InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 18195½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 10:4923-2-16 10:49 Nr:272912
Volg auteur > Van: Hanne Bosch Opwaarderen Re:272906
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schrale jaarling, hoe en wat? Structuur
Hanne Bosch
Nederland

Jarig op 1-4

7 berichten
sinds 16-2-2016
Zoals eerder aangegeven was dit op korte termijn even de beste oplossing aangezien het op de vorige stal nog erger was. Ik ben het helemaal met jullie eens en er word aan gewerkt.

Ik ben nu in gesprek met een aanbieder van een grote inloopstal, 2ha weide, en een rijbak (evt te gebruiken als zandpaddock). Mocht dit alles voorspoedig verlopen wil ik daar graag op korte termijn naartoe. Op deze plek kan ik mijn eigen hooi inkopen zodat ik ook weet wat ik in huis haal en kan ik echt zelf bepalen hoeveel ik voer, ik ben van plan om dan ook echt onbeperkt te gaan voeren.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 11:0623-2-16 11:06 Nr:272913
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:272912
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schrale jaarling, hoe en wat? Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Ik sluit me aan bij Egon. Laatst stond er idd nog een heel artikel over ergens in een krant (?). Dat sporten geen enkel nut heeft, maar rustige beweging wel. Neem een stel paarden en ga elke dag mestscheppen en voeren, dan is de stappenteller op je mobiel helemaal tevreden. Een piekbelasting van een uurtje aan gewichten trekken of op een loopband rennen in de sportschool, compenseert nooit het zittende kantoorwerk. Wat dat betreft kun je beter in een winkel werken oid.

Hetzelfde natuurlijk voor paarden. De so called 'PN' paarden in een box zonder dak en zonder enige bewegingsuitdaging, zullen hopeloos dik en futloos worden en zijn even slecht af als het paard dat 'alleen 's nachts' op stal staat en getraind wordt voor endurance. Dressuur heb ik het maar niet eens over, want een uurtje 'keiharde' baktraining, staat in geen vergelijking tot driemaal per week 20 km trainen met een snelheid van 15 km/h. Al zullen de meeste dressuurruiters vreselijk gewichtig doen over hun training.

Met ijslanders endurance, het kan, Tonkie Collee is er een voorbeeld van. Zij vertelt in al haar trainigslezingen dat endurance paarden búiten moeten en geen biks (helaas wel ijzers...). Ze heeft een aardige staat van dienst www.endurancedatabase.nl

Helaas heeft de commercie de endurance ook gevonden, alles is arab tegenwoordig. Maar met de belachelijke eis van hartslag 60 in Nederland, daar waar het 65 in het buitenland is, vráág je ook om meer arabieren in de wedstrijden. Rein rijdt dravers, maar altijd ge-eikel met de hartslagen, ik heb arabjes. Mijn arabje komt volkomen over de zeik over de finish totaal opgefokt en met een belachelijke hartslag van 58. De draver, de rust zelve, komt over de finish, hartslag 64, afgekeurd. Rein heeft ook al menig boompje opgezet over het meten van de hartslag, niet meer met de hand, maar gewoon elektronisch zoals bij de FEI wedstrijden. Dan krijgen de paarden een meter omgeknoopt en zodra de hartslag beneden 65 is geeft ie een signaal. Binnen een x aantal tijd, moet de hartslag beneden 65 zijn.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 13:0923-2-16 13:09 Nr:272914
Volg auteur > Van: Marlous Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Paarden verhuizing gezocht! Structuur
Marlous
Nederland


1 bericht
sinds 23-2-2016

***PAARDEN VERHUZING GEZOCHT***

In 'Nederland Verhuist' (Avrotros) volgen we Nederlanders die gaan verhuizen in binnen NL.

Het programma zal doen denken aan ‘Ik Vertrek’ en een registratie maken van wat er op die dag speelt en zal dieper ingaan op iemands persoonlijke verhaal rondom de verhuizing. Alle verhalen hebben een persoonlijk karakter en iedereen krijgt ruim de tijd en gelegenheid zijn/haar persoonlijk verhaal te vertellen (de reden van verhuizen, iemands sport, hobby, beroep, een bijzonder bezit wat verhuisd moet worden (zoals bv een muziekinstrument, een dier), maar het kan ook in het soort woning zijn, een woonboot, een oude fabriek; het kan dus eigenlijk van alles zijn). Jong en oud en alles wat daar tussen in zit :-)

We volgen iemand tijdens een aantal van tevoren afgesproken opnamedagen (2/3 opnamemomenten in totaal ongeveer; mede afhankelijk van het verhaal); maar we komen sowieso altijd naar de oude èn de nieuwe woning. Momenten waarop we langs willen komen zijn bijvoorbeeld een paar dagen voor de verhuizing, de verhuizing zelf en de eerste nacht in het nieuwe huis.

