InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18854 onderwerpen
275458 berichten
Pagina 18254½ van 18364
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: donderdag 18 augustus 2016, 14:4518-8-16 14:45 Nr:273801
Volg auteur > Van: Petra Bok Opwaarderen Re:273800
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony hoefbevangen..ik zit met wat vragen Structuur
Petra Bok
Nederland


40 berichten
sinds 26-7-2016

9 Aug. is NH geweest en 6 Sept.komt hij weer.
Volg datum > Datum: vrijdag 19 augustus 2016, 1:0119-8-16 01:01 Nr:273802
Volg auteur > Van: Merel Stoffers Opwaarderen Re:273799
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony hoefbevangen..ik zit met wat vragen Structuur
Merel Stoffers
Nederland


2090 berichten
sinds 1-2-2009
Goed dat je je paard de tijd geeft. Ze moet nu wennen, dus geef niet op omdat het slechter lijkt te gaan. Hier moet je, plat gezegd, 'even doorheen'. Je bent goed bezig!
Volg datum > Datum: vrijdag 19 augustus 2016, 11:5919-8-16 11:59 Nr:273803
Volg auteur > Van: cerca Opwaarderen Re:273789
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zachte, dunne zool Structuur

cerca
Spanje


5 berichten
sinds 27-6-2016
De uitloop is 20 x 5mtr. Iedere dag gaan ze naar een andere grotere paddocks voor zo'n 2 uur om te grazen en bij elkaar te zijn. We zijn bezig met Paddock Paradise aan te leggen We hebben hier twee circuits voor met deels bos en weide van ieder ruim 3 Ha.
Ondergrond is klei, vanwege de droogte hard met ook wat zwerfstenen, geen grote plakken maar kleine stenen.. Op hoefschoenen loopt de merrie nu redelijk tot goed, maar voor de higiëne doen we ze of overdag of 'snachts af. Zonder hoefschoenen in de piste kan ze nu een beetje draven. We proberen een balans te vinden om haar met en zonder hoefschoenen te laten lopen. Als de zool per maand 3 mm aangroeid, zoals je zegt, dan zou ze nu minder problemen moeten hebben, denk ik, slijtage van de hoef sneller dan de zoolgroei, daar twijfel ik aan of dat het geval is. Kan het erfelijk zijn een dunne hoefzool?
Volg datum > Datum: vrijdag 19 augustus 2016, 12:0919-8-16 12:09 Nr:273804
Volg auteur > Van: cerca Opwaarderen Re:273788
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zachte, dunne zool Structuur

cerca
Spanje


5 berichten
sinds 27-6-2016
Ha Marlies, dank voor je reactie, ik weet niet of de hoef langer is dan breed, lijkt mij niet, zou ik moeten opmeten. wel is er een tendens dat de hoef niet recht groeit maar licht gebogen. we proberen dit optijd te corrigeren. Ze heeft een mineralenblok in de stal waar ze niet aan likt.
Volg datum > Datum: vrijdag 19 augustus 2016, 12:4319-8-16 12:43 Nr:273805
Volg auteur > Van: Petra Bok Opwaarderen Re:273802
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony hoefbevangen..ik zit met wat vragen Structuur
Petra Bok
Nederland


40 berichten
sinds 26-7-2016

Dinsdag de zandbak diep door laten graven/spitten er kwam mooi geel zand naar boven.
Dit stond al op de lijst voor dit jaar...hij had nu tijd, ideaal deze week met droog weer.
In het verleden wanneer het geregend had bleven er plassen in staan en was het soms meer een modderbak..dit is nu alvast lekker klaar.
Pony loopt er goed op....en dat is fijn om te zien.

Pony is een schimmeltje het zand is nog niet helemaal opgedroogd.... dus gisteren liep er een gele pony die lekker aan het rollen was geweest....maar dat is niet erg.

Vanmiddag de massage...en dan ga ik zelf ook leren hoe ik het toe kan passen bij mijn pony....leerzame middag. ;-)


Volg datum > Datum: vrijdag 19 augustus 2016, 17:3319-8-16 17:33 Nr:273806
Volg auteur > Van: mirel Opwaarderen Re:273774
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Help mijn paard heeft spat Structuur

mirel
Den haag
Nederland

Jarig op 25-9

528 berichten
sinds 12-7-2007

Mijn ervaring met spat is de volgende.
Mijn paard heeft aan beide benen spat en volgens de veearts kon hij eigenlijk alleen nog maar als weidemaatje functioneren, en zelfs dan wist ze niet zeker of hij pijn vrij zou zijn.

