InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5 van 10
Je leest nu alle berichten van "Judith A"
Volg datum > Datum: maandag 3 augustus 2009, 11:373-8-09 11:37 Nr:170876
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:170875
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tijdelijk verlamd oor na steek Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Martina schreef op maandag 3 augustus 2009, 11:26:

> Monique Meijer schreef op maandag 3 augustus 2009, 10:51:
>
>> Gisteren was ik de manen van Lily aan het invlechten, voel ik

> Sh.t, da's schrikken. Gelukkig stond haar oor alweer rechtop!
> Wat een hevige snelle reactie zeg. Dat kan dus ook nog gebeuren
> met die steek-etters :-( Zou het een wespensteek geweest zijn
> of zo...? Bah.

Het syndroom van neerhangend oor en meestal ook derde ooglid zichtbaar heet het syndroom van Horner. Wordt meestal veroorzaakt door een klap of druk op een bepaalde zenuw tussen oog en oor.
Mijn paard heeft dit ook eens gehad waarschijnlijk door te lang op zijn hoofd neer te liggen of door ergens tegen te stoten. Is even schrikken maar gelukkig gaat het na een paar uur vanzelf over als de druk verdwijnt tenminste.
Maar een (allergische?) reactie op een beet kan natuurlijk ook die druk veroorzaken.
Gelukkig komt alles goed!
Judith
Volg datum > Datum: zaterdag 15 augustus 2009, 12:1215-8-09 12:12 Nr:171635
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:171634
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony 'warm houden'? Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Hoi

Ik heb thuis ook een oudje (ondertussen ruim 35) met arthrose in voor- en achterbenen. Zij heeft in de winter niet meer last dan in de zomer MITS ze kan bewegen!
Een van de vorige jaren lag de paddock er zo blubberig bij dat ze nauwelijks uit de schuilstal kwam en het hooi lag ook dicht bij dus bewegen deed ze eigenlijk niet. Die winter is ze echt heel slecht geweest en had ze inderdaad veel meer last van haar arthrose. Ik heb dan zoals de meeste mensen aanraden, haar benen met fleece bandages ingepakt zodat ze lekker warm bleven. Maar dat heeft eigenlijk niets uitgehaald!
Nu zorg ik dat ze in de winter voldoende beweegt door het hooi echt ver van de stal te zetten en haar af en toe mee te nemen op buitenritten (niet zo gemakkelijk want ze is ook bijna blind en durft bij schemer niet ver van haar wei te gaan). En moest het nodig zijn geef ik haar wel eens een kuur van MSM. Maar ze komt de winter echt goed door en ja ze licht meer als de andere paarden maar ze is dan ook een pak ouder dus ik denk niet dat dat zo abnormaal is.

Het is trouwens ook logisch dat er beweert wordt dat arthrose erger is bij koud en nat weer omdat de meeste paarden dan niet meer buiten komen. In de winter hoort een paard namelijk op stal volgens veel mensen (en dierenartsen). Dus zonder beweging vind ik het vrij logisch dat een oud paard stijver wordt en meer pijn heeft!

