InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 16371 van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: zaterdag 17 maart 2012, 20:2217-3-12 20:22 Nr:245551
Volg auteur > Van: Aafke Opwaarderen Re:245549
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Helpen bij een ponykamp? Structuur

Aafke
Nederland

Jarig op 15-10

2190 berichten
sinds 8-7-2007
Nymphaea schreef op zaterdag 17 maart 2012, 19:20:

> Ik zou bellen naar de school zelf.
> Als ik stage loop en ik wil in de vakanties gaan moet ik gewoon naar
> school bellen en zij brengen de verzekering dan in orde.
> Ik volg wel geen stage bij paarden, maar als maatschappelijk assistente,
> maar iedere school moet een student verzekeren bij stage

Het gaat niet om stage maar om onbetaald vakantiewerk, staat los van haar stage aldaar. Afgelopen week de laatste dag daar, straks eind-examen wat betekend dat ze niet via school verzekerd kan worden.

Wij hebben zelf een bedrijf, niemand komt bij ons gratis werken. Wij moeten onze verzekeringen + afdrachten ook gewoon doen. Waarom zij dan niet...?
Volg datum > Datum: zaterdag 17 maart 2012, 22:4117-3-12 22:41 Nr:245552
Volg auteur > Van: Niki Clerx Opwaarderen Re:245474
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het leven van een zware crimineel... eenzame opsluiting Structuur
Niki Clerx
Homepage
Amsterdam
Nederland

Jarig op 24-1

1 bericht
sinds 17-3-2012
:-D Fijn dat het in de smaak valt.
Het is inderdaad een lichtere stof (bambookatoen), maar dat draagt mooi en is een lekkere kwali!

Superbedankt en ook heel erg fantastisch dat het stuk over de "eenzame opsluiting" lekker gedeeld wordt, dat iedereen maar wakker gemaakt wordt!
Volg datum > Datum: zaterdag 17 maart 2012, 23:2917-3-12 23:29 Nr:245553
Volg auteur > Van: Wendy74 Opwaarderen Re:245541
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: IJslander die niet kan draven + tölten Structuur

Wendy74
luxemburg
Belgie

Jarig op 19-12

58 berichten
sinds 23-2-2012

Hallo Zoë,

da's inderdaad niet zo simpel, door de combinatie met paard en ruiter. =-)

Misschien kunt u proberen uw moeder duidelijk te maken dat ze nu samen (paard en ruiter) er niet veel lol beleven op de manier waarop ze nu rijdt, en daardoor misschien beter open gaat staan voor iets nieuws...laat een frisse wind nieuwe zuurstof brengen in de paard/mens relatie, zoals in ijsland, een frisse ijslandse bries, heel toepasselijk!

Een paard dat niet aangenaam loopt met een ruiter of niet goed vooruit gaat, is inderdaad weinig plezier aan te beleven op wandeling, en geeft frustratie voor mens en dier.

Helpt het vb om in groep te gaan rijden? Daar worden ijslanders, die uitgesproken kuddedieren zijn, toch enthousiast en blij van. Meestal zijn ijslanders toch goed voorwaarts.

Loopt het paard lekker in de wei met andere paarden? Komt hij op die manier momenteel een beetje aan z'n trekken? Loopt hij dan ook zo stijf?

Enkele dingen waar ik nog aan denk :
Kwaad worden op het paard (zweepgebruik/ harde beenhulpen) werkt super averechts, hoe meer spanning bij het paard, hoe meer het paard zal 'zwijnenpassen' of maw trage telgang. Op de duur is deze gang heel moeilijk te doorbreken.

Als het paard een verstokte telganger is, zal het misschien ook aan de bouw kunnen liggen, nl een stijve, korte rug en dan is dit geen mooi gebouwd rijpaardje. Indien de rug dan nog eens te hol zou zijn, is er ook een probleem met de bespiering...

Misschien moet je hierbij eens proberen om toch wendingen te vragen, om te stimuleren dat het paard onafhankelijker zijn benen gaat bewegen.
Ofwel proberen in te buigen, hand laten volgen.
Ofwel aan 1 kant drijven met been, misschien komt hij dan uit de telgang (dat doorbreek je dan even).
Indien je dan in tölt zou terechtkomen, dat kan je een klein beetje bovenlichaam naar achteren plaatsen zonder te zwaar te worden, zeker niet teveel of te sterk been geven. Laat het paardje z'n eigen tempo zoeken, en ga ontspannen mee in de beweging, niet te veel storen of in de weg zitten, zeker niet met 'dressuurbenen' rijden, maar loslaten! Ijslanders zijn meestal heel zelfstandige paarden, die normaal goed op eigen benen kunnen lopen, dus ook gewoon vertrouwen hebben en zeker niet trekken aan de teugel !