Ik heb hem bij mij in de wei gezet en na een half jaar rust en wandelen aan de hand merkte ik dat hij weer wat meer wilde.
In eerste instantie ben ik buiten op hem gaan zitten en hebben we stap ritjes gedaan.
Omdat ik les zocht met mijn jongste paard ben ik bij het rechtrichten terecht gekomen.
De eerste lessen waren verschrikkelijk om te zien als je echt gefocust op de benen was liep hij echt beroerd. Nu twee jaar later loopt hij als een trein!
Dus ik zou zorgen dat hij goed op zijn hoeven staat (NB), lekker buiten laten scharrelen zoals je doet en gaan rechtrichten aan de hand en kijken wat dat jullie brengt.

Kwa supplementen krijgt mijn paard niets. Ik geloof er namelijk niet echt in. Heb wel het een en ander geprobeerd maar niets leuk te helpen, of ik zag het niet omdat ik sceptisch was....
Succes met je paardje en hoop dat jullie een weg vinden.

Volg datum > Datum: zaterdag 20 augustus 2016, 2:1320-8-16 02:13 Nr:273807
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Brief aan een oude vriend Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5060 berichten
sinds 1-1-2003
Open brief aan een oude vriend.

Piet,

Of je speelt de heilige onschuld, of je begrijpt echt niet wat je nu aan het doen bent.
Vooruit, ik geef je het voordeel van de twijfel en ik zal het je uitleggen.

Het kip-en-ein probleem, ofwel, hoe start ik een succesvolle groep?

Het probleem van het oprichten van een Facebook pagina zit hem niet in het aanmaken van die pagina. Iedere clown kan op wat knopjes drukken en hup, je hebt een groep. De meeste groepen komen nooit van de grond omdat een lege groep niet interessant is en mensen dus geen lid worden, waardoor de groep leeg en dus oninteressant blijft. Een kip-en-ei probleem. Je maakt alleen kans als je een manier verzint om direct een user-base te kunnen installeren. Zoiets is geld waard, veel geld waard. Er zijn bedrijven die allemaal like/friend-button-drukkers in dienst hebben, en waar je 1000 likes/friends of zo voor een hoog bedrag kunt kopen. Die bedrijven lopen als een trein, want de waarde van een bestaande user-base, ook al is die nep, is goud waard.

Jij hoefde niets te kopen. Voor jou lag er een forum, kant en klaar met duizenden gebruikers, met bijna 300.000 berichten, bijna 20.000 onderwerpen. Een heel succesvol forum kun je wel stellen, dat met heel veel inspanningen groot is geworden. Met een bedrijfsnaam die veelal als eerste zoekresultaat naar boven kwam in Google. Die naam en dat forum zijn groot geworden onder een concept dat WIJ hebben bedacht, waar WIJ ons voor inspanden, in een infrastructuur waar WIJ voor betaalden.
Jij richt een pagina op "ter ondersteuning van het forum", ons zeer succesvolle forum wel te verstaan, onder onze succesvolle naam, met onze bekende huisstijl, en voila, je kon vrijwel onmiddellijk duizenden leden oogsten. Zomaar voor niks. En een groep waar veel mensen in zitten is interessant, dus komen daar nog meer mensen op af. Je kip-en-ei probleem opgelost, nietwaar? De rest gaat vanzelf.

Hoeveel leden zou je nu gehad hebben als je gewoon een "denkenoverpaarden" pagina vanaf nul zou hebben opgericht? Wie zouden er lid zijn geworden? En hoeveel voorbijgangers zouden gedacht hebben "hee, wat interessant, er zijn al 3 leden, laat ik ook maar lid worden?" Zou de groep nog hebben bestaan? Hoe komt het dat je ineens aan zoveel leden voor jouw groep bent gekomen dat deze een kickstart kreeg en nu alleen al door het ledenaantal interessant is geworden?

Vertrek

En dan besluit je, krap twee jaar later, ineens zomaar te vertrekken. Ineens, want er is geen enkele aanleiding toe. Er is niets van onze kant veranderd, de cursussen lopen als vanouds en je hebt alle vrijheid om naast onze cursus van alles onder eigen beheer te organiseren, net als Pien bijvoorbeeld doet. Maar ineens neem je afscheid, en wij begrijpen niet waarom.