Het programma zal uitgezonden worden vanaf 4 juli 19.30u NPO1.

Voor dit programma ben ik op zoek naar een paardenliefhebber met stallen aan huis die binnenkort gaat verhuizen naar een andere woning.

Ga jij zelf verhuizen of ken je andere paardenliefhebbers die gaan verhuizen?

Laat het ons dan weten via marlous.hallers@tuvalu.nl of 035-7630063 of via een pb in dit forum. Wie weet zien we elkaar dan snel! :-)

groet, Marlous
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 13:1523-2-16 13:15 Nr:272915
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:272913
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schrale jaarling, hoe en wat? Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
gedeelte van Jantine:
Ik sluit me aan bij Egon. Laatst stond er idd nog een heel artikel over ergens in een krant (?). Dat sporten geen enkel nut heeft, maar rustige beweging wel. Neem een stel paarden en ga elke dag mestscheppen en voeren, dan is de stappenteller op je mobiel helemaal tevreden. Een piekbelasting van een uurtje aan gewichten trekken of op een loopband rennen in de sportschool, compenseert nooit het zittende kantoorwerk. Wat dat betreft kun je beter in een winkel werken oid.

Over dat kantoorwerk en piekbelasting en uur aan gewichten trekken..
ok.

Er was een uitzending over 3 koppels die na een stevig Engels ontbijt
nr 1 : intensief moest gaan sporten (sportschool)
nr 2 : op de bank hangen
nr 3 : huis- tuin en keukenbewegingen(zie paarden Egon)
Bleek dat nr 1 en nr 2 hetz aan calorieën verbrand hadden.
Beste was nr 3.
Wat er wel bijgezegd werd was dat de nummers 1 vaak na dat uur sporten op de bank gaan hangen met een pilsje.
En dat nr 1 wel lichamelijk fitter was (kon zijn?- weet dát niet zeker meer)

Maar! Behalve dat uurtje gewichttrekken of heffen heb je ook nog sport (zeldzaamheid? ;-) ) waarbij heel gericht naar spieren botten hoe beweeg je en wát doe je precies - gekeken wordt- hoeft niet allemaal heftig trouwens... botten belasten zodat ze sterker worden, evenwichtsorgaan trainen, enz.. enfin het degelijke werk met ook aandacht voor houding zodat je rugklachten kunt voorkomen...ok ik weet dat er perfecte mensen zijn die dat allemaal zelf al doen......
Ik zou de trainingen niet zo gauw laten staan- ondanks mijn voeder mest naast het paardlopen enz. Maar ik heb er dan ook héél veel plezier aan en dat scheelt een hoop.
Myriam
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 13:5523-2-16 13:55 Nr:272916
Volg auteur > Van: Sandra Finkelenberg Opwaarderen Re:251026
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zomereczeem Structuur
Sandra Finkelenberg
Nederland

Jarig op 27-10

1 bericht
sinds 23-2-2016

Ik heb een fries met eczeem,toen ik in Rotterdam woonde had hij nergens last van,maar sinds we naar Drenthe zijn verhuisd is het heel erg geworden.Hij staat met een boetteczeemdeken en hij gaat van 10.30 tot 15.30u naar buiten ,want bij zonsop en ondergang zijn de knutjes actief en met benauwd windstil weer dan kijk ik hoe hij zich gedraagd,want als de knutjer er zijn dan loopt hij met zijn hoofd omhoog en wil dan ook niet buiten staan,ook krijgt hij in het voorjaar een dubbele insolinjectie met een tussenpauze van 2 weken,maar je bent er continu mee bezig en natuurlijk huisvesten is denk ik niet weggelegd voor een eczemer,dus als ik jou was dan zou ik er niet aan beginnen.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 14:2923-2-16 14:29 Nr:272917
Volg auteur > Van: MariannevanT Opwaarderen Re:272899
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding ouder paard Structuur
MariannevanT
Nederland


3 berichten
sinds 22-2-2016
Van mij hoeft de brok ook niet hoor. Maar dat is zowat het enige (op boterhammen na) dat hij graag lust. Nu hij geen ruwvoer meer kan eten ivm slijtage van zijn gebit, zoek ik vervanging van ruwvoer. Met lucerne en Subli Seniores Priores gaat het bij hem niet lukken. Ik vrees bietenpulp 'puur' ook niet (= dat is weliswaar mijn vooroordeel), maar ook dat zal ik net als grasbrok proberen. Mijn zorg is dat hij niet genoeg ruwvoer binnenkrijgt omdat het fijne hooi dat hij nu geweekt krijgt, als prop weer uit zijn mond gaat. :-(
Ik zal de tip om brok als lekkermaker bij grasbrok/pulp, onthouden en veel geduld hebben om langzaamaan de verhouding brok - grasbrok/pulp af te bouwen.

