InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
31 berichten
Pagina 1½ van 3
Je leest nu alle berichten van "Irmgard Luycks"
Volg datum > Datum: donderdag 7 september 2006, 14:147-9-06 14:14 Nr:60209
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:59955
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dunne zolen en zoolkneuzing Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Beide producten zijn niet alleen duur, maar ook toxisch. De ingredienten zijn epoxyhars en hardener, die hard worden als ze aan zuurstof worden blootgesteld (Hoofarmor) of uitharden als ze gemengd worden (Vettec).

Er zijn verschillende soorten epoxy, maar je kunt er wel van uitgaan dat ze toxisch zijn (de mensen die epoxyvloeren leggen, kunststof boten/surfplanken bouwen enz werken altijd met handschoenen en mondkapje. Roken is strikt verboden tijdens het werk).

Wie garandeert je dat de toxische stoffen niet via de witte lijn, of langs een andere weg, in de bloedbaan van het paard komen en zo een allergische reactie teweeg brengt?
En wat voor gevolgen heeft het voor het hoefmechanisme. Het uitgeharde product wordt keihard.

Bezint eer ge begint,
Irmgard
Volg datum > Datum: donderdag 28 december 2006, 13:2728-12-06 13:27 Nr:71217
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:71179
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: MOK Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Hallo allemaal,

Had een paar dagen vrij genomen waardoor ik verlaat op deze interessante discussie reageer.

Er zijn al uitgebreide antwoorden gegeven, zodat ik alleen maar in herhaling ga vallen. Pien heeft gemeld dat ik mijn afstudeeropdracht doe over mok. En inderdaad, van alle vragenlijsten heb ik (tot nu toe) slechts EEN terug gekregen van een paard dat natuurlijk bekapt wordt. En dit paard staat stijf van de emotionele problemen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat paarden die natuurlijk bekapt worden geen last hebben, maar veel minder. De betere doorbloeding zal mok zeker tegengaan.

De hoofdreden waarom ik dit onderzoek wilde doen, is dat mok eigenlijk een vergaarbak is geworden van huidaandoeningen, die beginnen in de kootholte en soms over het hele been uitwaaieren. Met en zonder pijn, blaren, korsten met en zonder kloven, met en zonder kreupelheid, en nog meer variaties. In ieder geval was de diagnose steeds "mok".

Ook de zalfjes varieren, van natuurlijke ingredienten tot corticosteroiden, en alles wat er tussen ligt. Wat bij het ene paard helpt, schijnt bij het andere paard totaal niet te werken. En het gekke is, de meeste paarden blijven mokgevoelig, terwijl ze toch onder droge en hygienische omstandigheden gehuisvest zijn.

Maar wat is de eigenlijke oorzaak? Dat wil ik boven water krijgen.

Belangrijk is in ieder geval het voor het paard zo aangenaam mogelijk te maken: de aandoening (van korsten en kloven hebben ze de meeste last) met een zalf (vaseline/calendula/grafiet/of iets anders op natuurlijke basis) insmeren waardoor de korsten en de huid zachter worden en de korsten makkelijker loslaten. Maar niet gaan peuteren! Als je ze 2 x per dag insmeert laten de korsten na enkele dagen vanzelf los.
Let op met pure teatree-olie! Teatree zou op zich wel geschikt zijn, maar de olie brand op de wonden.

Mochten er nog mensen zijn die paarden met mok kennen, stuur mij svp een mailtje zodat ik de vragenlijst kan mailen. Alvast dank.
Irmgard
Volg datum > Datum: dinsdag 21 augustus 2007, 8:0021-8-07 08:00 Nr:93417
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: hoefsmid mishandelt paard Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Op de site van de dierenbescherming kwam ik het volgende bericht tegen.
Het hoeft verder geen commentaar lijkt me.

Hoefsmid mishandelt paard tijdens bekappen
30-07-2007

Een 58-jarige hoefsmid uit de gemeente Olst-Wijhe heeft van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) proces-verbaal gekregen omdat hij een paard ernstig heeft mishandeld. Het jonge dier raakte tijdens het bekappen in paniek en kreeg van de man enkele schoppen in de buik waarna het dier bewusteloos raakte.