Het ziet er als een vooropgezet plan uit. De facebookgroep die groot was gebracht onder onze naam was nu groot genoeg geworden, rijp om te worden geoogst. Je zegt dag, neemt de pagina met 7000 leden mee, hevelt ze op brutale wijze over op een nieuw opgerichte site en pagina van jouzelf, zet de pagina met onze bedrijfsnaam op slot, zet er een bericht boven dat minder dan de halve waarheid vertelt, zaait maximale verwarring en laat ons uiteindelijk met een lege facebookgroep achter.

En jij denkt dat dit zomaar ongestraft zo kan? Dat je er zomaar mee vandoor kunt gaan? Denk opnieuw.

Van wie is de groep?

Van wie is een groep? Per definitie van de oprichter? En die oprichter is degenen die op de knopjes drukte en wat met de instellingen rommelde? Als dat zo is dan kan ik jou dus helpen met wat instellingen voor jouw www,denkenoverpaarden site, dan heb ik hem dus aangemaakt, en als ik dan twee jaar later zin heb om de site leeg te plunderen dan mag dat omdat IK hem nu eenmaal heb aangemaakt en IK nog steeds de inlogcodes heb? Zo werkt dat dus niet helemaal.

Jij hebt ons indertijd aangepraat dat we een Facebookpagina moesten hebben en ons geholpen met het opzetten van een Facebookpagina ter ondersteuning van het forum, ONS forum, omdat wij onbekend waren met Facebook. Het was geen pagina voor jouzelf, het was een pagina ter ondersteuning van ons forum. Jij wist op welke knopjes je moest drukken dus maakte jij die pagina aan. En dat geeft jou nu ineens het recht om er met die 7000 leden die onder onze naamsbekendheid zijn verworven mee vandoor te gaan en ze over te hevelen naar een concurerende site?

Hoeveel ondersteunende bedrijfspagina's bestaan er? Denk je nu echt dat in elk van die gevallen de directeur in hoogst eigen persoon op de knopjes drukte om de pagina aan te maken, omdat de facebook-pagina anders niet van hem is en dus (volgens jouw redenatie) twee jaar later zomaar door de programmeur of behulpzame zakenrelatie kan worden meegenomen om er een concurerend bedrijf mee op te zetten? Hoe logisch klinkt dat?

Beheer & moderators

Oh ja, ik hoor je nu al zeggen dat de pagina ook succesvol is geworden door jouw beheersactiviteiten. Zeker was jij erg zichtbaar op de facebookgroep. Maar ik ken nog een paar mensen die zich minstens even hard hebben uitgesloofd als beheerder van de Paard Natuurlijk Facebook groep. Zoals Wil, Marlies, Anne enzovoorts. Delen die nu mee in de buit? Waar zijn die mensen eigenlijk gebleven?

Het antwoord weet je. Die mensen hebben er voor gekozen om niet met jou maar met ons verder te gaan. Die mensen menen dat jij je schuldig maakt aan kwalijke praktijken en willen daar niets mee te maken hebben.

Misleiding

Het zou je tenminste nog sieren als jij de mensen op eerlijke wijze zou uitleggen wat er aan de hand is, ze zelf een keuze zou laten maken, maar je bent nu bezig om de groep leeg te melken en over te zetten niet naar de nieuwe PN-groep, maar naar jouw DOP groep, en je laat mensen oproepen om te helpen zoveel mogelijk mensen over te zetten niet naar onze, maar naar JOUW groep. Je creeert een hetze tegen ons bedrijf.

Je profileert jouw DOP als DE opvolger van de Paard Natuurlijk groep en je maakt je dus ook nog schuldig aan misleiding. We zien de resultaten daarvan, mensen die denken dat PN wordt opgeheven en verder gaat als DOP. Mensen die vragen waar ze de volgende keer onze producten moeten bestellen. Dit is schade voor ons bedrijf. Schade die door JOUW toedoen en handelen ontstaat. Schade waarvoor jij aansprakelijk bent. En schade waarvoor jij uiteindelijk de rekening gepresenteerd zal gaan krijgen.

Juridische consequenties

Denk er nog maar even over na hoe logisch het zou zijn dat dit allemaal ongestraft kan. En dat wij, de advocaat en de rechter zouden besluiten om het maar gewoon zo te laten. HOE logisch zou dat zijn?