Ik hoorde ook iemand over appelstroop als lekkermaker. Tja, je doet soms 'rare' dingen om je paard aan het eten te krijgen. Heeft iemand ervaring ermee? Eerlijk gezegd durf ik het op dit moment het niet aan.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 14:3223-2-16 14:32 Nr:272918
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen Re:272915
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schrale jaarling, hoe en wat? Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
Myriam schreef op dinsdag 23 februari 2016, 13:15:

> Maar! Behalve dat uurtje gewichttrekken of heffen heb je ook nog sport
> (zeldzaamheid? ;-) ) waarbij heel gericht naar spieren botten hoe beweeg je
> en wát doe je precies - gekeken wordt- hoeft niet allemaal heftig
> trouwens... botten belasten zodat ze sterker worden, evenwichtsorgaan
> trainen, enz.. enfin het degelijke werk met ook aandacht voor houding
> zodat je rugklachten kunt voorkomen...ok ik weet dat er perfecte mensen
> zijn die dat allemaal zelf al doen......
> Ik zou de trainingen niet zo gauw laten staan- ondanks mijn voeder mest
> naast het paardlopen enz. Maar ik heb er dan ook héél veel plezier aan
> en dat scheelt een hoop.
> Myriam

De grootste valkuil van sporten is dat wat men er na denkt: ik heb bier/chips/friet verdiend. En dan zet sporten weinig zoden aan de dijk.

Ik heb het afgelopen jaar leren sporten onder begeleiding van een personal trainer. Want zittend beroep en een grote vreetschuur en dat wat ik aan gescharrel deed (en daar heb ik altijd een veel hoger belang aan gehecht dan aan sporten, dus hondje uitlaten, fietsen naar het werk, wandelen in de pauze, naar huis fietsen, weer met hondje lopen enz) was bij lange na niet meer voldoende.
Ik heb geleerd hoe ik mijn vreetschuur wensen binnen de perken kan houden en ik heb leren sporten. Zoals jij zegt, gericht op mij persoonlijk, oefening die mij belasten daar waar ik er baat bij heb. Het afvallen is vooral door de voeding gekomen, daarin ga ik (toch zeker grotendeels) met Egon mee. Je moet echt idioot veel sporten wil je daardoor afvallen. Maar ik ben nu wel veel sterker en fitter dan 6 maanden geleden, waardoor het scharrelen me ook weer vele malen beter af gaat, wat weer stimulerend werkt om nog wat te scharrelen.

Ik denk dat het daarom en om het individu gaat en om het totaalplaatje. We zijn allemaal anders, maar dat heeft wat meer consequenties dan de meeste mensen daarbij bedenken. Wat voor de een werkt, werk voor de ander niet. Het totaalplaatje bepaald ook veel. 2 keer per week sportschool zou ook voor mij totaal niet genoeg zijn. Maar 2 keer per week sportschool samen met mijn "gescharrel" wel als ik kijk naar hoe ik me nu voel.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 14:3623-2-16 14:36 Nr:272919
Volg auteur > Van: Mereleva Opwaarderen Re:272911
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: natuurgeneeskundig onderzoek naar mok Structuur
Mereleva
Nederland


2 berichten
sinds 22-2-2016

Hoi, daarom ben ik ook zo benieuwd wat men zoal inzet tegen mok (je mag ook meedoen als je alleen regulier hebt behandeld, graag zelfs) en of bv blijkt dat regulier de beste aanpak is (en wat dan) of dat misschien een combinatie van bv celzouten, kruiden en een bepaalde bachbloesem ook een oplossing bieden. Je zou idd verwachten dat paarden die van zichzelf een goede weerstand hebben, geen last hebben van mok, maar ook dat blijkt niet altijd waar.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 16:4623-2-16 16:46 Nr:272920
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:272917
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding ouder paard Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Een scheut appelsap lijkt me effectiever.
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 16:5723-2-16 16:57 Nr:272921
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:272917
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding ouder paard Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
MariannevanT schreef op dinsdag 23 februari 2016, 14:29:

