InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2214½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 13:4210-9-05 13:42 Nr:33197
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:33196
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Iemand dit ooit gezien (spierafbraak) Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
jacqueline postmes schreef op zaterdag, 10 september 2005, 13:21:

> HannahFroukje schreef op vrijdag, 9 september 2005, 21:17:
>
>> Spirithorses schreef op vrijdag, 9 september 2005, 7:09:

> beest gezeten hebben die niet te traseren was met bloed- en
> mestonderzoek maar wel te bestrijden was met equest.
>
> Jacqueline

Dan zou ik toch liever aanraden kontakt met de DA op te nemen - die hebben de beschikking over zeer werkzame, niet voor de consumentenhandel beschikbare, anthelmica.
Aan de andere kant neem ik aan dat Frouk allang de DA aangesproken heeft....

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 13:4810-9-05 13:48 Nr:33198
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:33195
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Risico-beslissingen Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Isabel van der Made schreef op zaterdag, 10 september 2005, 12:47:
> Volgens jou omdat ze zo'n verschrikkelijk saai leven
> heeft.

Dát schrijf ik niet: ik laat het in het midden omdat ik het niet weet....
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 14:0710-9-05 14:07 Nr:33199
Volg auteur > Van: BiancavMarion Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Lowland HorseCare ? Structuur
BiancavMarion
Homepage
Oostvoorne
Nederland


6 berichten
sinds 16-5-2005
Kent iemand hier Edwin Butter of Petra van Lowland horse care ?
Edwin staat ook in de lijst van bekappers die zowel NB als met ijzers werken.

Ze reageren maar niet op hun mail....iemand enig idee waarom ?

Groetjes Bianca.
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 15:0110-9-05 15:01 Nr:33200
Volg auteur > Van: Isabel van der Made Opwaarderen Re:33179
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Risico-beslissingen Structuur

Isabel van der Made
Hertfordshire
UK


3722 berichten
sinds 2-3-2004
Isabel van der Made schreef op zaterdag, 10 september 2005, 1:09:

> Huertecilla schreef op zaterdag, 10 september 2005, 0:55:
>
>>

> Ze genoot van het uitje, en dat weet ik zeker. Was wel gezellig
> met al haar vriendjes.
>
> Isabel

Heb maar even het oorspronkelijke bericht naar voren gehaald, kunnen we daar over verder, i.p.v. bakkeleien of je nou wel of niet hebt geimpliceerd dat Opal een saai leven heeft, wat echt een totaal oninteressant gegeven is.

Waar het me om ging, was puur en alleen, dat Opal perse op die kar wilde, zij het vanwege de grijze sleur van haar dagelijks bestaan, zij het omdat ze met de anderen mee wilde en niet achter wilde blijven, zij het om een geheel andere reden.
Misschien is zij de uitzondering die jou regel bevestigt. Maar ik heb zo vaak mensen horen zeggen dat hun paard het leuk vond om met de kar op pad te gaan. Had daar zo mijn twijfels over.
Dacht altijd dat ze dat zeiden omdat zij nou eenmaal dat wilden doen, en paard vond het dus ook leuk in hun ogen. Kan nu echter uit eigen ervaring zeggen, dat ik heb gezien dat mijn paard het leuk vond.

Zijn natuurlijk allemaal paarden die niet in een kudde met hengst, in een enorme wei leven. Die voor hun verzetje het met minder moeten doen. En dat ik dan het alternatief van uitje met de kar en de andere maatjes aan kan bieden, doet mij goed, en is dan zeer zeker ook in mijn eigen belang, want ik geniet dubbel, van het hare en het mijne.

Isabel
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 15:0310-9-05 15:03 Nr:33201
Volg auteur > Van: Dorien66 Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Antichip lobby serieus genomen in Brussel Structuur
Dorien66
Homepage
Nederland


119 berichten
sinds 5-8-2004
Nederland en België hebben het verplicht chippen van paarden ingevoerd, zonder dat de Europese Commissie daarop aangedrongen had. De vertegenwoordiger van de Europese Commissie wond er geen doekjes om. Hij was verbaasd over het feit dat de eigenaar van de paarden verantwoordelijk is voor de gevolgen van het chippen. “Dus u bedoelt dat u moet tekenen dat u verantwoordelijk zult zijn?” De architect van de Brusselse wetgeving was zichtbaar verrast en zeer geïnteresseerd in alternatieven voor het chippen. Een veelbelovend alternatief is de iris scan. De Commissie beloofde dit alternatief voor de identificatie van paardachtigen serieus te onderzoeken.