Geen dekens nodig dus!
Groetjes
Judith
Volg datum > Datum: donderdag 3 september 2009, 9:123-9-09 09:12 Nr:173421
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:173420
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardentandarts - buiten behandelen Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Mijn tandarts en dierenarts die evengoed tanden vijlt doen die bijna nooit in de stal, alleen als het niet anders kan. Want in een stal is er weinig licht en weinig bewegingsmogelijkheid.
Om het hoofd bij de paarden omhoog te houden, wat erg handig is bij een kleiner paard maar ook bij grote paarden zodat je een goed zicht hebt tot achterin, hebben ze beiden een Y vormige steel die verstelbaar is in hoogte en waar bovenaan een zachte mousse ligt zodat de paarden er gemakkelijk met hun kin op kunnen steunen.
Zo hoeft niemand het hoofd echt vast te houden en kan de eigenaar rustig meekijken en zien en voelen wat de problemen zijn.
Ik zou misschien eens een andere (iets modernere) tandarts zoeken.
Groetjes
Judith
Volg datum > Datum: donderdag 8 oktober 2009, 20:328-10-09 20:32 Nr:175708
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:175657
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Losse ondertand bij pony Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Een goede tandarts (of dierenarts die tanden doet) zou op z'n minst plaatselijk moeten verdoven bij het trekken van een tand! Dit is bij een paard super pijnlijk (tenzij het de wolfstanden zijn) omdat de wortel inderdaad zeer diep zitten en er dus een behoorlijk diep 'gat' gemaakt wordt in het tandvlees.
En als het niet vlot gaat is het beter om het paard even te sederen. Zodat de tand rustig kan getrokken worden zonder dat het paard zijn hoofd beweegt en zijn mond beschadigd wordt door het opzijschieten van de tandarts met zijn instrumenten.

Ik denk dat je best een goede tandarts zoekt die zeker mag verdoven zodat het kan gebeuren moest het nodig zijn.

Ik heb al heel wat tandartsen gezien die met brute kracht proberen een paard in bedwang te houden en tegelijk een tand te trekken en dat geeft een paard niet echt vertrouwen!

Hopelijk vind je een goede tandarts
veel succes
Judith
Volg datum > Datum: dinsdag 20 oktober 2009, 15:1020-10-09 15:10 Nr:176588
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:176585
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bredere opening in de stal, gevaar van wegwaaien dak? Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Onze stal had vroeger ook een golfplaten dak en we hebben een opening van 3 m naar het zuidwesten gericht. 3 jaar geleden op Nieuwjaarsochtend (na een hevige storm) lag ons dak ernaast en stonden de paarden gewoon in hun stal zonder dak!

Het dak was dus effectief weggevlogen met de balken op het dak waaraan de golfplaten bevestigd waren erbij! Nu hebben we een pannendak. Maar of het effectief kwam door de grote opening weet ik niet.

Ik denk dat het gewoon een kwestie van pech is en dat het niet zo heel veel te maken heeft met de grootte van de opening. Van ons pannendak is nog geen enkele pan afgewaaid de voorbije 3 jaar dus het zal gewoon een te harde wind geweest zijn die juist vanuit de verkeerde richting kwam.

Groetjes
Judith
Volg datum > Datum: donderdag 22 oktober 2009, 19:2622-10-09 19:26 Nr:176772
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:176765
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: T'is zinloos... Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Ik weet niet of het helpt, of het in jouw situatie toepasbaar is maar mijn ruin maakte 2 jaar geleden hetzelfde mee. Niemand wist wat er aan de hand was, DA dachten aan ziekte van Lyme of iets dergelijks. Niet veel te zien in bloed maar toch lichte afwijkingen waarvan ze niet wisten wat het betekende. Sindsdien is hij beginnen manken, had hij bekkenproblemen, lusteloos, de ene kwaal na de andere enz.
Hij leek wel depressief, ik wist niet meer wat ik met hem moest dus hij heeft 2 jaar gewoon in de wei gestaan. Hij had zelfs geen zin in een spelletje of een wandeling!

Maar begin dit jaar is mijn merrie waarmee hij heel close was gestorven. Door een stom ongelukje was haar kogelgewricht geraakt. Omdat ze al een verleden had van ataxie, blind aan 1 kant, zware peesbeschadiging door ongeluk bij vorige eigenaar en spieratrofie, wist ik dat ze geen operatie meer zou overleven. Ik heb nog geprobeerd met antibiotica en ze werd beter. Maar op een dag stond ze met een zwaar opgezet hoofd en bloedend uit haar neus en ze leek te zeggen dat het genoeg was geweest. Ik heb haar die dag laten inslapen.