> Van mij hoeft de brok ook niet hoor. Maar dat is zowat het enige (op
> boterhammen na) dat hij graag lust. Nu hij geen ruwvoer meer kan eten ivm
> slijtage van zijn gebit, zoek ik vervanging van ruwvoer. Met lucerne en
> Subli Seniores Priores gaat het bij hem niet lukken. Ik vrees bietenpulp
> 'puur' ook niet (= dat is weliswaar mijn vooroordeel), maar ook dat zal ik
> net als grasbrok proberen. Mijn zorg is dat hij niet genoeg ruwvoer
> binnenkrijgt omdat het fijne hooi dat hij nu geweekt krijgt, als prop weer
> uit zijn mond gaat. :-(
> Ik zal de tip om brok als lekkermaker bij grasbrok/pulp, onthouden en veel
> geduld hebben om langzaamaan de verhouding brok - grasbrok/pulp af te
> bouwen.

Zelf doe ik een beetje slobber door de bietenpulp+zemelen+lucernebrok.
Daar zijn ook allerlei vitaminen en mineralen aan toegevoegd, en het is licht-verteerbaar gemaakt, speciaal voor oude paarden.

Ik doe er maar een klein beetje doorheen, maar je zou kunnen uitproberen hoeveel je er doorheen moet doen om hem aan het eten te krijgen, en dan heel langzaam de hoeveelheid gaan verminderen..
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 17:0023-2-16 17:00 Nr:272922
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:272913
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schrale jaarling, hoe en wat? Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Arabesk schreef op dinsdag 23 februari 2016, 11:06:

> Met ijslanders endurance, het kan, Tonkie Collee is er een voorbeeld van.
> Zij vertelt in al haar trainigslezingen dat endurance paarden búiten
> moeten en geen biks (helaas wel ijzers...). Ze heeft een aardige staat van
> dienst www.endurancedatabase.nl

Gemiddelde snelheid ongeveer 11km/u ruwweg geschat?
Stelt toch niks meer voor als je ruim boven de 15 moet zitten om een beetje competitief mee te doen?

> Helaas heeft de commercie de endurance ook gevonden, alles is arab
> tegenwoordig.

Tiepte ik toch?
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 17:0523-2-16 17:05 Nr:272923
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:272919
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: natuurgeneeskundig onderzoek naar mok Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Mereleva schreef op dinsdag 23 februari 2016, 14:36:

> Hoi, daarom ben ik ook zo benieuwd wat men zoal inzet tegen mok (je mag
> ook meedoen als je alleen regulier hebt behandeld, graag zelfs) en of bv
> blijkt dat regulier de beste aanpak is (en wat dan) of dat misschien een
> combinatie van bv celzouten, kruiden en een bepaalde bachbloesem ook een
> oplossing bieden. Je zou idd verwachten dat paarden die van zichzelf een
> goede weerstand hebben, geen last hebben van mok, maar ook dat blijkt niet
> altijd waar.

Een goede weerstand hebben? Waar tegen dan? De 1 heeft weerstand tegen dit, de ander tegen dat. Dus ook hier geldt: waardoor wordt de mok veroorzaakt?
Eén van mijn paarden heeft vroeger mok gehad, maar kreeg geen mok van de beenschurft-mijt.
Daar had ze dus kennelijk weerstand tegen..

Mok is dus echt ingewikkelder dan je in eerste instantie zou denken..
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 17:1523-2-16 17:15 Nr:272924
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:272920
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding ouder paard Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Christel Provaas schreef op dinsdag 23 februari 2016, 16:46:

> Een scheut appelsap lijkt me effectiever.

Dat is suikerwater met een ietsiepietsie appelzuur =-) $1
Volg datum > Datum: dinsdag 23 februari 2016, 17:3323-2-16 17:33 Nr:272925
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:272919
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: natuurgeneeskundig onderzoek naar mok Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Mereleva schreef op dinsdag 23 februari 2016, 14:36:

>
> blijkt dat regulier de beste aanpak is (en wat dan) of dat misschien een
> combinatie van bv celzouten, kruiden en een bepaalde bachbloesem ook een
> oplossing bieden.

Ik zie niet wat celzouten, kruiden en bachbloesem zouden kunnen toevoegen of veranderen bij een paard. Kruiden nog tot daar aan toe, daar is wel een werking van duidelijk, kopje thee van vingerhoedskruid is af te raden. Maar enige werking van celzouten en bachbloesem is mij niet bekend...........
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 18195½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.