InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 55 van 65
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Volg datum > Datum: vrijdag 3 november 2006, 10:523-11-06 10:52 Nr:64458
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:64423
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: gedrag koudbloeden Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
marianne laenen schreef op donderdag 2 november 2006, 21:05:
>> Als ik kijk naar hoe mijn Arabier die Belg aanpak, dan vind ik mijn menselijke aanpak nog heel netjes ;-). Bij hem is "nee" dus ook echt "nee" en hij heeft allang in de gaten dat het bij die Belg geen zin heeft om een beetje te dreigen (daar geeft ze namelijk niets om). Dus als hij op z'n strepen wil gaan staan, dan dreigt hij 1 x , vervolgens slaat hij de rest van de fases over en gaat er bij haar vol bovenop en dan wordt er flink getrapt en meerdere keren achtereen gebeten.
>
> Dat klopt ook volledig. Indy doet dat ook zo. Eerst even haar
> oren naar beneden en dan KNAL, stampen en bijten.
>
> En dan rijst bij mij de vraag: wat is dan volgens jullie
> eigenlijk erger: zo'n gemene beet van Indy of een pets van de
> teugels.

Prachtig verhaal over de inventieve plannetjes van Apache ;-) ;-) Geweldig wat een ideeen heeft die zeg!

.... ik vind het geen van beiden erg eigenlijk, behalve als het paard het niet snapt, dan vind ik het juist wel heel erg, ik haat het als iemand een paard "straft" terwijl dat paard geen idee heeft waarvoor of wat dan de bedoeling is. Het criterium voor mij is enkel en alleen of ze snapt wat er gebeurt. Kijk, Torop dreigt duidelijk (als ze b.v. aan z'n hooi wil komen en hij dat niet pikt .... ze heeft dan NATUURLIJK haar eigen stapeltje, maar ja, ze wil dan per se van ZIJN stapeltje). Dom dom dom. Als ze dan toch doorloopt, tsja hoores dan krijgt ze de volle laag. Hij zorgt ook dat hij OVER haar grens heen gaat (m.a.w. een efficiente fase vier). Ik doe zelf precies hetzelfde, ik waarschuw heel duidelijk als ze te opdringerig is, of iets doet wat echt niet kan (me omver proberen te lopen), en als ze er dan toch doorheen probeert te lopen dan zwaai ik met iets (arm, been, carrot stick whatever) en dan kan het best heftig gaan. Ik redeneer dan van: ZIJ loopt door, ze had kunnen kiezen om op de waarschuwing - die ze heel goed snapt - te stoppen toen ik dat aangaf, ik kan dat dus echt niet zielig vinden. Loopt ze dan nog door, dan raak ik haar dus echt.

Eerst vond ik Torop's manier om Neel aan te pakken een beetje zielug, later begreep ik veel beter dat het Pedagogisch met een grote P was, en ben ik het met hem mee gaan doen onder het mom van "tis nu eenmaal een baby en die moet alles nog leren, dus hoe duidelijker hoe beter". Babies hebben weinig rechten, en slecht luisterende babies hebben die helemaal niet! Dus als ze aan hem stond te neuzelen en hij wou dat niet, en hij maakte een gebaar met z'n hoofd zo van "rot op, ik wil dat niet", dan deed ik er soms nog een schepje bovenop, zodat we 1 front vormden (hij maakte de hoofdbeweging, ik stuurde haar dan vervolgens een eind achteruit en hield haar een tijdje op afstand). Dat gaf heel veel duidelijkheid. Het grappige was, dat hoe meer we dat deden, hoe relaxter Torop met haar werd, en hoe meer hij het aan mij overliet ;-) ;-)