Achteraf bleek dat mijn merrie een hersentumor had waardoor ze die symptomen had. Sindsdien is mijn ruin beginnen opfleuren en nu is hij bijna helemaal weer de oude!
Als je het nu bekijkt zijn de problemen met mijn ruin begonnen net nadat mijn merrie halfblind werd en langzaamaan achteruit begon te gaan. Hij nam gewoon een deel van de pijn en zorgen van mijn merrie op zich en werd zelf ziek. Jammer genoeg zag ik het pas toen het te laat was maarja...

Misschien heeft jouw paard ook zo'n achterliggend probleem dat hem tegenhoudt om zijn eigen lichaam in orde te brengen?

Veel moed en geef niet op!
Judith
Volg datum > Datum: donderdag 19 november 2009, 17:4419-11-09 17:44 Nr:179960
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Blaasgruis Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Hoi
Mijn lieve ruin heeft weer iets. Blaasgruis en daardoor een (gelukkig nog lichte) blaasontsteking. Ik merkte vorige woensdag al dat hij zeer veel uitschachtte zonder te plassen en dit is niet van zijn gewoonten. Hij schacht namelijk bijna nooit uit als er iemand bij is.
Dus ik wist al dat er iets mis was en voelde eens naar zijn blaas en dat deed pijn. Heb nog een paar dagen afgewacht omdat hij verder niet lastig was, nog goed at en dronk en wel plaste. Maar een aantal dagen later nog altijd pijn aan de blaas dus de DA kwam. Hij heeft dus blaasgruis en krijgt daarvoor uropurine en dexamethadon.

Nu vraag ik mij af wat hiervan de oorzaak is want normaal is dat slechte voeding. Maar hij staat nog gewoon op de wei en krijgt niets anders dan gras tenzij wat luzernekorrels bij het clickeren. Zou dit toch een teveel aan calcium kunnen veroorzaken of kan het nog aan iets ander liggen?

En is er nog iets anders dat ik kan geven zodat ik de medicijnen van de DA zo kort mogelijk moet geven? Ik heb al blaas en nier compositum besteld bij de groene os maar als iemand nog suggesties heeft...

Groetjes
Judith
Volg datum > Datum: zaterdag 5 december 2009, 8:225-12-09 08:22 Nr:181489
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:181481
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Euthanasie Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Een van mijn paarden heb ik vorig jaar ook laten inslapen, aan de poort in onze wei. Mijn pony was bij haar toen het gebeurde en heeft afscheid van haar genomen, maar mijn ruin stond in een andere wei. Ik wilde hem gaan halen zodat hij afscheid kon nemen (toen ze nog leefde) maar hij wou absoluut niet. Hij vond het goed zoals het was, hij wilde niet uit de andere wei komen. Ik heb hem dan maar laten staan, en voor hem was dat het beste, hij heeft nog wel gerouwd maar hij heeft haar niet gezocht dus hij wist wel wat er gebeurd was.

Mijn hond daarentegen heeft nog uren bij het lichaam van de merrie gehuild en gejankt. Terwijl wij niet eens zó aangedaan waren omdat we ons er al op hadden voorbereid. Maar mijn hond kon het niet aan. De dierenarts had nog nooit zoiets gezien! Mijn hond is nog ongeveer 2 uur bij het lichaam blijven zitten en is dan pas terug naar binnen gekomen.

Veel sterkte
Judith
Volg datum > Datum: woensdag 6 januari 2010, 14:316-1-10 14:31 Nr:185797
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:185718
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Binnen of buiten.. Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Mijn oude pony had tot vorig jaar ook veel last van rotstraal. Hoewel ze 24/7 buiten konden, stond zij enkel in de stal. Maarja, het hooi lag natuurlijk ook in de stal en het water was 2 meter verder ... Dit jaar zijn er buiten hooibakken en hoewel ze nu constant door de blubber moeten naar de hooibakken heeft ze geen rotstraal meer! Meer beweging is dus idd de oplossing en zeker niet stilstaan op stal!
Wat bij mijn pony zeer goed hielp tegen rotstraal is groene klei: je maakt de groene klei zo dat hij lekker vochtig is en smeert heel de hoef ermee in, dan neem je plasticfolie en wikkelt het rond de hoeven zodat de groene klei niet weg kan en daarover bandages zodat de folie goed blijft zitten. Dit liet ik er een uurtje ongeveer aan. Na 2 dagen deed ik het opnieuw en ik heb het maar 2 keer moeten doen totdat alles weg was!

