InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2249½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 13:2221-9-05 13:22 Nr:33724
Volg auteur > Van: Peet Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: hè hè Structuur

Peet
Nederland


1823 berichten
sinds 24-6-2004
We zijn er weer........! YES!
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 13:3921-9-05 13:39 Nr:33725
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:33715
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paarden in wei met deken of scheren lees ff :S Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
jose schreef op dinsdag, 20 september 2005, 7:57:

> Nick Altena schreef op maandag, 19 september 2005, 16:41:
>
>> jose schreef op maandag, 19 september 2005, 13:42:

> Ik denk dat het handig is je te realiseren dat er nog heel veel
> anderen zijn die het anders doen, maar dat dat andere niet
> beslist zo dom of zo fout of zo onnatuurlijk is als dat jij
> denkt dat het is!

Volgens mij is deze site gemaakt om mensen bewust te maken van het feit dat paarden dieren zijn met hun eigen behoeftes en we die behoeftes niet moeten projecteren vanuit onszelf. De boodschap is om paarden een paardwaardiger bestaan te geven. Er zijn er helaas velen die dat niet hebben ondanks dat de eigenaren het beste met ze voor hebben. Mijn pony's lopen ook 24/7 buiten. Zijn in training waarvan s'winters compleet met wintervacht. Ik heb nooit problemen! Ze zitten goed in hun vel en vinden het leuk. Tja, je moet even uitstappen maar dan gaan we lekker een flink stuk buiten om. Ze zijn erg snel op op adem en afgekoeld. Ik doe het zeker al 10 jaar op deze manier. Ik zou niet anders willen. Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn eigen mening maar mijn motto is en blijft denk in het belang van het paard. En daar horen geen dekens of scheerbeurten bij.

Monique
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 13:5321-9-05 13:53 Nr:33726
Volg auteur > Van: Decrock Hilde Opwaarderen Re:33723
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Romantique Structuur
Decrock Hilde
Ledegem
België

Jarig op 5-4

61 berichten
sinds 17-4-2005
Piet schreef op dinsdag, 20 september 2005, 11:10:

> Decrock Hilde schreef op dinsdag, 20 september 2005, 9:48:
>
>> Hallo allemaal en speciaal aan iedereen die zo een beetje het

> bijpraten?
> Piet
>
> ah' tuurlijk Natuurlijk!

Wel Piet, ikzelf ben geen dierenarts en kan het ook allemaal niet zo uitleggen zoals hij zou doen. Daarom heb ik de fiche van de diagnose van Romantique uit de dierenkliniek hierop geplaatst, hopelijk ben je daar iets mee. De dierenarts heeft zijn 'hko.htm">hoefkatrolvoet' helemaal onderzocht, allerlei manoeuvers gedaan en hij heeft me dus verzekerd dat de ontsteking helemaal weg is, hij heeft er dus ook geen pijn meer in en dat merk ik ook.

[u][b]Betreft:[/b][/u] de 10-jarige BWP-ruin "Romantique" ons aangeboden door Mevr. Decrock Hilde op 14/07/2004.
(Fichenummer: 1384/2004)

[b]Anamnese[/b]
Het paard werd sinds kort aangekocht en is mank links voor.

[b]Inspectie/palpatie[/b]
Steilere voet LiV, opzetting hoefgewricht LiV, verdikking diepe buiger tussen de hielballen, vnl mediaal deel.

[b]Beweging[/b]
In draf op harde bodem mank LiV, zowel op rechte lijn als op cirkel links en rechtsom. Buigproef en wigproef positief.

[b]Diagnostische anesthesieën[/b]
Anesthesie bursa podotrochlearis LiV: positief, maar nog niet volledig correct; bijkomende anesthesie hoefgewricht: negatief.

[b]Radiografie N°687/2004[/b]
[u]Ondervoet LiV (LM; DPa55°; Dpa65°):[/u] afgerond fragment thv processus extensorius. Ter hoogte van de mediale onderrand van het straalbeen is een klein fragment aanwezig. Er is een defect in de flexorcortex van het straalbeen aanwezig en de overgang compacta/spongiosa is niet scherp afgelijnd.

