InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2070½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 8 augustus 2005, 4:508-8-05 04:50 Nr:31046
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:31045
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat een gedoe. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
HannahFroukje schreef op maandag, 8 augustus 2005, 2:55:

> Ik ga echt geen uitgebreide discussie voeren over het
> discussieren zelf hoor ;-).
>

> homeopathie en de uitkomsten daarvan .... en vervolgens .....
> hoor ik er niemand meer over. Niets.
>
> Merkwaardig nietwaar?

Net zo merkwaardig als het selectief geheugen ;-)

Ik weet heel zeker dat ik commentaar heb gegeven omtrent de uiterst dubieuze statistiekvoering die er met de haren bijgesleept was om toch maar een schijntje van bewijs boven gepotentieerd h2o te rekenen. De medische confrères in dat vakblad online die reageerden vonden dat trouwens ook, maar dat zullen wel geen (goed)gelovigen zijn geweest...

Een eindje verderop heb ik zelfs moeite gedaan, door de ins en outs van oplossingen uit te leggen, een deel van de werkzaamheid van wat voor homeopathie doorgaat te verklaren. Ook vergeten?


> interesseerde hebben er vast wel uitgehaald wat ze er uit konden
> halen, de mensen die aan de overkant de tegendiscussie voerden,
> overtuig je toch niet simpelweg omdat ze niet overtuigd WILLEN
> worden en er niet voor open staan.

Dat maak je jezelf wijs!
Je kunt even goed nazoeken hoe de algemene stemming lag toen ik pas op dit forum verscheen en mijn meningen over de bitten gaf, hoe ik Josien poogde te verleiden de tortuurwerking van haar mooie Spaanse bitjes te berekenen; ook Frans vond het nog helemaal niet belangrijk maar heeft er nu een nmm uitstekende pagina over gemaakt. Om daar iets voor de paarden in te bereiken kostte me hier (aan Bokt begin ik niet eens!) echter ook een jaar, en heel wat argumenten én bewijsvoering. Eigenlijk heb ik dat liever dan dat er gedaan wordt wat ik beweer vanwege "geloof".
Een ander voorbeeld kun je zien in de leertheorieën en het operante conditioneren dat in hier invoerde. Da's me nog niet erg gelukt helaas, en heeft geresulteerd in een soort kampen van "drukkers" en "softies" - daar moet ik dus een inhoudelijke volgende ronde voor bedenken ;-)

> DAT soort discussies Nick, daar had ik het over toen ik mijn
> mening over het discussieren hier gaf. Discussies waarbij de
> uitkomst eigenlijk van tevoren al vastligt omdat niemand van
> plan is om zich te laten overtuigen. In mijn ogen eigenlijk
> zinloos dus .... naja zinloos in zoverre dat er altijd een
> aantal mensen in de kantlijn meelezen (zoals ikzelf bij de AdB
> discussie), niets inbrengen maar ondertussen uit het aangebodene
> toch wel hun eigen info halen, zo kun je't ook weer bekijken
> ....

Natuurlijk haalt iedereen een eigen waarde uit communicatie! Ontvanger bepaalt!!! Daarnaast kun je zo'n forum op verschillende manieren gebruiken, of gebruikt willen zien. De eerste is een "sharing" manier, mededelingen dus waar eigenlijk geen inhoudelijke kritiek of discussie over gewenst is, en/of een inhoudelijke discussie op het scherpst van de snede. Ik heb meer aan het laatste, maar sharing is ook nooit weg.