Mijn ijsje gaat meestal makkelijk in draf op een mulle of ongelijke bodem zoals een hobbelig graspaadje, misschien dat eens proberen en eens zien hoe het paard dat soort ondergrond oplost in z'n beweging? Ik ga dan gewoonlijk lichtjes in verlichte zit.
Als de ondergrond wat gelijker is, gaat ze makkelijk in tölt, maar ik mag dit niet forceren, anders maakt ze een rommeltje van de gangen. Een klein beetje ondersteunen (en dat gaat prima met bitloos hoofdstel) en meegaan in de beweging en dan behoudt ze makkelijk haar tempo. M'n paardje reageert ook goed op de stem om haar tempo te behouden, zo kan ik vermijden dat ik extra beenhulpen moet geven en dan stoor ik haar minder in de beweging.

Als we een lichte helling bergaf rijden, kan m'n paardje dit vlot in tölt en lijkt alsof ze daardoor beter kan tölten.

Veel aaien over de manen en de hals, werkt ook ontspannend.

Nu moet ik wel zeggen, ik heb m'n paard nog niet zo lang, het is m'n eerste gangenpaardje en ik moet zelf nog veel leren en ondervinden, het lukt me nl nog niet om in galop te gaan met m'n paard.
Ik ben een doorsnee recreatieruiter, die met volle teugen geniet van buitenrijden, vraag me nu niet door over dressuur, ken ik weinig van. Ook heb ik geen enkele kennis van wedstrijdrijden met ijslanders, maar ik ben wel een echt ijslanderzotke ;-)

Waar ik 100% van overtuigd ben, hoe meer ontspannen en open en los de ruiter is, een paard dit overneemt, spiegelt : voor zover het een gezond en sterk dier is, en in staat is om een ruiter te dragen. En dat je daarbij als mens er goed voor zorgt dat het paard blij in z'n vel zit doordat je geeft wat hij nodig heeft (en daarbij denk ik aan een paardvriendelijke huisvesting, weidegenootjes, voldoende ruwvoer, etc etc al die voorwaarden vervullen)

Indien een paard ongeschikt is om een mens te dragen (door de bouw, leeftijd, slechte bespiering etc, kan je dit onmogelijk vragen aan zo'n dier, die zet je dan op rust en kan bij andere paarden in de wei als gezelschap, of zoek je geschikte hulp in het trainen van het paard indien het niet te oud is)

Dus als je een goede lesgever, die wat van gangenpaardjes zou kennen, laat die dan langskomen, een goede instructeur is goud waard!

veel geluk en hopelijk komt er snel beterschap zodat het paardrijden voor uw moeder en haar paardje plezierig wordt, wat toch de bedoeling is!

wendy
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 9:0818-3-12 09:08 Nr:245554
Volg auteur > Van: Lieve Brillant Opwaarderen Re:245533
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hulp gevraagd bij trektocht en voeding Structuur
Lieve Brillant
Nederland


6 berichten
sinds 14-3-2012

ok, bedankt. Doe ik zeker. :-)
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 10:1318-3-12 10:13 Nr:245555
Volg auteur > Van: Fem Opwaarderen Re:245552
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het leven van een zware crimineel... eenzame opsluiting Structuur

Fem
schoorl
Nederland

Jarig op 27-1

615 berichten
sinds 26-7-2010
Ik zal het nog even uitprinten en aan een van mijn collega's geven, zij heeft haar paard dus zo op een manege staan. (met als hoofdreden voor zover ik het begrepen heb; daar is een binnenbak/mijn dochter rijdt wedstrijden en moet oefenen/het is mijn sociale leven daar)
Ik probeer uit te leggen hoe prettig Joe en Pip het hebben, maar maakt kennelijk niet genoeg indruk. Op de manege staan ze idd 24/7 binnen in hun kleine hokje, zeker in de winter/lente/herfst. In de zomer mogen ze op t landje overdag, meestal betekent dit voor het paard in kwestie dat ie tussen 13;00 en 17;00 ongeveer buiten is. Tenzij het regent, dan is het land al snel te nat(veel paarden/weinig land).

Het opvallende vind ik dan weer dat een andere collega, die niets met paarden heeft, heel goed begrijpt hoe het hoort. Ik heb hem het eea uitgelegd. Hij komt dan bv na het weekend met ; Ik moest nog denken aan wat je zei over die paarden, het is inderdaad net alsof je een mens op de wc opsluit dag en nacht. Hij snapt ook niet waarom niet iedereen met paarden ze buiten +schuilplek houdt. Waarom is dit dan zo moeilijk voor al die paardeneigenaren?????!!!!!! ohno
grrr