Om het paard te kunnen bekappen maakte de smid gebruik van een ‘kluistertouw’ dat bedoeld is om te voorkomen dat het dier naar achteren trapt. Het touw werd vastgemaakt aan een achterbeen van het paard, waarna het onder de buik door aan de hals werd geknoopt. Het dier stond dus op drie benen, waarna het met een zijde tegen een muur werd gedrukt.

Het één jaar oude paard raakte hiervan in paniek, waarop de smid het dier meerdere malen in de buik trapte. Omdat het paard niet rustiger werd, besloot de man met zijn hamer enkele malen op de ribben en het voorhoofd te slaan waarna het dier bewusteloos raakte en bloed begon op te geven. Later is door de eigenaar, die niet bij het voorval aanwezig was, een dierenarts ingeschakeld met de mededeling dat het paard was uitgegleden.
Volg datum > Datum: woensdag 22 augustus 2007, 8:1022-8-07 08:10 Nr:93513
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:93502
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Oudere, magere pony... regendeken of niet? Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Gwenda, wat geweldig dat je dat dier hebt gekocht.
Als ze staat te rillen in regen en kou, zou ik inderdaad een deken op haar leggen. Ze verbruikt dan te veel energie om zichzelf warm te houden.
Misschien verandert dat als ze wat dikker is. Ze is nu nog bezig aan te sterken en vervolgens gaat ze reserves opbouwen die ze deze winter nodig heeft.
Ook het staan "als een trillende oude oma". Een paard doet niet alsof. Als ze zo staat, heeft ze het gewoon koud. Paarden zijn net als mensen: individuutjes met hun eigen karakteristieken. Het ene paard maalt niet om nattigheid, het andere paard vindt het vreselijk. Jouw pony vindt het vreselijk, dat is duidelijk. Ik zou haar dan een deken opleggen.

Hou haar ook van de winter in de gaten, want dan zou ze wel weer eens kunnen vermageren omdat ook de vorige eigenaar zei dat ze "slecht de winter was door gekomen". Maar in dat geval moet je afwachten en ingrijpen.
Tja, en een schuilstal. Geweldig voor de paarden, maar ook de paarden van mij maken er alleen maar gebruik van om in te vluchten bij dazen- en horzelinvasies en hitte. Je kunt ze niet dwingen ..., nou ja, wij van pn doen dat niet.
Wat het bijvoeren betreft, ja, dat is lastig. Dan kan ik alleen op mijn eigen ervaring en andermans advies af gaan. Lees maar.

Vorig jaar zomer heb ik een 21 jarig herplaatst gezelschapspaard erbij gekregen. Zag er vol en glanzend uit. De eigenaar zei toen tegen mij "hij is slecht de winter doorgekomen, je moet hem wel bijvoeren".
Ik ben mij afgelopen winter dood geschrokken, zo mager werd hij. Ondanks onbeperkt hooi en 2 x per dag flink bijvoeren. Hij werd alleen maar magerder en ik het voer er maar met bakken tegelijk in schuiven. Het paard had zo'n honger, hij at het allemaal op.
Inderdaad heb ik toen ook tandarts en dierenarts laten komen.
Het werd voorjaar, het gras begon te groeien. Als je hem nu ziet, hij is weer bolletjesrond, glimt en ziet er prachtig uit.

Ik heb dit trouwens enige tijd geleden besproken met Piet Loof. En volgens hem heeft het bijvoeren met biks, muesli's enz geen zin. De darmflora zou niet op dit soort voer ingesteld zijn (klopt dat Piet?). Deze paarden zouden meer gebaat zijn met bietenpulp (langzame koolhydraten?) en daarnaast onbeperkt hooi. Dat ga ik in ieder geval komende winter bijvoeren. Daarnaast wachten op de wintervacht en hij krijgt een deken op als het gaat regenen of sneeuwen. Ik ben hier geen voorstander van en ik heb geen idee wat de andere paarden vinden van zo'n leuk nieuw speeltje, maar mijn paard zo te zien lijden gaat me te ver.