[b]Echografie[/b] doorheen de straal
- Het cortexdefect in het straalbeen LiV is ook hier duidelijk te zien.
- Bijkomende echografie tussen de hielballen ter visualisatie van een eventuele tendinitis van de diepe buiger werd voorgesteld, maar niet gewenst.

[b]Diagnose[/b]
Radiografische en klinische podotrochleïtis LiV, met eventueel diepe buiger letsels in of net boven de voet.

[b]Behandeling[/b]
Een eventuele (symptomatische) behandeling werd hier niet besproken/uitgevoerd.

[b]Prognose[/b]
Ongunstig.

-----------------------------------------

Groetjes, Hilde
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:1021-9-05 15:10 Nr:33727
Volg auteur > Van: johan45 Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Hoefkatrolontsteking -mijn ervaring en resultaat Structuur
johan45
Nederland

Jarig op 17-1

2 berichten
sinds 23-1-2005
Over hko.htm">hoefkatrol werd al veel geschreven, juiste zaken maar ook veel onjuiste. Als je de info verzameld die te vinden kom je al snel te weten dat er twee strekkingen zijn voor de behandeling die lijn recht t.o.v. elkaar staan.
Rust en een speciaal beslag met bloedverdunners en pijnstillers of een natuurlijke bekapping met veel weidegang en aangepaste medicatie. Dit staat los van het al dan niet rechten van het paard want op dit moment wordt mijn paar nog niet meer bereden.
Als behandeling heb ik gekozen voor de natuurlijke (aangepaste bekapping) welke ik reeds vanaf Januari 2005 toepaste. Een ruime weidegang (altijd op de wei) en een behandeling met Osteocure. In April dit jaar werd via röntgen vastgesteld dat het hko.htm">hoefkatrolonsteking was. De dierenartsen (dit waren er drie in totaal) stelden allen voor om een speciaal beslag te leggen, het paard op stal te zetten en bloedverdunners te geven. Ik moet zeggen dat mijn paard op dat moment echt wel kreupel stond. Als je even nadenkt over de voorgestelde behandeling val je bijna achterover hoe kortzichtig deze wel is. Om een genezingsprocess beter te laten verlopen moet je een goede doorbloeding hebben van de weefsels. Hier betekend dit dus dat een goede hoefwerking absoluut noodzakelijk is. Bij twee van de drie voorgestelde behandelingen doe je het tegenovergestelde, de hoef wordt bijna volledig vastgezet door het ijzer en de bloedsomloop wordt verminder door het paard op stal te zetten (geen beweging). Dit poberen ze dan een beetje te verhelpen door bloedverdunners te geven. Toen ik hen erop wees (alle drie) hadden ze geen echt antwoord temeer dat de behandeling vooral gericht is op symptoom bestrijding en niet op genezing. Een kreupel paard brengt meer geld in het de kassa denk ik dan vooraleer het afgemaakt wordt. Ik ben dus gestart tegen alle adviezen van de heren in met mijn paard vrij op de weide te zetten, haar hoeven korter gezet voor een betere afrol en een behandeling met Osteocure. Deze behandling loopt nu reeds 4 maand. Ondanks de bijkomende adviezen van hoefsmeden welke mij vertelden dat ik totaal verkeerd bezig was en dat een speciaal beslag echt nodig was ben ik blijven volharden. En ja, Begin deze maand (September) werd er een duidelijke verbetering vastgesteld. Van altijd kreupel naar een dag wel, een dag niet. Ze ontlaste wel zeer veel het rechter voorbeen, ook op een betere dag. Nu 3 weken later loopt ze volledig zonder manken, de voet wordt niet meer ontlast. Ik kan dus nu al spreken van een duidelijk succes zonder rijbelasting. Je moet wel weten dat mijn paard samen met een andere merry op de wei staat en dat er af en toe deftig gekoerst word op de weide. Ik ga er ook van uit dat een behandeling ongeveer tussen de 9 en 12 maand kan duren als er een genezing mogelijk is. Ik ben nu pas 4 maand bezig met behandelen en de resultaten zijn hoopgevend voor de toekomst. Om dit verhaal af te sluiten nog dit, geduld en gezond verstand zijn soms beter dan de raad van 3 dierenartsen ook al hebben die een (vastgeroeste) ervaring in de dierenkliniek van Gent.
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:1121-9-05 15:11 Nr:33728
Volg auteur > Van: Horsewisper Opwaarderen Re:33725
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paarden in wei met deken of scheren lees ff :S Structuur
Horsewisper
Nederland


