InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
18 berichten
Pagina 1 van 2
Je leest nu onderwerp "Mijn hoefsmid raad het af"
Volg datum > Datum: donderdag 29 september 2005, 22:1329-9-05 22:13 Nr:34394
Volg auteur > Van: Fred Emmerig Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Fred Emmerig
Homepage
Sneek
Nederland

Jarig op 11-10

100 berichten
sinds 26-9-2005
Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een hoefbekapcursus gevolgd (gangbare stijl) bij een landbouwpraktijkschool. Sinds kort heb ik de site hoef natuurlijk herhaaldelijk gelezen en ik moet zeggen heel intressant en het klinkt allemaal aannemelijk. Mijn Fjord (11 jaar) loopt nu 6 jaar op ijzers, omdat ik vaak op het straat verkeer met het karretje. Maar de hoeven zijn er niet beter op geworden. Afbrokkelen bij het verliezen van een ijzer in het land, of liever gezegd afbreken van de hoefwand (bij de nagels). Een degenererende straal, met als gevolg straalrot. Te behandelen dan weer met jodium. Dit laatste hielp van de zomer. En dan lees ik dit op de site. Tja, ik ben bijna om. Ik heb het multi-informatiepakket al besteld en betaald. Ik heb het nog niet, maar zie er reikhalzend naar uit. Maar...... Mijn hoefsmid heb ik vandaag gesproken.....
Ik had de ijzers er zelf al afgehaald, want die waren behoorlijk los al en om schade te voorkomen heb ik ze eraf gehaald. Ik vertelde hem dat ik haar van de ijzers wilde aflaten om de hoeven de kans te geven te herstellen. En sprak hem over natuurlijk bekappen. NOOIT DOEN! was het antwoord. Slik...
We hebben al veel paardehoeven moeten "herstellen" (op ijzers gezet) omdat ze achter wel zo versleten waren dat ze kreupel waren! Zielig gewoon.
Die mensen weten niet waar ze aan beginnen. Doe geen cursus daarin, loop maar eens een dagje met mij mee en dan zal ik je laten zien hoe het moet.
Tsja..... Niet zo gek idee eigenlijk om een vakman bezig te zien en ervan te leren.
Hoefschoenen zijn ook niets, want die beschadigen door het schuiven de hoef( ik ben vergeten waar ) En als je volgend jaar na de winter weer de straat op gaat kun je haar beter weer laten beslaan.
Etc. etc. De hoefsmeden hebben zelfs een lezing gehad waarbij natuurlijk bekappen werd afgeraden.
Zoals altijd zal de waarheid wel in het midden liggen. "Te kort" bekappen van achteren is misschien wel te veel gevraagd en slijten de hoeven daar te veel, wat pijn kan veroorzaken.
Ik had het idee om mijn Fjord voortaan volgens de natuurlijke manier de hoeven te verzorgen (langzaam opbouwend) en als ik de weg uit ga volgend jaar (asfalt werkt als een rasp!) hoefschoenen aan te laten meten.
Maar de bedenkingen van mijn hoefsmid....! Het is een gedegen vakman.

Wat vinden jullie hiervan? Hebben jullie soortgelijke ervaringen?
Ik ben benieuwd, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt (wederom) voor hoefverzorging.

Fred
Volg datum > Datum: donderdag 29 september 2005, 22:5429-9-05 22:54 Nr:34399
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:34394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een
> hoefbekapcursus gevolgd (gangbare stijl) bij een
> landbouwpraktijkschool. Sinds kort heb ik de site hoef

> Ik ben benieuwd, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt (wederom)
> voor hoefverzorging.
>
> Fred

