InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
119 berichten
Pagina 2½ van 8
Je leest nu alle berichten van "Tanja Fomenkova"
Volg datum > Datum: dinsdag 30 oktober 2007, 10:0530-10-07 10:05 Nr:100310
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:100288
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: genoeg aan gras alleen? Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
Uitleg dat door de granen de suikerspiegel te veel schommelt lijkt me duidelijk en logisch. Vraag: wat zijn de symptomen die aantonen dat het niet goed gaat met de paarden die granen krijgen? Ik heb ergens gelezen dat paarden die krachtvoer krijgen gevoeliger zijn voor schimmelinfecties en allergiƫn, is dat zo? Zijn er nog andere aantoonbare nadelen?
Dan is mijn vraag ook, als mijn paard van veel gras alleen maar een dikke buik krijgt en minder lust heeft om te werken, hoe kan ik hem dan op een gezonde manier voeren zodat hij wel voldoende energie en kracht heeft?
Ik probeer alleen maar achter te komen wat het beste is.
Tanja
Volg datum > Datum: dinsdag 30 oktober 2007, 10:4430-10-07 10:44 Nr:100318
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:100291
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Op reis met paard en wagen Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
Ik vraag me ook af of deze levensstijl leuk en gezond is voor paarden. Een kar trekken is een hele eenzijdige belasting. Bovendien lijkt het me moeilijk op zo'n tocht de paarden een mogelijkheid te kunnen geven lekker in vrijheid (op de wei) te kunnen rennen, bokken, rollen enz., wat paarden zo graag doen. Het is natuurlijk een heel aantrekkelijk idee om met paarden op pad te gaan en 24 uur per dag met ze samen door te brengen... Maar leuker voor de mens dan voor het paard.
Groeten,
Tanja
Volg datum > Datum: maandag 5 november 2007, 17:365-11-07 17:36 Nr:101148
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:101128
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Begeleiding africhting Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
>>
>>> Maria Delavega schreef op vrijdag 2 november 2007, 10:08:
>>>
>>>> Ik veroordeel de methode NIET, ik veroordeel de mensen die dit
>>>> misbruiken. En zo zijn er HEEL wat. Wou dit ook leren, was
>>>> precies een nieuwe wereld die voor me openging na al die saaie
>>>> dressuur dril lessen.

Tsja, Maria, het is maar wat je 'paardvriendelijk' noemt. Monty Roberts vind ik absoluut paardonvriendelijk, hij slaat paarden niet maar hij put ze zo uit (fysiek en mentaal) dat ze niet meer terug kunnen vechten. En hij stuurt ze vervolgens als 'genezen' terug de paardensport in waar ze verder kapot worden gereden. Parelli werkt nog steeds met bitten en de 4 drukfazen van de 'games' is ook naar mijn mening dwang en niks anders. En een trainer die zegt dat zijn methode niet geschikt is voor hengsten, hahaha! Dat je een hengst zou moeten castreren! Sorry, maar ik moest hier zo om lachen!
Ik zou zeggen, neem je tijd, je paard is maar 4. Je hoeft nog geen zwaar werk met hem/haar te doen. Je hoef ook absoluut niet altijd 1 methode te volgen, er is toch geen 'recept' dat voor alle paarden werkt. Zoek rustig naar een goede begeleider, spendeer in de tussen tijd zo veel mogelijk tijd met je paard en probeer leuke dingen (leuk voor het paard) te doen: samen aan de hand wandelen, bijvoorbeeld. Probeer met je paardje te spelen, bijvoorbeeld met een bal of andere voorwerpen, jonge paarden vinden dat heel leuk. Door met paarden te spelen en door ze te vragen iets voor je te doen (eenvoudige oefeningen) kan je al een goed begin leggen voor de verdere training.
Succes met het zoeken naar de juiste trainer, het is niet gemakkelijk! Het moet ook persoonlijk klikken natuurlijk. Ik vind het goed dat je dit serieus oppakt.
Tanja
Volg datum > Datum: donderdag 8 november 2007, 16:538-11-07 16:53 Nr:101519
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:101496
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: motiveren van mijn paard Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
lizzy schieke schreef op donderdag 8 november 2007, 14:05:

> hallo,
> ik woon in noorwegen.
> twee maanden geleden hebben wij een fjord gekocht voor

> vervelend en opstandig van, is mijn ervaring. verder kan ik
> nergens iets terug vinden op sites over natural horsemanship
> over bokken.
> kan iemand mij een tip geven?