Bij Torop (de Arabier) is het ook zo dat als ik hem 1x met m'n hand verkeerd zou aanraken (ik heb het nog niet eens over een tik geven), dan kijkt hij me minstens een week niet meer aan, dan is hij beledigd tot in z'n hart. Maarrr, Torop is ook altijd aandachtig, dat vluchtkarakter zit er veel meer in, dus let hij ook overal op. Je hoeft hem nooit ergens op attent te maken. Neel (de Belg) dus wel, die staat vaak maar wat te staan zonder op te letten. Raak ik haar dan aan, dan is ze er vaak nog niet met 'r aandacht bij, ze heeft een veel dikker schild om zich heen. Soms heeft ze een letterlijk duwtje nodig van "hee, hallo, is er iemand thuis?". Heb je eenmaal de aandacht, dan kan ze net zo licht reageren als Torop, b.v. met grondwerk, dat is dan geen enkel probleem.

Ik vind het wel jammer dat ik er niet zoveel tijd voor heb om grondwerk en spelletjes met haar te doen, want ze vindt het prachtig. Ik leer haar steeds meer waarderen nu ze wat ouder en volwassener wordt.

Het zijn wel unieke paarden die koudbloeden ;-)
Volg datum > Datum: vrijdag 3 november 2006, 13:183-11-06 13:18 Nr:64472
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:64465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: gedrag koudbloeden Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003

Ik vind er persoonlijk niets oneerlijks in zitten als je paardentaal terug gebruikt als je het maar wel aanpast op waar je paard mee komt en zorgt dat hij begrijpt wat je bedoelt.

Het gaat er (voor mij) maar om dat hij/zij het goed snapt. Tuurlijk heeft mijn paard wel in de gaten dat ik een mens ben en geen paard, maar in wezen blijft hij dezelfde dingen snappen die hij van een ander paard ook snapt. Vriendelijk snuiven ter kennismaking, knipogen, terugsturen, wegsturen, krabbelen, o.i.d., dat valt volgens mij allemaal heel goed te snappen.

Ik denk dat het ook best een rol speelt dat een paard geleerd heeft om een mens te zien als een wezenlijk ander dier, juist omdat dat mens nooit paardentaal gebruikte. Veulens treden je heel anders tegemoet als oudere paarden, die gaan er meer vanuit dat jij wel net zo zult denken als zij, ... een ouder paard heeft al geleerd dat dat niet zo is. Ga je dan zelf paardentaal leren, moet je je paard weer leren dat het vanaf dat moment weer anders is.
Volg datum > Datum: zondag 26 november 2006, 9:0826-11-06 09:08 Nr:67097
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:66588
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: springen met jonge paarden? Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Trudy schreef op dinsdag 21 november 2006, 22:50:
> ik zou zeggen::waarom ga je zelf niet springen en laat je
> paardje met rust!!
> Paarden springen alleen als ze in nood zijn.
> Wil jij de nood zijn??
> Dan ben je bij voorbaat al een dierenbeul.
> groeten trudy

****************************
Sorry maar daar geloof ik echt niets van.
Zet een hindernisje neer en onze jonge Belg rent er meteen op af om er overheen te springen. Ik heb het een keer voorgedaan (samen met haar overheen gesprongen) en ze vond het meteen leuk. En dat is duidelijk te merken. Soms springt ze er al over als ik het hindernisje nog aan het opbouwen ben ;-).

En ze springt bijna elke dag wel een keer over de omheining. Niet uit nood of zelfs niet omdat ze honger heeft , maar gewoon om even bij de buren te gaan kijken.

Dus dat paarden alleen uit nood springen, neuh dat gaat er bij mij echt niet in.

PS en nee, nnatuurlijk doen we dat bijna nooit, want vooral Belgen moeten eerst helemaal volgroeid zijn voor ze gaan springen. Zo eens in de 2 maanden mag ze een paar lage hindernisjes springen. De rest van haar spring-behoefte vult ze zelf wel in met omheiningen springen.
Volg datum > Datum: vrijdag 1 december 2006, 8:121-12-06 08:12 Nr:67685
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:67480
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het forum Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003

Dit forum draait al een hele tijd en da's best knap.
Ik kom zelf weinig meer (inderdaad vanwege de sfeer) maar het lijkt mij niet dat het de website schade doet.