Antichip lobby aan tafel met de Europese Commissie
In juni verzocht europarlementariër Paul van Buitenen Eurocommissaris Kyprianou van consumentenbelangen een bijeenkomst te organiseren tussen tegenstanders van het chippen en ambtenaren van zijn departement. Eurocommissaris Kyprianou is onder meer verantwoordelijk voor de zootechnische commissie waar nieuwe regels voor de identificatie en registratie (I&R) van paardachtigen ontwikkeld worden. De commissaris reageerde positief en op 31 augustus zaten in Brussel 14 mensen rond de tafel: vertegenwoordigers van de Europese Commissie, een afvaardiging van de Nederlandse antichiplobby, bekend als Groep Nijhof, een vertegenwoordiging van Belgische tegenstanders van het chippen, waaronder verschillende grote stamboeken, en een landbouwmedewerker van Paul van Buitenen.

Tijdens dit ruim twee uur durende gesprek lichtte de vertegenwoordiger van de Europese Commissie de I&R plannen van de EU toe. Na enige scepsis van zijn kant over de bezwaren tegen het chippen, was hij verbaasd over het feit dat eigenaren van paarden de verantwoording dragen voor het chippen. Zijn bewering dat chippen volkomen veilig is, strookt niet met deze gang van zaken. Het beeldmateriaal dat de Nijhofgroep op tafel legde logenstrafte de bewering dat chippen volkomen veilig is eveneens. Vooral omdat dit beeldmateriaal ondersteund wordt door veterinaire rapporten. De aanvankelijke scepsis van de commissievertegenwoordiger verdween toen hij bemerkte dat zijn gesprekspartners niet alleen tegen chippen waren maar ook met goede alternatieven kwamen. Uitvoerig werd gesproken over de mogelijkheden van de iris scan. De commissievertegenwoordiger legde zijn gesprekspartners vervolgens een aantal dilemma´s voor en vroeg hen mee te denken over haalbare oplossingen.

De plannen om met ingang van januari 2006 alle veulens in de hele EU te chippen zijn officieel ‘on hold’ gezet en gaan voorlopig dus NIET door. Ondertussen, zo beloofde de commissievertegenwoordiger, zal er serieus gekeken worden naar de mogelijkheden van de iris scan. Daarmee lopen Nederland en België met hun chipverplichting dus voor op Europese I&R regeling voor paardachtigen die waarschijnlijk pas in 2008 van start gaat. Woordvoerder van de antichip lobby Ellen Wemekamp concludeerde na afloop: “Wij hebben goede hoop dat er een geschikt alternatief gevonden wordt voor de chip. Het inbrengen van een chip in paarden is een potentieel gevaar voor de gezondheid van het dier en voor de voedselveiligheid. Hoe eerder die chip tot het verleden behoort hoe beter. De Europese Commissie is bereid te luisteren en dat is winst. Het is hoog tijd dat Veerman ook eens gaat praten in Brussel, in plaats van paardeneigenaren nu al voor het blok te zetten.”

Voor meer informatie, het officiele verslag en een deelnemerslijst: www.invisio.nl/antichip.
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 15:0610-9-05 15:06 Nr:33202
Volg auteur > Van: janna Opwaarderen Re:33191
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Probleempaard Structuur
janna
Nederland


191 berichten
sinds 23-6-2005
Nick Altena schreef op zaterdag, 10 september 2005, 11:25:

>>
>> Pectine in bietenpulp is hetzelfde als wat fructaan is in gras
>> voor een hoefbevangen paard.

> Pectine zit daarnaast in vele andere zaken als bindmiddel.
> Om te zien of het er in zit moet je maar eens letten op het
> E-nummer E440a
> Nick

Hi, hi, grappig hoe jij je risico-beslissingen neemt:
Met wei durf je het niet aan omdat er mogelijk wel eens een nadelig gebruik zou kunnen kleven. Ook al is daar nog niks over te vinden.

