InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 17801½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 4 juni 2014, 21:074-6-14 21:07 Nr:267006
Volg auteur > Van: Linsey89 Opwaarderen Re:267004
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Gat in hoef! Structuur

Linsey89
Nederland


5 berichten
sinds 1-6-2014

Hoi luitjes,

Hartelijk dank voor jullie berichten. De bekapper is vandaag geweest (wilde t toch ff zeker weten, dan maar betalen voor spoed) en die heeft een stukje hoef uit het 'gat' gehaald, het lijkt dus echt van buitenaf te komen.
Het blijft een raadsel. Maar er zit geen ontsteking of iets, dus we houden het schoon en wekelijks haar hoeven vijlen. Komt helemaal goed!

Groetjes
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 9:305-6-14 09:30 Nr:267007
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Even een domme vraag... zo'n apparaatje wat de stroom voor je weidedraad genereert... gaat zoiets op, op den duur, door slijtage...? Gaat die na jaren dienst zwakker stroom leveren of gewoon helemaal dood?
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 9:375-6-14 09:37 Nr:267008
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267007
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Normaal eigenlijk niet dacht ik...ik heb mijne al 17 jaar en nog steeds flinke schokken hoor...
Wel kan de lengte/hoeveelheid/leeftijd draad invloed hebben en zeker ook de hoeveelheid onkruid wat erlangs/tegenaan groeit....
Ik heb wel een keer meegemaakt dat hij kapot was...kwestie van een zekering in de kast vervangen...
Groetjes Marlies
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 10:555-6-14 10:55 Nr:267009
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:267008
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Marlies Sanders schreef op donderdag 5 juni 2014, 9:37:

> Normaal eigenlijk niet dacht ik...ik heb mijne al 17 jaar en nog steeds
> flinke schokken hoor...
Ohhh mooi... 17 jaar halen we nog langen niet :-)
> Wel kan de lengte/hoeveelheid/leeftijd draad invloed hebben en zeker ook
> de hoeveelheid onkruid wat erlangs/tegenaan groeit....
Ja, klopt, maar heb het idee dat hij het wat minder goed doet. Heb alleen niet zo'n zin 'm zelf te testen ;-)
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:085-6-14 11:08 Nr:267010
Volg auteur > Van: SimoneBuffel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur
SimoneBuffel
Nederland


4 berichten
sinds 15-7-2013

Hallo allemaal,

Ik zal hieronder mijn verhaal doen, zodat mijn vraag te begrijpen is.
Ik heb een inmiddels 10 jarige New Forest E-pony. Ongeveer 4 jaar is hij steeds kreupel / op eieren lopen nadat de hoefsmid geweest is. Tegen de tijd dat het beter gaat moest de hoefsmid er weer bij komen, omdat zijn nagels begonnen in te scheuren. Najaar 2013 heb ik iemand met een biosensor er bij gehad, hij kreeg homeopatische en natuurlijke druppels, en na 3 weken deed hij het verschrikkelijk goed!! alleen.. nu zakte hij langzaamaan weer terug in het gevoelige lopen.
Nu is 2 weken terug hoefbevangenheid er uit gekomen, het werd ineens heel erg en hij had echt heel erg veel pijn. Ik heb hem dan ook verkeerd gehouden met de verkeerde ideeen ('hij kreeg bijna niets, een handje brokjes per dag met weinig energie en op een kale weide, wel ongeveer 10 tot 12 uur per dag buiten, het meeste wat nu in onze mogelijkheid ligt'.).
Nou goed, inmiddels begrijp ik dat hier verandering in moet komen, hij staat nu in de paddock op grof hooi en hij is in een week heel goed opgeknapt! Hij krijgt wel Novacam (pijnstiller en ontstekingsremmer) wat voor veel afval in zijn lijf zorgt en ik heb het idee dat hij een probleem heeft met de afvalstoffen af te voeren.
Omdat ik toch wilde weten of de hoefbenen niet gekanteld waren (hij loopt inmiddels al 4 jaar niet echt denderend) en of hij al die tijd tegen de hoefbevangenheid aan heeft gezeten heb ik gister foto's laten maken.
Hier kwam uit dat de hoefbenen goed zijn, hij heeft heel licht beginnend artrose (volgens de DA op een gewricht dat meestal niet zo beweeglijk is, dus dat was ''gunstig'' voor zover het gunstig kan zijn), alleen we zijn beide, ja zelfs de DA, ons rot geschrokken van hoe dun de zool was. Het is ongelooflijk, als je de foto ziet zou je denken dat je het bot aan de onderkant van de voet zou kunnen zien. Dit is niet zo, en daarom is hij voor zijn voet te kort bekapt en loopt hij dus eigenljk gewoon op zijn bot .