Hallo Fred, ik heb de neiging om hartelijk te gaan lachen... Sorry, voor jou eerst welkom hier! Ik lach jou dan ook beslist niet uit hoor, begrijp me niet verkeerd.
Maar in moet wel lachen, (eigenlijk diep triest) om het zoveelste verhaal van een ijzerminnende hoefsmid, die altijd zal beweren dat het om een of andere reden niet kan... Zo ook bij jouw paard niet.
Afbrokkelende hoefwanden.... omdat op een gegeven moment de wand te dun wordt om de nagel nog vast te kunnen houden. + Dat met het weinig uitzetten van de hoefwand wat nog mogelijk is, er altijd een wringing komt op die nagels... ze worden er als het ware uitgewerkt. Dat is vaak ook de reden van het verliezen in het land...
En meestal krijgt het paard de schuld... zal wel gek gedaan hebben zeker?
Mijn persoonlijk record van splinternieuwe ijzers verliezen heeft op 3 x in 3 dagen gestaan... steeds hetzelfde ijzer.... Mijn persoonlijk record van zeer hoge hoefsmidkosten waren: rondom nieuw beslag, siliconenspray + lederen zooltjes a la raison van 160 euro... totale rijtijd voordat de 1e er wederom afvloog: 3 uur.
Hmmmm.... lekker uurtarief ;-))
Oh ja... van die drie uur was 1/2 uur heen: naar de hoefsmid ter controle... 1/2 uur terug.... omdat alles 'goed' was en muurvast zat.... Ik zou nl. 1 hele week heerlijk elders in deze contreien gaan paardrijden. Na een bijna valpartij, losse ijzers zijn ook nog eens levensgevaarlijk, met wederom een NIET-muurvast zittend ijzer, was voor mij de druppel. Ik had hier al heel veel gelezen, kennelijk net als jij... En mijn besluit was half genomen... na die glijpartij helemaal. Finito.
Rest me nog te vertellen dat vanwege ditzelfde verhaal ook nog eens allerlei rontgenfoto's van al zijn voeten genomen zijn... omdat de voeten niet beter, maar eerder steeds slechter werden.... Resultaat: keurig hoefbeen, geen slijtage, hooguit een beginnende spat in het achterbeen... dus vandaar dat speciale beslag.
Je denkt dat je het beste voor je paard doet... Want de hoefsmid zegt dat dit zo moet. Om je paard zo lang mogelijk goed te houden.
Nou, ik kan je vertellen dat met alle toeters en bellen aan paardmans voeten hij nog beroerder liep als met gewone ijzers...

Kortom: het heeft allemaal veel geld gekost. Da's nog tot daaraan toe.
Maar verbetering???? Nee, het paard liep niet zuiver, liep gevoelig op ijzers.
Ook met siliconen en lappen leer!

Dus: vanaf september vorig jaar: ijzerloos.
Hij is 15 jaar en heeft misschien wel 13 jaar op ijzers gestaan. Ik weet het niet want hij komt uit de USA.
Natuurlijk ging de overgang niet zonder slag of stoot. Als je van het ergste uitgaat, dus een zeer gevoelig lopend paard, trek er dan misschien wel 1 jaar voor uit.
Dat wil niet zeggen dat je paard helemaal onbruikbaar is! Er zijn ook heel veel andere dingen die je kunt doen. Kun of wil je er niet op? Ga wandelen!

Loopt hij wel heel erg gevoelig? Zoek een goede natuurlijk bekapper (zie lijst hier op deze site) en laat goede hoefschoenen aanmeten. Dit als tussenoplossing voor de meest gevoelige dagen.
Hoefschoenen beschadigen wat?? Mijn hoefschoenen, van Smit, beschadigen NIETS.
Er is een gewenningsperiode waarin ze 'ingelopen' moeten worden. Dit gaf bij mijn paard al helemaal geen problemen.

Die degenererende straal van jou zou kunnen komen omdat een hoefsmid altijd de straal wegsnijd.... zodat je nooit grondcontact hebt. Ook dit wordt vanzelf beter.

Beste Fred, je Fjord is pas 11 jaar. Nee, je zult waarschijnlijk ook niet de hielen in 1 keer radicaal kunnen laten zakken. Zoek s.v.p. een goede natuurlijk bekapper die jou een goed advies geeft. Ieder paard is anders. Doe het zo paardvriendelijk mogelijk en maak een geleidelijke overgang. Wat heb je te verliezen dan?

Verder nog 1 ding: over het slijten van de achterhoeven. Ik rij echt behoorlijk veel, vaak en ook lange afstanden. Over verschillende terreinen. Afwisselend hard en zacht. Wat het paard vaak zelf al aangeeft. En ik MOET nog steeds iets van die achterhoeven afhalen! Weliswaar minimaal, maar het moet wel!
Dus.... hoe kan het dan te hard afslijten? Ja, misschien als je uitsluitend over het verharde gaat rijden... Maar dan doe je toch hoefschoenen aan?

