InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 550½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 8:2125-6-04 08:21 Nr:8240
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:8239
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard met trauma? Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
Esther schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 7:38:

> ineke schreef op donderdag, 24 juni 2004, 22:28:
>
>> ik kan een 2- jarige quarter hengst kopen. Hij heeft echter als

> Financieel is het ook niet niks. De acupunctuurbehandelingen
> moeten nog wel een paar keer.
>
> Groeten Esther

Ik geloof heilig in het nut van de osteopaat bij een probleem als wat jij beschrijft, Ineke. Zo'n sessie/behandeling kost rond de 70 a 100 euro, duurt anderhalf tot 2 uur (minstens) en na afloop weet je precies wat het paard mankeert, of het overgaat en hoelang dat kan duren. Een goede osteopaat kijkt het hele bewegingsapparaat na, behandelt, geeft oefeningen, en checkt eens in de zoveel tijd even, maar kijkt ook naar de psyche en de leefomgeving. Ik heb er nu een gevonden die tevens cranio sacraaltherapie doet, naar de hoeven kijkt, fysiotherapeut is, masseert, TTouch doet, alexandertechniek bij het rijden en nog wat meer om deze therapie tot een succes te kunnen maken.

De QH waarover jij schrijft is nog jong, maar loopt al een tijdje zo rond. Realiseer je dat de behandlingen geld en energie kosten, dat je met oefeningen werkt en dat je altijd in je achterhoofd zult houden wat er met hem gebeurd is. Dat kan je ook op je zenuwen werken ( dat je bij het minste of geringste denk :"heeft-ie niet weer wat")

Als je dit alles aandurft : Prima. Ik weet waarover ik het heb, Cherokee is er ook zo een. Zo is ze gisteren voor het eerst helemaal omgerold - kon ze voorheen niet. Zo heeft ze vorige week voor het eerst 3 rondjes gegalloppeerd , ook nog zonder te bokken. Mijn paard heeft oa veel last van hoofdpijn, en kan daardoor geen druk verdragen. Maar met de osteopatie heb ik veel vertrouwen gekregen, we weten nu dat het allemaal goedkomt, ik heb dat vertrouwen maar het maakt me ook soms onzeker omdat ik het moeilijk vind iets van haar te verlangen omdat ik nog niet helemaal "in" haar kan kijken.
Ehhh, dit paard is dus al 10, we hebben haar nu 4 maanden.
Maar het schept een enorme band, ze is helemaal aan het opbloeien, begint iets sprankelends te krijgen en enorm veel vertrouwen in ons omdat we zo met haar bezig zijn. Succes, ik hoop dat ik je iets op weg heb kunnen helpen. Pien
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 10:3225-6-04 10:32 Nr:8241
Volg auteur > Van: Linda Opwaarderen Re:8231
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: One-rein methode......t.a.v. Ilona? Structuur
Linda
Nederland


433 berichten
sinds 28-7-2003
Isabel van der Made schreef op donderdag, 24 juni 2004, 22:05:

> Ik denk nl niet dat een paard in zijn kudde maar door blijft
> jakkeren als er geen gevaar meer is.
> Isabel

Dat denk ik dus ook, zou ook niet handig zijn...als je naar wilde paarden (en/of andere vluchtdieren kijkt), die stoppen op een gegeven moment toch echt wel. Zouden ze dat niet doen dan maken ze zichzelf alleen maar moe en dus zwakker voor de volgende 'vlucht' (die er ongetwijfeld wel een keer zal komen). Rest de vraag: "Wat is het dan dat de ruiter doet of niet doet, waardoor het paard toch door blijft rennen?"...tja, kan van alles zijn natuurlijk. Waarschijnlijk is de ruiter zelf dan nog te veel opgefokt en geeft dit toch door aan het paard...of zijn er mensen hier die vinden dat ze wél heel rustig zijn en toch blijft het paard rennen? ;-)