MOderators lijken mij nauwelijks een oplossing, ja, het kan wel natuurlijk maar dan heb je wel een paar mensen nodig met een heeeeele lange adem, en zit je in no time met de situatie dat je moet kiezen of je ze blokt of niet als je vindt dat ze zich niet aan de regels houden. En wat dan?

Het draait op zich best goed voor een vrij forum vind ik!
Volg datum > Datum: maandag 4 december 2006, 13:244-12-06 13:24 Nr:68137
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:67892
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paard alweer te koop? Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Miranda Wolters schreef op zaterdag 2 december 2006, 14:06:

> Hallo allemaal,
>
> Dit is mijn eerste berichtje hier (ook al lees ik al erg lang

> http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/prikbordshow.cgi?id=810
>
> Een teleurgestelde Miranda (die nu dus niet meer op klaas'
> forum komt)

*************************
Ik vind de titel op z'n minst heel naar overkomen hoor.
Zelf ken ik Klaas als een goudeerlijk mens en ik kan me echt niet voorstellen dat hij uit zoiets een slaatje wil slaan.

Dus wat je ook over hem schrijft, dat hij een paard "zomaar" weer de handel in gooit ondanks een gebrek of probleem, dat gaat er bij mij echt niet in, geloof ik niets van.
Volg datum > Datum: dinsdag 12 december 2006, 11:1212-12-06 11:12 Nr:69671
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:69626
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dekens Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Saffier schreef op maandag 11 december 2006, 23:56:

> Ja het is moeilijk Denk toch dat het ene paard er beter tegen
> kan dan het andere. Mijne staat deze winter ook voor het eerst
> dag en nacht buiten.

> Kun je toch niet een regendeken op zon nat paard neerleggen
> lijkt mij?
>
> Florus schreef op zaterdag 20 november 2004, 14:25:

*********************
Voor mij is dat ook de grens. Toch is het niet altijd gezegd dat als ze niet rillen, ze het dan ook niet koud hebben. Mijn arabiertje stond NIET te rillen (ik checkte dat zeker) en toch kreeg hij op een slechte dag een soort "kou-koliek". Hij viel neer en begon te stuiptrekken, het was in elk geval doodeng, ik was er op dat moment zelf niet bij. Ze hebben meteen de DA gebeld en die constateerde ..... onderkoeling. Zijn temperatuur was gewoon te laag.

Sindsdien heeft hij toch maar een regendekentje op. In deze situatie is dat voor hem het beste.

Je kon ook duidelijk zien dat de warmte van een deken hem zeker goed deed. In plaats van in een hoek van de wei te blijven kleumen, begon hij weer meer te bewegen en liep opeens ook weer achterin de weide.

Het is bij hem jarenlang goed gegaan zonder deken maar blijkbaar trok hij het gewoon even niet meer.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 december 2006, 5:4319-12-06 05:43 Nr:70411
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70386
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rtl 4, Horse en co. Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Spirithorses schreef op maandag 18 december 2006, 23:44:
> Ik geef een voorbeeld van onze jonge hengst Spirit die in alles
> in Winner zijn grote opvoeder en voorbeeld ziet. Wat Winner
> doet, doet hij na, waar Winner is, is hij en dat is heel goed

> tot een evenwichtig sociaal paard dat weet hoe zich te gedragen.
> Hebben wij veel voordeel bij in onze opvoeding.
>
> Bedoelde je dat?

