatie waarbij je of geen schuilstal hebt, maar wel beschutting van bomen of een locatie waarbij je paard vaker op stal (deur dicht) moet staan, welke optie kies je. Mijn antwoord was de locatie zonder schuilstal omdat je bij extreem weer een deken op kan doen.

Ik weet dat je in principe geen dekens nodig hebt, die van ons is ook 24/7 buiten en draagt in principe ook geen deken. Maar er zijn soms omstandigheden waarbij je er voor kiest je paard wel een deken op te doen, bijvoorbeeld als het ziek is of als het extreem weer is. Wij doen een deken op bij meer dan 10mm regen in korte tijd of bij kouder dan -10, -15 afhankelijk van de wind / gevoelstemperatuur. Het komt niet vaak voor, maar het gebeurt wel. (https://www.wintergek.nl/data/grafieken-temperatuur-winter-nederland)

De onderzoeken noemde ik omdat er ons ooit aangeraden was bij een peesblessure van de diepe buiger in het voorbeen er aangepast beslag onder te slaan. Volgens dit onderzoek kan ook aangepast beslag nogal wat ongewilde bij effecten hebben en is het ook nog afhankelijk van de ondergrond. Eigenlijk weet je dus niet wat je doet.
In conclusion, all examined modified horseshoes showed unwanted side effects which should be taken into account when planning an orthopedical treatment. Furthermore, different ground conditions can influence biomechanical parameters of horseshoes significantly. (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1080744617300979)

Overigens hebben wij dat niet gedaan.

Het andere onderzoek trekt deze conclusie: These data indicate that a shod foredigit may cause changes in hoof morphology due to alterations in lower limb movement and hoof load dispersion, which could increase the incidence of lameness over time. (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1080744617300979)

Ik dacht met deze twee onderzoeken een waardevolle en onderbouwde aanvulling te geven, werd niet gewaardeerd.
Volg datum > Datum: donderdag 5 september 2019, 7:475-9-19 07:47 Nr:275322
Volg auteur > Van: Brigitte van Kesteren Opwaarderen Re:275321
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Stijlloos! Structuur
Brigitte van Kesteren
Nederland


3 berichten
sinds 16-5-2016
e m kraak schreef op donderdag 5 september 2019, 0:50:

> Arabesk schreef op woensdag 4 september 2019, 17:26:
>
>> Brigitte van Kesteren schreef op woensdag 4 september 2019, 13:38:

> Maar wat heeft inhoudelijke discussie op vreesboek voor zin? Daar is het
> niet voor bedoeld en heeft het de mogelijkheden en structuur niet voor,
> wel dan? De uitbaters zullen wel wijzer zijn zeg! Ik heb vreesboek altijd
> een vergissing gevonden.

of FB geschikt is kan je je inderdaad afvragen, maar dat is een hele andere discussie. Het beheer van PN Fb verwijst in de huisregels naar het handvest van dit forum:
“Een pittige discussie gaan we graag aan en .... ‘ en benoemen het zelfs nog een keer apart : ‘ discussiëren en argumenteren over iemands opvattingen is uiteraard toegestaan. niet toegestaan is het echter op de persoon te spelen.”

Ik vraag me nog steeds af wat er mis was met mijn tekst en wat er verkeerd was aan mijn antwoord . Ik kan me niet voorstellen dat het antwoord: ‘zet maar vaker op stal” zou moeten zijn en ik denk dat iedereen in extreme situaties of dat nou ziek of extreem weer of een combi daarvan is liever dan een hele enkele zeldzame keer een deken oplegt .
Je leest nu alle berichten van "Brigitte van Kesteren"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.