Misschien heb je hier iets aan.
Ik wens je in ieder geval veel succes.
Volg datum > Datum: woensdag 22 augustus 2007, 9:1822-8-07 09:18 Nr:93521
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:93518
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Even onzeker.. NH.. of.. dressuur? Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Hallo,

De ene kant van jou zegt dat het opstandigheid is: ga na waaraan het ligt. Zoek naar de oorzaak en doe daar iets aan.
Misschien vindt ze inderdaad de methode niet leuk. Wat is een van de oorzaken van een bokkend paard? Inderdaad en je zegt het zelf: "het paard vindt de methode niet leuk". Je vraagt jezelf ook af: "Ze is zo jong, moet ik dat wel allemaal zo van haar vragen?" Doe het dan op een andere manier. Iedereen moet leren. Dan heb jij in ieder geval geleerd dat dit niet de manier is voor jouw paard.

In jouw eigen beleving vind je het juist om weer terug naar grondwerk te gaan tot ze weer goed naar je luistert en je vertrouwt, voor er weer op te gaan. Volg je eigen gevoel. Als jouw gevoel en de reacties van je paard, je zeggen dat je op een goede manier bezig bent, dan is het oke. Het gaat om jouw en je paards geluk, en niet om de mening van anderen. Je hoeft toch niet je doel binnen een kort tijdsbestek te halen? Geniet van de weg er naar toe, dat is veel leuker en geeft veel meer voldoening.

Alleen door er al over na te denken betekent dat je op de goede weg bent. Succes.
Irmgard
Volg datum > Datum: donderdag 20 september 2007, 9:2820-9-07 09:28 Nr:96765
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:417
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: glucosamine Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Hallo Hester,

Even vooraf waarom ik tot Gluc besloot.
'n Ruin van 22 jaar, sinds anderhalf jaar bij mij. Oude blessure, artrose. RV lijkt op een overhoef. Begon steeds erger te kreupelen, kon 1 maand geleden al niet meer fatsoenlijk stappen zonder pijn. Het bekappen was de laatste keer bijzonder pijnlijk, want LV bekappen waardoor hij RV moest steunen was voor hem niet vol te houden. Vreselijk om zo'n pijnhoofd te zien. Heb dus LV het hoognodige gedaan.

Ik heb overwogen hem te laten inslapen, maar wilde ook nog Glucosamine proberen. Hoorde ervaringen van mensen die erg veel baat hebben hiermee. Wat ik gebruik is een combinatie van Gluc met Chondroitine, MSM en VitC (schijnen zich onderling te versterken en ik dacht ik gebruik het maximale voor Cesar). Daarnaast wordt hij sinds 2 weken ook met andere middelen homeopatisch behandeld.
Als je Googled krijg je veel info over gepubliceerde onderzoeken.

Sinds 2 weken geef ik dit nu. Het is een vloeibare vorm die ik toedien met een spuit direct in zijn mond. Maar dat is bij hem nooit een probleem, dus dat scheelt. De vloeistof (ik heb het zelf geproefd) is mierenzoet en staat volgens mij stijf van de suiker, maar het paard staat zijn mond te likken als ik er aan kom. Mmmjammie.

Nou, wat is na 2 weken het resultaat?
Gisteren: oortjes naar voren, loopt nog voorzichtig maar stapt niet meer kreupelend, is in het algemeen vrolijker. Heb hem gisteren zijn voorvoetjes moeten doen en dat ging weer iets beter.
Ik heb weer hoop.