Overigens van de week nog een documentaire gezien over vluchtdieren. Ze weten dondersgoed wanneer ze wel en/of niet weg hoeven te rennen. Veel vluchtdieren tergen hun belagers zelfs door gewoon dichtbij te gaan lopen, ze voelen aan wanneer het te gek wordt en wanneer het dus echt de tijd is om daadwerkelijk te rennen. Het lijkt me dat ze dan ook wel aanvoelen wanneer ze weer kunnen stoppen...vindt het wel een interessant onderwerp. Kunnen we daar als ruiter nog iets mee misschien?...vast wel ;-)

Groetjes,
Linda
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 11:3225-6-04 11:32 Nr:8242
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:8222
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
E Hanse schreef op donderdag, 24 juni 2004, 21:40:

> In beide voorbenen,rechts het ergst,heeft ze dus arthrose en
> hko.htm">hoefkatrol.Fase weet ik niet maar wel ernstig.

> Omdat we haar dus liever niet op ijzers terug hebben vraag ik me
> af of er iemand hier op deze lijst ervaring heeft met deze
> beenproblemen en natuurlijk bekappen?
> We hoeven haar niet persee meer te rijden maar hopen haar nog
> wel een paar fijne pijnvrije jaren op de wei te kunnen houden.

In het boek "The Lame Horse" (zie onze boekenlijst), geschreven door een autoriteit op het gebied van biomechanics, een Amerikaanse emeritus hoogleraar, wordt hko.htm">hoefkatrolontsteking veroorzaakt door landen op de toon. Dit landen op de toon is weer een gevolg van een te lange toon (een voetafwikkeling die teveel tijd kost) en dit kun je tegengaan door de toon kort te houden en eventueel een opzet te geven, en vooral door de hielen laag te houden.

Helaas duurt het enige tijd voor nieuwe inzichten en onderzoeken gemeengoed worden onder dierenartsen, om over hoefsmeden niet eens te spreken.

De hielen hoger zetten/wiggen doet niets aan de oorzaak, het verlicht tijdelijk de pijn omdat de buigpees die over het hko.htm">hoefkatrolgewricht loopt dan even wat "losser" komt te liggen. Nadat die pees gewend is aan de andere stand heb je niet alleen het probleem in vol ornaat weer terug, maar ben je nog wat verder van huis omdat het paard nog meer op de toon gaat landen en hiermee iedere keer een ruk geeft aan de pees over het hko.htm">hoefkatrolgewricht.

Volgens DA's en hoefsmeden is HKO dan ook niet te genezen, maar inmiddels is gebleken dat wanneer je het probleem echt aanpakt dit wel degelijk kan genezen.

Het boek wat ik opgaf is een aanrader, als je tenminste de engelse taal goed beheerst en medische termen niet verafschuwt. Het beste kun je, om discussies met DA's e.d. uit de weg te gaan, zelf leren bekappen.

In het kort:
1) Afwikkeling van de hoef bevorderen door de toon kort te houden en een opzet te geven.
2) Hielen laag houden.
3) Zorgen dat de steunsels niet dragend zijn (die oefenen druk uit richting straalbeentje en zorgen bovendien voor pijnlijke hielen waardoor het paard ook weer eerder op de toon gaat landen).
4) Doorbloeding is essentieel voor het genezingsproces. Geen hoefijzers dus (die hinderen het hoefmechanisme), daarentegen veel beweging, liefst op harde ondergrond, liefst 24/7. Eventueel zou je en Strasser bekapping kunnen overwegen (ik ben niet zo'n Strasser-fanaat maar in ernstige situaties heeft Strasser zo zijn voordelen).