***********************
Zoiets zien wij nu ook bij ons gebeuren en da's heel mooi om te zien.
Neel onze jonge Belg heeft een tijdlang bij 2 wat oudere merrietjes gestaan, die haar absoluut niet aandurfden, ook al was Neel lomp en onbenullig en moest ze eigenlijk nodig gecorrigeerd worden als tweejarige. Ze eigende zich dus al snel al het hooi toe, de dametjes gingen al aan de kant als Neel kwam aanstappen, want bij een confrontatie liep Neel gewoon over ze heen. Ik stond zelf bij grondwerk en zo wel mijn mannetje met haar, maar echt soepel in de omgang was ze niet (onbeleefd, eigende zich gewoon teveel ruimte toe en zat er gewoon niet zo mee als je dat niet beviel, en dan wou ze ZELFS weleens een trap uitdelen! Weliswaar op afstand maar toch).

Toen kwam ze bij Torop in de wei te staan en toen werd het andere koek. Die kon haar qua gewicht eigenlijk ook niet aan (hij weegt ca. 500 kg, zij inmiddels al 800). Maar Torop ging er echt vol bovenop in het begin. Niet luisteren, dan hing hij alweer met z'n tanden in d'r nek. Ze heeft behoorlijk wat beten gehad toen. Neel werd er ogenschijnlijk niet koud of warm van en trapte zelfs van zich af als hij erg fel werd. Maar toch na verloop van tijd hielp het wel en begon ze zich duidelijk - ook naar mij toe - beter te gedragen. Het wordt gewoon een veel prettiger paard! Ze heeft nu een wond aan haar been die elke dag schoon moet en ze piekert er niet over om te trappen of te spartelen, ze is in 1 woord beleefd! En .... ik weet dat niet ik, maar Torop daarachter zit.

Er gaat niets boven de strenge opvoeding van een ouder paard. Zijn de zaken meteen mooi duidelijk!
Volg datum > Datum: woensdag 20 december 2006, 2:0120-12-06 02:01 Nr:70476
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70419
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rtl 4, Horse en co. Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Spirithorses schreef op dinsdag 19 december 2006, 10:22:

> HannahFroukje schreef :
>
>> Er gaat niets boven de strenge opvoeding van een ouder paard.

> paard nog in deze fase is en daar erg voor openstaat omdat ie
> niet anders gewend is. Vandaar ook dat ik niet vóór veulenopfok
> ben met alleen maar leeftijdsgenootjes waarbij veulens niet
> elke dag in handen komen.
**********************

Ja, ik vind zelf de invloed van een ouder paard ook zo belangrijk!!!
Eerst vond ik Torop wel een oud sacherijn, vond hem eigenlijk ook te fel tegenover Neel, dan dacht ik wel eens, "wees eens wat liever voor die kleine, het is nog maar een baby". Maar gaandeweg realiseerde ik me, dat dat JUIST niet goed zou zijn. Inderdaad, ze was nog maar een baby, maar ook een hele grote en onbenullige en Torop had dus direct haarfijn in de gaten dat hij haar maar beter hard kon aanpakken omdat het anders geen kans van slagen zou hebben.

Het is soms wel ludiek om te zien, hangt Torop met z'n tanden in haar nekvel ... en presteert Neel het nog om zo'n gezicht te trekken van "joh, waar maak je je nou weer druk over, wat heb ik NOU weer gedaan". Maar hij is vasthoudend genoeg om zelfs zo'n stoicijns paard als Neel wat manieren bij te brengen. Leerzaam om te zien ;-).

Maar ondertussen is hij wel gek met de kleine .... Neel is wel het enige paard in de groep dat hem groomt ;-). En ze mag (als ze zich gedraagt dat wel!) zelfs mee-eten van zijn muesli of hooi! Ze staan altijd naast elkaar te grazen. Ze is nu echt z'n kleine zusje geworden ;-).

