InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3776 berichten
Pagina 245½ van 252
Je leest nu alle berichten van "Arabesk"
Volg datum > Datum: maandag 8 mei 2017, 16:078-5-17 16:07 Nr:274361
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274360
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

voor wat betreft de bijen: https://kloptdatwel.nl/2010/10/23/bijenmysterie-opgelost-het-zijn-niet-de-chemtrails-het-is-een-ziekte/
Volg datum > Datum: woensdag 10 mei 2017, 9:5610-5-17 09:56 Nr:274366
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274365
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
e m kraak schreef op dinsdag 9 mei 2017, 0:39:

> Nogmaals, Monsanto is opgegaan in Bayer AG en dus niet eens meer
> Amerikaans maar Europees. Duits dus.
> Bayer wás al een "Monsanto"², niet van gisteren op vandaag maar al
> veel langer.
> Er zijn nog wel meer van dat soort multinational-grootindustrieën met
> griezelig veel macht, ook Nederlandse trouwens.
> Monsanto is om een of andere reden minder handig in PR geweest, dat is het
> grootste verschil dat ik zie....

Bayer produceert ook diverse medicijnen, dus volgens de PN regels op FB mogen producten van een bedrijf dat niet ethisch is of ethisch produceert (lekker vage omschrijving, doet me denken aan vage managementtaal), niet meer aanraden. Dan vervalt ook het aanraden van reguliere medicijnen van Bayer aangezien ze onethisch zijn, want roundup.

Er is nu een derde persoon op FB die valt over de wel heel kromme redenering en vraagt om meer onderbouwing. En weer wordt het voorbeeld van azijn opgevoerd. Inderdaad azijn IS veel schadelijker voor het bodemleven dan roundup.

Op deze manier zit PN FB klem in een spagaat die zelf gecreeerd is. PN staat voor wetenschappelijk onderbouwd, of op z'n minst logisch onderbouwd. Alleen voor roundup wordt een uitzondering gemaakt?

Ik probeer me zo min mogelijk te bemoeien met de hele roundup rel verder, want anders is het weer Leeflang die loopt te zeiken. Maar nu ik mijn mond grotendeels hou, zie je dat er anderen zijn die de kronkel in deze ook opvalt.

"Corina Baan Maar welke discussie bedoel je? Ik probeer het bezwaar tegen roundup te begrijpen binnen de context van de door jou genoemde drie taboes. In welke past het dan? Of is er een niet genoemd vierde taboe 'roundup' of wellicht 'giffen (maar dan niet azijn?)?

Ik vraag dit niet om te zeuren trouwens maar om de logica te snappen. Ook omdat ik eigenlijk het meeste van PN uiterst rationeel, onderbouwd en goed uit te leggen vindt en dit daar voorlopig voor mij nog niet in past. Hopelijk brengt jouw uitleg daarin wat helderheid. Alvast bedankt!"

Ik wacht ook met smart op de uitleg.

het is volstrekt idioot om een bedrijf zo weg te zetten. het is vergelijkbaar met het wegzetten als VW als DE grote boef in de manipulatie van rollerbank testen. Alle bedrijven deden het. Zoals ook alle grotere bedrijven ergens wel onethisch te werk zijn gegaan:

- Philips - medewerkers hebben ziekenhuizen omgekocht om bepaalde apparatuur te gebruiken. Ok geen enkel product meer van Philips dus.

- Shell - diverse schandalen rondom olievervuiling - Ok tanken met diesel of benzine is vanaf nu verboden

- Ballast nedam - bunkerbouwers voor de nazi's in WO2 - ook maar niet meer dan

- VW (en alle andere merken) - sjoemelen met rollerbank testen - geen auto meer kopen bij wie dan ook

- Aldi - verkoopt wel biologische producten, maar knijpt personeel en leveranciers uit - ook maar niet meer kopen

Zo word je wereld wel heel klein. Het is een bijwerking van het kapitalistische systeem. De alternatieven voor kapitalisme zijn in heden en verleden ook geen daverend succes gebleken. Als je alles aan de overheid overlaat wordt het ook één corrupt zooitje. Recent is bijv. ook gebleken dat al het extra geld voor onderwijs nooit bij de leerlingen is aangekomen. Oke we gaan dus ook niet meer naar school, want onethisch.