Veel succes!
Judith
Volg datum > Datum: zondag 10 januari 2010, 14:0210-1-10 14:02 Nr:186666
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: effe een vraagje: weideplaats Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Ik heb een klein vraagje:
Wat betalen jullie, of zouden jullie willen betalen voor een weideplaats (om niet stalplaats te zeggen ;-) ) in een pension, volledig natuurlijk. Dus 24/7 buiten in een grote kudde, onbeperkt hooi of gras, geen ijzers, geen dekens, geen krachtvoer, schuilstallen, ...Ongeveer 8ha verdeeld in stukken van 2ha per kudde, volledig gedraineerd. Met daarbij een ruime buitenpiste, goed gelegen (veel bossen en zandpaden in de buurt), plaats om binnen op te zadelen/te poetsen, mogelijkheid tot lessen nemen,...

groetjes
Judith
Volg datum > Datum: zondag 10 januari 2010, 17:5610-1-10 17:56 Nr:186743
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:186733
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: effe een vraagje: weideplaats Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Geertje schreef op zondag 10 januari 2010, 17:31:

> Kynshiri schreef op zondag 10 januari 2010, 16:25:
>
>>
>>
>> terzijde: als je toevallig nog een beschikbaar stukje weiland
>> zou weten in die buurt (herentals, vorselaar,...). gewoon
>> doe-het-zelf stijl dan wel...Jammer genoeg weet ik in de buurt geen weitje meer, de meeste zijn zo weg of te huur voor een superhoge prijs :-( Als ik iets weet, laat ik het je weten!

200 was inderdaad de prijs die we in gedachten hadden, maar omdat ik mijn paarden nog nooit op een pension gezet heb, had ik niet zo'n idee wat de normale prijs is.

Judith
Volg datum > Datum: maandag 11 januari 2010, 20:2511-1-10 20:25 Nr:187021
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:187001
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: make a change ,give a chance Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
eddy DRUPPEL schreef op maandag 11 januari 2010, 18:27:

> Piet schreef op maandag 11 januari 2010, 18:17:
>
>> Anja Seijn schreef op maandag 11 januari 2010, 15:54:

> Piet, dat een paard dat zware ontberingen heeft gekend ,rustig
> aan de voedselvoorraad moet opgevoerd worden om zware
> spijsverteringsproblemen te voorkomen . Maar nog eens ,dit is
> hier niet aan de orde ,beessie was gewoon op waarschijnlijk :-(

Als een paard (en dan zeker een veulen) te lang ondervoed is geweest, beginnen de organen gewoon 1 voor 1 te falen. Doordat het ene orgaan minder goed werkt gaat een ander orgaan compenseren zodat alles nog oké lijkt, het dier kan nog redelijk functioneren. Maar het tweede orgaan wordt overbelast en faalt ook zodat andere organen weer compenseren enz... Uiteindelijk geeft alles het op en het hart als laatste, maar dat noem ik dan niet de doodsoorzaak.
Volg datum > Datum: donderdag 28 januari 2010, 17:3128-1-10 17:31 Nr:189780
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:189774
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: grondwerk met hond, grondwerk met paard filmpjes Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Piet schreef op donderdag 28 januari 2010, 17:00:

> Toch ben ik het niet helemaal met je eens, niet dat het nou
> allemaal zo vreselijk is, maar even om het principe.
> Zodra een paard reageert op een zweep, weet hij wat een zweep

>
> Dát is wat ik tegen heb op het gebruik van een zweep, een bit,
> sporen, alles waar je zacht P+ mee kunt uitoefenen , maar ook
> heel hard.....