Hij lijkt zo dominant, maar da's ook maar een woord. Het is in een kudde gewoon noodzaak (ik denk dat jij hetzelfde bedoelt). En soms. vind ik, is dat het ook in de interactie tussen mens en paard, ook al spreek je dan niet letterlijk paardentaal, soms moet je (vind ik) wel heel duidelijk maken waar je grens ligt. En dan neem ik Torop wel als voorbeeld in gedachten. Niet dat ik met m'n tanden in Neel d'r vel ga hangen hoor, maar ik deel weleens een kneep in haar vel uit als ze weer tank-manieren vertoont (zou ik bij Torop nooit in m'n hoofd halen). Dan krijg ik van haar ook zo'n zelfde blik terug. Zo van: "Huh, wat doe ik niet goed?" Antwoord "haal je maat 46 van mijn maat 37! En RAP!". Ze snapt dat, lijkt het, van mij toch net zo goed als van Torop.

Zo leuk, hoe jullie dat met Spirit doen. Die krijgt het heel luxe nu van alle kanten mee, gratis opvoeding ;-). Dat zal zo spelenderwijs een heel fijn paard worden om mee te werken.
Volg datum > Datum: vrijdag 22 december 2006, 15:3922-12-06 15:39 Nr:70752
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70696
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Muntje valt!!!!! Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
e m kraak schreef op vrijdag 22 december 2006, 10:40:

> Spirithorses schreef op vrijdag 22 december 2006, 9:51:
>
>> sandratien schreef op vrijdag 22 december 2006, 9:38:

> Willen jullie, Sandra, Eddy, Pien, mij een plezier doen en mijn
> posts hier niet meer lezen en niet meer op reageren?
>
> Blabla! , Egon

Qua opleidingsniveau kan ik aardig meekomen hoor, maar berichten die geschreven lijken te zijn om zo min mogelijk mensen ze te laten snappen, daar hecht ik sowieso al minder waarde aan.

Ik vind het een grotere kunst om in duidelijke en klare taal te schrijven die zo VEEL mogelijk mensen begrijpen.

(wie de schoen past ...)
Volg datum > Datum: zaterdag 23 december 2006, 11:0823-12-06 11:08 Nr:70835
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70751
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Geertje schreef op vrijdag 22 december 2006, 15:35:

> Astrid Van Broeck schreef op vrijdag 22 december 2006, 14:31:
>
>> Hallo

> Als jouw veearts echt heeft gezegd dat het artritis is, het na
> 1 corticosteroide spuit opgeeft en dan glucosamine geeft, dan
> zou ik nog een andere dierenarts bijhalen. Want ik vind dat een
> vreemde behandeling...

Ik zou uitkijken met het advies om ibuprofen te geven. Als je mens of paard zoveel ibuprofen geeft dat het HELPT tegen artritis, dan loert de eerste maagzweer al om de hoek (dat gaat bijna nooit goed namelijk). De doseringen bij artritis moeten zo hoog zijn, dat er dan ALTIJD overproductie van maagzuur is. Bovendien verslechteren de slijmvliezen heel snel bij gebruik van ibuprofen, en daar zit juist vaak het probleem. Dus op de lange termijn maak je dan het probleem juist erger in plaats van beter.

Bij gewrichtsklachten met ontstekingsverschijnselen zou ik het eerst naar slijmvliezen kijken. Ik denk dat een probioticakuur altijd zinvol is, en slijmvliesversterkende middelen. Verder is cetyl-M een heel veilig middel dat vaak goede resultaten geeft (zit een vetzuur in). Veel lijnzaadolie werkt ook heel goed ontstekingsremmend (wel de ONBEWERKTE olie geven, nooit die geraffineerde troep die ze ook verkopen als lijnzaadolie).

Wat ik me ook zou afvragen is of dit paard wellicht een keer een infectie heeft gehad, speelt namelijk ook vaak een rol bij gewrichtsklachten.