Gezien het feit dat:
1) De facebookgroep onze bedrijfsnaam draagt en volledige huisstijl droeg,
2) De facebookgroep is geprofileerd als ondersteunend voor ons forum,
3) Jij een contract ondertekende en onze cursus ging geven en er daardoor een samenwerkingsverband bestond,

...kun je de pagina niet als iets losstaands zien maar IS het, of je dat nu leuk vindt of niet, onderdeel van de Paard Natuurlijk infrastructuur.

Hoe dan ook, volgens onze advocaat kan dit allemaal beslist niet. En we vrezen dat het einde nog niet in zicht is ook, omdat jij wel zal blijven doorgaan met ons te beschadigen en het rondstrooien van misleidende informatie als we geen maatregelen treffen.

We kunnen niet anders dan gerechtelijke stappen laten ondernemen en dat is waar we nu mee bezig zijn, hoe pijnlijk we het ook vinden. We hebben je een aantal billijke alternatieven aangeboden, maar jij koos ervoor om de groep voor ons af te sluiten, om de mensen eenzijdig te informeren en een heel team op te richten om de mensen massaal over te hevelen naar jouw eigen concurerende site. En maximale verwarring te veroorzaken om ons een zo groot mogelijke schade toe te brengen. Je lijkt het idee te hebben dat je alleen maar hogerop kunt komen door anderen kapot te maken. En met dit alles ben je net een stapje te ver gegaan.

Ten slotte.

We begrijpen van dit alles niets. We hebben jou nooit een strobreed in de weg gestaan. Ons bedrijf heeft jou alle mogelijkheden geboden om te groeien. Je lijkt nu doelbewust bezig om ons bedrijf kapot te maken? Waarom?

Waarom?
Volg datum > Datum: zaterdag 20 augustus 2016, 11:2320-8-16 11:23 Nr:273808
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:273807
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Brief aan een oude vriend Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
voor Frans en Ilona en Piet (en ook voor de waardevolle medewerkers beheer op FB)

Duidelijk voor iedereen is dat er nu een heel akelige situatie is ontstaan. Helaas zal die niet verbeteren door berichten hierover op forum of FB.
De buitenwereld, paardenvrienden die geinteresseerd zijn in welzijn van paarden, kunnen niet veel met de achtergrond informatie. Zij willen alleen maar gebruik maken van PN en de nieuwe DOP zoals zij altijd gedaan hebben. Zonder haat en nijd.

Waarom gaan jullie niet praten met elkaar via een mediator om tot een oplossing te komen? Het zou goed kunnen dat er dan veel vastgelopen zaken kunnen opgelost. Het doel blijft hetzelfde van alle PN'ers die zich ook PN'ers blijven noemen, en niet DOP'ers of zo.

Als jullie je echt afvragen waarom het is gelopen zoals het is gelopen is de enige manier om daarachter te komen het vragen aan Piet zelf, niemand anders kan daar inzicht in geven. Met hulp van een mediator kan zo'n vraag vast wel beantwoord.

Natuurlijk is er ook beheer, vroeger op PN FB en nu op de nieuwe officiele PN FB. De steun van het beheer is essentieel geweest voor de snelle groei van PN FB. Er is heel veel bijgedragen door vele mensen met kennis en inzicht. Die informatie is openbaar bezit. Beschikbaar voor iedereen die kennis wil nemen van de mogelijkheden paarden een paardwaardig bestaan te geven. PN website is de 1e aanzet geweest, en de info die daar bij elkaar is gezet wordt heel vaak gebruikt op FB. Een essentieel onderdeel dus van PN en ik maak me sterk dat lezers van DOP dat ook weer gaan gebruiken. Liefst is pais en vree.

Maak er geen vechtscheiding van, maar kom tot een overeenkomst. Vragen kunnen worden gesteld en antwoord gegeven, misschien blijkt er dan helemaal geen gevecht nodig maar gewoon een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Mocht je hiermee naar de rechtbank gaan heb je goede kans dat die ook eerst ''mediation'' voorstelt voor ze er mee aan de slag zouden gaan. Dus waarom niet zelf gewoon daar beginnen.

met hartelijke groeten van een vredelievend mens, Letje
Volg datum > Datum: zaterdag 20 augustus 2016, 12:1720-8-16 12:17 Nr:273809
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:273808
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Brief aan een oude vriend Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Van verscheidene kanten heb ik vernomen dat dit bericht hier in het forum was geplaatst.
Ik weet niet of ik er verstandig aan doe hier te reageren, maar als ik publiekelijk zó zwart wordt gemaakt lezen jullie hier wat mijn antwoord aan Frans is geweest.