Nou zegt de DA, hij moet op ijzers met een zooltje. Ik ben zelf een beetje allergisch voor ijzers geworden, maar als het de beste oplossing is wil ik het graag weer proberen. alleen ik betwijfel of het de beste oplossing is. Ik ben oa bang dat de hoef week en zwak wordt in plaats van sterker, doordat er niet op de hoef zelf gelopen wordt er niet gestimuleerd wordt om nieuw hoefweefsel aan te maken, dat het zou gaan rotten onder het zooltje of zo. en vooral dat die hoef alleen maar zwakker gaat worden. (ik ben ook opzoek naar goede voeding, maar dat kan natuurlijk geen wonderen verrichten). Volgens de DA is het ijzer met zooltje een aantal keer en daarna kan hij op gewone ijzers, en later weer zonder, dus het zou tijdelijk zijn. Ik vraag me af in hoeverre een zool weer zo aan kan groeien. Daarnaast is het behoorlijk prijzig, al die bezoeken van de DA waren ook niet zo goedkoop.
Daarom zit ik te twijfelen of een hoefschoen geen uitkomst zou bieden. Die hoef je als het goed is maar 1 keer aan te schaffen en ik vind het zelf een fijner idee dan een ijzer, al kunnen aan een schoen ook nadelen zitten, dat het bv niet meer past als de hoefwand sterker wordt en langer kan worden. ik heb ook eens een hoefschoen gezien met een soort gat / inkeping in het midden op de plek van de zool, maar kan het niet weervinden. Ook met een zachte zool in de hoefschoen kan misschien, maar dan loopt hij alsnog wel op de zool, denk ik.

Ach, zover heb ik er ook geen verstand van. Er bestaat ook nog iets van kunststof beslag, ik weet niet wat ik hebben moet.

Heeft iemand hier ervaring mee of ideeen over?

Groetjes Simone

P.s. Meneer kreeg vanmorgen alweer aardig praatjes, sprong me zo over omheining heen van ongeveer een meter. Ik zet hem terug in de bak, doe het draadje dicht en hij was al weer weg, haha! hoefbevangenheid gaat de goede kant op, nu de zool nog!
P.p.s. Mocht iemand adviezen hebben over belasting, zoals rijden, intensief grondwerk etc bij artrose of dunne zolen, hoor ik het graag!
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:105-6-14 11:10 Nr:267011
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267009
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
ik heb ooit eens een test apparaatje gekocht, dacht een 15 euro ofzo...draadje in de grond en kastje tegen de draad houden en je ziet hem oplichten, bij de hoeveelheid stroom die hij geeft...zo kan je ook de afzonderlijke delen van de omheining testen, want soms kan je door interne draadbreuk zelf op bepaalde stukken veel minder stroom hebben dan op andere stukken...hoe meer onderlinge doorverbindingen, hoe minder last je daarvan hebt...zo heb ik om de zoveel palen de bovendraad even langs de onderdraad en terug geleid en doorgangen naar de weitjes onder de grond door een extra verbinding gegeven, zodat altijd de stroom wordt doorgegeven ook al heb je ergens een breukje...

Groetjes Marlies
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:275-6-14 11:27 Nr:267012
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
SimoneBuffel schreef op donderdag 5 juni 2014, 11:08:

> Ach, zover heb ik er ook geen verstand van. Er bestaat ook nog iets van
> kunststof beslag, ik weet niet wat ik hebben moet.
>
> Heeft iemand hier ervaring mee of ideeen over?

plaats svp de Xrays in een fotoalbum en ook foto's van de hoef. Heb je een moderne bekapper? is er in het verleden wat van zool en straal afgehaald?

Het kan zijn dat je paard gewoon heel lang chronisch bevangen is geweest in lichte mate. Zorg dat hij goed op dieet blijft, geef zo veel mogelijk beweging. Koop hoefschoenen om de straat op te kunnen. Zorg dat je paard met andere paarden samen staat en niet meer op stal hoeft. 24/7 voldoende beweging is enorm belangrijk, en 12 uur of langer op stal is niet goed. Van de arthrose zou ik me niks aantrekken, daar hoeft je paard helemaal geen last van te hebben, vooral niet als hij genoeg beweging krijgt.

niet op rijden tot hij 100% in orde is, wel wandelen
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:295-6-14 11:29 Nr:267013
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267010
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer dunne zool --> beslag noodzakelijk?? Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Hoi Simone,

Welkom hier, ben blij dat je de weg naar dit forum hebt gevonden, want ik ben het volledig eens met je bedenkingen over de ijzers...

Als ik je verhaal goed begrijp, zou het wel eens heel goed kunnen dat de smid elke bekapping wat van de zool afhaalt, dan is het niet gek dat hij een tijd gevoelig loopt en uiteindelijk een hele dunne zool blijkt te hebben...een zool groeit nu eenmaal niet zo hard...

Als eerste zou ik dan ook adviseren een goede natuurlijk bekapper te zoeken, want bij deze bekapping wordt in principe de zool met rust gelaten....nog mooier zou het zijn als je zou leren tussentijds onderhoud zelf te doen, zodat je ook geen last meer hebt van scheuren en brokkels...

