InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 55½ van 65
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 14:3224-12-06 14:32 Nr:70920
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70912
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Elzaliene Proost schreef op zondag 24 december 2006, 12:09:

> HannahFroukje schreef op zondag 24 december 2006, 10:27:
>
>> Geertje schreef op zondag 24 december 2006, 9:16:

> slikken.
>
> Heb IK nog de mazzel dat mijn middeltje niet verslavend en niet
> schadelijk voor mijn lever en nieren is!!!

*****************************
Waarom wordt "lapmiddel" zo negatief opgevat?
Ik bedoel het als een middel waar je weliswaar BAAT bij hebt, maar wat de oorzaak van het probleem niet direct aanpakt.

Om bij het voorbeeld van artritis te blijven. Vaak is het basisprobleem - hier blij ik echt wel bij, want ik zie dat regelmatig bij personen met gewrichtsklachten - slechte slijmvliezen. Hierdoor hebben bacterien, virussen en wat dies meer zij, meer kans. Deze komen gemakkelijker het lichaam binnen als de slijmvliezen slecht ("lek") zijn. Als er dan ook nog een kronkel in het immuunsysteem zit, ontstaat makkelijk auto-immuunproblematiek in reactie op die bacterien/virussen (parasieten). Dat is een probleem. Aan dat auto-immuunfoutje is ook niet altijd wat te doen. Uiteindelijk ontstaat dan een allergische ontstekingsreactie, waarbij schadelijke stoffen zich gaan ophopen in de zwakste (letterlijk) schakels , de gewrichten. Dat is dus het eind-van-de-lijn in mijn ogen.

Als je DAAR begint om te behandelen, met het onderdrukken van de ontstekingsreactie (dit tegen niemand in het bijzonder) dan noem ik dat een "lapmiddel" (wie dat negatief wil opvatten, ga gerust je gang, ik bedoel het dus alleen illustratief, als iets wat de oorzaak van het probleem niet wegneemt). Je bent geweldig blij als het lapmiddel helpt (tuurlijk), maar de oorzaak van het probleem (de fout in het immuunsysteem en de slijmvliesproblematiek), dat neem je er niet mee weg.

Om bij de basis van het probleem te beginnen, zou je eigenlijk met de slijmvliezen en/of het immuunsysteem moeten gaan werken. Dat is de lange weg ... en je zult om de zaak tijdelijk recht te trekken dus wel wat "lapmiddelen" nodig hebben. Ook zou je kunnen werken aan het bestrijden van binnengekomen virussen en bacterien. Voor reumatische artritis wordt b.v. vaak plaquenil voorgeschreven, dit is een anti-malariamiddel, wel opvallend toch dat dit helpt bij reuma!

Begrijp je wat ik bedoel met het verschil tussen aan de oorzaak werken (lange weg, vaak langzaam resultaat) en aan de uiting werken (onderdrukken van de ontstekingsreactie).

Verder vond ik het wel op z'n plaats om toch even te waarschuwen tegen ibuprofen. Het klinkt als een simpel pijnstillertje c.q. ontstekingsremmertje, maar het kan heel erg fout gaan. Mensen kunnen na teveel ontstekingsremmers zeggen "ik krijg er wel verrekt het maagzuur van hoor", maar hoe merk je bij een paard dat hij last van z'n maag krijgt? Kan heel lang duren voor je zoiets door hebt. VAndaar.

Lapmiddelen, weest blij dat ze er zijn. Ben ik zelf ook! Wees blij dat er antibiotica is, of ontstekingsremmers of ontsmettende zalfjes. Maar vergeet nooit je af te vragen waar de oorzaak ligt. En het kan echt geen kwaad daar ook aan te werken.
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 19:0824-12-06 19:08 Nr:70956
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:70930
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: artritis Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Astrid Van Broeck schreef op zondag 24 december 2006, 15:01:

>
>> Waarom wordt "lapmiddel" zo negatief opgevat?
>> Ik bedoel het als een middel waar je weliswaar BAAT bij hebt,

>
> De VA gaat niet verder met behandelen omdat de 1e spuit maar
> dan ook geen enkel effect had. Ik heb al meer resultaten
> geboekt met m'n kruiden als hij met de spuiten.

**************************8
Om alle (laatste?) misverstanden uit de weg te ruimen.
Maar had ik eigenlijk al gezegd.
Chondroitine en Glucosamine kunnen (soms) heel goed helpen om het kraakbeen te verstevigen en de stofwisseling van het kraakbeen te verbeteren. Dus kunnen best heel nuttige middelen zijn. Harpagophytum kan ook heel nuttig zijn omdat het wel de ontsteking remt maar niet de nadelige gevolgen heeft die ontstekingsremmers vaak wel hebben. Er zijn nog wel meer kruiden te bedenken in die categorie die mogelijk kunnen helpen.

Laat ik het woord "lapmiddel" maar liever weglaten, dat geeft blijkbaar alleen maar misverstanden. Laat ik het vervangen door "ondersteunende middelen" o.i.d.
Je leest nu alle berichten van "HannahFroukje"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
965 berichten
Pagina 55½ van 65
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.