Lang geleden stond Joe ook op deze manege, toen hij mijn verzorgpaardje was. (13 jaar terug). Ik weet nog dat de eigenaar in het schriftje schreef;" hij had lekker een dagje vrij vandaag" Dat betekende dus dat hij die dag zijn hokje niet uit was geweest!!!! Boehoe!
Toen ik dat begreep ging ik er elke dag heen (daarvoor alleen op 'mijn dagen') om ervoor te zorgen dat hij in elk geval het hok uit kwam. 's morgens voor mn werk liet ik hem dan in de buiten/binnenbak los, als het 'mocht' zette ik hem op t land. Dat moest je nl zelf doen, anders kostte het extra geld. Gelukkig voor Joe kon ik hem na een jaar kopen en kwam hij in elk geval overdag de hele dag buiten, in een grote kudde. Sinds twee jaar is hij helemaal 'vrij' met zn schuilstal en paddock... high five
En hij is blijer en kwieker dan ooit, ondanks zn bijna 24 jaar! YES!

Nu de rest van de paarden nog..... Boehoe!

"To the world it looks like I saved you
Who saved who?
We both know the truth.."
(Mary Ann Kennedy) grrr grrr Boehoe!
Naschrift (zondag 18 maart 2012, 10:15):
hee, nu zie ik waar die verdwenen poppetjes zijn gebleven! :-) vreemd...
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 12:5618-3-12 12:56 Nr:245556
Volg auteur > Van: steenbok0701 Opwaarderen Re:245465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dilemma huisvesting Structuur
steenbok0701
Nederland


12 berichten
sinds 3-3-2012

Er is weer iets op "ons pad" gekomen. Ook lekker buiten en 2 of 3 andere paardjes. hopelijk lukt het om deze week er te gaan kijken en kennis te maken met de eigenaar/ beheerder.
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 14:0118-3-12 14:01 Nr:245557
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:245556
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dilemma huisvesting Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Fingers crossed!
Groetjes Marlies
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 21:0118-3-12 21:01 Nr:245558
Volg auteur > Van: Sharon Nawijn Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: slappe mest en bruin water na mesten Structuur

Sharon Nawijn
Bunschoten-spakenburg
Nederland

Jarig op 2-3

14 berichten
sinds 5-5-2006

Ik heb sinds juni 2011 een jonge Tinkerhengst. Hij kwam ernstig vermagerd en in slechte conditie bij mij aan en was aan de diarree. In eerste instantie was dit te wijten aan een wormbesmetting. Toch is hij altijd slappe mest blijven houden. Er zijn wel mestballen, maar er komt een flinke scheut bruin water achteraan. In het afgelopen half jaar heb ik bijna alles geprobeerd op advies van dierenarts, natuurgeneeskundig arts en/of osteopaat: van probiotica tot antibiotica, psyllium-vezels, knoflook, magnesiumcitraat, liksteen (KNZ), gedroogde mest van mijn oudere merrie gevoerd, en dan vergeet ik waarschijnlijk ook nog wel wat. Nu heb ik op het forum al gekeken of er soortgelijke ervaringen waren, maar ik kon niet echt iets vinden. Kunnen jullie misschien een oorzaak vinden voor deze symptomen?
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 21:1118-3-12 21:11 Nr:245559
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:245558
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: slappe mest en bruin water na mesten Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Ander hooi geven. Mijn paard krijgt het van grof eerste snee perfect paarden- vogeltjeslandhooi. Geef ik hem suikerspinnerig veel fijner tweede snee hooi, dan is de mest goed. Omdat ik toch van dat grove hooi af moet, voer ik beide door elkaar en dan gaat het nét aan goed.
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 21:3518-3-12 21:35 Nr:245560
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:245559
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: slappe mest en bruin water na mesten Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
De oorzaak weet ik niet, maar ik heb een oudere fjord die heel vaak slappe mest heeft al vanaf hij bij ons kwam. Het is enorm opgeknapt sinds hij Seniores Priores bijgevoerd krijgt. Het maakt eigenlijk niet uit of hij daarnaast hooi of gras eet.

Els.
Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.
(Benjamin Franklin)
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 21:5318-3-12 21:53 Nr:245561
Volg auteur > Van: FemkeV Opwaarderen Re:245560
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: slappe mest en bruin water na mesten Structuur

FemkeV
Homepage
Amstelveen
Nederland

Jarig op 4-1

83 berichten
sinds 15-3-2010
Hier hetzelfde, mijn paard had het al toen ik hem kocht, alleen in de winter. Met gras gaat het goed, dus ik vermoed ook de kwaliteit hooi/kuilvoer. De homeopatische dierenarts die ik geraadpleegd heb zegt ook dat mestwater vaak voorkomt bij paarden die problemen met wormbesmettingen hebben (gehad), de darm blijft daar kennelijk gevoelig door.
Ik geef hem nu elke dag digesticur en stopcur van www.simicur.nl en nu - ruim 2 weken later - is het mestwater verdwenen en wordt zijn mest steeds beter.
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 22:3718-3-12 22:37 Nr:245562
Volg auteur > Van: Monique88 Opwaarderen Re:243602
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: strokorrels Structuur
Monique88
Nederland