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: maandag 8 augustus 2005, 4:598-8-05 04:59 Nr:31047
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:30915
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Niet eenvoudig een bekapper vinden. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Isabel van der Made schreef op zaterdag, 6 augustus 2005, 1:15:

Jawel, ze schreef :-D

Misschien een beetje mosterd na de maaltijd... ik had geen zin in dit kippenhok. Maar omdat Iloon het zo lief vroeg: Egon, waarom zet je die zin over de oude dressuur etc wat je net schreef niet op het forum? Lijkt me goed.......

de Bodt doet nmm niets anders (en BEWEERT dacht ik feitelijk ook niet anders) dan wat er in al mijn betere, oudere DRESSUURboeken staat. Dit soort van paardendressuur is, op zijn minst sinds De Pluvinel's Maneige Royal (in mijn facsimile die ik nu voor mn neus heb staat gedateert 1626), of dat nou "klassiek" of "engels" of "spaans" of wat voor gelieerde dressuurvorm ook is, echter opgehangen aan het mechanisch in houdingen dwingen. Die houdingen zijn vooral gericht op "in bedwang houden", maar arbotechnisch vaak niet verantwoord wat blijkt uit het systematisch voorkomen van blessures, tenzij... je dat doet op de manier waarop het ooit is uitgedokterd door de lui die wél verstand van dit soort paardjepesten hadden. de Bodt heeft dat blijkbaar toch iets beter gelezen dan de meesten. That's all nmm.

Een totaal andere mogelijkheid is echter je niet inlaten met deze "dressuur"-vormen! Nr:3516 op HN (van Isabel) had ik geschreven kunnen hebben... niet erg vriendelijk gebracht misschien, maar nmm wel to the point.

Tot zover. Echt waar, het dressuurmatig noodzakelijk recht richten is geen uitvinding van meneer de Bodt, maar als je tóch zo nodig deze manier van paardjehobbelen wilt plegen kun je niet onwaarschijnlijk beter bij de Bodt terecht dan bij de instructie op de lokale manége.
Overigens kan dit verhaal moeiteloos uitgebreid worden naar de andere extremiteiten waartoe paarden niet geëvolueerd zijn, zoals het spinnen, en sliden met een soort van ski-hoefijzers onder in het westerngebeuren. Gaan ze stuk van. Ook zodra mensenspelletjes met andere dieren tot mensenwedstrijden worden zie je onontkoombaar extremiteiten opduiken. Je kunt dit leuk vinden of dierenmishandeling en daarmee is meteen de felheid van dit soort discussies (niet alleen nu, niet alleen hier) verklaard want dierenmishandeling is een hoogst hypocriet taboe in onze samenleving.

Maar het ging dus om HKO. En daaromtrent heeft Frans al minstens 3 nmm uitermate duidelijke posts bedacht waarvan ik steeds niet begrijp waarom die niet begrepen worden ;-)
Misschien komt dat stomweg toch door wereldbeeld en invalshoek van waaruit dat benaderd wordt. De opmerking van Janna dat een "goede" manier van rijden (waarmee dan bovenbedoeld dressuurmatig rijden worden bedoeld, naar ik aanneem, gezien de nevendiscussie omtrent de Bodt) even zo goed HKO "geneest" als het nalaten van beslag, en natuurlijk hoefonderhoud, is vanuit de direkte fysiek onzin. En toch heeft ze gelijk, maar dan anders benaderd - benaderd vanuit de vanzelfsprekendheid van dat "dressuur" willen rijden. Als je dat niet goed genoeg doet, maar wel vaak genoeg, rij je ook je natuurlijk bekapte paard in de prak. Mooi woord, Bel, prak, prak, prak, prak... heeft een soort drafcadans.

Truste!
Egon
Volg datum > Datum: maandag 8 augustus 2005, 8:118-8-05 08:11 Nr:31048
Volg auteur > Van: ingrid van der post Opwaarderen Re:31044
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: muilkorf Structuur
ingrid van der post
Nederland


423 berichten
sinds 25-5-2005
HannahFroukje schreef op maandag, 8 augustus 2005, 2:33:

> ingrid van der post schreef op zondag, 7 augustus 2005, 20:43:
>
>> laatst heeft mijn ruin zandkoliek opgelopen, hij heeft nu nog