Glucosamine is zo'n gek idee nog niet, ook niet bij ontstekingsverschijnselen. Maar valt evenals ontstekingsremmers toch een beetje onder "lapmiddeltjes". Het lost de oorzaak niet op.
Volg datum > Datum: zaterdag 23 december 2006, 21:3723-12-06 21:37 Nr:70871
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70863
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Geertje schreef op zaterdag 23 december 2006, 18:24:

>
>> Ik zou uitkijken met het advies om ibuprofen te geven. Als je
>> mens of paard zoveel ibuprofen geeft dat het HELPT tegen

> vertel... Dit is gewoon wetenschap, daar kun je weinig onzin
> over vertellen. En als ik volgens iemand wel onzin vertel,
> weerleg het dan maar eens. MET onderliggend mechanisme waarom
> ik onzin vertel!

Wie zei dat ik zei dat jij onzin vertelde?
Ik waarschuw alleen maar dat ibuprofen het mogelijk nog erger kan maken omdat ibuprofen de slijmvliezen (nog verder) aantast.

Het laatste wat ik wil is weer zo'n discussie, dus ik stop er hier meteen maar weer mee. Heb gezegd wat ik wilde zeggen
Volg datum > Datum: zaterdag 23 december 2006, 22:4323-12-06 22:43 Nr:70882
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70871
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
HannahFroukje schreef op zaterdag 23 december 2006, 21:37:

> Geertje schreef op zaterdag 23 december 2006, 18:24:
>
>>

> kan maken omdat ibuprofen de slijmvliezen (nog verder) aantast.
>
> Het laatste wat ik wil is weer zo'n discussie, dus ik stop er
> hier meteen maar weer mee. Heb gezegd wat ik wilde zeggen

*********************

By the way, met een "lapmiddeltje" bedoel ik een middel wat alleen de uiting (de ontsteking) aanpakt. Kan heel nuttig zijn, daar niet van, en kan ook best helpen, maar pakt de basis van het probleem niet aan.

Zo bekeken vallen zowel Harpagophytum als NSAIDS onder lapmiddelen.

(zegt iemand die zelf ook nog wel een beetje opleiding heeft ....)
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 10:2724-12-06 10:27 Nr:70908
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70901
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Geertje schreef op zondag 24 december 2006, 9:16:

>
>> Als 't goed is heb jij een PB.... op knowitnotall gekregen.....
>

> veel. 95% van alle medicatie werkt symptomatisch, dus als
> zogezegd lapmiddeltje. Ik vind het vreemd dat daar soms zo
> negatief over gedaan kan worden (ook al deed jij dat dan
> misschien hier niet volgens jezelf).
*****************8

Wie is "jij"??
Ben ik dat?

Ik heb nu echt iets van, tsjonge ik reageer weer eens een keertje (met de allerbeste bedoelingen overigens) en al wat ik terugkrijg tot nu toe is een schampere reactie en kritiek op dat ik negatief zou overkomen.

Dit is wel een heel bijzonder forum wat dat betreft. Ik weet meteen weer waarom ik nooit meer iets schreef.
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 14:3224-12-06 14:32 Nr:70920
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70912
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Elzaliene Proost schreef op zondag 24 december 2006, 12:09:

> HannahFroukje schreef op zondag 24 december 2006, 10:27:
>
>> Geertje schreef op zondag 24 december 2006, 9:16:

> slikken.
>
> Heb IK nog de mazzel dat mijn middeltje niet verslavend en niet
> schadelijk voor mijn lever en nieren is!!!

*****************************
Waarom wordt "lapmiddel" zo negatief opgevat?
Ik bedoel het als een middel waar je weliswaar BAAT bij hebt, maar wat de oorzaak van het probleem niet direct aanpakt.