Groeten en succes,
Frans
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 12:4225-6-04 12:42 Nr:8243
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:8241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: One-rein methode......t.a.v. Ilona? Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Linda schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 10:32:

> Isabel van der Made schreef op donderdag, 24 juni 2004, 22:05:
>
> Rest de vraag: "Wat is het dan dat de ruiter doet of niet doet,
> waardoor het paard toch door blijft rennen?"...tja, kan van
> alles zijn natuurlijk. Waarschijnlijk is de ruiter zelf dan nog
> te veel opgefokt en geeft dit toch door aan het paard...of zijn
> er mensen hier die vinden dat ze wél heel rustig zijn en toch
> blijft het paard rennen? ;-)

Mijn ervaring is dat je als ruiter doodkalm kunt zijn en dat toch je paard het op z´n heupen krijgt. Ik heb geen last van angst of zenuwen of frustratie als ht weer eens zo ver is. Maar ik heb het persoonlijk dan over een paard dat per se WIL rennen (die zich daarin a.h.w. afreageert of er een bepaalde dwang bij heeft, ik vergelijk het met andere paarden die b.v. weven). In zijn geval ligt het aan opvoeding, en waarschijnlijk is er ooit een keer bij hem de knop omgegaan en de gedachte ontstaan dat er in een bos nu eenmaal gerend MOET worden. Hij rent frustratie van zich af (b.v. toen hij verplicht alleen moest staan, was hij een week lang hopeloos). Hij raakt dan ook een tikkeltje in paniek of ontstemd of geirriteerd als dat dan niet schijnt te mogen. En raakt hij een keer "los" dan profiteert hij van het moment en probeert zo snel mogelijk en zo hard mogelijk weg te komen. Misschien endomorfinenrush ... I don´t know. Maar ik kan echt niet zeggen dat het aan mij ligt. Dat leid ik af uit verhalen van z´n vorige eigenaren. Dan mag ik met hem nog m´n handen dichtknijpen, want wij kunnen nu toch al redelijk normaal galopperen in het bos, hoewel het wel moeizaam (langzaam) blijft gaan.

Of ik die knop ooit kan terugzetten ... pfoei ... weetniet. Ik probeer het !
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 12:5025-6-04 12:50 Nr:8244
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:8132
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bijten tijdens aansingelen Structuur
Esther schreef op woensdag, 23 juni 2004, 21:57:

> marjolein van greuningen schreef op woensdag, 23 juni 2004,
> 14:00:
>

> paar tanden in mijn been. Soms probeert ze het nog, maar dat is
> een stemhulp al genoeg, NEEE!!
>
> Groeten Esther

De singel is een buiksingel zou het daarmee te maken kunnen hebben? ik heb zelf niet zo veel verstand van singels, maar er komt geen velletje tussen de singel. Dus het blijft lastig
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 13:0625-6-04 13:06 Nr:8245
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:8242
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Frans Veldman schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 11:32:

> E Hanse schreef op donderdag, 24 juni 2004, 21:40:
>
>> In beide voorbenen,rechts het ergst,heeft ze dus arthrose en

> Strasser zo zijn voordelen).
>
> Groeten en succes,
> Frans

Goed verhaal, ook al ben ik niet zo'n voorstander van 'zelfdoeners' ..(zelf bekappen enzo..) en, niet alle DA's zullen 'andere methodes'
per definitie afwijzen.
Dat verhaal van die Amerikaanse bio-mechanist wordt in het volgende stukje van Paardenkliniek Garijp bevestigd:

kreupelheden
Ook een beetje kreupel is al teveel. Hart en longen hebben een behoorlijke reserve capaciteit maar aan de benen van een paard mag niets mankeren. Het paard is een athleet en die mogen niet kreupel lopen. Bijna zeventig procent van de paarden die overgenomen worden door de verzekeringen is afgekeurd op de benen.

En van die grote groep beenproblemen zit de oorzaak vaak helemaal onderaan : in de voet. Nu duikt al snel het schrikbeeld "hko.htm">hoefkatrol" op maar het begint al bij de hoefverzorging. Een te lange teen, te dunne zool of te lage verzenen kunnen veel ellende veroorzaken. Ieder tientje dat u bezuinigt op de smid betaalt u dubbel en dwars terug in de vorm van dierenartskosten.