114 berichten
sinds 10-5-2005
Cledisa schreef op woensdag, 21 september 2005, 13:39:

> jose schreef op dinsdag, 20 september 2005, 7:57:
>
>> Nick Altena schreef op maandag, 19 september 2005, 16:41:

> eigen mening maar mijn motto is en blijft denk in het belang van
> het paard. En daar horen geen dekens of scheerbeurten bij.
>
> Monique

hoi hoi ik heb alles vertelt aan die man (mede met mijn eigen mening) en door monique is het helemaal zo ver!! (dankje...en de rest uiteraard ook)

die man (hij fokt namelijk ook maar voor hobby) houd nu alle paarden buiten ongeschoren...waarschijnlijk door gewoon in de winter door te trainen alleen past hij de training aan (naarmate wat het paardje aankan)
en hij geeft (maar dat doet hij al altijd alleen staan ze nu dan niet op stal maar in de wei) rustdagen en weken....gewoon met de hele kudde de groep in...

vind het zelf heel erg fijn...stallen houd hij alleen voor nood. (stel een dier krijgt iets waardoor het niet mag lopen ofzo..(pees gescheurt of wat dan ook) en om ze even een 5 min ofzo neer te zeggen als ze gewoon even vast moeten staan... schuilstal maakt hij nu groter...hij wil zelfs nog een weide bij huren (eventueel kopen) waar hij zoals ze hier ook hebben een hele speel weide van maakt met dingen erin enc...

ik vind het echt een hele vooruitgang en denk dat de paardjes dat ook vinden!!!
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:2521-9-05 15:25 Nr:33729
Volg auteur > Van: Sabrina Adams Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Krakende gewrichten Structuur
Sabrina Adams
Belgie (Antwerpen)

Jarig op 7-9

167 berichten
sinds 19-1-2004
Hoi iedereen,

Wie o wie kan mij meer toelichting geven. Mijn Anglo-Arabier van 15 jaar heeft al geruime tijd last van krakende gewrichten op der achterhand (ellebooggewrichten zullen we ze maar noemen ..... - niet de kogelgewrichten). Nu schijnt het de laatste tijd als maar erger te worden. Zo erg dat je - en dit is geen zever - ze vanaf 50 meter afstand al kunt horen kraken bij iedere pas die ze zet. Ze loopt helemaal niet mank, en lijkt 'schijnbaar' nergens last van te hebben ... Al merk ik toch ietwat stijfheid op als ze door de weide paradeert. Onder het zadel is ze immer dezelfde bom .... Toch begin ik mij hier meer en meer zorgen over te maken. Misschien heeft het wel iets te doen met het kraakbeen dat afbrokkeld, beschadigd is ..., opkomende artrose ...
Zou ik eventueel beginnen met bepaalde supplementen, vitaminen of wat dan ook beginnen bijgeven om der gewrichten soepel te houden, om verder leed te voorkomen, weet ik veel. Graag suggesties. (Glucosamine .... ????)
Paard staat aldoor buiten, dag en nacht, wordt zeker niet overmatig gereden, enkel recreatief 2 à 3 x in de week ....
Alle advies welkom ...
Zeggen ze niet dat krakende karren het langste rijden ???? :-)
Ik hoop de deze dan toch ook hoor.

Groetjes,

Sabrina
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:5121-9-05 15:51 Nr:33730
Volg auteur > Van: Decrock Hilde Opwaarderen Re:33727
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolontsteking -mijn ervaring en resultaat Structuur
Decrock Hilde
Ledegem
België

Jarig op 5-4

61 berichten
sinds 17-4-2005
johan45 schreef op woensdag, 21 september 2005, 15:10:

> Over hko.htm">hoefkatrol werd al veel geschreven, juiste zaken maar ook
> veel onjuiste. Als je de info verzameld die te vinden kom je al
> snel te weten dat er twee strekkingen zijn voor de behandeling

> resultaten zijn hoopgevend voor de toekomst. Om dit verhaal af
> te sluiten nog dit, geduld en gezond verstand zijn soms beter
> dan de raad van 3 dierenartsen ook al hebben die een
> (vastgeroeste) ervaring in de dierenkliniek van Gent.