Om bij het voorbeeld van artritis te blijven. Vaak is het basisprobleem - hier blij ik echt wel bij, want ik zie dat regelmatig bij personen met gewrichtsklachten - slechte slijmvliezen. Hierdoor hebben bacterien, virussen en wat dies meer zij, meer kans. Deze komen gemakkelijker het lichaam binnen als de slijmvliezen slecht ("lek") zijn. Als er dan ook nog een kronkel in het immuunsysteem zit, ontstaat makkelijk auto-immuunproblematiek in reactie op die bacterien/virussen (parasieten). Dat is een probleem. Aan dat auto-immuunfoutje is ook niet altijd wat te doen. Uiteindelijk ontstaat dan een allergische ontstekingsreactie, waarbij schadelijke stoffen zich gaan ophopen in de zwakste (letterlijk) schakels , de gewrichten. Dat is dus het eind-van-de-lijn in mijn ogen.

Als je DAAR begint om te behandelen, met het onderdrukken van de ontstekingsreactie (dit tegen niemand in het bijzonder) dan noem ik dat een "lapmiddel" (wie dat negatief wil opvatten, ga gerust je gang, ik bedoel het dus alleen illustratief, als iets wat de oorzaak van het probleem niet wegneemt). Je bent geweldig blij als het lapmiddel helpt (tuurlijk), maar de oorzaak van het probleem (de fout in het immuunsysteem en de slijmvliesproblematiek), dat neem je er niet mee weg.

Om bij de basis van het probleem te beginnen, zou je eigenlijk met de slijmvliezen en/of het immuunsysteem moeten gaan werken. Dat is de lange weg ... en je zult om de zaak tijdelijk recht te trekken dus wel wat "lapmiddelen" nodig hebben. Ook zou je kunnen werken aan het bestrijden van binnengekomen virussen en bacterien. Voor reumatische artritis wordt b.v. vaak plaquenil voorgeschreven, dit is een anti-malariamiddel, wel opvallend toch dat dit helpt bij reuma!

Begrijp je wat ik bedoel met het verschil tussen aan de oorzaak werken (lange weg, vaak langzaam resultaat) en aan de uiting werken (onderdrukken van de ontstekingsreactie).

Verder vond ik het wel op z'n plaats om toch even te waarschuwen tegen ibuprofen. Het klinkt als een simpel pijnstillertje c.q. ontstekingsremmertje, maar het kan heel erg fout gaan. Mensen kunnen na teveel ontstekingsremmers zeggen "ik krijg er wel verrekt het maagzuur van hoor", maar hoe merk je bij een paard dat hij last van z'n maag krijgt? Kan heel lang duren voor je zoiets door hebt. VAndaar.

Lapmiddelen, weest blij dat ze er zijn. Ben ik zelf ook! Wees blij dat er antibiotica is, of ontstekingsremmers of ontsmettende zalfjes. Maar vergeet nooit je af te vragen waar de oorzaak ligt. En het kan echt geen kwaad daar ook aan te werken.
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 19:0824-12-06 19:08 Nr:70956
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70930
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Astrid Van Broeck schreef op zondag 24 december 2006, 15:01:

>
>> Waarom wordt "lapmiddel" zo negatief opgevat?
>> Ik bedoel het als een middel waar je weliswaar BAAT bij hebt,

>
> De VA gaat niet verder met behandelen omdat de 1e spuit maar
> dan ook geen enkel effect had. Ik heb al meer resultaten
> geboekt met m'n kruiden als hij met de spuiten.

**************************8
Om alle (laatste?) misverstanden uit de weg te ruimen.
Maar had ik eigenlijk al gezegd.
Chondroitine en Glucosamine kunnen (soms) heel goed helpen om het kraakbeen te verstevigen en de stofwisseling van het kraakbeen te verbeteren. Dus kunnen best heel nuttige middelen zijn. Harpagophytum kan ook heel nuttig zijn omdat het wel de ontsteking remt maar niet de nadelige gevolgen heeft die ontstekingsremmers vaak wel hebben. Er zijn nog wel meer kruiden te bedenken in die categorie die mogelijk kunnen helpen.

Laat ik het woord "lapmiddel" maar liever weglaten, dat geeft blijkbaar alleen maar misverstanden. Laat ik het vervangen door "ondersteunende middelen" o.i.d.
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 55 van 65
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.