Nog wat interessante adresjes zijn: hko.htm">hoefkatrolontsteking." target=_blank>www.homeo-natura.nl/hko.htm">hoefkatrolontsteking.
en hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.htm" target=_blank>www.hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.htm

Dat laatste gaat over rijtechnische problemen die hko.htm">hoefkatrolontsteking kunnen veroorzaken of verergeren ( methode Antoine de Bodt)

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 14:5925-6-04 14:59 Nr:8246
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:8242
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur
Frans Veldman schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 11:32:

Hoi Frans

Bedankt,bekappen doen we nu al zelf,de hielen zijn laag en de steunsels goed weggesneden,,alleen die toon daar gaan we dus iets aan doen,afgelopen maandag is ze gestrasserd door Petra,maar eigenlijk deed zij alleen de steunsels NOG korter maken als dat wij al deden,verder heeft ze goede hoeven en loopt 24 uur buiten,op de wei en gedeeltelijk op eenverharde paddock.Die ijzers heb ik dus definitief besloten NIET te laten zette nu.Al mijn twijfels zijn dus weg,ik ga gewoon dus door met natuurlijk bekappen en hopen dat het goed komt,Groetjes Els
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 15:1825-6-04 15:18 Nr:8247
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:8245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Marianne schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 13:06:

>
> Nog wat interessante adresjes zijn:
> hko.htm">hoefkatrolontsteking." target=_blank>www.homeo-natura.nl/hko.htm">hoefkatrolontsteking.
> en hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.htm" target=_blank>www.hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.htm
>
> Dat laatste gaat over rijtechnische problemen die
> hko.htm">hoefkatrolontsteking kunnen veroorzaken of verergeren ( methode
> Antoine de Bodt)
>

Nee, ze gaan nergens over - beide links werken (voor mijn pc) niet, ook niet na herhaald proberen, en na de verkeerde punt weghalen.

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 15:3425-6-04 15:34 Nr:8248
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:8247
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
e m kraak schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 15:18:

> Marianne schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 13:06:
>
>>

> niet, ook niet na herhaald proberen, en na de verkeerde punt
> weghalen.
>
> Groeten, Egon

hko.htm">hoefkatrolontsteking_bij_paarden.htm" target=_blank>http://www.homeo-natura.nl/hko.htm">hoefkatrolontsteking_bij_paarden.htm
hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.asp" target=_blank>http://www.hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.asp
en anders even googlelen op 'hko.htm">hoefkatrolontsteking'
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 15:5925-6-04 15:59 Nr:8249
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:8248
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Marianne schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 15:34:

>
> hko.htm">hoefkatrolontsteking_bij_paarden.htm" target=_blank>http://www.homeo-natura.nl/hko.htm">hoefkatrolontsteking_bij_paarden.htm
> hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.asp" target=_blank>http://www.hko.htm">hoefkatrol.com.whsites.net/artikel_bit.asp

dank je wel. Nu valt er wat te bekijken

> en anders even googlelen op 'hko.htm">hoefkatrolontsteking'

Sja, zo lust ik er nog wel 1 - er werd me ook verteld "ga maar googlelen" naar die ORS, want da's ouwe koek... die moeite héb ik dus uitgebreid genomen, daar ook verslag van uitgebracht (ORS - bronnen ofzo), maar dan valt iedereen stil...

Ik zal me in deze maar beter van verder commentaar onthouden want je houdt toch al niet van zelfdoeners - de opmerking dat ik inhoudelijk 100% achter dat boek van Frans sta, zover ik dat even ingekeken heb, volstaat.

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juni 2004, 16:1225-6-04 16:12 Nr:8250
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:8249
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
e m kraak schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 15:59:

> Marianne schreef op vrijdag, 25 juni 2004, 15:34:
>
>>

> Sja, zo lust ik er nog wel 1 - er werd me ook verteld "ga maar
> googlelen" naar die ORS, want da's ouwe koek... die moeite héb
> ik dus uitgebreid genomen, daar ook verslag van uitgebracht (ORS
> - bronnen ofzo), maar dan valt iedereen stil...

************

Joh! Dat was gisteren pas!
Ik ben nog aan´t nadenken hoor .....

Fr
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 550½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.