Het gaat om de nuancering en regeren met verstand. De excessen belichten, maar niet op basis van opgeklopte verhalen één bepaald product zwart maken en op basis van emoties en gevoelens stellen dat roundup giftiger is dan azijn en of strooizout.

PN staat, of stond, altijd voor de ratio, de logica, en die is in deze discussie eigenlijk helemaal zoek.

> Nee, ik hecht geen geloof aan complottheoriën, tenminste niet voordat de
> gebruikelijke menselijke stompzinnigheid is uitgesloten.

Ik heb hier een dozijn aluminiumhoedjes liggen onderhand. Het wordt tijd voor een platte aarde conferentie, het is allemaal één grote samenzwering die oude globe!
Volg datum > Datum: woensdag 10 mei 2017, 10:1910-5-17 10:19 Nr:274367
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274364
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Rita Klompmaker schreef op maandag 8 mei 2017, 22:27:

> Fijn bedrijf dat Monsanto!! :-(
> http://newstarget.com/2017-05-05-international-tribunal-finds-monsanto-guil
> ty-of-crimes-against-humanity.html
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
> Pas als de laatste boom gekapt is,
> De laatste rivier vergiftigt is,
> De laatste vis gevangen is,
> Pas dan zal de mens vaststellen ...
> dat je geld niet kunt eten ....
>
> ---------------

Jij gelooft alles wat op internet staat. Als je even verder googled kom je tot een veel genuanceerder beeld. Het so called 'tribunaal' heeft geen enkele juridische status en wordt gevormd door milieu-activisten. Wijvanwijzijntegenwceend klagen wceendaanomdatwetegenwceendzijn.

Feitelijk kan het 'tribunaal' vergeleken worden met de inquisitie; het oordeel staat al bij voorbaat vast en veroordeling vindt plaats op basis van een schijnproces.

https://www.trouw.nl/home/monsanto-tribunaal-moet-slachtoffers-een-stem-geven~a01e244c/

en

"March Against Monsanto propagandeert pseudowetenschap van kwakzalvers zoals Mike Adams van Natural News, Mercola[57], Vandana Shiva[58][59][60], GreenMedInfo[61][62][63][64], David Wolfe[65], Collective-Evolution[66], Prison Planet[67] en "Dr." Oz[68], en van fraudeurs zoals Séralini[69][70]. De organisatie wordt naar eigen zeggen gesponsord door nog wat meer kwakzalvers en complotdenkers, zoals Natural Society, Occupy Monsanto, Institute for Responsible Technology, Organic Consumers Association, Vandana Shiva, Activist Post, Anonymous, en anderen die er financieel voordeel uit halen om GMO's te demoniseren[71].

De onzin van March Against Monsanto is zo groot, en in vele gevallen ook gevaarlijk, dat pro-wetenschappelijke initiatiefnemers een tegenprotest hebben georganiseerd onder de naam March Against March Against Monsanto[72] en March Against Myths About Modification"
Naschrift (woensdag 10 mei 2017, 10:20):
Wellicht herkennen sommigen zich hierin: http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Geitenwollensokken
Volg datum > Datum: zaterdag 20 mei 2017, 15:2720-5-17 15:27 Nr:274383
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274371
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Een aardig artikel in de VK vandaag

"Allereerst uit een verlangen naar wetenschappelijke zuiverheid: hoe kon het toch dat milieuorganisaties zo makkelijk de wetenschappelijke consensus naast zich konden neerleggen, zonder dat mensen zich daar over opwonden? In discussies met vrienden, die zich het beste laten omschrijven als hoogopgeleid, links en begaan met het milieu, werd me langzaam duidelijk dat dit onder andere komt doordat het debat vervuild is met een hoop onzin.