Van Pectine in Bietenpulp (wat naast fructaan en zetmeel als risico al beschreven staat) zeg je: ach dan kun je niks meer geven :-)
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 15:0610-9-05 15:06 Nr:33203
Volg auteur > Van: Dorien66 Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Antichip lobby serieus genomen in Brussel Structuur
Dorien66
Homepage
Nederland


119 berichten
sinds 5-8-2004
Nederland en België hebben het verplicht chippen van paarden ingevoerd, zonder dat de Europese Commissie daarop aangedrongen had. De vertegenwoordiger van de Europese Commissie wond er geen doekjes om. Hij was verbaasd over het feit dat de eigenaar van de paarden verantwoordelijk is voor de gevolgen van het chippen. “Dus u bedoelt dat u moet tekenen dat u verantwoordelijk zult zijn?” De architect van de Brusselse wetgeving was zichtbaar verrast en zeer geïnteresseerd in alternatieven voor het chippen. Een veelbelovend alternatief is de iris scan. De Commissie beloofde dit alternatief voor de identificatie van paardachtigen serieus te onderzoeken.

Antichip lobby aan tafel met de Europese Commissie
In juni verzocht europarlementariër Paul van Buitenen Eurocommissaris Kyprianou van consumentenbelangen een bijeenkomst te organiseren tussen tegenstanders van het chippen en ambtenaren van zijn departement. Eurocommissaris Kyprianou is onder meer verantwoordelijk voor de zootechnische commissie waar nieuwe regels voor de identificatie en registratie (I&R) van paardachtigen ontwikkeld worden. De commissaris reageerde positief en op 31 augustus zaten in Brussel 14 mensen rond de tafel: vertegenwoordigers van de Europese Commissie, een afvaardiging van de Nederlandse antichiplobby, bekend als Groep Nijhof, een vertegenwoordiging van Belgische tegenstanders van het chippen, waaronder verschillende grote stamboeken, en een landbouwmedewerker van Paul van Buitenen.

Tijdens dit ruim twee uur durende gesprek lichtte de vertegenwoordiger van de Europese Commissie de I&R plannen van de EU toe. Na enige scepsis van zijn kant over de bezwaren tegen het chippen, was hij verbaasd over het feit dat eigenaren van paarden de verantwoording dragen voor het chippen. Zijn bewering dat chippen volkomen veilig is, strookt niet met deze gang van zaken. Het beeldmateriaal dat de Nijhofgroep op tafel legde logenstrafte de bewering dat chippen volkomen veilig is eveneens. Vooral omdat dit beeldmateriaal ondersteund wordt door veterinaire rapporten. De aanvankelijke scepsis van de commissievertegenwoordiger verdween toen hij bemerkte dat zijn gesprekspartners niet alleen tegen chippen waren maar ook met goede alternatieven kwamen. Uitvoerig werd gesproken over de mogelijkheden van de iris scan. De commissievertegenwoordiger legde zijn gesprekspartners vervolgens een aantal dilemma´s voor en vroeg hen mee te denken over haalbare oplossingen.

De plannen om met ingang van januari 2006 alle veulens in de hele EU te chippen zijn officieel ‘on hold’ gezet en gaan voorlopig dus NIET door. Ondertussen, zo beloofde de commissievertegenwoordiger, zal er serieus gekeken worden naar de mogelijkheden van de iris scan. Daarmee lopen Nederland en België met hun chipverplichting dus voor op Europese I&R regeling voor paardachtigen die waarschijnlijk pas in 2008 van start gaat. Woordvoerder van de antichip lobby Ellen Wemekamp concludeerde na afloop: “Wij hebben goede hoop dat er een geschikt alternatief gevonden wordt voor de chip. Het inbrengen van een chip in paarden is een potentieel gevaar voor de gezondheid van het dier en voor de voedselveiligheid. Hoe eerder die chip tot het verleden behoort hoe beter. De Europese Commissie is bereid te luisteren en dat is winst. Het is hoog tijd dat Veerman ook eens gaat praten in Brussel, in plaats van paardeneigenaren nu al voor het blok te zetten.”

Voor meer informatie, het officiele verslag en een deelnemerslijst: www.invisio.nl/antichip.
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 15:5610-9-05 15:56 Nr:33204
Volg auteur > Van: epona Opwaarderen Re:33181
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dierentolk Structuur

epona
Hooghalen
Nederland

Jarig op 30-3

691 berichten
sinds 7-9-2005
ilonka schreef op zaterdag, 10 september 2005, 1:15:

>
> Even een tip voor die genen die waarschijnlijk geen goede
> nachtrust meer hebben vanwege de zorgen over hun paardjes.