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Echt.... en ik hoop dat je dit je paard gunt en het in ieder geval wilt proberen... Volgens mij zijn er heel weinig tot niemand hier die ooit weer terug zijn gegaan naar hoefijzers onder....

Ik wens jou in ieder geval heel veel succes en duim voor je paard!

groetjes,

Wil.
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 9:1630-9-05 09:16 Nr:34415
Volg auteur > Van: perdida Opwaarderen Re:34394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur
perdida
zandhoven
België


198 berichten
sinds 2-3-2005
Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een
> hoefbekapcursus gevolgd (gangbare stijl) bij een
> landbouwpraktijkschool. Sinds kort heb ik de site hoef

> Ik ben benieuwd, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt (wederom)
> voor hoefverzorging.
>
> Fred

Hi Fred,
Elke hoefsmid zal je afraden de ijzers te verwijderen!! Zo ook bij mij: mijn paard had te zwakke hoeven (helemaal waar), dus er MOESTEN ijzers onder, hij zou nooit zonder ijzers kunnen lopen (volgens onze smid). Daarenboven had hij ondergeschoven hielen en 'eendesnavel'-hoeven (platvoeten).
Ik bekap hem nu zelf, na het volgen van de cursus in Riemst, sinds begin juli.
Vorige week heb ik onze vroegere smid gevraagd om de hoeven na te kijken, omdat ik hem tijdelijk niet zelf kan bekappen. Zijn eerste reactie was: 'hier moet ik niet veel aan doen, die hoeven zijn in orde'. Hij verwonderde zich over de 'nieuwe vorm' en de verbeterde stevigheid. Je kan je voorstellen hoe blij ik was. De vorige maanden had ik steeds getwijfeld of ik wel goed bezig was, nu weet ik het wel zeker: nooit nog ijzers bij mijn paarden!!!
Mijn paard loopt een beetje gevoelig op kiezelpaadjes, dan zoekt hij zelf de berm op; maar op asfalt, in de bossen en op zandpaden merk je niet eens dat hij 'ijzerloos' door het leven gaat. Op asfalt slijten de hoeven wel behoorlijk af, dus ik ga niet te lang op het asfalt wandelen, dan kan ik de slijtage wat in het oog houden nu tijdens de overgangsperiode. Mettertijd zal dat wel beteren.
Hij loopt nu meer ontspannen dan vroeger en beweegt ruimer, hij is zelfs vriendelijker en meegaander geworden vind ik (hij heeft nu waarschijnlijk veel minder pijn aan de hoeven dan vroeger).
Tot hiertoe heb ik dus alleen maar positieve ervaringen met het zelf bekappen!

Groetjes
Perdida
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 9:2630-9-05 09:26 Nr:34417
Volg auteur > Van: jo Opwaarderen Re:34394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

jo
Møre og Romsdal
Noorwegen


763 berichten
sinds 22-11-2003
Hoi Fred.

Vind je het gek dat je smid het je afraad?

Het is zijn broodwinning.
Door zijn werk ziet hij allerlei problemen bij paarden, ook dieptrieste gevallen.
En waar wijdt hij het aan?
Niet aan die ijzers die er telkens ondergeslagen worden, niet goed bijgehouden worden of dat de oplossingen niet de juiste waren.

Wie niet wil, wie niet zal.
Ik zal hem en jou dan ook niet ompraten of willen ompraten.

Zelf zien en ondervinden hoe paarden verbeteren zonder ijzers is de beste reclame.
Ik heb nou meer dan 15 paarden van de ijzers af zien gaan en allemaal zijn ze kwa hoefkwaliteit verbeterd en probleemloos geworden.
(Wat niet inhoud dat het eerste jaar niet voor sommige paarden vlekkeloos verliep).