Het is met stijgende verbazing dat ik lees hoe je de ene onjuistheid met de andere verbindt en op die manier een zaak tegen mij probeert op te bouwen om toch maar mijn page in handen krijgen.
Eén voorbeeldje wil ik er uit lichten.
Jullie waren er zozeer van overtuigd dat de facebookgroep mijn eigendom was (en gelijk had je) dat je samen met de beheerders van mijn page een officiële paardnatuurlijk page hebt opgericht.
En waarom?
Omdat direct adverteren ofwel de PN webshop vermengen met de fanpage niet mogelijk bleek en je dacht een goede slag te slaan door in het geniep en in conversaties waar ik buiten gehouden werd, de beheerders te verleiden hieraan mee te werken.

Als mensen vrijwilligerswerk doen voor een page door nieuwe leden te beoordelen en berichten van inzenders te controleren op voorwaarden die gesteld zijn in het 'vastgezet' bericht, het niet langer eens zijn met de eigenaar van een page moeten ze ontslag nemen en zijn daarna zo vrij als een vogeltje om voor eerder welke page dan ook hetzelfde werk te doen.

Het is echter ongehoord brutaal en van laag allooi om dan midden in de nacht, zodat toch maar niemand het zou merken, minimaal 1200 leden buiten hun weten toe te voegen en documenten uit het bestand te stelen.
Een 'vogeltje' heeft me met screensavings van die communicatie en de diefstal die onder het toeziend oog van jullie vertegenwoordiger en met zijn volledige medewerking gebeurde, op de hoogte gebracht.

Nog één ander puntje dan...
Dat 7000 mensen lid geworden zijn van mijn page omdat jullie bedrijfstekens in de banner vermeld stonden is een gotspe van dezelfde orde.
Het forum was op een haar na overleden toen ik dwars tegen jullie opinie in, mijn fanclub voor dat forum begonnen ben in een poging het te redden....
Waarom?
Omdat dat mijn "huis" was sinds december 2003. Ik weet nog goed dat ik in 2008 na afwezigheid van 5 dagen 750 berichten moest inhalen. Nu? 1 bericht per dag? En soms dat zelfs niet?
Hoe groot is dan blijkbaar de behoefte, als er geen aandacht meer is voor het hele paardnatuurlijk, om dan maar de succesvolle fb page, waar jullie allemaal zo tegen waren, (want Fb dat was niks) je toe te eigenen? Als ik geen 'stand in' voor dat forum was geworden was paardnatuurlijk roemloos gestorven.

Ik kan niet ontkennen dat er in het begin een aantal leden van het forum mee zijn gaan schrijven, maar door haatzaaierij, jaloersheid en tegenwerking van een aantal van die leden is dat aantal snel afgenomen en zijn er nieuwe leden actief geworden die nog nooit van paardnatuurlijk gehoord hadden.
Duizenden mensen zijn in de loop der tijd lid geworden van mijn page door het werk wat ik gedaan heb, het in elk bericht bevorderen van "paardgericht" denken.

De rest van mijn feiten bewaar ik voor de rechter, waar je me zo bang mee probeert te maken. Je mag denigrerend schrijven hoe je wilt, niet ingaan op mijn argumenten en ik hoop dat je me nog veel meer gaat onderschatten.

Allereerst kan ik alles wat ik zeg onderbouwen met bewijs.

Ik heb in alles meegewerkt om aan jullie eis door voor de leden op een zo sociaal mogelijke manier mijn facebookpage de sluiting ervan in gang te zetten. Duidelijk en begrijpelijk uitgelegd.
Ten eerste: omdat ik niet langer fan ben en om elk lid de gelegenheid te geven een vrijwillige keuze te maken. Zij die nog wel fan zijn moeten de gelegenheid hebben zich bij jullie bedrijfspage aan te sluiten of gewoon voor allebei te kiezen.

Ten tweede, Ik heb dat zo open en oprecht als ik kan gedaan, bewijs hiervoor is ondermeer het feit dat ik zonder problemen jullie bericht, waarin je je verklaring over het toe- eigenen van mijn page gaf, van zo min mogelijk ( een - wat mij betreft- bewuste onjuistheid over de doelstelling kon ik niet onbeantwoord laten) commentaar voorzien.