Lizzy, je paard heeft een grotere probleem - denk ik - dan motivatie. Het kan zijn dat hij ergens pijn heeft of dat hij zich verzet tegen het gebruik van het bit. Of hij wil aangeven dat hij niet (op deze manier) gereden wil worden.
Dat hij steeds wil eten is heel normaal, alle paarden zijn zo, mijn paard ook :-). Ze zijn gemaakt om bijna altijd bezig te zijn met het eten en het verteren. Het is helaas onmogelijk om de paarden op onze rijke gras vrij te laten grazen. Maar ze vinden het wel heel leuk! Je zou dus je paard op signaal kunnen toestaan te grazen als beloning of afwisseling van je bezigheden.
Er zijn verschillende manieren je paard te belonen. Als je maar niet te ver gaat is belonen met een stukje wortel niet verkeerd vind ik. Daarnaast kan je belonen met je stem, of door je paard te aaien (groomen). Je kunt ook belonen door te stoppen met de oefening op het moment wanneer je paard het goed doet, het paard even met rust laten is voor hem ook een beloning.
Ik ben geen voorstaander van Parelli dus ik kan je er geen tips over geven. Je kan zelf oefeningen en games verzinnen die je paard leuk vindt. Mijn ervaring is dat hoe harder je iets eist hoe meer de paarden zich verzetten en afsluiten. Probeer te denken zoals je paard... Vindt hij het leuk om te wandelen aan de hand? Of te rennen op de rijpiste? Pakt ie graag een halster of iets anders op in zijn tanden? Probeer mee te doen en gewoon plezier samen te hebben! Hierdoor zal je paard ontspannen en meer vertrouwen in je krijgen. Als hij door heeft dat je hem niet meer gaat dwingen iets te doen krijgt hij vanzelf meer motivatie. Je kan eventueel wat oefeningen uit vrijheidsdressuur oppakken, paarden vinden het vaak leuk om te doen en zien het ook als een spelletje. Daarna kan je beginnen met gymnastiserende oefeningen vanaf de grond. Er zijn zo veel dingen te doen! Probeer voorlopig het rijden even los te laten, het geluk van je paard en jullie relatie is toch belangrijker dan het rijden? Bovendien lijkt het me niet zo veilig zoals het nu gaat...
Het rijden komt goed als er eerst voldoende begrip en vertrouwen is en als je paard er fysiek klaar voor is (gezond en fit).
Groetjes en succes,
Tanja
Volg datum > Datum: vrijdag 9 november 2007, 18:179-11-07 18:17 Nr:101611
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:101594
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: motiveren van mijn paard Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
>
> in 1 van de antwoorden wordt gesuggereerd dat hij wellicht pijn
> zou hebben, dat is absoluut niet zo. hij is helemaal

> heb je nog meer tips, dan hoor ik het graag.
>
> groetjes,
> lizzy

Hij hoeft geen pijn te hebben maar het zou een oorzaak van het bokken kunnen zijn, daarom heb ik dat opgeschreven.
Ik heb vroeger wel eens op een Haf gereden en hij was ook erg koppig! En hij kon heel goed bokken :-) Maar ik denk dat je daarom ook slimmer en creatiever moet zijn dan met een uit zichzelf meegaand paard. Ik heb ook af en toe op een felpony gereden van een vriendin. Hij was dominant en koppig en ook eerlijk gezegd gewoon onbeleefd, slecht opgevoed zeg maar. Als hij zin kreeg tijdens het rijden zich om te draaien en naar de stal te rennen dan deed hij dat! Het was onmogelijk hem tegen te houden, met geen enkel bit, het was echt gevaarlijk. Die vriendin ging met hem aan de hand wandelen met bit in en een zweep in haar handen en nog ging het niet altijd goed. Maar het was een heel leergierig paardje en hij vond aandacht heerlijk. Ik ben een keer met hem gaan wandelen met een halstertje aan, hij was zo verbaasd dat hij als een lammetje achter mij liep. Ben toen ook met hem wat Parelli dingetjes gaan doen, hij pakte alles heel snel op en ging zich al snel vervelen met de 'bekende' dingen. Ik moest steeds iets anders verzinnen om zijn brein bezig te houden :-) Ik ben een keer op zijn rug gaan zitten met een halster om en met de touw in de vorm van 1 teugel. Heb een paar rondjes in de wei gereden en dat ging tot ieders verbazing goed (niet slechter dan met met bit en twee teugels). Hij was ontspannen doordat niemand aan zijn mond trok. Helaas is die vriendin bij haar traditionele methodes gebleven en ik heb mijn eigen paard gekocht... een hele andere type dan koudbloeden. Maar koudbloeden zijn ook heel leuk!
Succes!
Tanja
Volg datum > Datum: zondag 11 november 2007, 19:2011-11-07 19:20 Nr:101843
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:101839
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Over dekentjes en bitjes. Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
Ik ben het eens met Pien. Het gaat niet over de uitzonderingen: een deken of een scheerstreep kunnen een keuze zijn in sommige situaties. Een bit en ijzers zijn iets anders. Ik erger me er ook enorm aan wanneer mensen hier erover schrijven alsof het volkomen normaal is.
Anita, je schrijft dat je paard op stal staat en in een stapmolen wordt gezet, je rijdt hem met een bit en je gaat ijzers onder zijn voeten slaan... Niet omdat je paard dit nodig heeft maar omdat je ermee zonodig wedstrijden wil rijden. Ja, zijn nieren zijn niet goed en zijn rug is zwak maar ah, 80 kilometer lopen moet ie kunnen. Ik werd heel boos toen ik dat las!!! Het verbaast me dat niemand anders op dat verhaal heeft gereageerd. Paardensport heeft NIKS te maken met natuurlijk paardrijden en mensen zoals jij kunnen beter een forum dierenbeul.nl oprichten. Dit forum is opgericht voor mensen die geen ambitie hebben hun paarden in de sport kapot te maken.
Tanja
Volg datum > Datum: zondag 11 november 2007, 22:2311-11-07 22:23 Nr:101933
Volg auteur > Van: Tanja Fomenkova Opwaarderen Re:101932
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Over dekentjes en bitjes. Structuur
Tanja Fomenkova
Homepage
Frez-Doiceau
Belgi

Jarig op 4-12

119 berichten
sinds 21-5-2007
Sorry, je was het niet Anita, het was Arabesk en gelukkig is dat verhaal niet waar, zoals Arabesk heeft laten weten :-)!!! Oefff. Omdat ik zo kwaad werd van dat verhaal heb ik alles door elkaar gehaald.
Tanja
Je leest nu alle berichten van "Tanja Fomenkova"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
119 berichten
Pagina 2½ van 8
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.