Zelf toetsen en je mening vormen, Fred.
Dat is mijn raad aan jou.
Als een mak schaap achter een ander aanlopen, daar leer je niet veel van. ;-)
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 9:5130-9-05 09:51 Nr:34418
Volg auteur > Van: Peter Donck Opwaarderen Re:34415
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Peter Donck
Homepage
moorslede
belgie

Jarig op 5-10

5970 berichten
sinds 18-9-2004
perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:

> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:
>
>> Hallo ik ben nieuw hier.

als je alle hoefverhalen hier naleest,
zal je zien dat ze bijna allemaal gaan over defekten aan de voorhoeven
daar heeft je hoefsmid alvast géén punt.
voor de rest : probeer het uit,
de beste manier om overtuigd te raken;
vorige zondag reed ik met 2 van mn paarden
een rit van 40 km over alle terrein
(zacht, hard, asfalt, beton, brokken, kiezel, steenslag, hobbels en bobbels)
én ik had de rit niet zelf in de hand (comprende?) :
na afloop perfekte hoeven op een paar kleine flintertjes na
die zo weer opgeraspt waren,
géén sikkepit gevoeligheid !!!!

Peter
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 9:5330-9-05 09:53 Nr:34419
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:34415
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:

> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:
>
>> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een

> zelf bekappen!
>
> Groetjes
> Perdida

Ik denk dat de negatieve/sceptische houding van veel smeden allereerst wordt ingegeven door een gebrek aan inzicht hoe dat nou verder moet met hun portemonnee, er is weinig voor nodig om negatief te zijn als iets je geld gaat kosten. Dat dit helemaal niet waar hoeft te zijn, is een ander verhaal.
Ik denk dat het ook een gebrek aan kennis op dit bepaalde gebied is.
Vergeet niet dat die mensen geleerd is dat een paard niet zonder ijzers kan! Zelfs dierenartsen leerden problemen van paardenvoeten op te lossen met ijzers eronder. Misschien nog wel.
Het is toch wel vreemd, dat een hoefsmid juist zegt bv. bij een brokkelige hoefwand dat de voetern zo slecht zijn dat er ijzers onder moeten, terwijl dat juist een van de redenen is om ze er af te laten.
Piet
ah' tuurlijk Natuurlijk!
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 13:3230-9-05 13:32 Nr:34429
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:34415
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:

> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:
>
>> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een

> zelf bekappen!
>
> Groetjes
> Perdida

Hoi Perdida, nog even dit: je schrijft dat de hoeven behoorlijk afslijten of asfalt.
Nu zal dit natuurlijk ook weer per paard verschillen.. Maar ik heb wel gemerkt dat de hoeven veel en veel harder gaan worden. Omdat jij schrijft over begin juli, is het nog kort dag, nog niet zo lang geleden.
Haha... kijk eens over 1 jaar... Dan sta je weleens te zuchten: keihard!
In het begin is raspen gemakkelijk... het vliegt eraf! Maar later... o wee...
Het is gewoon zwaar werk! Hihi... ik rij vaak express over asfalt, hoef ik minder te raspen! En dan maar hopen dat het lekker afslijt..... ;-))

Succes Perdida!

Groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 14:3130-9-05 14:31 Nr:34431
Volg auteur > Van: Fred Emmerig Opwaarderen Re:34429
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Fred Emmerig
Homepage
Sneek
Nederland

Jarig op 11-10

100 berichten
sinds 26-9-2005
Wil schreef op vrijdag, 30 september 2005, 13:32:

> perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:
>
>> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Succes Perdida!
>
> Groetjes,
> Wil.