1 bericht
sinds 18-3-2012

Hallo,

mijn paarden staan enige tijd op strokorrel via pension stalling,
Ik ben hier dus echt ontzettent ontevreden over.. Het word daar niet goed onderhouden met gevolg dat de hoeve zacht zijn, paard last van heeft, ongelukkig door wordt te weinig stro en of hooi krijgt met gevolg een paard wat zwaar depressief wordt en de tussentijd veel afvalt en na drie maanden niet onderhouden op de stront staat grof gezegd... hoefsmid erbij halen,dierenarts inschakelen voor meer vitamine.. meer als 100 kg afgevallen...

en dat bij een volpensionstalling, kan men het niet aan, niet doen..

Dan valt vies tegen om je paard op strokorrel te zien en eraan onderdoor gaan, vragen meer voer niet krijgen.. fijn... dus let maar goed op...

Heb hem met spoed op stro gezet met behulp van paar mensen zelf mesten, 5 grote karren en 3 kleine karren.. en binnen twee weken verhuizen en alles fijn zelf doen, dit gebeurt me niet meer, arm dier, men paardje lijdt der echt onder, was een bink maar nu te erg... futloos niets meer..vragen om meer stro en hooi en niet krijgen...

paard stond nat, zijkanten schimmel en vieze dikke donkerbruine laag van 40 cm stront kan echt niet!

En dan krijg je als antwoord op de wei gisteren wel hoor, als ik niet ingrijp kon ik hem binnen een maand laten inslapen.. en meerdere keer gevraagd voor meer en meer voer..

Nee zelf doen fijn met stro.. of inderdaad veel hooi of de korrel wel goed behandelen...
voorkeur persoonlijk stro.. zaagsel.. .veel hooi.....

Woedend wordt ik hiervan! En betaal je volpensionstalling voor! Genoeg dus..
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 23:0518-3-12 23:05 Nr:245563
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:245562
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: strokorrels Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Kan me voorstellen dat je boos bent hoor, maar wij zijn toch al niet voor de stallen of dat nu op stro, zaagsel, hennep of wat dan ook is, 3x3 is altijd te klein. Ook al mest je elke dag uit paard staat, of ligt, toch wel in de stront...
Groetjes Marlies
Naschrift (zondag 18 maart 2012, 23:07):
Om maar niet te spreken over stof en ammoniakluchten die hij of zij in moet ademen
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 23:2218-3-12 23:22 Nr:245564
Volg auteur > Van: Merel Stoffers Opwaarderen Re:245562
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: strokorrels Structuur
Merel Stoffers
Nederland


2090 berichten
sinds 1-2-2009
Dag Monique,

welkom op het forum.

Om eerlijk te zijn begrijp ik je bericht niet zo goed.
Wil je even mopperen over of waarschuwen voor je stal?
Of ben je nu om en wil je het zelf anders gaan doen?

Misschien is mijn reactie niet zo heel vriendelijk zo als binnenkomer, maar zeker niet minder gemeend...
Als je paard meer dan 100!! kg afvalt in een korte tijd en je weet dat er te weinig ruwvoer wordt gegeven dan begrijp ik niet dat de alarmbellen bij jou niet gaan rinkelen. Drie maanden is een flinke periode! Een da kan daar imo niet zo heel veel aan doen, dat moet er gewoon nog bij gegeten, al kan er nu gecheckt worden hoe je dat extra kunt begeleiden.
Als je je paard nog een maand zo zou laten staan dan zou ie ingeslapen moeten worden, schrijf je, maar je laat je paard hier wel nog twee weken staan?!

Dat je baalt snap ik, al denk ik dat je best ook een beetje boos op jezelf mag zijn, uiteindelijk heb je dit ook láten gebeuren...

Dan heb ik ook nog een vraag voor je... Waarom kies je juist dit forum uit om je verhaal te doen? Serieuze vraag!

Ik hoop dat je paard zich snel weer wat beter voelt!

Groetjes, Merel
Volg datum > Datum: zondag 18 maart 2012, 23:3818-3-12 23:38 Nr:245565
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:245550
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: T shirt Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Myriam schreef op zaterdag 17 maart 2012, 20:03:

> Ilona,
> Hoe vallen ze ... zijn het Franse maatjes of eerder Hollandse...waarbij M
> wat groter uitvalt..?

Ik heb altijd maat S, nu ook en hij past goed. Maat 36 zal dat ongeveer zijn, ik vind de maat gewoon zoals het hoort, het shirt zit bij de taille wel vrij los maar dat hoort zo lijkt me. Hoe M valt: geen idee, Nicky vragen? :-)
--
Ilona
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 16371 van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.