Ten derde: Het technische aspect. Als facebook geen regel had gehad dat een groep met meer dan 5000 leden niet van naam kan veranderen, was het zeer eenvoudig geweest mijn fanclub op te heffen.
Een mededeling op de page aan de leden had volstaan. Nu is dat onmogelijk.

Ik heb daarom voor de meest logische en zo min mogelijk negatieve oplossing voor jullie gekozen. Aangekondigd dat mijn page gaat sluiten en mensen een tijdlang de kans gegeven om -als ze werkelijk fans van paardnatuurlijk zijn- voor de "officiele" te kiezen of als ze mij en mijn werk om het paardgericht denken waarderen, mij te volgen.
Ik heb daarin geen 'spelletjes' gespeeld.
Dat ik dat ook helemaal niet nodig heb wordt onderstreept door de toeloop bij denken over paarden van bijna 1500 leden in één dag.

De mensen zijn duidelijk aan het kiezen Frans.
Je kúnt niet verwachten dat wanneer je alles jarenlang op zijn beloop laat en je nérgens iets van aantrekt, je overal mee bezig houdt behalve je eigen bedrijf, dat mensen je nog kennen en met je door willen.
Zeker niet als je keer op keer de stemming laat verzieken door vriendjes. Ik heb je voor die praktijken keer op keer gewaarschuwd.

Zelfs bij de laaghartige overval , het eerder beschreven stelen van leden en bestanden, heb ik nog voorgesteld het anders te doen door Thomas voor te stellen werk te maken van de BEDRIJFSpagina die ik voor jullie in maart 2014 gemaakt had omdat je zelf de ballen verstand ervan had, zodat we zonder problemen naast elkaar verder zouden kunnen en waar jullie dus wél reclame hadden kunnen maken.
Hooghartig is dat afgewezen.
Jullie hadden nu zélf een bedrijfspagina!
Dat die naast de 1200 gepikte leden in al die tijd nog maar met drie of vierhonderd leden naar een ruime 1700 is gegroeid spreekt boekdelen. Het is NIET het in jouw ogen zo belangrijke logo en naam van paardnatuurlijk, het is de motor die het mist.
Dat mijn vader gelijk had met de spreuk die hij me ooit geleerd heeft is ook hier weer duidelijk: "Een 'zaak' is als een kruiwagen, die moet je duwen"

Een rechtzaak over deze kwestie gaat je nog véél méér dan gezichtsverlies opleveren en leden die zich van paardnatuurlijk afkeren, ( want Pn lééft alleen nog maar via fb!) omdat het zal leiden tot nog veel verdere daling van omzet. Want het is vrij logisch dat je omzet verliest als degene die door zijn inzet de meeste aandacht genereert ermee stopt. (ook dat kan ik bewijzen)

Mijn loyaliteit is gedurende het laatste jaar danig op de proef gesteld.
Nogmaals, Ik heb alles gedaan om jullie de worm in de appel te laten zien. Daarbij kreeg ik, ondanks al mijn inzet geen enkele respons. Een van de redenen om niet verder te kunnen.

Je mag doen wat je wilt, ik kan alles met bewijs onderbouwen, maar ik roep je op in het belang van je gemoedsrust en je bedrijf gewoon mee te werken aan de meest logische, praktische, sociale oplossing en dat is degene die ik voorgesteld heb.
Ik heb duidelijk genoeg aangegeven wat de strategie is waarvoor ik me wat mij betreft zal blijven inzetten, om dit voor beide partijen gewoon oprecht, zoals je me altijd gekend hebt voor je je liet beïnvloeden door derden, tot een zo goed mogelijk einde te brengen.
In die zin ben in inderdaad nog steeds een oude vriend die het écht niet gaat om jullie bedrijf kapot te maken en dat idee verre van zich werpt.

Einde van mijn mail.

Voor alle "vrienden" die geen mogelijkheid voorbij laten gaan me af te branden, kan ik vast zeggen, bespaar je de moeite. Ik heb me speciaal weer ingelogd om te reageren op dit verfoeilijke bericht, maar daar zal ik het bij laten, Ik zal het niet lezen.Piet

Elke dag één keer de rasp heen en weer halen

is óók bekappen
Volg datum > Datum: zaterdag 20 augustus 2016, 15:1120-8-16 15:11 Nr:273810
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:273808
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Brief aan een oude vriend Structuur

e m kraak
Nederland


7959 berichten
sinds 5-5-2004
joop schreef op zaterdag 20 augustus 2016, 11:23:

> inzicht. Die informatie is openbaar bezit. Beschikbaar voor iedereen die
> kennis wil nemen van de mogelijkheden paarden een paardwaardig bestaan te
> geven.