Bedankt voor alle reacties. Ik zie wel in dat er enthousiast mee gewerkt wordt. Natuurlijk zul je ook gevallen kunnen tegenkomen, die minder geslaagd zijn, maar dat geldt ook voor andere bekappings vormen. Het gevaar is dat men niet kundig genoeg is en daardoor verkeerde behandeling toepast, vooral als het als hobby wordt gedaan. Zelf blijf ik altijd de zaak bekijken. Wat gebeurd er, wat kan anders en als ik het niet zeker weet informatie vragen bij een deskundige. Altijd op de hoede zijn voor ingeslopen fouten en bij blijven leren. Dat het commentaar van mijn huidige hoefsmid te maken heeft met zijn broodwinning betwijfel ik. Hij sprak vanuit zíjn ervaring en bevindingen. Dat die te maken hebben met mislukte eigenhandig bekappen is wel duidelijk. Over de vele goede ervaringen stapt men dan eenvoudig heen, getuige de reacties van bovenstaande personen. Ik blijf erbij leer ook van het hoe en waarom van de "tegenstanders", het kan niet allemaal onzin zijn. Een te drastische verandering van bekappen met ook niet van de ene dag op de andere gebeuren. Er dient wel een overgangs periode in acht te worden genomen.
Overmatige andere belasting kan averechts werken. De hoef moet er ook aan wennen en natuurlijk het paard. Die heeft altijd op een bepaalde hoef gelopen. Als een mens altijd op hoge haken heeft gelopen kan die last krijgen als het ineens zonder hakverhoging moet. Bij de hoef moet je ook nog oppassen dat het leven niet wordt geraakt, door ofwel te ver bekappen ofwel door slijtage. En de belasting op de pezen moet ook langzaam veranderen, denk ik.
Wel mijn Fjord is nu van de ijzers af en is keurig bekapt door de hoefsmid. Nu ga ik straks, als ik het heb ontvangen, de DVD bekijken en het boek lezen. En ondertussen houd ik de hoeven in de gaten. De cursus kan ik bijna al niet afwachten, maar alles op zijn tijd. Zoals in een beroemd oud nederlands gedicht: "Rustig aan mijn paardje, dan breekt het lijntje niet".
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 16:4230-9-05 16:42 Nr:34433
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:34431
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Fred Emmerig schreef op vrijdag, 30 september 2005, 14:31:

> Wil schreef op vrijdag, 30 september 2005, 13:32:
>
>> perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:

> bekijken en het boek lezen. En ondertussen houd ik de hoeven in
> de gaten. De cursus kan ik bijna al niet afwachten, maar alles
> op zijn tijd. Zoals in een beroemd oud nederlands gedicht:
> "Rustig aan mijn paardje, dan breekt het lijntje niet".

Ben benieuwd of je na de cursus een verschil ziet tussen keurig bekappen en goed bekappen :)
Heel vaak is er een flink verschil tussen pasture trim ( bekappen door een hoefsmid, alsof er over een paar maanden weer een ijzer onder moet kunnen, want hij loopt toch maar in de wei) en natuurlijk bekappen ( er komt geen ijzer onder, nu niet en nooit niet)
Piet
ah' tuurlijk Natuurlijk!
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 21:5830-9-05 21:58 Nr:34443
Volg auteur > Van: perdida Opwaarderen Re:34429
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur
perdida
zandhoven
België


198 berichten
sinds 2-3-2005
Wil schreef op vrijdag, 30 september 2005, 13:32:

> perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:
>
>> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Succes Perdida!
>
> Groetjes,
> Wil.

Bedankt Wil. Haha, binnen een maand of negen ben ik ook zover!
Ik hoop echt op harde hoeven, eens kijken wat de smid dan nog te zeggen heeft. 'k zal 't je tegen juli 2006 laten weten. Momenteel slijten ze nog wat te vlug af, maar ze brokkelen ook veel minder dan vroeger. De nagelgaten zijn er al uitgegroeid op die drie maanden tijd, dat scheelt enorm.
Tot hoors
Perdida
Volg datum > Datum: vrijdag 30 september 2005, 21:5930-9-05 21:59 Nr:34444
Volg auteur > Van: perdida Opwaarderen Re:34429
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur
perdida
zandhoven
België


198 berichten
sinds 2-3-2005
Wil schreef op vrijdag, 30 september 2005, 13:32:

> perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:
>
>> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Succes Perdida!
>
> Groetjes,
> Wil.

Bedankt Wil. Haha, binnen een maand of negen ben ik ook zover!
Ik hoop echt op harde hoeven, eens kijken wat de smid dan nog te zeggen heeft. 'k zal 't je tegen juli 2006 laten weten. Momenteel slijten ze nog wat te vlug af, maar ze brokkelen ook veel minder dan vroeger. De nagelgaten zijn er al uitgegroeid op die drie maanden tijd, dat scheelt enorm.
Tot hoors
Perdida
Volg datum > Datum: zaterdag 1 oktober 2005, 2:091-10-05 02:09 Nr:34446
Volg auteur > Van: trea hoex Opwaarderen Re:34415
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

trea hoex
Nederland

Jarig op 9-4

1840 berichten
sinds 27-3-2005
perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:

> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:
>
>> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een

> zelf bekappen!
>
> Groetjes
> Perdida

Hoi perdida,
Even een vraagje - uit nieuwschierigheid - waarom laat je de "natuurlijke hoeven" van je paard, en waar je zo blij mee bent, in 's hemelsnaam bekappen door een gewone smid, ipv een natuurlijk bekapper? Hij weet toch helemaal niet wat te doen? Voor je het weet heeft ie je straal erafgesneden of zo.
Of zocht je bevestiging?
Ik heb mijn vroegere smid ook wel eens uitgenodigd om te komen kijken, hoe de hoeven er nu uitzien - gewoon omdat ik graag mensen blijf overtuigen van het geweldige van natuurlijk bekappen - maar hij moet het niet in zijn hoofd halen om zijn mes of vijl even uit pakken hoor.

Groeten, Trea
Volg datum > Datum: zaterdag 1 oktober 2005, 18:371-10-05 18:37 Nr:34467
Volg auteur > Van: ingrid van der post Opwaarderen Re:34394
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur
ingrid van der post
Nederland


423 berichten
sinds 25-5-2005
Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> Hallo ik ben nieuw hier. Jaren geleden heb ik een
> hoefbekapcursus gevolgd (gangbare stijl) bij een
> landbouwpraktijkschool. Sinds kort heb ik de site hoef

> Ik ben benieuwd, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt (wederom)
> voor hoefverzorging.
>
> Fred
ja sorry hoor, ik heb een minishet die op schoenen loopt voor de kar, ik heb nog nooit een beschadiging aan de hoef gezien! ik ken diverse paarden die probleemloos op schoenen lopen. ik ben nu bezig mijn wpnnr, die net een maand van de ijzers af is, te wennen aan hoefschoenen. t enige wat moet wennen, zijn de hoefballen. daarom moet je in het begin de tijd opbouwen, en natuurlijk de hoeven rondom controleren op wondjes. dit is altijd te verhelpen door de schoenen aan te passen. groeten ingrid
Volg datum > Datum: maandag 3 oktober 2005, 9:383-10-05 09:38 Nr:34496
Volg auteur > Van: perdida Opwaarderen Re:34446
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur
perdida
zandhoven
België


198 berichten
sinds 2-3-2005
trea hoex schreef op zaterdag, 1 oktober 2005, 2:09:

> perdida schreef op vrijdag, 30 september 2005, 9:16:
>
>> Fred Emmerig schreef op donderdag, 29 september 2005, 22:13:

> bekappen - maar hij moet het niet in zijn hoofd halen om zijn
> mes of vijl even uit pakken hoor.
>
> Groeten, Trea

Tja, Trea, neen ik zocht geen bevestiging, ik kan hem tijdelijk niet zelf bekappen wegens gezondheidsproblemen. En vermits ik nog steeds geen natuurlijk bekapper heb gevonden die bereid is tot in de buurt van Antwerpen te komen heb ik (als tussenoplossing) geen andere keuze.
Groetjes
Perdida
Volg datum > Datum: maandag 3 oktober 2005, 9:533-10-05 09:53 Nr:34498
Volg auteur > Van: trea hoex Opwaarderen Re:34496
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn hoefsmid raad het af Structuur

trea hoex
Nederland

Jarig op 9-4

1840 berichten
sinds 27-3-2005
perdida schreef op maandag, 3 oktober 2005, 9:38:

>>
>> Hoi perdida,
>> Even een vraagje - uit nieuwschierigheid - waarom laat je de

> tot in de buurt van Antwerpen te komen heb ik (als
> tussenoplossing) geen andere keuze.
> Groetjes
> Perdida

Perdida, tja, die reden was nog niet bij me opgekomen eerlijk gezegd. Zijn er in België zo weinig natuurlijk bekappers?
Luistert je hoefsmid wel naar je - ik neem tenminste aan dat hij alleen mag bekappen op de nat. bekap manier - je gaat zeker niet rustig binnen een kopje koffie drinken als hij aan het werk is hè ;-)

Groetjes, Trea
Je leest nu onderwerp "Mijn hoefsmid raad het af"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
18 berichten
Pagina 1 van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.