Dag Johan, ik ben het volledig met je eens, ik heb helemaal geen vertrouwen meer in de dierenkliniek. Groetjes, Hilde.
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:5921-9-05 15:59 Nr:33731
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:33716
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bang na intoduceren in groep Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
Marjan schreef op dinsdag, 20 september 2005, 8:21:
> sinds dit gebeurd is, lijkt hij zichzelf niet meer. Kan het
> zoveel impact gehad hebben dat ie zo van slag is????

Ach wat zielig. Ja tuurlijk kan dat. Hier is geen standaard antwoord of oplossing voor. Je zou moeten ontdekken waarom ze hem zo ontzettend te grazen nemen.
Of wie dat doet. Het kan aan jouw paard liggen maar ook aan de leider van de kudde waar je paard in komt. Ik heb bij de buren één keer eerder een paard gezien dat de hele zomer lang niet toegelaten is tot de kudde. Geen idee waarom, maar ik vond het erg zielig en begreep niet goed waarom ze dat paard niet in een andere groep hebben geprobeerd.

Het kan een hele puzzel zijn om te ontdekken wat er mis is en waarom, en wat de oplossing is.

Net als Wil zou ik je paard eerst nu even op adem en tot zichzelf laten komen. Een methode die sommigen hanteren is onderaan beginnend steeds een paard bij jouw paard zetten (eerst de laagstgeplaatste dus) tot dat goed gaat en dan de volgende erbij.

Sterkte,
Marjolijn
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 16:3721-9-05 16:37 Nr:33732
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Even een leuk nieuwtje Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Hoi hoi,

Gistereravond werd ik gebeld door de vrouw die op onze stal de paarden verzorgd. Ik schrok natuurlijk meteen behoorlijk ... hoewel het de laatste tijd eigenlijk dus al weer behoorlijk de goeie kant opgaat met Toroppie. Ze riep meteen door de telefoon: "HOOR je het?". Nou hoorde ik wel iets van vaag onweer op de achtergrond maar had even nog niet in de gaten wat ze bedoelde.

Dat was dus Toroppie, die aan het keten was in de wei en voorbij roffelde. Was wat speuls begonnen, en ging steeds wilder en harder, tot hij een van z´n befaamde "gekke 5 minuten" had gekregen en als een torpedo straf door de wei scheurde, staart erop, neusgaten open .... De twee andere ruinen ook meedoen. Het schuim stond tussen z´n billen (aldus C.) en toen hij na wel 10 minuten zich blijkbaar voldoende afgereageerd had, had hij nog een hele tijd staan uitdampen in de avondkoelte.

Volgens mij gaat het wel weer goed met m´n stoere kabouter.

Heb vandaag even gecheckt hoe het met de energie stond, en inderdaad, hij voelt alweer een stuk sterker aan. Ik denk dat ik wat die bespiering betreft een beetje op het verkeerde been gezet ben , omdat hij er zo vreemd "relaxed" bij stond, ... nu vin´k er eigenlijk opeens niets bijzonders meer aan te zien ... (?). Het lijkt alsof hij nu veel meer z´n spieren aanspant, geeft ook een heel ander beeld misschien?

Affijn, ik weet nog steeds niet waar het aan gelegen heeft. Voorlopig blijft hij nog wel op hooi en hij krijgt nog een aantal kruiden en wat druppels en zo, maar het gaat in elk geval nu snel weer de goeie kant op! Ik laat over een tijdje nog wel een bloedonderzoekje doen, dat wel.

Hoe is het met de paardjes die gewond waren? Wil? Spirit?

Frouk
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 17:1321-9-05 17:13 Nr:33733
Volg auteur > Van: Marjan Opwaarderen Re:33731
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bang na intoduceren in groep Structuur
Marjan
Garderen
Nederland

Jarig op 21-11

12 berichten
sinds 20-9-2005
marjolijn schreef op woensdag, 21 september 2005, 15:59:

> Marjan schreef op dinsdag, 20 september 2005, 8:21:
>> sinds dit gebeurd is, lijkt hij zichzelf niet meer. Kan het
>> zoveel impact gehad hebben dat ie zo van slag is????