De term fake news mag dan pas het afgelopen jaar echt doorgebroken zijn, wetenschappers worstelen er al minstens een decennium mee. Gentechgewassen verantwoordelijk voor zelfmoorden in India? Zika veroorzaakt door gentechmuggen? Monsanto voor het mensenrechtentribunaal in Den Haag? Gentech stiekem een populatiecontrolemiddel gefinancierd door Bill Gates? Allemaal aantoonbaar onjuist. Maar ik heb de berichten één voor één langs zien komen op mijn Facebooktimeline, gedeeld door mensen die ik hoog heb zitten.

De informatie komt van sites als het populaire NaturalNews.com, dat bol staat van de samenzweringstheorieën, of van Vani Hari, beter bekend als The Food Babe, die een kruistocht voert tegen alles wat met moderne landbouw en voedselproductie te maken heeft. Als voorstander van gentech is het lastig discussiëren: op feestjes word ik constant in de verdediging gedrukt met dit soort verhalen. Tegen de tijd dat ik die verhalen een voor een heb ontkracht, is het feest alweer afgelopen.

Het onderliggende gedeelde sentiment van de critici, en dat geldt ook voor mijn vrienden, is een groot ongemak met de moderne maatschappij, die te ondoorzichtig en onpersoonlijk is geworden. Leven in de 21ste eeuw vergt een groot vertrouwen in instituties. Voordat voedsel op je bord ligt, heeft het een keten doorlopen die zo lang is en zo vol zit met grote bedrijven en verre overheidsinstanties, dat het voor de gemiddelde burger niet of nauwelijks is te overzien, laat staan te controleren. Als tegenreactie kiezen mensen voor natuurlijk, biologisch en rechtstreeks bij de boer. Dat geeft een zweem van vertrouwen en controle. Hoogtechnologische genetische modificatie past daar niet bij."

http://www.volkskrant.nl/opinie/greenpeace-zit-ernaast-gentech-is-juist-geweldig~a4496013/
Volg datum > Datum: zaterdag 20 mei 2017, 15:2820-5-17 15:28 Nr:274384
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274383
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

en

"Miljoenen boeren, ook in andere ontwikkelingslanden, wordt zo een techniek onthouden vanwege westerse preoccupaties over 'natuurlijk', terwijl gentechnologie daar het verschil kan maken tussen leven en dood. Door mijn reis naar Bangladesh ben ik gaan inzien hoe het afwijzen van gentechnologie een luxe is die alleen de rijken der aarde zich kunnen permitteren. Wij westerlingen kunnen afwachten, want ons bord is elke dag gevuld. Maar niks doen in ontwikkelingslanden kost levens: het betekent meer gif, meer armoede en meer honger.

Willen we echt stappen maken in klimaatbescherming en armoedebestrijding dan moeten we die 'culture wars' opzij zetten. Dan moeten we zowel de ingenieurs als de milieuecologen omarmen. Het is een standpunt dat ik deel met Patrick Moore en Stephen Tindale, respectievelijk mede-oprichter en voormalig directeur van Greenpeace. Beide mannen hebben de beweging de rug toegekeerd, omdat ze tot het inzicht kwamen dat de milieuorganisatie op veel vlakken meer kwaad dan goed deed. Beiden zijn nu pleitbezorgers van gentech."
Volg datum > Datum: zaterdag 20 mei 2017, 15:3120-5-17 15:31 Nr:274385
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274384
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