De tijdelijke oplossing van hoefschoenen lijkt mij een hele goede, en hoewel deze best prijzig zijn, heb je natuurlijk veel langer plezier van deze, dan van ijzers, die je maar een aantal weken onder hebt! Het is wel belangrijk dat je een goed passende schoen vind zodat je geen wrijving krijgt op de hoefballen/kroonrand, ik ben zelf zeer tevreden over de renegates...
Met een beetje geluk kan je bekapper je daarmee ook helpen!

Heb je het kennisgedeelte van hoefnatuurlijk al doorgespit? Daarin zal je een groot gedeelte van je vermoedens bevestigd gaan zien en ook veel nuttige tips kunnen vinden...
Veel succes en heb je nog vragen? Brand los!

Groetjes Marlies
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:355-6-14 11:35 Nr:267014
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:267011
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Marlies Sanders schreef op donderdag 5 juni 2014, 11:10:

> ik heb ooit eens een test apparaatje gekocht, dacht een 15 euro
> ofzo...draadje in de grond en kastje tegen de draad houden en je ziet hem
> oplichten, bij de hoeveelheid stroom die hij geeft...zo kan je ook de
Heb ook ongeveer zo'n ding, maar een hele El cheapo versie. Ding zie je zowat niet oplichten zelfs al doet de draad het erg goed... suf. Zou een betere moeten kopen inderdaad.
> afzonderlijke delen van de omheining testen, want soms kan je door interne
> draadbreuk zelf op bepaalde stukken veel minder stroom hebben dan op
> andere stukken...hoe meer onderlinge doorverbindingen, hoe minder last je
> daarvan hebt...zo heb ik om de zoveel palen de bovendraad even langs de
> onderdraad en terug geleid en doorgangen naar de weitjes onder de grond
> door een extra verbinding gegeven, zodat altijd de stroom wordt
> doorgegeven ook al heb je ergens een breukje...
Mmmm... goed idee... die extra verbindingen tussen boven en beneden. Zo'n draad wordt er natuurlijk niet beter op in de loop der jaren (en ehhh... heb deze week weer prongeluk de onderdraad doorgeknipt toen ik aan het snoeien was en uitgleed grmbl :-M weer een reparatie...).
Es kijken of ik dat hier ook kan installeren. Heb daarbij echter een struikelpunt. We hebben hier voor in de winter de boel zo gemaakt dat we de onderste draad op 2 plekken helemaal uit kunnen schakelen door die los te haken. Als er sneeuw valt wordt de onderdraad altijd compleet door de sneeuw ingepakt. Het gewicht van de sneeuw doet ook vaak de onderdraad volledig op de grond hangen (spul kan best rekken, blijkt ;-)...).
Als ik meer contactpunten maak wordt dit dus een probleem. Tenzij ik ze dus ook 'makkelijk loskoppelbaar' maak.
Volg datum > Datum: donderdag 5 juni 2014, 11:535-6-14 11:53 Nr:267015
Volg auteur > Van: Marlies Sanders Opwaarderen Re:267014
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidestroomdraadapparaat Structuur

Marlies Sanders
Nieuwdorp
Nederland

Jarig op 6-8

2752 berichten
sinds 11-7-2009
Martina schreef op donderdag 5 juni 2014, 11:35:

> Marlies Sanders schreef op donderdag 5 juni 2014, 11:10:
>
>> ik heb ooit eens een test apparaatje gekocht,....knip
> Heb ook ongeveer zo'n ding, maar een hele El cheapo versie. Ding zie je
> zowat niet oplichten zelfs al doet de draad het erg goed... suf. Zou een
> betere moeten kopen inderdaad.
Je zou het eens in de schemering of een donker bewolkte dag kunnen proberen? Wel met een vochtige bodem, zodat het goed geleid! Test eerst eens vlak bij het apparaat!
>> afzonderlijke delen van de omheining testen, want soms kan je door interne
>> draadbreuk zelf op bepaalde stukken veel minder stroom hebben dan op
>> andere stukken...hoe meer onderlinge doorverbindingen, hoe minder last je

> de onderste draad op 2 plekken helemaal uit kunnen schakelen door die los
> te haken. Als er sneeuw valt wordt de onderdraad altijd compleet door de
> sneeuw ingepakt. Het gewicht van de sneeuw doet ook vaak de onderdraad
> volledig op de grond hangen (spul kan best rekken, blijkt ;-)...).
Het plastic van de draad rekt beter op dan de ijzerdraadjes...dus kan je best aardig wat breukjes krijgen zo in de loop der jaren...ik heb gemerkt dat bij stroomverlies vaker de draad, dan het apparaat zelf de problemen veroorzaakt!
> Als ik meer contactpunten maak wordt dit dus een probleem. Tenzij ik ze
> dus ook 'makkelijk loskoppelbaar' maak.
Koppelingen zoals je net beschrijft willen ook nog wel eens minder goed stroom doorgeven...vandaar mijn extra(geisoleerde) draden onder de grond door bij weidepoorten...

Groetjes Marlies
Naschrift (donderdag 5 juni 2014, 11:54):
Is het geen optie de onderste draad hoger te hangen?
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 17801½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.