> Geef je ook zandkuur erbij? Wij hebben zowel sandguard als
> sandclear geprobeerd. De DA van ons raadde dat aan, en zei dat
> het zelfs beter werkte dan de parafineolie die zij dan gaven.
> Van sandguard raakte Neel alleen wel vreselijk aan de diarree.

idd ik geef ook sandgard en dat helpt erg goed,alleen mag je dat 1x per maand geven. tussendoor geef ik nu maar af en toe lijnzaad. vorige week heb ik de mest nog nagekeken en zat er toch weer zand in. het stomme is dat alleen hij het heeft, hij heeft een paar weken s'-nachts in de bak gestaan i.p.v. op stal. ik denk dat hij het toen beetje bij beetje naar binnen gewerkt heeft. speciaal om de paarden buiten hooi te geven hebben we voor de stal een heel stuk bestraat. heb ook een ton met water buiten staan, zodat ze niet uit de plassen van de bak drinken. ik ga ze idd maar net zoveel hooi als in de winter geven, kijken wat er gebeurt. bedankt voor de reacties
Volg datum > Datum: maandag 8 augustus 2005, 9:188-8-05 09:18 Nr:31049
Volg auteur > Van: Hans van Keeken Opwaarderen Re:31029
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontwormen Structuur

Hans van Keeken
Putten
Nederland

Jarig op 8-1

254 berichten
sinds 8-3-2004
Frans Veldman schreef op zondag, 7 augustus 2005, 22:33:

> Zullen we eens wat kennis bij elkaar gooien en een artikel
> schrijven over ontwormen? Ik heb behoorlijk wat info, jij hebt
> goede wetenschappelijke info, en er zitten op dit forum nog meer

> vragen beantwoord zouden zien.
>
> Groeten,
> Frans

Ivermectine geef ik al een aantal jaren oraal. 8 ml per paard oraal toegediend met een injectiespuitje (uiteraard zonder naald). Ik heb aan een prof. diergeneeskunde gevraagd of dit ook kon en kreeg van hem te horen dat orale toediening aan paarden geen bezwaar was. Maar omdat je maar 8 ml geeft is de dosering wat lastiger, vooral als er tijdens de toediening wat verloren kan gaan.
Op onderstaande site vond ik alvast wat info voor het ontwormingsdocument.
http://www.vhiver.nl/VH_artik/2002_02/Preventie%20strongylose.doc

Groet
Hans
Volg datum > Datum: maandag 8 augustus 2005, 9:198-8-05 09:19 Nr:31050
Volg auteur > Van: kristel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: amerikaanse vogelkers giftig voor paarden? Structuur
kristel
Belgie

Jarig op 6-8

82 berichten
sinds 22-9-2003
hoi,
in onze zoektocht naar wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van de fotosensitisatie van de witte huiddelen bij onze paarden, kwamen we tot de vaststelling dat de bomen die in onze weilanden de paarden beschutting en schaduw bieden, de amerikaanse vogelkers blijken te zijn.

op amerikaanse sites blijkt dat de bladeren van deze boom, als ze verwelken, zeer giftig zijn voor paarden. de boom wordt ook wel eens 'choke cherry' genoemd.
op nederlandstalige sites vind ik hierover niets terug. maar ben nu wel verontrust.
wie kent hier meer over? en over mogelijke symptomen door vergiftiging?
we zijn alvast beginnen met het uittrekken en kappen en hakselen van de bomen, zekere voor het onzekere nemen, maar het is een titanenwerk.
we hebben die weilanden nu al 2 jaar, en vorig jaar waren we ons van geen kwaad bewust. paarden aten van de schors en trokken wel eens verse bladeren af (blijkbaar zou er hoge concentratie cyanide vrijkomen als de bladeren gestresst zijn of verwelken, (in de herfst dus) waardoor ze zoeter smaken en dus lekkerder voor paarden.)
misschien is er hier ook een cumulatieve gifwerking?

alvast bedankt,

kristel
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2070½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.