InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2998 berichten
Pagina 138½ van 200
Je leest nu alle berichten van "Huertecilla"
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 13:5924-12-06 13:59 Nr:70919
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:70917
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Gymnastiseren met NH Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Rox schreef op zondag 24 december 2006, 13:38:
> Schusdziarra is misschien net zo
> toegankelijk, maar dit boek is helaas niet makkelijk meer te
> krijgen

Gewoon bij amazon.co.uk op voorraad. Is een nieuwe en goede vertaling in het Engels.

HC
Volg datum > Datum: zondag 24 december 2006, 15:0324-12-06 15:03 Nr:70932
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:70862
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: SeMe en paardenmelk Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Tineke Nolet-Verdel schreef op zaterdag 23 december 2006, 17:36:


Wat een beetje jammer is dat dit artikel niet aangeeft wat het verschil WEL is noch de respectivelijke samenstellingen.

Wij hebben zowel paarden- als geitenmelk en beiden zijn anders en verschillend van koemelk.
Paardenmelk verschilt echter echt veel van beiden. Zoals ik al schreef kan je er geen kaas van maken en ook yoghurt, boter (en dus karnemelk) lukt ons niet, doch probleemloos van geitenmelk
Wat het, paardenmelk, wel doet is als een gek fermenteren. We zoeken nog een handige graanmolen en willen dan van de volle spelt meel maken om met de paardenmelk te mengen. Met commercieel verkrijgbare bloem is het net als met commericieel verkochte melk. Daar kan een blinde geen kwaad mee, maar een ziende niets goeds.....

HC
Volg datum > Datum: maandag 25 december 2006, 12:4825-12-06 12:48 Nr:70985
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:70936
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: SeMe en paardenmelk Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Peter Donck schreef op zondag 24 december 2006, 16:28:
> kefir ? of 'n ander drankje brouwen ?
> daar weten ze op de oosterse steppen meer van
> al zoiets geprobeerd ??

Ja, al jaren.

Kefir is een organisme dat zich voedt met melk en een yogurt-achtig product achterlaat.
Niet hetzelfde als yoghurt d.m.v. melkzuur-bacteriën en n.v.t. met paardenmelk.

Jij bedoelt wellicht de licht alcoholische kumiss. Kumiss is al zó oud dat er archeologisch onderzoek gaande is om dit in het plaatje van vroege domesticatie te krijgen.
De crux met kumiss is dat er graan en een gist aan de paardenmelk toegevoegd moeten worden. De betreffende giststam komt in centraal azië op het graan voor.
De moderne zowat steriele graanproducten uit de commerciële kanalen bevatten blijkbaar niet voldoen verontreiniging om het fermenteringsproces dat tot kumiss leidt op gang te krijgen.
We hopen met hele spelt en blootstelling aan de micro-organismes in de lucht hier in het rivierdal het proces een keer op gang te krijgen.

Omdat merriemelk ook bij ons niet continue voldoende beschikbaar is, is het als stapelvoedsel niet geschikt en zal kumiss een ervarings-experiment blijven.
We hebben al uitdaging genoeg om de bacteriële yoghurt-cultuur van de geitenmelk op gang te houden.
De kaasproductie lukt vrijwel altijd en daardoor hebben we wel betrouwbaar geiten-wei voor de paarden.

HC
Je leest nu alle berichten van "Huertecilla"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2998 berichten
Pagina 138½ van 200
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.