Dat vond ik ook toen ik de dvd van Piet Bakker bekeek. Er wordt inderdaad wel beloond, maar de zweep is NODIG! Ik wil zelf ook beginnen (examens bijna gedaan!) met werk aan de dubbele lijnen zoals Piet Bakker, maar hoe pak je dat dan aan? Tarun is niet van het voorwaartse type, toch niet als het om training gaat (buiten absoluut geen probleem zolang hij maar niet moet inbuigen of overkruisen ofzo). Hoe krijg je het dan met clickertraining en zonder zweep voor mekaar om hem vooruit te laten gaan en (nog moeilijker) hem te laten versnellen?

Judith
Volg datum > Datum: maandag 8 februari 2010, 20:238-2-10 20:23 Nr:191327
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: foto's van hoe het niet moet Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Hoi
Ik geef deze zomer een aantal ponykampen (aan kinderen dus ;-) ). Het is mijn bedoeling om ze zo duidelijk mogelijk te laten zien wat er in deze wereld fout gebeurd met paarden. Om ze daarna duidelijk te maken hoe het wel kan.
Ik zoek nu dus een aantal foto's van paarden met bit of in een stal waar duidelijk van af te lezen is dat het paard dit niet leuk vindt en pijn heeft. Ik weet dat er al meerdere keren links naar foto's op het forum zijn geplaatst maar ik kan ze niet meer terugvinden. Dus als iemand er nog wat "mooie" heeft ...

Dank je wel!
Judith
Volg datum > Datum: dinsdag 9 februari 2010, 9:229-2-10 09:22 Nr:191364
Volg auteur > Van: Judith A Opwaarderen Re:191343
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: foto's van hoe het niet moet Structuur

Judith A
Vorselaar
België

Jarig op 1-10

147 berichten
sinds 31-5-2008
Hoi
Ik ben het ook helemaal met jullie eens, ik ga de kinderen (12+ trouwens) zeker geen echte gruwelfoto's te laten zien.
Maar wel enkele foto's waarop ze in de ogen van het paard kunnen zien dat er iets niet klopt.

Vorig jaar heb ik ook al een ponykamp gedaan en heb toen ook wat verteld over bitloos enzo maar het sloeg niet echt aan. Dit kwam vooral omdat ze geen voorbeelden hadden van wat je allemaal dan bereiken bitloos. Ze vonden dat maar om een beetje rond te sjokken maar niet voor het echte werk.
Daarom wil ik dit jaar vooral de juiste beelden laten zien (waar ik meer dan voldoende foto's en filmpjes van zie) maar ook wat er gebeurt op de echt dressuur- en springwedstrijden. Het gaat dan om de hyperflexie in combinatie met het bit én de druk én de zweep én ... Ik ga ze zeker ook uitleggen dat met bit rijden óók goed kan gaan, als je correct rijd.

Ik wil ze vooral zelf laten ontdekken dat er in de huidige paardenwereld veel verkeerd gaat, ik ga ze niet het hele verhaal geven, dat moeten ze zelf bedenken en voor zichzelf uitmaken wat ze er van vinden. Maar ik wil ze wel een aanzet geven in de juiste richting. Het gaat vooral over hen logisch laten nadenken over bijvoorbeeld: stal of wei; zweep of niet; bit of bitloos; alleen of in groep; ... Wat vind een paard nu het leukste en waarom?

@ Piet: dank je wel voor de ppt, dit is precies wat ik van plan ben maar dan op kindermaat, ze laten zien wat kan en wat is en dan voor zichzelf beslissen wat ze kiezen. Maar wel duidelijk formuleren hoe het zit voor het paard.

groetjes
Judith
Je leest nu alle berichten van "Judith A"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5 van 10
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.