"Genetische modificatie of gentechnologie is de methode waarmee in een laboratorium genen worden overgezet van het ene organisme in het andere. Vooral toepassingen in de landbouw zijn controversieel. Wie googlet op 'genetisch gemodificeerd voedsel' komt al snel uit op alarmerende berichten: waarschuwingen over de meest vreselijke ziektes, van allergieën tot kanker, tot hiv. In sommige Afrikaanse landen gaat zelfs het verhaal dat kinderen homo kunnen worden van gemodificeerd voedsel. Klik op Google Images en je ziet muizen met gigantische tumoren. Ook Monsanto, een van de grootste biotechnologische zadenbedrijven ter wereld, komt veelvuldig voorbij, vaak in combinatie met gasmaskers, doodshoofden en het radioactiviteitssymbool. Dat bedrijf moet wel de duivel zijn."
Naschrift (zaterdag 20 mei 2017, 15:32):
Nog erger dan de duivel volgens veel PN-ers....
Volg datum > Datum: maandag 22 mei 2017, 19:3822-5-17 19:38 Nr:274397
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Zomereczeem je zou er jeuk van krijgen Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Zooi op met je 632e zogenaamde wondermiddel Blabla!
Volg datum > Datum: woensdag 31 mei 2017, 0:1131-5-17 00:11 Nr:274410
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274409
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voortekenen van insulineresistentie/hoefbevangenheid Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Ik zou ze direct een graasmasker omdoen, vinden ze niet leuk en het is best sneu, maar het middel is minder erg dan de kwaal in deze.
Volg datum > Datum: woensdag 31 mei 2017, 13:1931-5-17 13:19 Nr:274412
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274411
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voortekenen van insulineresistentie/hoefbevangenheid Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Als je op een pension staat en weinig keuzennhebt is het de beste oplossing. Daarna zsm een plek zoeken waar ie op een paddock kan.

En er zijn ook cursusleiders die paarden met dekens hebben, dus dat soort persoonlijke aanvallen ben ik niet gevoelig voor. De gezondheid vh paard gaat altijd boven eventuele dogma's. Je hebt niks aan een paard dat zich doodvreet maar zo called oh zo natuurlijk staat.
Volg datum > Datum: woensdag 31 mei 2017, 13:2331-5-17 13:23 Nr:274413
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274400
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voortekenen van insulineresistentie/hoefbevangenheid Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
wendy geelen schreef op woensdag 24 mei 2017, 10:30:

>
> ja klopt beweging is heel belangrijk, ik ga om de dag een uur met ze
> wandelen. Eys ligt in een dal dus eerst een dikke berg op welke ik ook
> weer af moet.
> 1 of 2 x per week worden ze gelongeerd en/of grondwerk.
>
> ik ben van mening na het lezen van het insulineartikel op PN dat lang
> geschoten bloeiend gras lang werkende koolhydraten bevat en dat dat veel
> veiliger is voor de paarden. Ze staan in middels op een klein weitje van
> 1000m2. Mijn eigen wei kan nu 2 maanden schieten.

Een uur wandelen is niks. Als ze zó dik zijn met vetophopingen moet je ze geen gras geven ook geen lang gras en zelfs niet onbeperkt hooi.
Volg datum > Datum: dinsdag 6 juni 2017, 12:116-6-17 12:11 Nr:274417
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274416
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Christel Provaas schreef op vrijdag 2 juni 2017, 19:11:

> Ach wat is wetenschap nou helemaal! Gesubsidieerde dus niet-onafhankelijke
> onderzoeken door nutty professors die graag de hand lichten met
> resultaten. Nee, niet allemaal.
>
> • Wie de lat hoog legt, leert nooit limbodansen •

Ik ga vast aluminiumhoedjes vouwen.
Volg datum > Datum: donderdag 8 juni 2017, 18:508-6-17 18:50 Nr:274424
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274423
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Zag het op Facebook. Partij voor de dieren heeft zich ook niet serieus verdiept in hoe het zit. Wat is het volgende? Kamervragen stellen over chemtrails?
Volg datum > Datum: zondag 11 juni 2017, 19:3111-6-17 19:31 Nr:274427
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274425
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Jean Mclean schreef op donderdag 8 juni 2017, 21:05:

>
> wat zijn chemtrails? en waarom heeft pvdd zich vlgs jou niet serieus
> verdiept in deze materie.

Ze komen niet met onderbouwde argumenten
Je leest nu alle berichten van "Arabesk"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3776 berichten
Pagina 245½ van 252
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.