Ik denk dat je, voor mij althans, hier een essentieel punt te pakken hebt.

Toen ik in 2004 actief werd op PN was dat omdat PN, toen dus, een enthousiast en redelijk openminded forum was waar ik mijn ideeën kwijt kon.
Die waren lang niet altijd in lijn met die van PN domeineigenaar Frans; zo herinner ik mij zeer wel dat Frans fanatiek aanhanger van een Parelli-methode was terwijl ik leertheoriën, het operant conditioneren en "clicker" in bracht.
Van een PN als bedrijf was nog totaal geen sprake.
Ik herinner me ook nog hoe ik de concepten voor de "natuurlijk hoefbekappen" cursus toegestuurd kreeg, nog geen boek maar gewoon een gebundelde stapel kopietjes, om te bezien of het zo wel goed was.
Want al deze zaken zijn NIET op PN uitgevonden!
Ze bestonden al, ergens. Mijn ideeën over omgang met paarden en introductie van "bitloos" (wat een tegenstand ontmoette dat indertijd, óók op PN!) waren bij voorbeeld voor een belangrijk deel afkomstig uit informatie die ik uit "3e wereld" landen en andere culturen haalde (hetzelfde gold voor het houden van hengsten - de castratiecultuur is helemaal niet nodig, maar het is mij tot op heden helaas niet gelukt dit punt succesvol genoeg te verwezenlijken), nog voordat ik de complete werken van Skinner doorworstelde ;-)
Zelfs het concept van paarden houden zonder stallen bestond reeds, alleen heette het eerder "robuust paarden houden".
Waar het, omvattend, om ging was dat PN een prima centrum werd waar dat allemaal zowel aan kritische blikken onderworpen alsook veel beter centraal herkenbaar naar voren geschoven kon worden in bredere publieke belangstelling.

Helaas, vind ik, is de afgelopen jaren de aard en essentie van PN volkomen veranderd. De domeineigenaren doen zo goed als niets meer aan de website en al hetgeen PN tot een vrolijk centrum van hippische innovatie maakte.
Alleen het "bedrijf" PN en de webshop lijkt nog van belang te zijn voor de fam. Veldman.
Dit forum was al geruime tijd op sterven na dood voordat Piet Loof, overigens uitdrukkelijk zonder ondersteuning vanuit PN, zijn activiteiten op FB begon. Logistiek lijkt het mij de enige mogelijkheid dat PN voordeel daarvan kon hebben, andersom was en is zeer onwaarschijnlijk.

Ik vind het dus logisch dat PN haar succes kwijt is. Dat is vooral te wijten aan de jarenlange inactiviteit van de domeineigenaren zowel inhoudelijk als in beheer (makkelijk aan te tonen aan de hand van dit forum en verdere website gegevens), niet aan derden of FB.
Frans, nu niet huiliehuilie doen! Jullie gebrek aan beheer van PN is nmm al jaren eerder een blok aan het been dan wat anders. Ik snap dat vliegtuigjes en bootjes etc. ook leuk kunnen zijn maar had dan op zijn minst een CMS o.i.d. van PN gemaakt zodat het verdwijnen van jullie persoonlijke belangstelling niet zo fnuikend was geweest. Ook dat heb ik jaren terug reeds voorgesteld maar werd genegeerd.

Wat er nu gaat gebeuren is ook mij onduidelijk.
Ik denk, en voel dat ondersteund door de klaarblijkelijke belangstelling op FB (al zie ik die zelf niet als niet-FB gebruiker), dat er nog steeds behoefte is aan een centrum waar het paardenhouden paardvriendelijk en innovatief beschouwd worden. Dát is de "core business" die belangstelling genereert, de diverse spinoff toko's van kleine baasjes zijn daarin totaal oninteressant.
Ik heb eerder meermaals aangegeven dat mij de vorming van een nationale stichting als rechtspersoon voor de hand ligt.
Of "denken over paarden" dat wordt ligt aan Piet.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18854 onderwerpen
275458 berichten
Pagina 18254½ van 18364
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.