> vertellen"
>
> Groetjes,
> Anna-Martine

he wat een leuk verhaal hoe gaat zoiets in zijn werk
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 16:1610-9-05 16:16 Nr:33205
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:33201
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Antichip lobby serieus genomen in Brussel Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Dorien66 schreef op zaterdag, 10 september 2005, 15:03:

> Nederland en België hebben het verplicht chippen van paarden
> ingevoerd, zonder dat de Europese Commissie daarop aangedrongen
> had. De vertegenwoordiger van de Europese Commissie wond er geen

> die chip tot het verleden behoort hoe beter. De Europese
> Commissie is bereid te luisteren en dat is winst. Het is hoog tijd dat Veerman ook eens gaat praten in Brussel, in plaats van paardeneigenaren nu al voor het blok te zetten.”
>
> Voor meer informatie, het officiele verslag en een deelnemerslijst: www.invisio.nl/antichip.

YES!
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 16:2810-9-05 16:28 Nr:33206
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:33202
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Probleempaard Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
janna schreef op zaterdag, 10 september 2005, 15:06:

> Nick Altena schreef op zaterdag, 10 september 2005, 11:25:
>
>>>

>
> Van Pectine in Bietenpulp (wat naast fructaan en zetmeel als
> risico al beschreven staat) zeg je: ach dan kun je niks meer
> geven :-)

Beter lezen Janna en geen dingen in andermans schoenen schuiven die niet kloppen.
Ik zeg niet ACH dan kun je niks meer geven...ik zeg dan KUN je niks meer geven.
Met een restproduct als wei , weer een niet natuurlijke voeding, die gegeven wordt om de mineralen en vitamines?(welk dier maakte dat nu ook alweer zelf?) heb je ruime andere keuzes om die evt. tekorten aan te vullen.
Juist omdat er al zoveel zaken zijn die een paard binnen krijgt die eigenlijk NIET goed zijn lijkt het mij geen onverstandig keuze van de door ons 2beners toegevoegde zaken eerst eens grondig te bekijken of dit wel nodig is en of die voordelen opwegen tegenover de evt. nadelen.
Zoals eerder geschreven...dan kan je ook met een gerust hart biks gaan geven....ook daarin zitten goede stoffen?
Nick
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 16:5210-9-05 16:52 Nr:33207
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:33205
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Antichip lobby serieus genomen in Brussel Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Nick Altena schreef op zaterdag, 10 september 2005, 16:16:

> Dorien66 schreef op zaterdag, 10 september 2005, 15:03:
>
>> Nederland en België hebben het verplicht chippen van paarden

>> verrast en zeer geïnteresseerd in alternatieven voor het
>> chippen. Een veelbelovend alternatief is de iris scan. De
>> Commissie beloofde dit alternatief voor de identificatie van
>> paardachtigen serieus te onderzoeken.
KNIP

>>
>> Voor meer informatie, het officiele verslag en een deelnemerslijst: www.invisio.nl/antichip.
>
> YES!

YES! YES!
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 17:0310-9-05 17:03 Nr:33208
Volg auteur > Van: Feyona Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: met onweer in de wei zonder afdak Structuur

Feyona
Nederland

Jarig op 28-12

46 berichten
sinds 26-7-2005
Graag zou ik willen weten hoe andere paarden eigenaren handelen als er onweer is , halen jullie ze van het land af? of laten jullie ze staan.
Ik haal ze van het land af en zet ze in een bakje met gewoon slecht weer laat ik ze gewoon buiten staan in het land.

groetjes Feyona
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 17:0310-9-05 17:03 Nr:33209
Volg auteur > Van: Feyona Opwaarderen Re:33208
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: met onweer in de wei zonder afdak Structuur

Feyona
Nederland

Jarig op 28-12

46 berichten
sinds 26-7-2005
Graag zou ik willen weten hoe andere paarden eigenaren handelen als er onweer is , halen jullie ze van het land af? of laten jullie ze staan.
Ik haal ze van het land af en zet ze in een bakje met gewoon slecht weer laat ik ze gewoon buiten staan in het land.

groetjes Feyona
Volg datum > Datum: zaterdag 10 september 2005, 17:0310-9-05 17:03 Nr:33210
Volg auteur > Van: Feyona Opwaarderen Re:33209
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: met onweer in de wei zonder afdak Structuur

Feyona
Nederland

Jarig op 28-12

46 berichten
sinds 26-7-2005
Graag zou ik willen weten hoe andere paarden eigenaren handelen als er onweer is , halen jullie ze van het land af? of laten jullie ze staan.
Ik haal ze van het land af en zet ze in een bakje met gewoon slecht weer laat ik ze gewoon buiten staan in het land.

groetjes Feyona
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2214½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.