Laat je horen wat het met jouw paard doet?
groetjes
Volg datum > Datum: dinsdag 11 mei 2010, 20:2911-5-10 20:29 Nr:202428
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:199853
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Evaluatie Clinic Bent Branderup Heteren . Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006
Sinds een jaar ben ik geinteresseerd in de klassieke rijkunst. En ja Eddy, als je Branderup hoort uitleggen en als je hem zelf ziet rijden, dat is top. Met een hand, niets wiebelt, geen irritatie aan het paard, puur op gewicht rijden. Wat een verschil als je dan zijn leerlingen in het YouTube-filmpje ziet. Ik vind dat jij je nog voorzichtig uitdrukt Eddy. Het rijden had helemaal niets met klassieke rijkunst te maken. De paarden deden gewoon monsterlijk goed hun best om het goed te doen. De ruiters zaten allemaal in stoelzit, met wiebelende benen te stuiteren. Opgetrokken hakken, geen rustig aangesloten armen. Gewiebel en getrek met de handen. Uiteraard begrijp ik dat het 'leerlingen' zijn. Maar als zelfs een squire nog in stoelzit op haar paard rijdt ehm
Het valt me tegen dat onvoldoende aandacht aan de zit gegeven wordt. En een correcte zit is heel belangrijk!

Volgens de klassieke rijkunst moet niet alleen het paard gegymnastiseerd worden. Ook de ruiter moet aan zijn zit werken opdat de hulpen op een correcte manier gegeven kunnen worden. Het is millimeterwerk. We weten allemaal hoe gevoelig een paard is.

In de winter van 2008 heb ik een weekend Branderup bijgewoond. Vanaf toen was ik verkocht. En ga dan maar eens zoeken naar een instructeur. Daarbij zijn er ook nog verschillende 'stromingen' binnen de klassieke rijkunst. Bijv. de legerete van Philippe Karl en zo ook Branderup. Hij noemt het ook 'academische' rijkunst. Dat gaat nog wat verder dan de klassieke. Hij is wat extremer. Prima hoor, zolang het paardvriendelijk blijft.

Natuurlijk was te verwachten dat bit- en spoorgebruik op dit forum aan de kaak zou worden gesteld. Terecht hoor! Maar het zijn toch echt de handen en benen van de ruiter die deze attributen tot martelwerktuigen maken. Nou, ik heb zogenaamde NH-aanhangers aan de teugels of leidtouw zien hengsten. Schandalig gewoon. De paarden probeerden gewoon met hun hoofd de pijnlijke inwerkingen te ontwijken. Bitloos is absoluut niet het synoniem van pijnloos. En dan maar roepen dat bitloos zo paardvriendelijk is. Zo zwart/wit is het niet.

In 2 maanden tijd zie ik mijn paard groeien. Ze beweegt anders. Iedere maand de osteopaat vanwege rugproblemen is verleden tijd. Ze groeit ook psychisch daardoor. Gaat nooit meer onderuit. En vanaf juni ga ik met een gerust hart een sterk paard berijden. Onze clicker- en nh-spellen zijn uitgebreid met gymnastiseren met kaptoom en aan de longe. En ze vindt alles even leuk.

Eddy, ik wens je veel plezier.


Volg datum > Datum: dinsdag 11 mei 2010, 20:5511-5-10 20:55 Nr:202437
Volg auteur > Van: Irmgard Luycks Opwaarderen Re:202436
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Evaluatie Clinic Bent Branderup Heteren . Structuur
Irmgard Luycks
Nederland


31 berichten
sinds 7-5-2006

Oke, bitloos lederen hoofdstel ... helemaal mee eens. Niet te vergelijken. Maar ik bedoelde een touwhalster. Daarin was ik niet duidelijk. Sorry. Heel scherpe inwerking hoor. Ook een hackemore. Rampzalig gewoon toen ik dat zag. Daar ben ik destijds behoorlijk van geschrokken.

Tijdens dat weekend vertelde Branderup dat een van zijn Zweedse leerlingen dezelfde hogeschool oefeningen doet met haar paard als hij, met een groot verschil ... zij rijdt ze met halsring. Dat is nog eens wat om naar toe te werken. YES!
Je leest nu alle berichten van "Irmgard Luycks"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
31 berichten
Pagina 1½ van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.