> erbij.
>
> Sterkte,
> Marjolijn

Bedankt Marjolein voor je reactie.Het gekke is dat de ruin waar het om gaat zelf pas kort bij de rest loopt en de dagen ervoor nog totaal genegeerd werd door de rest van de groep. Pas toen mijn paard erbij kwam, werd het 1 groep.Mijn paard doet zelf niks, probeerde wel even wat contact te zoeken, maar omdat ie zo afgestraft werd is ie apart gaan lopen. Toch bleef die ruin hem opjagen en zelfs verwonden.Nu staat de mijne dus weer apart en gelukkig is ie aardig hersteld en geniet hij van zijn rust. Ben wel een beetje bang om hem er weer bij te zetten, want de schrik zit er bij mij ook goed in.Wil hem daarom de komende weken er naast laten staan en hoop dan dat ie er bij kan, want alleen is maar alleen en hij houdt juist zo van andere paardjes om hem heen. Hij is totaal niet agressief naar andere paarden toe en is zelfs heel voorzichtig. Maar nu krijgt hij rust, want een gestressed paard heeft niemand wat aan en hij al zeker niet.
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 17:2021-9-05 17:20 Nr:33734
Volg auteur > Van: Marjan Opwaarderen Re:33721
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bang na intoduceren in groep Structuur
Marjan
Garderen
Nederland

Jarig op 21-11

12 berichten
sinds 20-9-2005
Wil schreef op dinsdag, 20 september 2005, 10:43:

> Marjan schreef op dinsdag, 20 september 2005, 8:21:
>
>> Hallo. Afgelopen weekend hebben we mijn paard bij de rest van de

>
> groetjes,
>
> Wil.

Hallo Wil. Ook bedankt voor je reactie. De minst dominante erbij zou kunnen, al weet ik niet welke dat is, daar ik hem pas 1 1/2 week daar op de wei heb lopen. Hij heeft apart gestaan, de paarden wel gezien, maar niet geintroduceerd. De ruin waar het om gaat zit zelf pas een maand bij deze groep en werd tot vrijdag totaal genegeerd. Pas toen de mijne er bij kwam werd het 1 groep, tot ieders verbazing.Nu loopt ie er dus naast met een draad ertussen en hij voelt zich gelukkig al weer een stuk rustiger.Het 1 voor 1 gaat niet lukken, want het weiland is van iemand anders die het liefst alles bij elkaar wil en zo snel mogelijk, dus dat gaat helaas niet. Ik hoop dat het nu, zo naast elkaar beter gaat en hij er straks wel bij kan, want hij vind andere paarden juist zo leuk.Maar dat moet even wachten, want hij moet eerst weer helemaal tot rust komen en ik wil graag dat zijn plekken goed genezen, niet dat hij weer onder zit. Maar ik kan vragen of 1 van de andere paarden er bij mag over een tijdje, misschien helpt het wel. Bedankt zover, de visie van iemand anders kan altijd nuttig zijn. Groetjes Marjan.
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 18:3821-9-05 18:38 Nr:33735
Volg auteur > Van: Marlies Opwaarderen Re:33711
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: geloof in onzin. Structuur
Marlies
Arnhem
Nederland

Jarig op 10-3

112 berichten
sinds 18-4-2005
anky schreef op maandag, 19 september 2005, 23:37:

> " Paarden die vaak met het hoofd hoog staan krijgen vaak
> ondergeschoven hielen,
> een hoefprobleem dat uiteindelijk ook weer kan leiden tot

> Zijn er nog mensen die dit geloven?
>
> Jullie zijn echt op weg om je zelf belachelijk te maken met
> jullie zogenaamde natuurlijk bekappen.

Goh, heb geen idee wat de waarde van de geciteerde uitspraak is.

maar vanwaar deze anti-campagne, gebaseerd op één enkel zinnetje waar jij het niet mee eens bent? Zegt mij meer over de persoon Anky, dan de kwaliteit van deze site, hoor.

Groeten,
Marlies
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2249½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.